Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wojciech Borzuchowski ,a lista PiS-u. |
Moim zdaniem nie do forumowiczów jest ocena kościoła! Wszystkich i tak Bó ocenia i oceni, także nikt nie jest zmuszany do dawania na kościół a już bynajmniej na księży dajemy wszystko dla Boga. Pozdrawiam wszystkich wierzących a niewierzących proszę nawróćcie się. BYE
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wojciech Borzuchowski ,a lista PiS-u. |
heh ortografia ortografią na forum nie będziemy się rozpisywać o niej bo nie powiem kogo rodziców pani Cichocka wzywała do szkoły bo napisał prace maturalna z Polaka bardzo krótka :D a na tomprajdera tez chciał do kina iść choć był sam do niego bardzo podobny :D i nikt tu postów nie będzie kasował bo po co :D a o dziadku to nie wiem o kim mówisz :D a jak tam twoje problemy ze skóra :D lada jeszcze się turla :D czy całkiem ja zasrało "Jak poprawic wygląd swojej skody ? Zaparkowac ją pomiędzy dwiema ładami - taki żarty opowiadali sobie kierowcy jeszcze kilka lat temu" :D cytat z nowego NEWSWEEK POLSKA
|
|
taki post tez juz byl :D heh chyba nie umiesz korzystac z archiwum :D
|
|
Zgadzam się z tą opinią w 100 % .W krajach europy zachodniej inne sa relacje miendzy kierowcami i rowerzystami tam kazdy kazdego szanuje. Co do infrastuktury rowerowej ścieżki to za mojego życia ja się tego w tym mieście nie doczekam ,a w takiej Ostrołence ostatnio jak pojechalem rowerem to sie zdziwilem sa gdzieniegdzie ściezki rowerowe i nawet sygnalizacja swietlna specjalna dzis przejechalem 40 km i incydentu nie mialem z pojazdami mechanicznymi .Nie wszyscy żle sie zachowuja nie moge generalizowac ,a i rowerzysci nie swientoszki roznie jedża.
|
|
A wszystko zaczyna się od policji. Nie chce im sie dupy ruszac z samochodow. Rowerem nie mozna jezdzic po chodniku, nie mozna jezdzic bez swiatel w nocy, trzeba miec sprawny rower. Czy ktos za to zostal kiedykolwiek zatrzymany? Jesli chodzi o samochody to najgorsze sa tiroloty. Za miastem trzeba zjezdzac na pobocze, bo duza ich czesc wogole nie zauwaza jadacych rowerow.
|
|
na wstepie... wybaczcie brak ogonkow. Z tego miejsca sa one niedostepne. A co do Radia BAB, jakie jest kazdy slyszy. Radio samo w sobie jest "zformatowane" na sluchaczy z grupy wiekowej do lat 20... tak wiec gimnazjalistom ma prawo sie podobac, zwlaszcza wieczorem, kiedy to kazdy moze zaistniec na antenie, pokazac sie ze on tez zyje za jedyne 1 PLN + vat. A zeby bylo ciekawiej nie trzeba sie wcale wysilac, pisac czegos madrego, wypowiadac sie na konkretny temat jak to jest np. w Radiowej Trojce. Ot poprostu wystarczy sklecic kilka slow wcisnac wyslij i juz za moment jestesmy w radiu... slysza nas miliony wiernych sluchaczy... czego trzeba wiecej. Co do muzyki... wszystko i nic... totalny groch z kaputa. Prezenterzy... przemilcze... nie jestem osoba wykwalifikowana do wydawania takich osadow. Choc faktycznie mogliby pobierac korepetycje z jezyka polskiego. Podsumowujac... co by o tym radiu nie powiedziec, to zawsze znajdzie sie grupa fanow, ktprzy beda go bronic... ot chocby po to zeby napisac "kocham Cie Kasiu, od wczoraj.... caluski" i powiedziec o tym calemu swiatu. Pozdrawiam M.
