Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Do "włodarzy" |
Co Ty mi cytujesz Jurka. Wczoraj malo mi Telewizor sie nie spalil od nawalu propagandy. Voltaire ponad 200 lat temu powiedzial "Nie zgadzam sie z tym, co mowisz ale zgine za to, abys mogl glosic swoje poglady". Mysle, ze kazdy dojrzaly czlowiek powinien postepowac w mysl tego zdania (oczywiscie z tym zyciem to lekkie przegiecie:)). Proponuje wiec skonczyc ta dyskusje. Ona do niczego nie doprowadzi. Prawdopodobnie ja nie przekonam Was, a tym bardziej Wy mnie co do kwestii WOSP. p.s. dla mniej wtajemniczonych: Voltaire to taki koles, "troche" bardziej kumaty od nas wszystkich razem wzietych. Jak ktos chce wiecej info niech szuka na necie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Do "włodarzy" |
Piotr: w takim razie po co cytowales Jurija?? Jezeli nikt nie rozumie o co mi chodzi to powiem najprosciej jak sie da: NIE MAM ZAUFANIA DO TEGO GOSCIA W CZERWONYCH SPODNIACH!! pomagajmy sobie tylko w inny sposob. bez odbioru.
|
|
A z Tym " piwem " to chyba najrosadniejszy pomysl :) , jesli chodzi o WOSP ,..sura. ale troche za daleko.:)
|
|
Piotrze Dziękuję Ci za tę wypowiedź.
|
|
boss..... ....ode mnie w tym wątku juz nic więcej nie usłyszysz.... Jak to powiedziała moja dziewczyna: ..... . Nie będę cytował - po co mam kogoś obrazić. W tym wątku już mnie nie zobaczycie.... nie widzę sensu. Acha .....a dla niewiedzących: Socjotechnika, ogół metod, środków i działań praktycznych zmierzających do wywołania pożądanych przemian w postawach lub zachowaniach społecznych, np. oddziaływanie (pozytywne lub negatywne) nauczyciela na uczniów, wpływ reklamy na jednostkowe lub społeczne zachowania konsumpcyjne. Działania socjotechniki stanowią też jeden ze środków walki o władzę, rozwiązywania konfliktów społecznych, komunikacji społecznej itp. Podstawowe metody socjotechniczne to np. perswazja, manipulacja, intensyfikacja lęku. Klasycznym dziełem dotyczącym zastosowania socjotechniki w sprawowaniu władzy jest dzieło N. Machiavellego Książę. W praktyce oddziaływania socjotechniczne kierowane są zarówno na emocje (strach, współczucie, miłość), jak i na intelekt (prezentacja danych statystycznych, powoływanie się na badania i autorytety naukowe). Socjotechnika określana jest też jako inżynieria społ. ________________________________________________________ socjotechnika (socjo- + technika – gr. technikós ‘wykonany zgodnie ze sztuką’ od téchne ‘sztuka’) społ. nauka o metodach i efektach świadomego wpływania na rzeczywistość społeczną przez wychowanie, prawo, środki masowego przekazu. ________________________________________________________ Manipulacja, kształtowanie poglądów, postaw, zachowań lub emocji bez ich wiedzy i woli człowieka. W politologii – metoda zakamuflowanego oddziaływania na świadomość i zachowania jednostek i grup społecznych dla realizacji określonych przez nadawcę celów politycznych. Manipulator posługuje się np. danymi statystycznymi, informacjami, faktami, aby ukryć przed odbiorcą rzeczywiste cele. Do podstawowych technik manipulacji zalicza się: moralizatorstwo, prowokacje, ośmieszanie osób, przekazywanie fałszywych bądź zniekształconych informacji, fragmentaryzowanie (np. przez punktowe ukazywanie jakiegoś problemu, zwiększając lub zmniejszając jego znaczenie), upowszechnianie stereotypów (narodowych, rasowych). W kategoriach etycznych manipulacja oceniana jest zdecydowanie negatywnie, wiąże się bowiem z nierespektowaniem norm moralnych, oszukiwaniem, kłamstwem. W polityce manipulacja kojarzona jest z makiawelizmem. __________________________________________________________ ja bym Cię Boss znalazł przy "podstawowych technikach manipulacji", podobnie jak pana JB vel AJ vel GF. Pozdrawiam i do zobaczenia w innym wątku.
|
|
Koledzy Zamiast zazdrościć, sami ruszcie tyłki i zróbcie coś lepszego. Wtedy krytyka będzie bardziej wiarygodna. Nie wypada mieć pretensji do garbatego, że rodzą mu się proste dzieci. aleks
|
|
dzieki za odpowiedz, pa remus1
|
|
Chyba najlepiej do tz Okazuje się że są w Łomży osoby, które robią coś innego i wychodzi to o wiele lepiej. Chyba tydzień wcześniej pieniądze zbierała młodzież z gimnazjów i zebrała słyszałam ponad 26 tyś.!!! a była też podana informacja że podczas 4 dni ich zbiórki - bo tylko jeden dzien w roku zbierają - zebrali ponad 100 tyś złotych polskich. I wiem że nikt z tego ani grosza nie bierze, a wszystko idzie na pomoc. I jest to już 1/4 sprzętu który Łomża otrzymała w spadku od amerykańskich szpitali przez fundacje kierowaną przez tego pana. A może warto dołączyć do tej akcji i kupować sprzęt bezpośdnio. Jeśli piszecie że dostaliśmy 417 tyś. to czy ktoś wie ile podczas tych 11 olkiestr oddaliśmy?
|
|
Ryszard a Zbyszek to moj brat a ty kto ze tak zapytam ?
|
|
No to znamy sie :)) uczylam sie z twoim bratem :)) a teraz w bialymstoku pracuje pozdrow go od Krysi S. :)) dam ci najlepiej nr gg odezwij sie tam 3121921 ojej nie wiedzialam ze spotkam tu kogos znajomego :))
|
|
Emilcia ! Trzymam kciuki za pomyslnosc i trafny wybor. Pozdrowienia
|
|
Jestesm rodzicem małego przedszkolaka i z niepokojem odebrałem informacje, że mają wzrosnąć opłaty za przedszkole.(z 130 do 260 zł )+ok.70zł wyżywienie . Czy ktoś wie cokolwiek więcej na ten temat? Proszę o informację.
|
|
za które przedszkole? za wszystkie? przy takiej opłacie, to pewnie połowa ludzi zrezygnuje, a jak zrezygnuje więcej ludzi to co, zamkną przedszkole? pozdrawiam gabo
|
|
W Radiu Białystok była wypowiedź p.Choińskiego, że podwyżki pewne pewnie będą, ale nie takie jak "wieść gminna niesie". Panie dyrektorki w przedszkolach trochę "postraszyły" rodziców, bo same się boją strasznie... Albo na odwrót: same trochę się boją to przestraszyły bardzo, a rodzice załatwią resztę ;P
|
|
Witam Patrysiu! Takiego kocham myślę że byłoby odpowiedniejsze, bo to że masz żle się kojarzy:)? Ale ciekaw jestem czy Ty byś zrobiła dla niego wszystko? "Tyle o sobie wiemy na ile nas sprawdzono"! Życzę wam abyście się sprawdzili, i abyś Ty miała rację, bo osobiście dla mnie jest to najważniejsze w życiu, choć nie zawsze prawdziwe. Pozdrawiam
|
|
To kiedy spotkanko?? We wtorek najblizszy??
|
|
hmmm jutro nie dam rady...pracuje...no i musze sie troszke nauka zajac....sesja...:) Zbych
|
|
Jasio nie pieprz głupot bo TZ ma rację . Stan ulic miasta jest na dobrym poziomie i widac ,że miasto się tym interesuje. Powiem ,że na obecne czasy nawet więcej niż dobry. Jeżeli twierdziśz inaczej to w d..... byłeś i g..... widziałeś.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |