niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Groźny wirus dopadł lecha wałęse

i psiuty owisly

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Groźny wirus dopadł lecha wałęse

za moich czasuf to malo kogo bylo stac na 18stki
rospusta siem szezy

jak sie wybieralo tak sie ma. z nieba nie spadl

rudy błazen z druhem

Fajny wywiad dla plejady :

http://www.plejada.pl/51058,0,tylko_u_nas,najnowsze,1,wywiad_z_marika__czesc_2,wideo.html#autoplay

Czy temat wart drazenia?
Oto cytat z dzisiejszej gazety:
<<Gdy kierowca zauważył blokadę, zaczął hamować, ale stracił panowanie nad kierownicą, auto odbiło się od barierki i uderzyło w blokadę. W wyniku wypadku sześciu policjantów i dwóch mężczyzn jadących passatem zostało rannych.>>
I gdzie tu rozum? Jak ta blokada zostala zorganizowana? Pewnie sprytnie, tak aby uciekajacy nie zauwazyli jej az do ostatniego momentu.
Wiec kto ponosi wine za ten wypadek?

podobnie jak z informatykami wielu kończy co roku a niewielu się nadaje do pracy-przykre ale prawdziwe

Rzeczywiście, każda będzie zachwalać swojego lekarza i w zasadzie każdy jest dobry, o ile ciąża przebiega prawidłowo. Bezpieczniej jest wybrać kogos, kto pracuje w szpitalu, wtedy na starcie inaczej patrzą. Z mojego doświadczenia bardzo dobra jest dr Załęska, spokojna i zrównoważona, a do tego kompetentna. Bardzo "ludzki" i sympatyczny, w porównaniu do innych ginekologów, jest dr Sokół, który przyjmuje podobno tam gdzie Zaremba i Głębicki. Nie wiem, za ile.

Na pewno warto zapisać się też do szkoły rodzenia (Centrum Katolickie- super położna), wtedy położne stają się bardziej przyjazne, bo to przecież one tak naprawdę pomagają nam urodzić dziecko.

"podobnie jak z informatykami wielu kończy co roku a niewielu się nadaje do pracy-przykre ale prawdziwe"

Szkola, szkole nie równa. Jak ktoś nic nie umie to i doktorat mu nie pomoże.

fenix dzięki za namiar.

a czasami jest też tak,że ktoś skończy jakieś dobre studia z dobrymi wynikami,ma "powołanie"do danego zawodu ale nie może się dostać do pracy bo nie ma odpowiednich znajomości..a jego "koledzy"mimo że z ledwością pokończyli i nie mają zielonego pojęcia to pracują bo ktoś im załatwił..to też jest przykre

marta50. dziwne to ty masz podejscie. zgadzam sie DxxD. skoro nie szukasz pracy to co ci do tego. ich sprawa jaki kieronek wybrali. hyba nie oczekujesz tego rze z obydwuh szkuł ( 2 x ~30 osup) bendo corocznie pszyjmowac fszystkich. po 10 latach szpital by mial 600 pielengniarek. rzal mi tfego bezrozomnego myslenia.

hyba rze tfoje rzale wypisujesz na forum bo sama jestes pielengniarko i nie moglas pomuc (czytaj: zalatwic prace) kolezance/curki kolezanki.

swojo drogo. w lomzy cienzko o prace w jakimkolwiek kierunku za godne pieniondze. 99% oferuje raptem minimum krajowe.

zgodze sie jednak z tym jak pisze anna ze zalatwianie zielonyh po znajomosci jest pzykre. tak jak w lomzynskim sondzie, zaje..fajni informatycy tam siedzo. zielenszyh cienzko znalesc. np sondowa siec internetowa jest oparta na psrzencie z przetargu za kilkadziesiont tys zlotych (Cisco) podloczone to do neostrady 2Mbit. przykladuf jest wiencej ;)

Serduszko11, nie przeczytałaś zbyt uważnie mojego pierwszego wpisu:(
Jak najbardziej chodzi o naukę! Ale w odpowiednich warunkach i odpowiednio stopniowaną!
Za rok sześciolatki, bez żadnego przygotowania, mają usiąść w ławkach obok starszych kolegów, którzy ukończyli już zerówki!
Co powiedzieliby licealiści zaskoczeni koniecznością zdawania matury rok wcześniej? Małe dzieci stresują się swoim szkolnym startem nie mniej niż licealiści maturą. I są dużo bardziej bezradne. Trzeba je traktować poważnie.
Na dodatek wciąż mówi się o rosnącej agresji w polskich szkołach. Pewnie, coraz młodsze dzieci będą padały ofiarą....
Zmiany programu należałoby zacząć od dzisiejszych trzylatków i dopiero one, za trzy lata, mogą być gotowe na wcześniejsze pójście do 1 klasy.

byś na biedne dzieci dał a nie w maszyny pakujesz, które kazdy normalny wie ze nie sa ustawione żeby przynosic straty !!! pomysl o tym

PAF - operator pocztowy długa 17

ten temat jest bezsensu tyle w tym temacie xD

DiDi

GrubyŁKS nie to żebym sie czepiał do Ciebie bo fajnie że promujesz klub na kazdym kroku, ale tak z ciekawosci ile masz wyjazdów :) ?

paczki wysyła na terenie całej polski ,a co do listów to obejmuje około 70% kraju , ja wysyłałem i było wszystko git, niska cena , miła obsługa i żetelnośc - jak narazie oczywiscie..:)

Co sądzicie o łomżyńskich mechanikach samochodowych?Który jest godny polecenia aktóry nie?

jasiu smietana: sorki nie odpiszę, nie rozszyfrowałam twojej wypowiedzi
krillan "taaa. marta jakie ty masz podejście... co Ty myślisz kończysz pielęgniarstwo w Łomży i idziesz do pracki w łomży (otworzyli dwa kierunki bo mają mało pielęgniarek....????" a gdzie ja cos takiego napisałam? :)
pterolnelcia "Chyba Marta wg. Ciebie uczelnia powinna podpisywać ze studentem umowę przed rozpoczęciem studiów, że po ich skończeniu od razu dostanie etat.." To samo..gdzie ja cos takiego napisałam? :)
Ludzie opanujcie się i czytajcie ze zrozumieniem, to nie boli :) Zaczynam myśleć, że na tym forum przesiadują mało rozgarnięci ludzie.

PWSiP oraz WSA otworzyły pielęgniarstwo twierdząc, że jest to kierunek POTRZEBNY w Łomży i okolicach.

Z tego co wiem to zakład przy mechaniaku jest OK

Jak chcesz to na starym rynku jest salon gier Admiral. Obok lodów. Tam maszyny są tylko na papierowe banknoty. Najwięcej za jednym razem możesz wygrać 20000 zł. Powodzenia:)

Prawda jest brutalna - aby Policja chroniła porządek prawny i nas, obywateli, to czasem w stosunku do niektórych (zaznaczam: niektórych) ludzi musi i powinna być brutalna. Albo Policja będzie brutalna dla bandziorów, albo oni będą brutalni dla nas.
A poza tym powinien być łatwiejszy dostęp do broni palnej i nie byłoby z kolei tych bandziorów tak wielu.

Co robi prezes tego klubu?? Jak można dopuścic do takiej sytuacji. Niektórzy narzekali na poprzedniego prezesa który przynajmniej staral sie wyprowadzic klub na prostą. Obecny prezes wraz z zarzadem nie robi nic, czekając na upadłość.

AGROSS tak wybiera się mój mąż i paru jego kolegów.

Treść jest ukryta

Olsztyn jest o 30% mniejszy od Białego. A Stomil jak zaczął staczać się z I ligi to oparł się "tylko" w IV, przy czym nie ogłoszono upadłości klubu, która grozi Nam :/

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org