sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Co jeszcze zlikwidować?

A tak nawiasem..... "naczelnego" to maja chyba malpy w stadzie!! Czyzbys Piotr cos sugerowal??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Co jeszcze zlikwidować?

.....a wiadomo, może siedzi gdzieś na Moniuszki przed konsolą i tamtego kompa uzywa żeby go nie wytropili albo co ? :D

eeeE ....śledź jest górą! :D

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Zgadzam się z Tobą Piotrze, bywają ciekawe tematy o których powinno się rozmawiać. Od dłuższego czasu czytałem ale nigdy nie miałem czasu na pisanie. Ale myślę że się poprawię :-).
Sura powinieneś zmienić "kontakty" :), ja to kiedyś zrobiłem aczkolwiek nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość, bo zawsze może być gorzej :)
Pozdrawiam

Evaa sugerujesz że każdy powinien się zamknąć w domu i nic go nie powinno obchodzić?
Moim zdaniem wtedy nawet największa metropolia umrze śmiercią naturalną.
Pozdrawiam

andrzej jarota

Wiesz miałem ten sam problem z wyborem szkoły i jak sądzę 80% ludzi.
Najpierw średnia szkoła, póżniej studia, praca itd...
To napewno nie jest nasza wina, po pierwsze system kształcenia i niestety ciągły brak pracy, szzególnie w takim mieście jak Łomża.
Moim zdaniem najważniejsze jest wykształcenie plus język i trochę odwagi aby po wejściu do Unii zacząć pracować gdzieś dalej, czym wcześniej tym lepiej bo póżniej to będzie codzienność i nie będzie się chciało, wiem coś o tym :)
Pozdrawiam

cz

Emila, a moze Ekonom?
Oprocz tego to wydaje mi sie ze chyba zle okreslasz LO II, znam kilka osob co tam poszlo i jeszcze zyja ;), a do sultanny jest im bardzo daleko. Pamietaj im bardziej na latwizne pujdziesz tym gozej ci bedzie w przyszlosci. Ja sie ucze z lekcji na lekcje, lacz nigdy nie kulem. W Polsce wrecz przeciwnie (w podstawowce), uczylem sie tyle by przetrwac. Na szczescie doroslem do tego by naprawde w siebie inwestowac - czyli uczyc sie na powaznie. Jestem pewien ze jetes zdolna, tylko trzeba wziasc sie w garsc i podjac kilka powaznych decyzji na temat przyszlosci i kim chcesz byc.
Ja uzywam starego przyslowia "Bez pracy nie ma kolaczy" i dzieki niemu zawsze staram sie miec wysokie ambicje.

Zycze ci powodzenia - jak i innym w podobnej sytuacji,
Lukasz S.

Dziekuje Wam wszystkim, ale Ekonom nie nie, moja siostra tam poszla no i od nowego polrocza przenosi sie do zawodowki, jusz wiem gdzie ide :do V-ego wydaje mi sie ze tam jest dobrze, rozmaiwlam z chlopakiem no i on jest za ja tez mimo tego ze ma rozne przeblyski z trenerem (wiec tak przy okazji pozdrawiam Pana Cichockiego :) skladam podanie do II do III i do V trzymajcie za mnie kciuki i zyczcie mi powodzenia, oraz wytrfffalosci w daczeniu do celu czyli w dostaniu sie do szkoly.

Jeszcze raz Wam dziekuje
pozdrawiam :**

andrzej jarota

do ketjowr: dzis nawiazalem nowy kontakt i nie zaluje:) jednak daleko mu do owych marnych "kontaktow":)

tzn. tym marnym "kontaktom" daleko do mojego nowego kontaktu:)

herbatka zamienila sie w zupke chmielowa?? i to w slusznej ilosci??:)

to polecam gindobry :)

remus1

co to znaczy gindobry?:) a moze dzis dla odmiany jakas silownia lub basen?:) ew. znow wieczorem w koterji:)

Piotr dzis kopie, ja na trening a Ketjowr? Moze by tak po 21? na jedno:)

To i ja sie pisze. Oczywiscie jak mozna...

aleks

21:45 ....? .....jakby co....... będę jechał spod 9....... nie na piwko ale na herbatkę tym razem...... :) ....może Evaa się skusisz....????

Indar - pytaj kogoś za barem o nas...... możesz posługiwać się nickami! :)

Chyba herbatka mnie ominęła...?:)) Nic to, poczekam na kolejna, Kefasie jakiś terminek może?

Mam nadzieje, że otrzymałeś odpowiedź.
A do wszystkich. Fotogalerie są bezpłatne. Warunek albo tematyka o tym regionie albo osobiste powiązanie z regionem.

zaczerpniete z wiadomosci 4lomza:
Ofiary wróżb: W Miastkowie, dwie kobiety narodowości cygańskiej odwiedziły trzyosobową rodzinę. Zaproponowały wróżby i wypędzanie złych duchów. W czasie wróżb poprosiły o wyłożenie wszystkich pieniędzy jakie są w domu. Następnie przykryli je chustką i poprosili o schowanie do szafy. Gdy kobiety wyszły domownicy sprawdzili szafę. Pieniędzy (w kwocie ponad 2, 8 tys. zł) jednak tam nie było. Policjanci w KMP w Łomży wyjaśniają okoliczności oszustwa.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

wośp to dobry biznes . w tym roku zebrano ok 30 000 000zł.
Owsiak całkiem legalnie może skorzystać z 1,5 mln zł. bez podatku , bez roboty , nic tylko założyć fundację !!!

P.S . WIDZIAŁEM KWESTUJĄCYCH Z PIEKNYMI SZALIKAMI NA KTÓRYCH WIDNIALO LOGO TYGODNIKA ANTYKLERYKALNEGO "ANGORA", JEZELI DODAĆ RUCH HARE KRISZNA TO PROSZE SIE NIE DZIWIĆ STOSUNKIEM
KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO DO TEGO PRZEDSIEWZIĘCIA.

A ja widziałem tłumy wspaniałej, życzliwej młodzieży, nastawionej pozytywnie do otoczenia, czułej na potrzeby innych i wierzącej w to co robi. Zachowania takie należy doceniać i pieczołowicie pielęgnować. To oni za kilka, kilkanaście lat będą decydować o losach państwa. I nie jest ważne czy Kościołowi się to podoba czy nie. Jeśli nie ma odwagi przyznać, że akcje WOŚP mają szlachetne cele, to niech tylko nie przeszkadza. Rozumiem, że stosunek Kościoła do akcji Owsiaka byłby zgoła odmienny, gdyby pieniądze przekazywano na potrzeby Kościoła, np. na bursztynowy ołtarz czy złote sygnety dostojników kościelnych.
Panie Boss
Nie widzę żadnego związku między WOŚP a ruchem Kriszny. A szaliki? Chyba nic zdrożnego w porównaniu z przekrętami Rydzyka, "wyczynami" Głódzia czy Paetza.

...to mam problem... wydawało mi się, że pomagam w realizacji szczytnego celu... a okazało się, że..... w sumie nie wiem co się okazało.......

może sura i boss mi powiedzą co się okazało...? ......czy WOŚP to zło? .....należy za wszelką cenę powstrzymać Jurka Owsiaka...? .....podpowiedzcie..... ....może dzięki wam będzie lepej.....

....a co do Caritas....... OK świetnie, że pomaga i bezdomnym, i głodującym, i dzieciom...... itd itp...... ale czy to oznacza że wszystkie organizacje charytatywne mają tak działać......?????? ....że te które koncentrują się na jednym obszarze to juz są niedobre......... przestańmy.......
Caritas przyjęło taką formułę, a WOŚP taką..... i cieszmy się, że jest ktos kto chce pomagać komukolwiek, a nie że mi coś nie pasuje.

Poza tym wydaje mi się, że zebranie wiekszej kwoty i przeznaczenie jej na jeden konkretny cel jest skuteczniejsze niz rozdrabnianie środków na różne cele. Nie wiem, moze się mylę, ale to nie znaczy, że można krytykować ludzi którzy starają się zrobić cos dobrego, tylko dlatego, że robią to inaczej niż my byśmy tego chcieli.

Mialem juz nie pisac nt. WOSP. Chwala za to Owsiakowi, ze jego fundacja pomogla wielu placowkom. Ale Panowie!!! Nie pomagajmy za wszelka cene!!!! Poczytajcie tylko Pismo Św. i to, co jest napisane o czynieniu dobra!! Cel nie usiweca srodkow!!!

Sura
Dobra rada. Utwórz swoją organizację charytatywną wg swojej koncepcji pomocy wszystkim. Gdy już będziesz miał jakieś konkretne efekty swojej działalności, wtedy pogadamy. Póki co, pozostało ci tylko biadolenie, narzekanie i negacja tych, którym coś się jednak udało.
Jeszcze jedno: także Caritas oraz PAH nie pomagają wszystkim. Sporo masz, więc do zrobienia, aby uszczęśliwić wszystkich. Nie zapomnij też o biednych kotkach i pieskach.
Życzę sukcesów.

Nudzi mnie to.

Ja przepraszam cie drogi internauto ale jesli bede chcial poczytac kawaly to otworze sobie strony z dowcipami. Przykro mi ze twoja inteligencja jest ponizej przecietnego poziomu. Jesli ktos jest tutaj kto naprawde moglby mi poradzic z mila bede bardzo usatyfakcjonowany. Pozdrawiam

Hmm to chyba jakas watpliwa instytucja bo niemaja nawet zadnego numeru telefonu....

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org