sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Marszałkowie: Via Baltica przez Białystok

Co zrobić z gołebiarzami w Łomży (to ci, którzy z uporem maniaka sypią przez okna swoich mieszkań tony starego chleba, wabiąc tym całe stada brudzących wszystko w około gołębi) Jaki mają oni w tym cel? Może mają umowy z myjniami samochodowymi!? Ja mam codziennie zapaskudzony samochód! Czekam na ciekawe pomysły? Dodam, iż administarcja jest bezsillna!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Marszałkowie: Via Baltica przez Białystok

Tez sie zgadzam z powyższymi uwagami, sam zostałem nie mile wprowadzony w błąd i o włos nie zapłaciłem około 200 zł za ich badziewny modem sagem do neostardy. Sam nazwa neostrada jest anaologiczna do polskich autostrad, wszyscy wiem jak z nimi jest, więc jak mogłoby być z neostrada inaczej??
Tak, tak w telepunkcie siedzą "wybitni" fachowcy branży teleinformatycznej, najlepsi wybrami z wielu.
Sam telepunkt zatruwa mi zycie codziennie, swoją warczącą klimatyzacją przez cały dzień. (niby serwery im chłodzi :) ) A samochody pracowników telepunktu blokują skutecznie parking dla mieszkańców!
Uprzejmość pracowników pozostawia też wiele do życzenia! Omijam z daleka tę instytucję i polecam też innym.
"Wszystkiego" najlepszego dla TPSA zyczy Trauma

bez komentarza.........

wiecie co o to chodzi ze i rzadzacy przestajo cokolwiek robic aby bylo lepiej!!jak to teraz wyglonda,szkoda krow ktore sie tam pasly:))))))))))a do tego gdzie bedzie teraz karuzela albo cyrk??hahaha cyrk to i tak mamy:P

Ja używam od jakiegoś czasu i jestem zadowolony? A jak inni użytkownicy?

Jeszcze nigdzie w Polsce i zagranicą nie widziałem tak badziewnej kostki brukowej jak ta na ulicy Farnej. Do układania kostki brukowej potrzeba specjalisty a nie jakichś amatorów od pollbruku. A jescze jedno bruk brukiem ale szpecą strasznie te wszystkie schodki do sklepów, (patrz schody do Invest banku) czy nie można ich jakoś stylistycznie dopasować? czy jest to aż tak wielki koszt!? Teraz tą jedną uliczką będzie się szczyciło wielu !! a nie ma czym, w normalnych miastach takie uliczki w obrębie straego miasta to standard, nikt tego nie przeżywa, bo tak powinno być!!!

Ja to wezme kiedy wiatrówke i powybijam bo moj dach który jest pokryty czerwona blacha wyglada jak muchomor!!!!!!!!!!!!!!!!

Chcialem przeprowadzic ankiete na taki oto temat:

Kto z was zdecydowal by sie na pakiet (kablowka, satelitarna), w ktorym nie bylo by programow Telewizji Polskiej?
Chodzi oczywiscie o to, ze poziom programow TVP systematycznie sie pogarsza (no moze nie do konca TVP2). Nie chce placic 15zl abonamentu za watpliwej jakosci programy, niezbyt rewelacyjne filmy oraz niewiele mniejsza liczbe reklam. Dlaczego stacje komercyjne potrafia sie same utrzymac? Jesli chodzi o programy informacyjne to i tak dlugo nic TVN24 nie przebije.

Chcialbym sie doczekac chwili, w ktorej bede mogl wybrac sobie stacje ktore chce ogladac i tylko za nie placic.
Jestescie za stworzeneim pakietu bez panstwowej telewizji?

Ernest37 spoko kazdy moze miec wlasne zdanie na ten temat. Wpadla mi jednak do glowy taka hipotetyczna sytuacja : wyobraz sobie ze Twoja zona / dziewczyna jest w ciazy i nagle bez zadnego uprzedzenia zaczyna rodzic. I co wtedy robisz? Wolasz karetke ze szpitala? A co jesli karetka jedzie wlasnie do jakiegos wypadku a druga wiezie do szpitala kobiete z rana postrzalowa? A straz pozarna (ktora do porodu i tak by nie przyjechala) wlasnie swoimi pieknymi wozami wyruszyla na akcje by ratowac ludzi z plonacego domu? Co wtedy robisz? Dzwonisz po taksowke? No cos ty, przeciez wszystkie zezlomowales juz dawno temu. Biegniesz na przystanek na autobus? I czekasz 10-20 minut podczas ktorych Twoja wybranka cierpi katusze? A moze bierzesz ja na rece i biegniesz do szpitala z takim obciazeniem? To tyle a propos Twojego pomyslu zezlomowania wszystkich aut. Moze i smrodza ale nieraz dobre auto z dobrym kierowca potrafi bardzo sie przydac.

Oczywiscie, powinien byc taki wybór, nic nie warta jedynka za co tu płacić, a oni chcą sprawdzać czy mamy telewizory podstępem.

Popieram

heh heh heh juz ten temat byl znajdz se w historii wypowiedzi byly raczej negatywne

Odkąd mają radar bawią się w policjantów!! Pewnie zawsze chcieli nimi być! :)
Myśle, że można by się obyć bez tej "firmy" a pieniądze sporzytkować na inny - lepszy cel!

W niektórych miastach zachodnich wprowadzili zakaz dokarmiania gołębi- wtedy same się wyniosą. Natomiast strzelanie do ptaków z wiatrówki - to karalne naruszenie prawa i słusznie! Załatwienie problemu przez zabijanie kojarzy mi się z bezdennie głupimi filmami rodem z USA, które powinny być zakazane (jak we Francji), ale to już inny problem. Pozdrawiam.

Smietnisko! Mieszkam w tych okolicach i juz od dobrych kilku lat a wlasciwie od ok. 10 lat ciagle cos buduja kolo mojego bloku. A to Koscil Sw. Krzyza - w budowie kila dobrych lat, teraz ten HiperZlom - nastepne kilka lat :). A nadodatek zabrali nam miejsce na Cyrk!. Zawsze lubilem ogladac rozne imprezy z balkonu :). Teraz bede musial zasowac na muszle :/

Witam
Abonament jest formą podatku, więc dla kontrolerów jest obojętne co oglądacie - płacić musicie.

MiniMax

dixie, czy wiesz, że (jak myślę) wiele osób się zniechęciło do odpowiadania na Twój post, bo jak mówi mój kolega:"długich nikt nie czyta".Fakt, że czasem przynudzasz, trzeba być BARDZO zainteresowanym tym tematem, żeby czasem bładząc w sieci przebrnąć przez Twoje przemyślenia, niekoniecznie o wczesnej godzinie.
Rozumiem Cię, bo sama szukam dla siebie dobrej szkoły językowej w tym mieście. Próbowałam już kilku, włącznie z metodą Callana.(A propos, co sądzisz o czymś takim?)Podstawa, według mnie, to profesjonalni lektorzy, którzy nie tylko znają gramatykę angielską, bo tego każdy głupek się nauczy, ale tacy, którzy wprowadzą Cię w żywy język i jego użycie w tak zwanym życiu codziennym.
To raz, dwa to native speakers, ale nie z przypadku, tylko ludzie z pasją
(i z przygotowaniem),potrzebni nam, robaczkom do osłuchania się z angielskim, czy amerykańskim, jak kto woli, bo w naszej TV przy przedpotopowej metodzie pokazywania filmów z lektorem, osłuchać się, ni cholery, nie da.
To tyle na dziś.Właśnie wróciłam od koleżanki i kładę się spać, ale jak się wyśpię, to coś kliknę(aby nie za długo,hi,hi)

Czytajac te w wiekszosci krytyczne opinie o remontach Starowki i Farnej, i chociaz nie majac nadal osobistego 'rozeznania', mam pytanie: czy ta kostka na Farnej wykladana byla na twardym podlozu (np. asfalcie, betonie, itp), czy tak tradycyjnie, na piasku?
Otoz jesli na piasku, to czy uzywa sie tam takiej maszyny-'trzesarki'? Wlasnie takiej za pomoca ktorej, juz po ulozeniu kostki i zasypaniu szczelin drobnym piaskem, ubija sie ta kostke i zarazem wyrownuje sie nawiechrznie oraz niweluje sie wszelkie nierownosci.
Osobiscie sam takie cos robilem w okol swego domu, no i kosteczka wyszla 'jak trza'. A jako podklad najpierw byla gruba warstwa drobnych kamieni, pozniej warstwa piasku ziarnistego, no i wreszcie kilkunastucentymetrowa warstwa piasku 'jak maka', a w koncu na tym kostka.
Takie nawiechrznie sa b. popularne tu, 'u nas', nie tylko na chodniki ale takze na zajazdy do garazy (driveways) i musze stwerdzic, ze swietnie zdaja egzamin.
Ale jak pamietam, obserwujac kiedys kamieniarzy w akcji (m in. na Al. Legionow), nigdy takich maszyn sie nie uzywalo, no i nawiechrznia to przewaznie 'wyszla jak wyszla'.
Jesli jednak ten deptak na Farnej ulozony zostal na twardym podkladzie i lepiku, to juz chyba nic nie da sie zrobic ... chyba ze bylby dostep do jakiejs poteznej maszyny/gryzarki czy cos w tym rodzaju zeby to teraz 'wyszlifowac'.

