Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Drodzy kandydaci - pytanie nr 2 - ekologia! |
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Drodzy kandydaci - pytanie nr 2 - ekologia! |
Biję się w piersi, ostatnie dni bez kalendarza, bez orientacji czasowej, wakacje, ja u fryzjerki odbieram telefon, tu suszarki, ledwo co słyszę, a tu jeszcze jakas syrena się włącza, myślę sobie pożar, czy coś... Ale wstyyyyyyyyyyyyd! Teraz zakopałabym się głeboko pod dywan, ale na szczęście nikt nie wie , że to ja. Tylko ja wiem...
|
|
"Zchańbiony", "być morze", "mlodzierz", "BORZE PRZEBACZ". Litości!!! Pięknie piszesz Zibi, pięknych słów używasz, ale kiedy to czytam to tylko śmiać mi się chce. To prawda. Coraz więcej ludzi zapomina o historii, o ważnych chwilach naszego narodu. Coraz więcej ludzi goni za pieniądzem, własną wygodą, rozrywką, zapominając przy tym o tradycji, poszanowaniu historii, więziach międzyludzkich i zwykłej moralności. Pięknie piszesz, ale jeżeli podnosisz taki lament w obronie Polski, polskości, tradycji, czci dla poległych i tych, którzy przeżyli broniąc nas przed najeźdźcą i wyzwalając spod okupacji, z szacunku dla tych wartości zadbałbyś też o poprawność ortograficzną swojej wypowiedzi. To jest język polski, oni walczyli byś nie musiał w urzędach "szprechać", byś mógł go używać kiedy chcesz i w tym kontekście, z szacunku dla nich, powinieneś się zatroszczyć by nie hańbić ich swoją ignoracją. Być może młodzież kiedyś bardziej zainteresuje się swoją historią i uzna za ważne by wspominać te dni, ale my wszyscy w swoich małych kręgach rodzinnych musimy się o to zatroszczyć. Boże, przebacz moje winy. Może nie powinienem tego komentować w ten sposób, ale musiałem - nie mogę patrzeć na krytykę artykułowaną przez godnego krytyki, nawet kiedy jest słuszna. http://grzegorj.w.interia.pl/gram/iso/popraw3.html I przy okazji coś trochę z innej beczki: http://www.polska.pl/files/Stara_basn_1.pdf?file_id=29715
|
|
Odczepcie się od Zibi'ego 1. Nie pamietacie już na tym forum postów innych narodowców? Oni tak po prostu piszą, żeby jakoś odróżnić sie od żydów, którzy podstępnie stali się wirtuozami polszczyzny (Tuwim, Leśmian, Brzechwa) tylko po to, żeby język polski zniszczyć! ŃEHAJ RZYJE I ROSKFITA NASZA ŻECZY POSPOLITA!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |