Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto rządzi Łomżą ? |
Ketjowr - nie sugeruje, tylko popieram stwierdzenie Dory iz "szczescie kraju czy miasta zalezy od sumy pojedynczych szczesc pojedynczych osob i o siebie przede wszystkim musimy dbac..."
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto rządzi Łomżą ? |
Nie czytałaś? :) Dziś o 21.30-45 w koterii! :)
|
|
Ok będę 2145, Piotrze jeżeli spod 9 to zajdź, pojedziemy razem, jeżeli to odczytasz :) Narazie ! Qufer
|
|
Oj optymizmem zawiało. Nie wiem czy to sukces, ale kupiłem mieszkanie w Łomży. Od teraz będę obywatelem tego miasta. Nie mówcie mi, że to porażka. Aha, niestety zapożyczyłem się. Ale co tam, widze przed sobą rozwój Łomży....
|
|
Tak pewien Norweg określał gin z tonikiem, a w skrócie gindobry, zestawienie angielskiego z polskim :) --------------------------------------------- Lukasz
|
|
Optymizm jest na czasie i raczej w cenie. Na początek bardzo się przyda w przezwyciężaniu mentalności Ciemnogrodu. Warto w to inwestować. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Marek, Wiadomosc otrzymalem, wielkie dzieki. Wyslalem ci rowniez maila, lecz rozumiem ze jak jestem z Łomży to moge moje podruze tez pokazac. Dzieki i pozdrowienia Lukasz
|
|
Marku..... przecież pisaliśmy w tym wątku, że TAK :) ....bardzo dobry grzaniec w koterii podają..... i miło jest..... spokojnie..... pogadać można.... posłuchać dobrej muzyki.... :) Adam D
|
|
:)
|
|
Miałem nadzieję, że ten wątek pozostanie tylko informacją o tym że można popłynąć w rejs i przy okazji pomóc, ale oczywiście zawsze znajdzie się ktoś, który ma swoje ale. No cóż zrobić! Sura... pewnie, powinien zająć się też zwalnianymi z pracy żołnierzami, szwaczkami, górnikami i hutnikami. Wspierać domy dziecka i zakłady opieki społecznej. kupować sprzęt do ZDZów i kupowac nowoczesną broń dla naszej armii. Powinien też zadbać o rozwój gospodarczy miast do 100tys mieszkańców bo bez niego sobie nie poradzą. Człowiek postanowił pomagać tym którzy potrzebują tego najbardziej, małym bezradnym dzieciom - czy to źle, że skoncentrował się na nich? jeden człowiek nie może robic wszystkiego. Uważasz, że aktualna sytuacja bezdomnych, ułomnych jest zła i mozesz im pomóc to rób to, a nie zajmuj się bezproduktywną krytyką tego że ktos coś robi. A co do Fuduszy wydawanych na Woodstock....... z tego co wiem kapele grają za darmo, miejsca pod koncert użyczane są za darmo.... nie wiem jak jest ze scenami i energią..... ale nawet jeśli to jest 1,5 mln złotych...... to uważam że warto...... 1. Ludzie którzy zimą zbierali pieniądze latem mogą (jeśli chcą) wybrać się na koncert i sie pobawić, lub mogą sobie pomyśleć, że "zajebiście byłoby tam być, niestety nie mogę". 2. jest to letnia zapowiedź tego co bedzie się działo zimą, swoista reklama, podtrzymanie ducha. Może warto byłoby się zastanowic nad tym, że te koncerty i zimowa impreza to jedna całość. Moze bez tych letnich koncertów za 1,5mln, zimą zbierano by nie 30, a 15mln złotych? mieciu kozłowski
|
|
Dziekuje za zyczenia. Ja kiedys zorganizowalem, wraz z kolega, koncert charytatywny. Nie bede sie o nim rozpisywac. Faktem jest, ze zebranych pieniedzy nie wywalilismy w kosmos jako swiatelko dla marsjan, tylko calosc poszla na konto PCK. Nikt-doslownie NIKT na tym nie zarobil 1,5% czy iles tam. Calkowity dochod poszedl na pomoc. A moze Ty, Zbychu, pokazesz mi jak nalezy pomagac ludziom?? Pieski i kotki zostawiam majkelowi dzeksonowi. Jak zajdzie potrzeba a bede w stanie to i im pomoge. A owsiak co roku zbiera tyle pieniedzy, ze nie starcza mu dla innych potrzebujacych. Zbychu, skoro jestes tak wielkim filantropem i milosnikiem Jurka .... powiedz mi... chodziles wczoraj po ulicach z puszka?? Ja przy okazji zauwazylem kupe papierow po oderwanych serduszkach orkiestry..... A tak nawiasem... Owsiak wielki tolerant i wogole, "uczy" mlodziez tolerancji, antyfaszyzmu itp. Skoro tak popierasz Jurka to dlaczego nie tolerujesz tego, ze ja mam odmienne zdanie na temat orkiestry??
|
|
Sorry, nie mialo byc Zbych tylko MarCo. Jeszcze raz sorry.
|
|
"Nie zgadzam sie z tym, co mowisz i nie wiem co zrobię ale nie zgine za to, abys mogl glosic swoje poglady" - i po co było cytować? Zrozumiałem tyle: "Jeśli mamy pomagać tylko jednej grupie, lepiej nie pomagajmy nikomu." Smutne. Fracik
|
|
Inkubator, to taki aparat wylęgowy. Nasze władze wkładają tam różne plany, projekty, programy, pomysły i założenia, wnioski i propozycje, koncepcje i antykoncepcje, rozwiązania systemowe w skali mikro i makro. Potem z tego wszystkiego wylega się.... bezrobocie i bieda.
|
|
Rządzącym do przemyślenia... |
250 tysięcy złotych tyle według wstępnych danych udało się zebrać w 3 największych miastach Podlasia - Białymstoku, Łomży i Suwałkach podczas XI Finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. -------- powiedzcie ile z tego dostanie lomza na pomoc dzieciom??? bo napewno te pieniadze w sprzecie nie wroca do naszego regionu , czy zastanawialiscie sie zeby fundusze zebrane np w lomzy zostaly w lomzy i od razu zostal zakupiony sprzet za ta kwote. Ludzie daja pieniadze a te pieniadze wylatuja z lomzy jak samoloty z okecia, I czy w tym jest sens? A niech ta Wielka orkiestra swiatecznej przemocy grala by w ten sposob : tyle ile uzbieraja w lomzy tyle bedzie w lomzy ofiarowane na pomoc dzieciom koniec kropka, nie lepiej by bylo ?
|
|
a mnie to juz wszystko szczerze ....... no:) moze by tak na piwko sie umowic?? Qufer
|
|
Re: Rządzącym do przemyślenia... |
Kuba - poradzę Ci tak: idź tam i się dowiedz jak oni moga Ci pomóc! _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Szanowny Panie Kubo I po co ta irytacja? Odrobina żartu czy humoru jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Jeśli mój post Pana obraził, przepraszam, choć nie uważam, że było w nim coś ubliżającego. Pańska wypowiedź natomiast jest zupełnie odmienna. Wnioskuję z niej, że jest Pan wybitnym fachowcem i znawcą w dziedzinie badania inteligencji, skoro określa IQ po kilku zdaniach wypowiedzi. Jednak jak Pan sam doświadczył, IQ nie idzie w parze z zaradnością i radzeniem sobie w życiu. Czasem nawet prosta sprawa, jak np. znalezienie potrzebnej informacji, dla niektórych nawet wybitnie inteligentnych osób urasta do rangi problemu. Ale proszę się nie załamywać. Nawet Polak z najwyższym ilorazem inteligencji (ok. 45-letni inżynier) jest osobą bezrobotną. P.S. Zainteresowanym polecam stronę: http://www.iqtest.w3.pl/
|
|
Była jakiś czas temu propozycja kącikowicza psudo Sura - dotyczyła soboty i skód. A ja mam szerszą propozycję spotkań samochodziaży młodszych i starszych, z takowymi samochodami (młodszymi i starszymi) niezależnie od marki. Proponowałbym, przez Surę juz wspamniany, plac starego dworca PKS, we wtorkowe, bądź środowe wieczory. Pozdrawiam
|
|
okazuje się że można kupić częstotliwość RADIA ŁOMŻA i RADIA BAB? Ciekawe kto kupi? I ile takie coś kosztuje? A może ktoś wie jakie trzeba spełnić warunki?
|
|
Dzięki Wojtek. Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku. Zamek na Chojniku to fajne miejsce.
|
|
czestotliwosc jest pewnie tania ,gorzej jednak z koncesja ona moze byc duuuzoo drozsza , robimy skladke?
|
|
Zbyszek Tarczyn ? z lomzy? dobrze zgadlam?
|
|
Komorka na karte to jeden z pomyslow, inny to zablokwoanie polaczen wychodzacych z komorki.A tak na marginesie to wszystko sie zcasami nudzi i komorka tez sie jej znudzi.Po za tym 14latkowie nie maja az tak trudnego zycia, jak zaczynaja dorastac to zaczynaja rozumiec ze z wiekim problemow jest coraz wiecej.Ja mam 18 lat i wiele bym by cofnac sie do podstawowki.
|
|
krysiu piszesz najpierw o jakis powaznych interesach na ktorych mozna zarobic a teraz tu jakies flirty uskuteczniasz forum to nie goraca linia
|
|
prosil bym o spokoj to do mnie te flirty krysi wiec cicho!!!
|
|
Nie ma co analizowac kto co powiedzial, ale trzeba zastanowic sie nad problemem. Sa dwa wyjscia, czesc przedszkoli trzeba zlikwidowac lub podwyzszyc oplaty we wszystkich istniejacych. Innej rady nie ma, a jezeli ktos twierdzi, ze jest, autoamtycznie przyczynia sie do kryzysu finansow miasta. Tendencje demograficzne sa malejace i niemozliwe jest utrzymanie takiej samej infrastruktury spolecznej dal 2x mniejszej liczby dzieci. Zgadzam sie z TZ, ze konieczna jest zmiana myslenia o swiadczonych uslugach, trzeba je przedefiniowac. Dlaczego widze maluchy chodzace i proszace o "chlebek" na Starym Rynku? Czy nie mozna wykorzystac istniejacej infrastruktury spolecznej zeby mialy swoje miejsce?
|
|
Oszukali cie?
|
|
p
|
|
Jezeli chodzi o zawieszonko to... tam jest relatywnie rowno. Mysle, ze rowniej niz na niejednej ulicy. W kwestii blacharni.... ewentulanie moga przyjechac i .... zasadniczo nic nie zrobia, bo niby co?? Spisza, sprawdza papiery i pojada. PZMOT w Łomży?? No mlody jeszcze jestem to moglem nieslyszec o takowym. Wogole fajnie by bylo jakby sie jakis Automobilklub lub inny PZMOT obudzil i zaczal cos robic. Mysle, ze znalazloby sie wielu chetnych do ganiania w KJSach lub zdobywania licencji rajdowych. Zbych
|
|
Tak się składa, że I i II Rajd Mechaniaka zorganizowałem we współpracy z AŁ, ale to tak na uboczu. Oprócz mondeo jest również zielony Fiat Brava też z video-radarem na białych blachach ;) Uważajcie na siebie. A tak swoją drogą to nie polecam się ścigać na legionów bo to jest pokazywanie takiego naszego wieśnictawa. Bezpieczniej, fajniej pojeździc można na łączniku pomiędzy spokojną (obok terrazytów) a poznańską. Tam jest taki fajny odcinek szutrowy gdzie można jakiegoś ładnego boka zapiąć :)) Jak ktoś lubi to nie ma sprawy zapraszamy. Policji mało, ruch żaden a i brykę ciężko rozwalić (jedno ogrodzenie przszkadza) Miłej zabawy życzę. Szerokości życzę.... andrzej jarota
|
|
O wiele lepsz odcinek na gonitwy jest "szosa do Mezenina" ja tam rekordy predkosci cykalem. A jezeli chodzi o rajdy to Jednaczewiak tylko i wylacznie. A propos blacharni... LMH70** itd. :) Przewaznie Polonezy Caro Plus, jest tez Golf III, Espero wisniowe, duzo tego maja:) Czy im sie wydaje, ze nikt o tym nie wie??:) O mondziaku to chyba cala Łomża wie. --------------------------------------------- Lukasz
|
|
A ja kiedyś mały odważnik. Pewnie komuś z ręki wypadł, hihihih
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |