sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Czy są jakieś nowe wschodzące gwiazdy w wyborach czy nadal te same twarze ?

Witam
Nie tak dawno było gośno o pomyśle wybudowania stadionu na terenie S.M. Perspektywa (w środku osiedla). Uważam, że był to chybiony pomysł i mam nadzieję, że nigdy nie zostanie zrealizowany. Ale mam propozycję, która być może spodoba się mieszkańcom nie tylko osiedla ale i całej Łomży. Można by wybudować na tym terenie basen z różnego rodzaju atrakcjami typu zjeżdżalnie, jakuzi, bicze wodne :) itp. Po co mamy jeździć do Mikołajek albo do Zambrowa żeby pomoczyć się troche w wodzie. Nie lepiej by było zostawić parę złotych w naszym mieście? Co o tym sądzicie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Czy są jakieś nowe wschodzące gwiazdy w wyborach czy nadal te same twarze ?

siwetny pomysl ale zeby takie cos powstalo w naszym miescie to musi miec ktosc z tego zyski i .... Co do basenu z zambrowa to wykonczenie budynku w srodku daje duzo do zyczenia i widac ze ktos wygral przetarg ze 'swoich' ludzi. hehheheheh

HEHE..... Kosmitka sprawdziła :)

dobrze dobrze..... :)

propozycja

A kobiety, jak na ye kołchozowe dyskoteki- za darmochę!
Może dziewczyny zorganizują za to przynajmniej jakiś Klub Kibicki???

Tester, a dlaczego ja mialbym sponsorowac? ;)

W dniu 09 sierpnia przechodziłem sobie przepisowo przez przejście blisko Statoilu. Samochód bodajże Zielony Lincoln, o mało mnie nie przejechał. Skręcił 10 cm przede mną. Kierowca pozbawiony wzroku ?
Taka jest mentalność kierowców, sam posiadam prawo jazdy od 4 lat, ale w odróżnieniu od tego debila z portfelem posiadam mózg. Tak więc ludzie !!! Uważajcie na debili bo życie nie jest w cenie..

z tego co się ostatnio dowiedziałem w komendzie policji w łomżay trwaja ostatnie przygotowania do instalscji kamer o bardzo wysokiej czułości i rozdzielczości na głownych ulicach miasta. W pierwszej kolejności kamery jeszcze do konca wrzesnia tego roku pojawią się na skrzyżówanicach ulic; Legionów Piłsudskiego , Legionów Sikorskiego , legionów Skłodowskiej. Praktycznie swym zasięgiem obejma cała ulice legionów oraz częsc ulicy sikorskiego , piłsudskiego. Zainstalowany system pozwoli na monitorowanie ruchu pieszych i pojazdów a także ujawnianie i dokumentowanie wykroczęn w ruchu drogowym , takich jak jazda ze zbyt duża prędkościa , przjazd przez skrzyżówanie przy czerwonym swietle, wyprzedzanie na przejsciach dla pieszych oraz nie ustąpienie pierszweństwa osobom pieszym. Z tego co wiem nasz policja bardzo się z tego cieszy i fakt uruchomienia tego systemu trzyma w scislej tajemnicy.

franciszek

Nie dawno gościłem rodzinę z zagranicy i bardzo chcieli na pamiątkę coś w stylu proporczyka z naszym herbem.Może ja żle szkałem ale nie znalazłem nic takiego.Więc zastanawiam się co robi Łomża w tym kierunku?Chcemy przyciągać turystów a nic dla nich nie mamy żadnych pamiątek Łomży a herbu wcale.W innych miastach nie ma problemu,ale u nas?Po co to komu?A swoją drogą może jest to gdzieś.Jeśli ktoś wie to niech mi poda.

Taki prawdziwy aqa park to byłoby coś ale to mało realne.Nasze władze na to nie wpadną a my dalej będziemy uskuteczniać pielgrzymkę do innych miast z konkretnymi basenami.Kiedyś były plany zrobienia zalewu to byl super pomysł a nie ta kiepska plaża miejska.Ale jak zwykle to dla nich za trudne do realizacji.Najlepiej iść po najniższej linii oporu.

pilkarz: od 16.08 (poniedziałek) basen będzie otwarty i będziesz mógł popływać.

Dużo pamiątek z emblematami łomżyńskimi widziałem w sklepie z pamiątkami 'Souvenir' na rogu Farnej i Dwornej.

to kiedyś była moja pasja (i nie mówię tu o Pasji naszym współforumowiczu ;)) zbieranie proporczyków z różnych miast, w których bywałem .... Miałem tego całą masę ..... gdzie są teraz ? Nie wiem ....
Pozdrawiam kolekcjonerów proporczyków

Tiger

Czy on jechał po chodniku? Wlazłeś przed nim na pasy! Możesz niedługo być aniołkiem.

Tak samo jak kamery na os. Perspektywa. Powodzenia.

Do autochtona.
Jakim chodniku?Nie wlazłem przdnim na pasy ponieważ, Byłem juz przy końcu przejścia, a on bezszczelnie przejechał przed moim nosem, ślepy debil.

Do Jastrzaba.
Mam nadzieję, że nie trafisz..

Witam
Słabo się ciągnie ten wątek, choć uważam, że jest ciekawy.
Lubię języki obce, choć mam mało czasu na naukę. Ostatnio uczęszczałam na kurs w pewnej łomżyńskiej szkole. Nie wiem na ile jest podobna do pozostałych, ale mnie zniechęciły nastepujące sprawy: ilość osób w grupie faktycznie nie była ogromna, bo ok. 12, ale przedział wiekowy był od 14 lat do ok. 50, z tym, że tej młodzieży było o wiele więcej. Poza tym kilkoro chodziło, bo musiało, takie przynajmniej sprawiali wrażenie. Przy tak ogromnej rozpiętości wiekowej, małym zaangażowaniu niektórych kursantów, poziom prowadzonych zajęć nie jest za wysoki, tempo też jest niewspółmierne. Metody są klasyczne, mało interesujące, podręczniki nieciekawe, poza podręcznikami prawie żadnych ciekawych pomocy dydaktycznych. Nowością jest metoda Callana, ale ja należę do osób, które starają się zrozumieć, poznać, a nie bezmyślnie powtarzać. Nie sądzę aby metoda Callana skutecznie uczyła myśleć od razu po angielsku (być może się mylę), ale wydaje mi się, że w moim wypadku by się nie sprawdziła.
Szkoły prześcigają się w reklamach, tylko dlaczego to tak ładnie brzmi jedynie w ulotkach reklamowych a w rzeczywistości już nie jest tak ładnie.
Więc skoro masz takie doświadczenie w tej dziedzinie, to może polecisz mi dobrą szkołę w Łomży.

Pozdrawiam
pa

Jak byłeś przy końcu przejścia, to jak on się zmieścił między Tobą a krawężnikiem?

Ale i tak jeśli zdążyłeś już minąć środek (i poruszałeś się tak jak kodeks obliguje pieszych), a on Ci się wcisnął, to rzeczywiście niezły młot!!!!

Zbych

Czy w ostatnim czasie w Łomży pojawiły się jakieś nowe firmy oferujące dostep do internetu? A może jakaś stara firma poprawiła jakość swoich usług. Nie mówcie tylko o DSL czy o NEO bo to już miałam.

Ale mi głównie chodzi o jakość.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org