A propos Starego Rynku - czy sa jakies plany zeby zrobic cos wreszcie z tymi 'halami'? Nie wiem jak Wy, ale bedac mlodym chlopcem to poprostu balem sie tam zagladac, bo przerazalo mnie to co tam sie dzialo ... nie mowiac juz o higienie...
Niestety, po wielu latach zauwazylem, ze tak jak dawniej ... nadal tam ten sam 'syf'.
Pozdrawiam, wychu

...dokładnie.... tym bardziej że Polsat i TVN dostają kawałek z tego torcika abonamentowego... :)

Brudno w mieście?
To dbajmy sami oto by wokół nas było czysto!

Romi

W 1981 r. zorganizowano Jubileusz 80 – lecia Towarzystwa. W czasie obchodów Jubileuszu odbył się zjazd dawnych członków, sesja wspomnieniowa, wystaw pamiątek, a także wydano okolicznościowy biuletyn z programem regat i artykułem o historii Towarzystwa. Przedstawiciele Polskiego Związku Towarzystw Wioślarskich i Polskiego Związku Kajakowego wręczyli Towarzystwu pamiątkowe puchary, jako dowód uznania za wkład w rozwój polskiego wioślarstwa i kajakarstwa. Obecnie Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie przeżywa znaczny kryzys organizacyjny spowodowany brakiem dotacji państwowych, brakiem sponsorów, a także z powodu nie prowadzenia własnej działalności gospodarczej.
Łomżyńskie Towarzystwo Wioślarskie realizowało własny, atrakcyjny program program propagujący polską tradycję, kulturę i historię. Umiejętne łączenie elementów programu kulturalnego, turystycznego i sportowego spowodowało, że w działalności Towarzystwa równocześnie uczestniczyło kilka pokoleń mieszkańców Łomży, często z jednych rodzin, np. Wejmerów, Wejrochów, Parczewskich itp. Klub wioślarski znacznie przyczynił się do zintegrowania Polaków, a w czasie zaborczego nacisku rusyfikacyjnego do podtrzymania i utrwalenia polskości w Łomży.

Studia Łomżyńskie nr V cdn ............................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

ok! myśle ze UM któremu zależy na promocji miasta powinien zadbac o ten porzadek. Posesja wiem -sprzatanie należy do własciciela ale ulica i smieci
- do kogo?
Straż miejska powinna sie zastanowić czy czasem nie warto jakiś tam mandacik dla własciciela drogi ,
to też daje dochód dla miasta i moze ktoś znajdzie sie i posprzata za tą kasę.

Mnie też spotkało coś podobnego - ale w Gdańsku. Wstarczy nie mieć świadków...

zależy

lump ze Starego Rynku to też człowiek i dlaczego ma być karany. Może za to ,że ma inny spoóśb na spędzenie życia niż ty. Mnie osobiście bardziej na skwerku przeszkadzaja te małolaty wulgarne

Gratuluję Majorka tematu, ja sie cieszę jak widze co skrzyżowanie patrol,bo wiem że czuwają nad nami i wyłapują łamiących przepisy,bo tak wogóle jak pamietam,to żółte służy do zjeżdżania ,a nie wjazdu na skrzyżowanie.Dzisiaj ok.9.00 widziałem młokosa jak na egzaminie :L:motocyklem wjechał na czerwonym i zakończył za skrzyżowaniem_CHWAŁA dla PANA EGZAMINATORA ,że oblał gamonia. To przy 30 km/h nie potrafisz zatrzymać auta,to trzeba na kontrolny egzaminek!narka pozdrawiam zmotoryzowanych,na trasce,he,he!!!!

Pamietajcie o kosztach łączy do takiej kamerki.

Real rozjedzie Wisłe niczym walec drogowy nie ma co sie czarować Wisła jest poprostu słabszym zespołem.

Real 3 - 0 Wisła

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org