|
|
Jeśli chodzi o to co ja sądze to tak naprawde wszystko jest ok, ale te wypowiedzi coponiektórych są śmieszne...
|
|
Nie wiem o co jest sprzeczka, ale tak naprawde JayCop2004 zrobił to co chciał widocznie nie zostało to odebrane przez Admina jako reklama i dlatego jeszcze jest na FORUM. A tak apropo to wiadomość o imprezach jest mile widziana Wszędzie a nie tylko "...np. napisów, plansz (plakaty, tablice), ogłoszeń w środkach masowego przekazu...", to jest przeciesz FORUM regionalne a jak by na to nie patrzeć to jest to nasz region....
|
|
Łabędź jesteś w strasznym błędzie... to wszystko zależy czy jest "Twoja" centrala przystosowana do usługi NEO czy nie więc nik nie jest w stanie odpowiedzieć tego od razu... Badania są przeprowadzane Gwarantuje.
|
|
Warszawiacy są ok !!! próbuj takiemu błysnąć kierunkiem a od razu wpuści cię bez zająknięcia (no jeśli nie jest to taksiarz z wawki) porównaj lepiej sobie kierowców z nr OKK, (O k.. kurpś) WO itp. dla nich kierunek to jak światełko w dyskotece - ładne ale po co? A linia na środku jezdni to jakiś magnez - przyciąga ich czy jakie licho? ostatnio na E7 ze 20 km odprowadził mnie taki jeden ze 20 km - max 80/h przyspawany do środka pomimo ruchu jak w ulu, przed nim wolne po choryzont, z naprzeciwka tłum za nim korek uchuu..., w końcu wszyscy zaczeli wyprzedzać go z prawej - żebyście zobaczyli jego minę.
|
|
Witam, Osobiście jestem abonentem tej *** sieci, zgadzam się ze wszyskimi powyższymi komętarzami, pragnę jeszcze dodać iż na stronie tej że sieći w zakładce NEWS znajduje się dużo ciekawych informacji m.in. cytat: ......" Czwartek, 1 Kwiecień 2004 GODZINY PRACY, Od 5 kwietnia 2004, zmieniamy godziny pracy dyżurujących techników. BOK będzie czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9-17, technik do 20 pod numerem podanym w dziale kontakt. Soboty BOK 10-14, technik do 18. W niedziele i święta BOK nieczynne, technicy będą pełnić dyżury od 10 do 14... ....", jak sam wiem to w tej firmie nie ma takiej osoby która jest odpowiedzialna za takie sprawy, no ale ładnie to wygląda że się dba o klijenta czyż nie?, kolejną bardzo ważną informacją jest... cytat: ....." Czwartek, 1 Lipiec 2004 PRZYSPIESZENIE, Miło nam poinformować, że dziś uruchamiamy nowy system na całej ulicy Ks. Anny, jest to zakończenie pewnego etapu prac związanych z modernizacją naszej sieci, niestety z tego powodu mogą wystąpić krótkie przerwy w dostępie do Internetu w zasobach SM PERSPEKTYWA... ...", tak naprawdę jest to obiecywane od (ok) roku czasu i jak narazie to nie ma tego przyspieszenia nawet jak ktoś wieźmie usługę dodatkową a 2x szybciej w nocy...... Chyba jedyną prawdą to jest informacja: cytat ..." Czwartek, 1 Lipiec 2004 ZMIANA NUMERU KONTA, W związku ze zmianami po wejściu do Unii Europejskiej zmienia się od dziś numer konta na 26 cyfrowy , wpłaty abonamentowe prosimy dokonywać tylko na nowy numer 71 1020 1332 0000 1802 0027 4878... ...", to chyba oczywiste, że każdy dba o swoje pieniądze. Jestem jak długo jeszcze będziemy tak mieli "mydlone oczy", myślę iż ADMIN tej sieci powinien pisać BAJKI a nie być na takim stanowisku jak jest........ acha zapomniał bym o tym jak są obsługiwani klienci jak się do nich dzwoni jeśli odbiorą to sukces, ale jak zawsze jesteśmy zbywani pięknymi słówkami. Przez ponad 2 tygodnie nie mieli w nowym biurze telefonu (oczywiście było to zwalane na operatora którego posiadają), a telefon odbierała w starym biurze księgowa która i tak nic nie mogła zrobić bo nie miała kontaktu z ADMINSTRATOREM, no cuż tak miało być. Od niedawna posiadają już w nowym biurze telefony ale dzwoniąc tam słyszymy piękny głos PANA który mówi nam gdzie się dodzwoniliśmy- h jak bym nie wiedział gdzie dzwonie. To takie istotne kwestie odnośnie tej sieci..... Pozdrawiam Jeszcze ABONENT
|
|
INFO z ostatniech kilku dni wstecz: w związku ze słabą kondycją firmy to się zgadzam.... jeśli chodzi o to że technicy nie dojeżdzają na czas do usterki to się nie dziwie ponieważ BANK zabrał im wszystkie leazing-owe samochody, zostało im dwa auta zielony maluch który nie wiem czy jest na choddzie, i czerwony Citroen C15 w którym nie zamykają się drzwi (chyba że na ten sznurek który mają na stanie auta :) ). zapomniał bym o jednym aucie tzn Hyunday biały z pieknym logiem firmy i chyba to tylko te logo jest piękne a nie firma. Jeśli chodzi o modyfikację sieci to ADMIN miał chyba na myśli robienie swojego nowego biura, a nie o NAS abonentach..... Nie mam potwierdzonych informacji ale słyszałem, że w tej firmie jest trzech szefów a tylko jeden preacownik który idzie od 1-08-2004 na urlop - jestem ciekaw jak długo On wytrzyma ..... (wyrazy współczucia). Odnośnie ostatnich wyładowań atmosferycznych to tylko o firmie świadczy, że nie mieli zapasowych urządzeń i sieć była niedziełająca ok Tygodnia na niektóych jak to Oni nazywają WĘZŁACH mam na myśli ten do którego ja jestem podłączony czyli MONIUSZKI.........
|
|
Do dixie masz rację iż wywiad techniczny nie powinien trwać 2 miesiące tylko 14 dni roboczych z tym się zgadzam z Tobą. A odnośnie rozumów to ja tak nie twierdze, to są Twoje słowa....., to co napisałem powyżej i w poprzednim post-sie to tych info jestem pewien.
|
|
Mam Lexmarka i muszę kupić do niego kartridż, ale nie jestem do końca pewien, czy sama drukarka jest sprawna, a nie chciałbym wpakować się w zbędne koszty. Gdzie w Łomży można sprawdzić, czy drukarka jest sprawna?
|
|
w Łomży kościoły rosną jak po deszczu, Jestem ciekaw gdzie teraz będzie stawiany kolejny :) ... & vice versa!
|
|
szejk bardzo smieszne ale twoj dziadek jest gołebiażem na 100 % a jak on jest to i ty nim jesteś, a co cie obchodzą czyjeś matury, czyżbyś swojej nie zdał?? i dla ciebie to może PAN TRAUMA a tak wogóle to o co ci chodzi?? szejk? wy gołebiarze lubicie dokarmiać ptactwo, to wasze hobby!! oglądanie ptasich kup na czyichś samochodach!!! a moja lada objedzie twojego zęcha na półgazie. przestań komentować moje posty !!! ty leszczu!! a ja mature zdawalem jak ty z reka w nocniku siedziales pozdrawiam TRAUMA :-C
|
|
Interneo jakie jest takie jest ale ma najniższy abonament w Łomży i jeśli chcesz mieć tylko internet (bez względu jak i kiedy działa) to warto to mieć... a i z adresami MAC można się bawić (jak ktoś jest obeznany w temacie to wie o co chodzi :P )
|
|
ontheair buuuuuhahahaha kolo jesteś śmieszny :D cytuje "przestań komentować moje posty !!! ty leszczu!" ciekawe gdzie ja skomentowałem Twój post :D a co do komentowania to po co je tu zamieszczasz od komentowania jest forum wiec komentuje jak nie chcesz żeby je ktoś komentował to pisz sę je desce klozetowej bo do tego się nadają jedyny post jaki tu skomentowałem to był post TRAUMy naucz się czytać kolo widać ze zdawałeś maturę :D "a moja lada objedzie twojego zęcha na półgazie" chyba jak se kupisz nowy samochód widziałem co na rajdzie pokazała ostanie miejsce :D nawet sypiący maluch ja objechał jak ktoś chce to zobaczyć za jakiś czas podam linka do serwera ftp z filmem :D "twoj dziadek jest gołebiażem na 100 % a jak on jest to i ty nim jesteś"a rodziny niczyjej w to nie mieszaj bo ja tego nie robię jak bardzo chcesz mogę zacząć :D "a co cie obchodzą czyjeś matury," a co obchodzi TRAUME czyjaś ortografia I nie będę z Toba Dyskutował bo post jest nie Twój wiec nie wtrącaj się do tematu :D każda następna Twoja wypowiedz będzie budziła we mnie śmiech :D na więcej pytań i tak Ci nie odpowiem a ty Pisza o mnie pokażesz swoja głupotę.
|
|
heh wczoraj sie dowiedzialem ze na 4 lomza pisza o kokosie no to wpadlem widze ze calkiem niezle juz rozwinieta jest akcja i teraz juz wiem o co pioterowi chodzilo ja sie czepial na gg ze to ja na niego jade ale mozna takiemu tlumaczyc ze ja nic nie mam z tym wspolnego ze nawet jak juz cos to bym sie przyznal a co do Lady to nie bede kometowal :D Szejk bardzo madrze to okreslil :D
|
|
jastrzab i szejk to jedna osoba a te forum to jakas porażka spadam stad dla nie poważnych ludzi extra zajęcie bawcie się dobrze
|
|
bardzo madrze kokos :D tylko jak sie dowiesz prawdy to sie zdzwiwisz aa ja Ci nic nie bede tlumaczyl bo nie jestem od tego
|
|
..."nikt nie jest zmuszany do dawania na kościół a już bynajmniej na księży dajemy wszystko dla Boga."... no i co? To Bóg jeździ tymi Toyotami i mieszka w tych "wyżartych" plebaniach? A po co Bogu pieniądze, nie umie sobie ich stworzyć? A to w kościele jest więcej Boga niż np. w lesie? Jesteś uroczo-naiwny...ale chyba się nie nawrócę więc chyba ten Twój Bóg nie będzie sądził "obcej owieczki" bo to by było jawne nadużycie władzy i praw własności!:-)) Pozdrawiam.
|
|
Niedzielne pogodne popołudnie... Siedzę sobie na plaży nad jeziorem Michigan i obserwuję mieszkańców Chicago, którzy tłumnie wylegli na plażę, by odpocząć w wodzie lub cieniu drzew. Zamykam oczy i kieruję twarz ku słońcu. Światło jego jest tak silne, że mimo zamkniętych powiek oślepia. Chwilę wytrzymuję i odwracam twarz w kierunku ludzi. Otwieram oczy i nie widzę spójnego obrazu, tylko drobne, kolorowe punkciki, które układają się w sylwetki i kształty o wyraźnych granicach. Mimo braku linii konturowej, każdy szczegół jest tu nadzwyczaj czytelny. Odróżniam nawet fałdy spódnicy kobiety, która z parasolem nad głową pilnuje bawiących się dzieci. Tuż obok punkciki układają się w rodzinę siedzącą na kocu, a w oddali tworzą płynącą żaglówkę... Widok tak jakby znajomy. Od osiemdziesięciu lat w Chicagowskim Instytucie sztuki znajduje się obraz namalowany przez Georges’a Seurat’a pojedynczymi uderzeniami pędzla, takimi barwnymi, regularnymi, plamkami barw. Obraz ten do złudzenia przypomina sytuację, którą zobaczyłem na plaży. Oto niedzielne popołudnie na wyspie Grande Jattee, (stąd nazwa obrazu). Mieszkańcy tłumnie wylegli na plażę. Jest i kobieta z parasolem, rodzina na kocu i żaglówka w oddali... Na obrazie nie ma jednolitego koloru, tylko barwne punkciki, których mieszanina z oddali tworzy kolorowe plamy. Podobnie jak na ekranie telewizora. Impresjonizm narodził się w Paryżu w połowie lat sześćdziesiątych XIX wieku. Istotą jego było subiektywne utrwalanie wrażeń. Był reakcją na nadmiar obiektywizmu w malarstwie. Zakwestionowane zostały fundamentalne zasady malowania rzeczywistości: zarzucono wierne odtwarzanie przyrody na rzecz prezentacji prawdy postrzeganej zmysłami. Radykalizm zmian wprowadzonych przez malarstwo impresjonistyczne leżał w innym sposobie widzenia natury oraz odmiennej metodzie przenoszenia na płótno tego, co widoczne w danej chwili. Impresjoniści starali się uchwycić jeden niepowtarzalny moment ciągle zmieniającej się rzeczywistości, której wygląd zależny jest od oświetlenia. Temat podejmowany przez artystę nie miał zatem znaczenia, liczył się jedynie sposób, w jaki malarz postrzegał go w konkretnych warunkach świetlnych, w chwili, która się już nie powtórzy. Tym, co odróżnia Impresjonistów od innych malarzy jest traktowanie obrazu w kategoriach tonacji, a nie tematu. Sceny skąpane w słońcu stanowiły jedynie pretekst do utrwalania szybkich i bezpośrednich wrażeń wzrokowych, świetlistych wrażeń kolorowego życia. Impresjoniści opuścili swe ateliers, by malować na wolnym powietrzu, bez żadnych filtrów, twarzą w twarz z przyrodą. Sama nazwa kierunku wzięła się od obrazu Claudea Moneta ”Impresja”. Tu w Chicago znajduje się najważniejszy i chyba najwspanialszy obraz Seurata - Niedzielne popołudnie na Grande-Jatte. Namalowany przez niego techniką zlewania się punktów barwnych, która staje się podstawą jego najważniejszych prac malarskich. Seurat zestawia pigmenty w taki sposób, by pozostawały one czyste na płótnie i mogły mieszać się z sobą jedynie w oku patrzącego, zachowując swoją świetlistość i intensywność. Zainicjowany przez Seurata kierunek niewątpliwie jest radykalną odnową impresjonizmu, Malarstwo impresjonistyczne było sztuką instynktowną, romantyczną, natomiast stosunek Seurata do malarstwa jest zupełnym przeciwieństwem tej koncepcji. Tworzy on malarstwo intelektualne, zdyscyplinowane, logiczne i usystematyzowane, podporządkowane pewnym regułom i zasadom. Krytycy, zaszokowani zgeometryzowanymi kształtami oraz mnogością małych, kolorowych, rojących się plamek, bardzo źle przyjęli ten obraz. Chcąc zdyskredytować styl Seurat’a nazywają go pointylizmem, co oznacza kropkowanie lub punktowanie. We wrześniu 1886 krytyk sztuki Felix Feneon po raz pierwszy używa terminu metoda neo-impresjonistyczna na określenie techniki Seurat’a. Powoli staję się impresjonistą bo obraz Polski coraz częściej to tylko plamki wspomnień które zlewają się jednak w obraz ostry i wyraźny, obraz który pod powiekami jest gdy zasypiam i gdy się budzę. DaSto - po wystawie Seurata.
|
|
Cześć DaSto, jesteś, już się martwiłem.
|
|
Ja praktycznie oglądam tylko pięć kanałów, ale wszystkie są wyłącznie w najdroższym pakiecie. I kiła.
|
|
Najlepiej jakby wszyscy przesiedli sie na rowery lub skutery!!
|
|
Wiesz Frotka to zalezy kiedy i zalezy od tematu rozmowy, ale rzeczywiscie do milczkow to ja nie naleze :) Milego pobytu na Mazurach ja chyba tez pojade sobie na weekend nad jeziorko:) pozdrawiam i juz koncze... az dziwne nie? :) dixie
|
|
Erni ten tekst o rozumach nie byl skierowany do Ciebie. To jest tekst ktory automatycznie wkleja sie pod kazdym moim postem:))) Popatrz dobrze a na pewno zauwazysz :)
|
|
jedno na mete raz wziełem i tak jej biło z kopyta że o jej, prosiłem jo żeby się odświezyła a ona że tak lubi, taka śmierdzaca, więc jo pogoniłem. fuj, nie lubie nie lubie
|
|
ehhhhhhhh trafilem przypadkiem na tego posta Okazalo sie ze temat byl poruszany juz jakis czas temu. Ja naszczesie skonczylem to szkole zdalem mature i powiem ze nidy w zyciu bym tam wicecej nie poszed a o tym forum w szkole bylo glosno nie jeden za nie oberwal po uszach. Naszczescie nie kazdy :D LUDZIE TA SZKOLA TO DNO
|
|
policja człowieka nie raz traktuje jak szmate, a przecież powinni okazać szacunek, przecież to my opłacamy ich pensje z naszych podatków
|
|
Podpisuję się |
Mephisto !!! jednak poprosze o konkrety chetnie zdam sie na Twoją inteligencję i poprosze o obiecywaną pomoc czego nie widzę ? gdzie mam sie rozejżeć ? i zalecałbym ostrożność z tym "napewno" przykłądy z życia mówią co innego pozdrawiam życzę wytrwałośći w postanowienu
|
|
kiedys byl juz podobny temat.nie bede sie powtarzal. Jednym słowem: B-E-Z---K-O-M-E-N-T-A-R-Z-A!
|
|
|
i czy wam sie oplaca ciagnac te samochody jak po 3 latach bedziecie je na zlom oddawac .... a niemcy przyjezdzaja do Polski po nowe samochody .... Rok temu w niemczech fiat uno kosztowal 200 euro (1994rocznik) a teraz jak patrzylem kosztuje 800 euro hehe ten sam rocznik.... wiecie kiedy niemcy kapneli sie ze Polsa weszla do UNI EUROPEJSKIEJ ??jak 3 maja spod ich domow zaczely ginac samochody
|
|
to mowicie ze nie warto kupowac zepsutych i ich potem naprawiac ??? ma moze ktos ochote kupic okolo 30 paneli do noki 32 i 3310 za 120 zl??
|
|
eh, ale wam wszystkim źle. Źle bo policja karze mandatmi na skrzyżowaniach za światła, źle bo straż miejska karze mandatami za prędkość, ciekawa jestem co powiedziałby taki pan x, który właśnie na skrzyżowaniu przez kogos kto wjechał na czerwonym (a widze to codziennie nagminnie na legionów jak wracam z pracy) stracil bok w swoim pieknym wypieszczonym samochodzie. wtedy byłby lament że ten sku**** wjechał na czerwonym gdzie jest policja? albo za prędkość - gdzie ta straz?! jak juz stoja to stoja nie tu gdzie potrzeba! Dajcie na luz i przywyczajcie się w końcu do tego, że prawo zostało dla kogoś stworzone, ktoś ma je przestrzegać, a ktoś inny egzekwować. "Nie tylko muzyk potrafi całe życie przegrać"
|
|
I o to właśnie chodzi! Dzięki markm.
|
|
Krokodyle...? Inspekcja Ruchu Drogowego... czy coś takiego? "Nie tylko muzyk potrafi całe życie przegrać"
|
|
3 -2 Raver .....szykuj nagrodę! :)
|
|
1 - 3 Tak patriotycznie 1 dla Wisły
|
|
Oj, Panowie, ja to widze w ciemniejszych barwach...ale rzecz jasna jestem za naszymi :-)))) POLSKA BIAŁO-CZERWONI!!!!!!!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |