Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ile jeszcze?? |
Właśnie wczoraj wracając ze stokrotki miałam zakupy w dwóch torbach po 25gr i tylko wyszłam ze sklepu to zaraz mi się rączki w tych torbach pourywały..zdenerwowałam się bo przecież nie zostawię zakupów na środku chodnika i nie wrócę się do sklepu po zakup kolejnych reklamówek..jakoś to wszystko pozbierałam i doszłam do domu..a ile się w drodze naklełam.. :) Dzisiaj i tak wszystko jest drogie to jeszcze takie coś wymyślili..Już to widzę że tym właścicielom sklepów chodzi o ochronę środowiska..Na szczęście jeszcze np w Witpolu tak nie robią-można zrobić normalne zakupy i normalnie je spakować,bez niespodzianek pózniej w drodze do domu
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ile jeszcze?? |
Zwykła reklamówka z polietylenu nie rozkłada się tysiące, a 400 lat. Reklamówka biodegradalna, jaką można kupić na przykład w Biedronce rozkłada się dwa lata. To jest różnica. Wydaje mi się, że to nie chodzi o siedmiogorszową oszczędność, a o świadomość ekologiczną, która jest w Polsce na bardzo niskim poziomie. To tak jak z psimi kupami, których nikt nie sprząta, jak z segregacją śmieci. Złe nawyki koryguje się latami. Mnie się pomysł wycofania nieekologicznych toreb bardzo podoba, nie jest dla mnie problemem noszenie w kieszeni torby czy plecaka płóciennej siatki. Przecież to tak naprawdę żaden wysiłek.
|
|
Program Zlotu Drużyn Hufca z okazji Święta Niepodległości 9.11.08 - Imprezy w Drozdowie organizowane przez Starostwo Powiatowe w Łomży. · 8.45 – zostaną podstawione autobusy na Placu Niepodległości celem przejazdu do Drozdowa. · 9.30 – spotkanie w Muzeum Przyrodniczym w Drozdowie (złożenie wieńców i kwiatów) · 10.00 - Msza Św. za ojczyznę w Kościele Parafialnym w Drozdowie · 11.00 – Gra terenowa po Drozdowie (część I) · 16.00 -16.30 - ognisko z kiełbaskami na terenie parku Muzeum Przyrody w Drozdowie · 17.00 - koncert okolicznościowy · 18.00 – spotkanie pokoleń · 19.00 – powrót do Łomży 10.11.08 · 9.30 – zbiórka w Bursie nr 3, ul. Zjazd 3 · 11.30-14.00 – gra terenowa (część II) · 14.00-15.30 – czas wolny · 15.30 – zbiórka na ul. Sienkiewicza, pomoc przy organizacji „Inscenizacji śmierci L. Kaliwody.” · 16.00-16.45 – „Inscenizacja rozbrajania Niemców oraz śmierci L. Kaliwody” · 17.00 – spotkanie w Domu Harcerza, śpiewanki, omówienie gry · 18.00- koncert Łomżyńskiej Orkiestry Kameralnej z okazji 90 rocznicy Odzyskania Niepodległości 11.11.08 · 8.30 – zbiórka przy pomniku Poległych Harcerzy przy ul. Polowej · 9.00 - udział w uroczystościach ogólnomiejskich na ul. Sienkiewicza przy Tablicy Pamiątkowej Leona Kaliwody. Apel Poległych · 10.00 Msza Św. za Ojczyznę w Katedrze Łomżyńskiej Ok. 11.30 – podsumowanie Zlotu, wręczenie dyplomów i nagród buahahahahahahahahah -i to jest program?????? chyba dla kleryków i przedszkolaków
|
|
http://www.4lomza.pl/fotogaleria.php?id=52553 nie no chlopaki wy to sie prezentować umiecie, tylko jakieś takie minki nie tęgie czyżby kac????..;) p.s pozdrawiam fanów boskiej trójki..:)
|
|
tak cięzko zadzwonic do sklepu i sie zapytać??!
|
|
Czy w Łomży są jakieś firmy lub osoby zajmujące się profesjonalnie usługami w zakresie aranżacji wnętrz?? Poszukuję pomysłów na wykończenie wnętrza w domu jednorodzinnym. Chciałabym, aby był to ktoś sprawdzony i przystępny cenowo. Z góry dziękuję.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |