Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
to się narobiło. |
Jeśli mnie pamięć nie myli to na Poznańskiej jest dobry fachowiec od naprawy samochodów amerykańskich. Jego zakład nazywa się SAAM, ale sprowadza on również motocykle z USA. Telefonu nie znam, ale mieści sie mniej więcej naprzeciwko tej hurtowni elektrycznej na Poznańskiej. Mam nadzieję że pomogłem. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: to się narobiło. |
a plakatów, bilbordów przybywa na mieście, tu sprzedam tam sprzedam... bardziej podobają mi się laleczki.... ale cóz nie da rady nie zauważyć :( lecz niektórzy nakupywali mieszkań i próbują opchnąć, wtedy bajer nie zna granic (czyt ogłoszenia dział nieruchomości)...teraz stoja takie pustostany Jesli chodzi o nasze studia to tak jakby kasę w błoto wyrzućić heh to molochy stworzone po to by ciągnąć kasę z leniwych albo by dać papier pseudo bezmesmenom (powód pracownicy śmieją się z zawodówki szefa) itd ktoś kiedyś zamieścił ogłoszenie przyjmę do pracy z wykształceniem wyższym, tylko po nie agrobajzlu heh ten wątek pewnie wszyscy już w tym mieście słyszeli :) powtarzam dla przypomnienia :) Większość moich znajomych wyjechała na studia do Warszawy, czy innych miast by tam szukać szans rozwoju i większość tam pozostała Śmieszą mnie teksty o rozwoju i czego tu nie ma to dobre dla ślepych i głupich!!! Łomża się rozwija ..no tak biedronek przybywa i kaufland powstał żenada heh heh a inne miasta "stoją" w miejscu ???... puknij się jeden z drugim w łeb jak coś napiszesz !
|
|
imie: Radio nazwisko: Eska adres: 88.8FM
|
|
Demon :) Nie jestem lokalnym patriota :) Po prostu mam mozliwosc porownania sobie Lomzy i Wawy i osobiscie na dluzsza mete wole jednak Lomze. Oczywiscie, kto co lubi. Dla kogos, kto nastawia sie glownie na "robienie kariery" duze miasto jest lepsze. Tylko nie kazdy chce zarabiac wieksza kase za wszelka cene. Jesli chodzi o Marka, to nie wiem czemu sie zdecydowal wyjechac z Lomzy, mysle ze jakis wplyw na to mogl miec fakt, ze tam znalazl zone ;) Pomysl tak, dla kogos bez zobowiazan, z dobrym wyksztalceniem itd. duze miasto jest szansa. Co do szkol, to zadne miasto wielkosci Lomzy nie ma do zaoferowania dobrych uczelni, dobrze ze w Lomzy w ogole mozna studiowac, bo w wielu miastach nawet takiej mozliwosci nie ma. A jak ktos chce na dobra uczelnie, to i tak i tak wyjedzie do Wawy/Krakowa/Gdanska itp. Tylko to jeszcze nie znaczy, ze po studiach musi tam zostac. A teraz pomysl sobie o innej sytuacji. Nie z pozycji wykwalifikowanego specjalisty, bez zobowiazan i obciazen finansowych, tylko np. z punktu osoby z jakims tam nienajlepszym wyksztalceniem, zakladajacego rodzine. W pracy spedzasz wiekszosc dnia, za wynajem mieszkania placisz Bog wie ile, a jesli chcesz kupic wlasne, to tez musisz miec wysokie dochody, bo raty wcale male nie sa. Na rozrywki typu kino itd. to i tak czasu i ochoty Ci wiele nie zostanie. Wyjezdzasz do obcego miasta, wiec nie masz pomocy rodziny, jesli bedziesz mial male dzieci, to jedna osoba praktycznie zmuszona jest do siedzenia w domu, bo z kim zostawic? Wychowanie dzieci w takim miescie to zreszta tez nie jest prosta sprawa. Poza mozliwoscia kupienia taniej np. ubran (w Lomzy z tym kiepsko), praktycznie wszystkie uslugi itd. sa 2 razy drozsze. Powiedz, myslisz ze ludzie ktorzy nawet tutaj siedza na tylku i nic im sie nie chce, nagle doznali by cudownej przemiany i byliby zadowoleni z takiego zycia? Moze po prostu niektorym sie wydaje, ze w duzym miescie pieniadze leza na ulicy... Tam po prostu tempo zycia jest kompletnie inne, ja osobiscie nie lubilem tego wiecznego pospiechu i tu mi sie bardziej podoba. Tutaj pracuje spokojnie, w normalnych godzinach, zdazylem sobie kupic mieszkanie i jakos sie urzadzic, na co mam narzekac? Owszem w duzym miescie predzej dostalbym dobra prace, tutaj dluzej mi zeszlo, ale sie dalo. Mam wielu znajomych w Warszawie, niektorzy faktycznie dobrze zarabiaja i sa zadowoleni. Mam tez i takich, ktorzy zarabiaja prawie tyle samo co ja tutaj w tej chwili i zapieprzaja od rana do nocy, a koszty zycia maja bez porownania wyzsze (i tez sa to osoby po studiach). Wychodza rano, wracaja wieczorem, bo musza sie przebic przez cale miasto, zeby dotrzec z pracy do domu... Gdzie tu miejsce na rodzine i rozrywki? Takze kto co lubi, ja nikogo nie namawiam na sile, wkurza mnie tylko troche takie wieczne narzekanie jak to w Lomzy jest strasznie.
|
|
Ludzie - plakaty były nie widzieliście ich - widocznie za mało. Nawet tu na tym portali był plakat informujący.
|
|
pijagin najlepszy:)
|
|
a co ma byc w wawie bialym i olsztynie??
|
|
mój WV Golf jest niezawodny i najlepszy Nie ma aut niezawodnych koleszko. Są tylko rzadziej lub częściej psujące się. ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |