niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
25% mieszkańców złożyło podpisy

Nie uważam się za fachowca, ale dużo podróżuję. Osobiście odnoszę wrażenie, że stan ulic w Łomży korzystnie odbiega od ich stanu np. w B-stoku, a zwłaszcza w Warszawie. A może to tylko lokalny patriotyzm ?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 25% mieszkańców złożyło podpisy

Mi cos stuka w lewym przednim, nie wiem co:) moze nie odpadnie:)

....a jeśli chodzi o odszkodowania za uszkodzenia spowodowane wpadnięciem w dziurę..... w razie takiej sytuacji - musisz mieć świadków, ze zdarzyło się to właśnie w tym miejscu i w takich a nie innych okolicznościach, dobrze jest też wezwać policję, żeby chłopaki spisali notatke służbową i jeśli chcesz się dodatkowo zabezpieczyć możesz poprosić rzeczoznawcę o informację, że uszkodzenie zostało spowodowane przez "coś tam - coś tam" a nie normalne uzytkowanie samochodu, czy tez "w wyniku długotrwałegą, zmęczenia materiału".

Dowiadujesz się kto zarządza danym odcinkiem drogi, składasz pisemko z żądaniem odszkodowania i czekasz - jeśli wszystko załatwisz OK, będziesz miał papierki i tym podobne, oraz ewidentnym "powodem" powstania szkody będzie(!) ta właśnie dziura..... to może coś Ci zwrócą ?! :( ....daję ci jakieś 55% (przy spełnieniu powyższych warunków).

cz

Chłopy, a co nas obchodzi stan dróg w innych miastach. My jeździmy po ulicach Łomży. A TZ jak zawsze robi wywód wilozoficzny, że gdzieś jest gorzej więc u nas nie jest źle. A ja mam to w nosie. Mnie interesuje Łomża.
Pozdzrawiam

:) Juz wielu ludzi o tym myslalo, ale nie wiem czy slyszelisccie o rajdzie mechaniaka? Jak tak to wiecie o co chodzi. Dlaczego nie zrobic takiej imprezy pod patronatem prezydenta miasta Łomży? Malo to u nas miejsca. Plac pod szpitalem, plac na PKS. Ale Łomża jest niestety takim miastem, gdzie to co dobre nie moze istniec, przywoluje tu na mysl swietej pamieci rajd military trophy, wiec jedyne co nam zostaje to start spod swiatel na Al.Legionow kolo dworca :), to chyba jedyne dobre rozwiazanie, a ile przy tym zabawy. Cwiczcie bo nie wiecie kiedy mnie spotkacie :)). A co do lomzynskiego Asa Kierownicy to uwazajcie na Mondeo>Video radar

Janko
Spróbój być odrobine obiektywny. Jest wiele powodów do narzekania w Łomży, ale stan dróg jest zupełnie przyzwoity.
Oczywiście, trasy rozjeżdżane przez tiry psuja się bardzo szybko. Niektóre drogi na osiedlach spółdzielczych też są połamane. Na nowych osiedlach są drogi gruntowe, ale nakłady miasta na drogi, jako chyba jedyne, nie były ograniczane. Ludzie, których tu z nazwiska wymienialiście stawali na głowie, by wyrwać z Warszawy dodatkową kasę na drogi. Było tego corocznie 3 - 4 miliony. Można oczywiście marudzić, bo to modne; można przyklejać łatki, ale trochę rozsądku też wypada wykazać.
Pozdrawiam filozoficznie ze stoickim spokojem.

andrzej jarota

Jesli chodzi o rajdy i chętnych...... myślę, że problemem było nagłośnienie imprezy. Od kilku lat czekałem na jakieś info w gazetce, czy innym medium.... ale nic nie słyszałem. Dowiadywałem się, że była jakaś impreza już po fakcie - moze to jest problem "braku chętnych".

A jeśli chodzi o gonitwy..... to jednaczewiaka nie polecam, bo:
1. stosunkowo duzy ruch
2. ograniczona widoczność (drzewa)

Natomiast jeśli chodzi o szuter miedzy poznańską, a spokojną...... to jak najbardziej.... tylko najpierw o zawieszenie trzeba się zatroszczyć, żeby gdzieś go nie zostawić..... :D

Pozdrawiam

......i do zobaczenia!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org