Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
borońmy naszego szpitala to jedyne co tylko nam zostało |
Od kiedy zaczynacie "zloty"?:))) Może także się skusze zajrzec?:)) calisto
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: borońmy naszego szpitala to jedyne co tylko nam zostało |
Moze jutro - 17 stycznia - jakas herbatka w Koterii okolo 21;30? Piotrze co Ty na to?
|
|
Piątek 21:30 - pasuje :D .....mam nadzieję, że do tej pory chorzy wyzdrowieją, a niechętni się zachęcą. Do zobaczenia jutro w troszkę wiekszym gronie. Ketjowr - kiedy wracasz z gór? :)
|
|
IST jest do du.., w wakacje to bylo OK, a teraz jak sie poprzylacxzalo wiecej ludu to sie wszystko strasznie slimaczy.Jezeli chcesz przegladac strony www to nie ma sprawy, do tego to sie nadaje, ale nie dziala zaden program p2p wiec nie ma mowy o sciaganiu filmow i muzy, dodatkowo ma IRCu caly czas jest spam,wiec lepiej wybrac innego operatora
|
|
wybierz Neo albo Inet, nie decyduj sie na IST.
|
|
:) no fajnie mozna stare znajomosci tu spotkac nawet :) cz
|
|
"Inkubator Przedsiębiorczości to regionalna lub lokalna struktura, która oferuje małym i średnim firmom usługi na korzystnych warunkach, skupiająca się w szczególności na wdrażaniu procesów innowacyjnych w przemyśle oraz w usługach dla przemysłu. Poprzez stymulowanie nowych inicjatyw inkubator przyczynia się do tworzenia nowych miejsc pracy oraz do wprowadzenia małych i średnich przedsiębiorstw na rynki międzynarodowe. Inkubator przedsiębiorczości reprezentowany jest przez zespół ekspertów, którzy promują rozwój małych i średnich firm prywatnych. W ten sposób wspiera on lokalny rozwój gospodarczy. Inkubatory oferują przedsiębiorstwom posiadającym potencjał rozwojowy i podejmowanym dla utworzenia takich firm inicjatywom środki i usługi dla ich wspierania: · obiekty, · wspólne usługi pomocnicze, · wspólne wyposażenie, · pomoc techniczną. Jeżeli po analizie możliwości realizacyjnych i sporządzeniu biznesplanu firma udowodniła, że posiada możliwości, by w sposób efektywny produkować dane wyroby czy usługi, rozpoczyna się faza inkubacji, a przedsiębiorcy uzyskują dostęp do całej gamy usług gotowych do wykorzystania, tak by projekt mógł się przekształcić w firmę. 1. Kwalifikujące się usługi: · korzystanie z pomieszczeń i infrastruktury, · pomoc techniczna, · wspólne korzystanie z usług i sprzętu dla osób spełniających kryteria kwalifikujące do korzystania z usług i które zarejestrowały się jako przedsiębiorcy przed przystąpieniem do inkubatora. 2. Kwalifikujący się realizatorzy usług: · organizacje pozarządowe zarejestrowane zgodnie z prawem polskim, · wyspecjalizowane firmy z przynajmniej 51% udziałami sektora prywatnego, · publiczne instytucje szkoleniowe, Wnioskodawcy zostaną wybrani w oparciu o dostępność pomieszczeń, kwalifikacje personelu kierowniczego, powiązania z istniejącymi organizacjami drobnej przedsiębiorczości i instytucjami finansowymi, możliwości finansowe i administracyjne oraz doświadczenie w zakresie małych przedsiębiorstw. Wnioskodawcy będą oceniani na postawie dostępności pomieszczeń, kwalifikacji personelu kierowniczego, powiązań z istniejącymi organizacjami drobnej przedsiębiorczości i instytucjami ją finansującymi, swego potencjału finansowego i administracyjnego, doświadczenie we współpracy z drobną przedsiębiorczością i powiązań ze źródłami finansowania dla mikrobiznesu. Zwrot kosztów operacyjnych w ograniczonym zakresie będzie dokonywany przez cały okres trwania programu. 3. Kwalifikujące się koszty: · remont pomieszczeń lub czynsze, z wyłączeniem kosztów zakupu działek czy nowych inwestycji budowlanych, · ogólny sprzęt pomocniczy, biurowy, · w ograniczonym zakresie koszty pracownicze (np. kierownik, sekretarz/księgowy, strażnik · koszty administracyjne i audytorów, · materiały i dobra nietrwałe, · koszty prowadzenia działalności (operacyjne), · wydatki związane z działalnością operacyjną przy z góry uzgodnionym procencie refinansowania kosztów - od 100% do 0% po upływie 2 lat. "
|
|
No dobra ale ja nie usłyszełem odpowiedzi na pytanie co trzeba zrobic żeby to o czym pisala Krysia można było sfninalizować
|
|
Jak pojade do bialegostoku po urlopie to sie dowiem i napisze oc trzeba spełnić by kupic 88,8 lub 97,5 w Łomży , mam znajomych co maja znajomych w KRRiT wiec sie interesoje tez troche tym °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
prezydent twierdzi że to prowokacja,niby ktos bez jego zgody przeprowadził ankietę . osobiście w to nie wierzę. ale sam pamiętam jak przed wyborami p.prezydent bał się żeby w radzie miasta nie było silnego " lobby" nauczycielskiego . teraz wiadomo dlaczego. p. brzeziński nie martwi się o przedszkola ,bo przecież jego dzieci juz do przedszkola nie chodzą, może w przyszłości wnuki będą chodzić ale czy w ŁOMŻY?
|
|
Ostrzegam wszystkich przed jakimkolwiek kontaktem z ta "firma". Ja dalem zamontowalem sobie stale lacze z w/w firmy ok. 19.12.2002 i od tamtej pory mialem internet bez zarzutu przez ok4 dni. Szef owej "firmy" wyjasnil mi, ze trzeba czytac ich strone firmowa.I za co ja mam placic?? Tylko jak ja mam ja czytac jak nie mam sygnalu?? Mam dodatkowo placic za kawiarenke internetowa?? Nie chce sie teraz zaglebiac w szczegoly mojej "przygody" z Neo. W kazdym badz razie zalecam ostroznosc.
|
|
Bez przesady!!! Nie wiem czy takowe szkalowanie tej firmy nie podpada pod jakiś paragraf. Wiedziały gały co brały.
|
|
To kiedy znow?? Bo ja niestety sie uczylem teraz:)
|
|
Jeszcze sie Wam nie znudzil ten temat? aleks
|
|
OK...... czyli jutro 21.11.2003...... evaa!!! ...o której będziesz miała czas...? --------------------------------------------- Lukasz
|
|
MarCo - pojawiasz się....? ......a potem co.... - na ciepłą herbatkę do Koterii...? :D Zbych
|
|
może o 20...? .....a co do jazdy na czas na tamtym terenie..... to nie wiem czy tak łatwo pójdzie....? ....po pierwsze - zawieszenie.... ...po drugie - miśki.... ...ale pomysł jest przedni....... do wykorzystania przy jakiejś większej imprezie...... Kiedyś PZMOT w Łomży robił coś a'la rajdy z testami sprawnościowymi..... ale ostatnio jakoś nic o tym nie słyszałem.....
|
|
Piwo kazdy swoje czy zrzutka?:)
|
|
Dlaczego w Łomży stan dróg jest taki okropny? Dlaczego większość studzianek jest zapadniętych? Kto zapłaci za powstałe uszkodzenia w samochodach, które wpadną w dziurę? Liczę na rzeczową odpowiedź. A może, któryś ze słynnych łomżyńskich "społeczników" i "fachowców" w tej dziedzinie odpowie na te pytania. Na przykład pan Janusz Nowakowski albo pan Janusz świderski. Pozdrawiam. T.
|
|
Chetnie bym sie dolaczyla, ale.......troszke boje sie o moje autko:)))) popatrze raczej z boku na Wasze wyczyny;)) _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
TZ ma racje, w B-stoku jeszcze bajka ale w Wawie.... sproboj przejechac przez torowisko tak z 40km/h i zobaczysz czy Ci kolo w asfalcie nie zostanie.
|
|
patyk, sznurek, jakiś kamyk i od czasu do czasu niewyrobione grudki soli (czasem całkiem duże) --------------------------------------------- Lukasz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |