Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tow. Cimoszek na prezydenta? |
Ale kiedy? Dlaczego...? Jej optymizm był niezastąpiony...
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tow. Cimoszek na prezydenta? |
Szkoda tylko, że tak szybko odchodzą ci najlepsi...a byliby nam tak bardzo potrzebni.
|
|
JayCop2004 heh czym jest reklama ? .....informacja :D a to ze admin nie wywalil tego posta to jest troche dziwne ;D
|
|
Reklama, rozpowszechnianie pewnych informacji za pomocą np. napisów, plansz (plakaty, tablice), ogłoszeń w środkach masowego przekazu. :-C
|
|
Raver Jakie to proste, ale chyba nie w Łomży. Bajzel na placu powstał głównie z powodu braku koszy. Zawacam honor publice ( tylko częściowo). Marek
|
|
JayCop2004 jak dla mnie zareklamowales swoja strone - po stopce domniemywam, ze jestes jej autorem. Wchodzac na chat WP pierwsze co dostaje to linik ze strona na priv z informacja co moge tam znalezc, dla mnie to nie informacja tylko reklama.
|
|
Markac niestety jestes w bledzie. Idac za slownikiem PWN: "śmieć[/] śmieć I m I, D. śmiecia; lm M. śmieci a. śmiecie, D. śmieci częściej w lm «rzecz wyrzucona, zniszczona, zużyta, bezużyteczna, zepsuta, zwłaszcza resztka czegoś, pozostałość, odpadek» Kupa śmieci. Kosz do śmieci. Zamieść, wynieść, uprzątnąć śmieci. Wyrzucić coś do śmieci." ;) Klaudia
|
|
Hipermarket- co będzie dalej z tym budynkiem ?? (chodzi o ten sklep którego budowa została zaczęta i nie skończona) ktoś w końcu dokończy ta inwestycje czy będzie stał i straszył dzieci przez następnych 10 lat najpierw była walka o rozpoczęcie budowy a teraz stoi i nic się tam nie dzieje. Marek
|
|
tz. czy jesteś zainteresowany pracą na czarno za 3,50 - 4 zł. W Warszawie przynajmniej można "zarobić" 7 - 10 zł. Pozdrawiam.
|
|
Zbych, w Łomży mamy "strzeżone" parkingi. Zostaw samochód na parkingu płatnym. Jeśli w ciągu 2-3 minut nie doniesiesz kwitu opłaty - masz wezwanie do zapłaty. To są super strzeżone parkingi. Pozdrawiam MiniMax
|
|
Witam, czy strażnicy ze Straży Miejskiej w Łomży mają obowiązek sprawdzania obywateli " z za wschodniej granicy " którzy handlują papierosami i alkoholem w "Ciągu Handlowym" w Łomży. Z tego co udało mi się zaobserwować prawdopodobnie ich to nie interesuję. Lepiej sprawdzać lomżyńskich kierowców. Pozdrawiam MiniMax
|
|
Wiedzialem Raver, ze cos na mnie znajdziesz, to byla tylko kwestia czasu :>. Oba sformulowania sa poprawne ale moja forma "-ecie" byla jescze przed tym jak "-eci" zostalo przyjete za poprawne :P.
|
|
Przyznam, ze myslalem, iz parking "stzreżony", "monitorowany" i "nadzorowany" to jeden diabel :-)
|
|
Ja jestem zadowolona że ktoś zaczął coś robić w tytm kierunku aby nasze miasto nabrało "dobrego" wyglądu. Tylko narzekacie, jeżeli zrobilibyście to lepiej to ..... co was zatrzymuje? Przecież w Łomży nie tylko jest ulica Farna :) Ostatnio byłam w Lublinie, czy ktoś z was widział tam stare miasto? Napewno kostki nie są równe ani lustrzane i w tym jest urok starości. Nasi dziadkowie nie kończyli szkół jak układać kostkę a my chce my aby powrócił wygląd z ich czasów. Mądry a przemądrzały to dwie różne rzeczy.....
|
|
MARKAC TO DO CIEBIE TE SLOWA MIALEM OKAZJE TO WYJECHALEM PO TO TYLKO ZEBY ZYC LEPIEJ GDYZ W NASZYM KRAJU A TYM BARDZIEJ W LOMZY NIE WIDZIALEM WARUNKOW NA ZROBIENIE TEGO CO ROBIE , A ROBIE NA TYLE NA ILE MAM WYZNACZONY BUDRZET ZEBY MOZNA BYLO COS ZORGANIZOWAC I ZAPROMOWAC POLSKE I POLAKOW NIE TYCH ZA JAKICH NAS UWAZAJA NA SWIECIE OGON PODWIJAJA TACY WYSZCZEKANI MALOLACI JAK TY NIE ROBIA NIC DOBREGO WRECZ PRZECIWNIE POKAZUJESZ SWOJE NIEDOJRZALE JA BUJAJAC SIE PO MIESCIE I KOZACZAC JAK JESTES W GRUPIE KILKUTAKICH SAMYCH CIECI JAK TY DAM CI RADE SKACZ TA ZAWODOWKE POMYSL O MATURZE I DOROSNIJ POZNIEJ SIE WYPOWIADAJ NA TEMAT ZWIAZANY Z POPRAWIENIEM WIZERUNKU NASZEGO KRAJU I MIASTA ZYCZE CI DUZO 5 TEK W SZKOLE WIELE PIJANYCH IMPREZ DUZO DZIEWCZYN ZALICZONYCH A RESZTA SAMA PRZYJDZIE Z CZASEM WIELKIE POZDRO
|
|
dmzzone2000 jak mozna o kims pisac jak sie go nie zna. A z Twojego postu wynika, ze totalnie mnie nie znasz i oceniles mnie najprawdopodobniej po moim bylym juz emblemacie (avantarze). Po pierwsze nie szlajam sie po miescie i tym bardziej nie "bujam", co do szkoly tez sie pomyliles, ale nie bede sie przed toba tlumaczyl. A teksty w stylu "A U NAS W POLANDZIE " mowia same za siebie. Totalnie zrobili Ci pranie muzgu. To juz sie robi regula, wyjezdza taki za granice a potem obsmarowuje Polske i jej obywateli na forum i pisze jak to mu bylo zle i wogole. Ciesz sie ze nie mieszkasz w Chinach bo za takie gadanie juz bys wisial. Moje pytanie do Ciebie: Co zrobiles zeby to zmienic?
|
|
mandacik dostales? ;) Fakt, tez kiedys zauwazylem niewielkie zainteresowanie strazy miejskiej tym procederem.
|
|
To sie w głowie nie miesci .Tak oszpecic teren i co dalej? . Zarównać i posiac trawe NATYCHMIAST .Co to wogle ma znaczyc nie ma prawa w tym kraju.
|
|
Powiedzcie czy zauwazyliscie ze od kiedy otwarto granice i ludzie masowo zaczeli sprowadzac sobie samochodziki to w Lomzy w godzinach szczytu (ba, nawet i poza godzinami szczytu) zaczely sie robic korki i tlok straszny. A ludzie caly czas samochody przywoza :/ fakt nie jestem tu bez winy bo sam sobie fajnacki wozek sprowadzilem ale nie o tym chcialem.. jak tak dalej pojdzie to al. Legionow za pare miesiecy stanie w miejscu :/ kiedys to sie jezdzilo... a teraz wiecej sie stoi niz jezdzi .. i tu nawet via Baltica nie pomoze wiele :/
|
|
Straz miejska robi sie tak samo leniwa jak policja kupili sobie radar z aparatem zrobia kilka zdjeci czasem wsadza ci mandat za zle parkowanie albo przyczepia sie do żuli pod monopolem i interes sie kreci a poco nadstawiac d.u.p.y i odbierac ruskim towar przeciez tu sie wszyscy znaja jak nie teraz to pozniej zlapali by takiego straznika po cywilu i wtedy by mial niezaciekawie. Marek
|
|
No nie tylko sami lomzyniacy chyba korkuja al.Legionow przeciez to najwiekszy tranzyt na mazury a dla niektorych na bialystok. Niech ludzie sprowadzaja stare samochody kazdy kupuje to na co go stac jak mafia z wiejskiej smiga BMW to ja tez moge i niedlugo sobie przywioze:)
|
|
Odnośnie hotelu dla psów, to pomysł pochodzi z primaaprilisowego numeru "Kontaktów", w którym na pierwszej stronie umieszczono nawet zdjęcie rzekomej konstrukcji. Woli ścisłości - nie o hotel chodziło, lecz o salon odnowy biologicznej do czworonogów skierowany. A sam kawał do tej pory wywołuje uśmiech na mych ustach :) Jeśli chodzi o markety, to na tych (bo 2 tam będą) położonych na byłym placu hm... "cyrkowym", widnieje tablica informacyjna, gdzie wyraźnie jest napisane, że termin zakończenia budowy to chyba 17.11.2004r., albo coś koło tego, nie pamiętam. A odnośnie straszydła wzniesionego obok, to jest po prostu feee... :)
|
|
Czego szukacie , macie piękną rzekę. Zalew?-jakoś zle mi się to zawsze kojarzyło.
|
|
"Urok starości" nie polega na bylejakości! Na Farnej był kiedyś bruk, ale ułożony tak, że miało to klasę. Robienie czegoś nowego "jak stare" jest zawsze podróbą (jak postarzony makijażem aktor), ale niech będzie ona zrobiona fachowo. Ja nie umiem układać kostki, ale mam też oczy i widzę. Krytyka nie wypływa z przemądrzałości, ale z trsoki o nasze miasto i nie chcemy się godzić na knocenie jego wyglądu za duże pieniądze- to nasze, obywatelskie prawo. edy
|
|
To dobrze, że w Łomży są takie parkingi, ale nie tak dawno temu, na łomzyńskim parkingu (strzeżonym!) ktoś polał moim znajomym samochód kwasem i zniszczył lakier, a winnych nie było i właściciel parkingu się wykręcił sianem. No cóż, przestróg nigdy za dużo. Pozdrawiam.
|
|
Autochton: rzeke to mamy, ale mi tam jakos nie specjalnei odpowiada kąpiel na plaży przy nowym moście... Ja tam bym była zdecydowanie za zalewem :)) Pozdrawiam!!
|
|
Dzień Dobry |
ostatnio chyba sie admin/moderator obija ;)
|
|
Niestety nie jestem zmotoryzowany. Pisząc ten post miałem na myśli wyłącznie postawę Straży Miejskiej w Łomży (Policję też mogę dorzucić), które to służby są utrzymywane również z moich podatków a nie spełniają swojego zadania w sprawie przestrzegania prawa. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających forum i czytających posty. MiniMax
|
|
Tak, zalew naprawdę by się przydał, chociaż nawet taki połączony z narwią gdzie można iść i iść od brzegu i się ni utopić :) Pozdrawiam zalewowiczów...
|
|
A ja jestem wrogiem blachosmrodow .Wszystkie bym na zlom poslal ,tylko karetki i straz pozarna by zostala.
|
|
Co do kierunku czyli zmiany asfaltu na kostkę i uczynienie z tego deptaka miejskiego oczywiście tak. Ale czy takie ułożenie kostki jest właściwe, nie wiem, ale wiem jedno mało praktyczne. Proszę sobie wyobrazić spacerujących rodziców z wózkiem. Przecież dziecko wstrząsu mózgu po takim spacerze dostanie, a matka skręcenia nóg. Moze poprostu, jak "w szalonym tępie" przy tylu pracownikach układano, kilka (nie wiem czy nie zawyżam statystyki) metrów kwadratowych i nie starczyło czasu na dopilnowanie szczegółów.
|
|
JarodoX kościół już traci od kilkudziesięciu wieków. I dziś ma około 90% wiernych. I nie sprzeczajmy się czy to jest 92% czy 80%, nie ma to większego znaczenia. Przy tak dużych organizacjach zawsze można znaleść i nadużycia i występki. Po to jest prawo, aby je wtedy wcielać w życie. Ale jeśli ktoś trąbi, że koś jest zły tylko dlatego że jest "czarny", to już odpowiedzialność karna za rasizm. Żydzi to by dobry z tego zrobili użytek, ale tylko oni to tak potrafią. Wszyscy wiedzą o Jedwabnem, a nie wiedzą nawet łomżyniacy o mordach mieszkańców tego miasta w okolicznych lasach, np. jeziorkowskim.
|
|
Klaksoniary Siemanko nie zle wdzianko zarobione na stojaka ona nie jest taka a wieczorem ciagnie za szejka i bic mac'a Szmaty nie sa warte dyskusji . Takie bierze sie na jeden raz i to jeszcze tak zeby nie widzieli znajomi, bo to wstyd a potem z kopyta i won z samochodu penero. POZDRO Marek
|
|
Dzień Dobry |
szmaty nie sa wogole warte dyskusji... Siemanko nie zle w dzianko zarobione na stojaka Ja nie jestem taka a wieczorem ciagnie za szejka i bic mac'a. I tak to jest z klaksoniarami z legionów szczegolnie. Taka szmate bierze sie na jeden raz i to jeszcze tak zeby ludzie nie widzieli bo to wstyd, a potem z kopyta i won z samochodu. POZDRO
|
|
Skąd wiem majorka? Mam małe dziecko i czasem (niestety niezaczęsto) chodzę z wózkiem. To dotyczy nie tylko Farnej. Proponuję przejść się Polową od Giełczyńskiej do Sadowej. (po przeciwnej stronie sądu). Szedłem trawnikiem, bo nie dało się chodnikiem. Na domiar złego na trawniku są pozostałości "naturalne" po psach i też można nieźle trafić. Co do obcasów powiedzmy, że to przypuszczenia, a nie doświadczenie. Pozdrawiam
|
|
Dlaczego nie ma dostępnego online rozkładu jazdu MPK, czy firmie MPK nie zależy na swoich klientach? Usługi tej firmy pozostawiają wiele do życzenia? Kto jeżdził "czerwoniakmi" ten wie.
|
|
Jeszcze nigdzie w Polsce i zagranicą nie widziałem tak badziewnej kostki brukowej jak ta na ulicy Farnej. Do układania kostki brukowej potrzeba specjalisty a nie jakichś amatorów od pollbruku. A jescze jedno bruk brukiem ale szpecą strasznie te wszystkie schodki do sklepów, (patrz schody do Invest banku) czy nie można ich jakoś stylistycznie dopasować? czy jest to aż tak wielki koszt!? Teraz tą jedną uliczką będzie się szczyciło wielu !! a nie ma czym, w normalnych miastach takie uliczki w obrębie straego miasta to standard, nikt tego nie przeżywa, bo tak powinno być!!!
|
|
Dzień Dobry |
Ja mam Satelitę Polsatu, tam nie mam TVP1 i TVP2. I nie oglądam.
|
|
Panie SZEJK Trauma to trauma nie umieszcza sie takich postów halogeny ortografia sie kłania, a post nie na temat jezeli jestes tym o którym myśle to i twój dziadek należy do gołębiarzy!!! usuń swojego posta TRAUMA
|
|
Zainteresowanie tym watkiem sugeruje ze w Lomzy nikt nie interesuje sie jezykiem angielskim i nikt sie go nie uczy. Wydaje mi sie to bardzo dziwne bo moje obserwacje z zycia codziennego mowia mi cos zupelnie przeciwnego. Nie bojcie sie wyrazac swoich opinii bo one wlasnie od tego sa - zeby ujrzaly swiatlo dzienne, zeby wszyscy ktorzy chca mogli je przemyslec na wlasny sposob, a nie po to zeby zniknely niezauwazone. Smialo ludzie!
|
|
Nieuchronnie czekają nas puste kościoły. Jeszcze jedno pokolenie , dwa...i będzie jak na zachodzie. Praktykujący katolicy będą musieli się wysoko opodatkowywać by utrzymać to co się w tych czasach buduje. Młodzieży w kościołach i pod kościołami już jest mało , na nabożeństwach pustawo. Budujmy dalej jak najwięcej i jak największe kościoły. Niech Europa widzi jacy my wspaniali katolicy. A może i Pan Bóg to dostrzeże , doceni i sypnie groszem?
|
|
To tylko banda darmozjadów. Panie prezydencie przecież radary stoją a można dać etat jednemu pracownikowi ze straży, który opiekowałby się całym tym zamieszaniem. Natomiast resztę strażników proszę wysłać na taki ryneczek i kasować stoiska z nielegalnym alkoholem, papierosami tylko proszę zastrzec aby nie czepiali się normalnych obywateli, którzy to płacą na ich utrzymanie (z wyjątkiem tych łamiących przepisy ale nie drogowe) A tak wogóle to chciałbym poruszyć taki temat Panie Prezydencie proszę odpowiedzieć forumowiczom dlaczego my podatnicy utrzymujemy biernych strażników po co jest pan naczelnik straży miejskiej (człowiek, który ma już emeryturę wojskową???) Ostatnio wypowiedział się pana Z-ca na łamach prasy, że nie przedłużyliście państwo umów o pracę dla pracowników, ok ale proszę sobie przeliczyć ile z jednej pensji jednego naczelnika straży miejskiej dałby pan pracę dla młodych wykształconych ludzi, którzy są bezrobotni. Wiem, że gdy się dochodzi do tzw. koryta nikogo nie obchodzi szary człowiek!!! Ale skończmy z tym człowiek młody byłby zadowolony gdyby chociaż mógł zarobić na przysłowiowy chleb. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam młodych bezrobotnych
|
|
Kostak nie powinna mieć lustrzanej powierzchni ani też co innego. Zapraszam wszystkich, którzy twierdzą iż nie ma się do czego przyczepić aby podeszli w sumie kawałek drogi od Farnej do ulicy Dwornej pomiędzy dawnym Zurtem a Katedrą i niech się przekonają jak to kiedyś układano kostkę granitową. Kształty są oczywiście nieregularne tak samo jak na farnej ale mimo tak długiego już stażu tej kostki, która wyłania się spod asfaltu to nikt mi nie powie, że tam są takie same fale dunaju jak na Farnej. Chała i jeszcze raz chała, należy się nagana wykonawcom. Panie Prezydencie ja bym za takie prace nie zapłacił, niestety ale takie są realia dzisiejszego rynku także traktujmy wszystkich jednakowo!!!
|
|
Starówkę naszą spieprzyli po wojnie stawiając między Długą i Dworną te poprzeczne blokowiska. Starówka powinna obejmować teren aż do ronda i trzeba by to wszystko przeprojektować, ale to chyba marzenie ściętej głowy....(to przytyk do architekta miejskiego). Zbych
|
|
To co dzieje się wewnątrz radia, mnie jako słuchacza niewiele interesuje. Osoby, które podejmują się współpracy z panem Zajkowskim nie robią tego przecież pod przymusem. Chcą pracować to pracują i nie zamierzam rozważać czy robią to za taką kasę czy za inną, tudzież rozpatrywać dlaczego są takie problemy, a nie inne. To co mnie interesuje to, to co słyszę na antenie radia. I na ten temat pozwolę sobie parę zdań nakreślić. Mam wrażenie, że rzeczywiście jak napisał Zefir „cała ekipa poczynając od góry do dołu jest to zbieranina przypadkowych ludzi, którzy w mniejszym lub większym stopniu mieli do czynienia z radiem (najczęściej w formie umowy o dzieło z panem S.B. czyli dyrektorem Radia Łomża) i którzy niestety nie mają o nim zupełnie pojęcia.” Ciekaw jestem ile osób, pracujących w radiu Bab ma wykształcenie dziennikarskie...?!? Z tego co słychać...niewiele. Mam wrażenie, że kilka osób pracujących w radiu Bab, ma poważne problemy z wysłowieniem się, czy z wypowiedzeniem logicznego zdania i w osądzie swym nie jestem odosobniony. Na niektóre potknięcia można oczywiście przymknąć oko (w tym przypadku ucho), jeśli są to błędy sporadyczne, ale kiedy co kilka chwil słyszy się zająknięcia, brak składni lub logicznego sensu, to jest to irytujące. Włączam rano radio, jakaś pani co chwilę się poprawia, gubi myśli albo po prostu tak niefortunnie czyta.... Ale szczytem przesady są jej wypowiedzi przesycone nadmiarem błędów językowych. Uszy puchną :-( Ja rozumiem, że mylić się jest rzeczą ludzką, ale luk w wykształceniu (i to o zgrozo w mowie ojczystej) pomyłką nazwać nie można. Przykre jest to, że osoby odpowiedzialne za kierowanie, odpowiedzialną bądź co bądź jednostką jaką jest radio, w ogóle nie reagują na ten problem. Choć z drugiej strony nie powinno to dziwić nikogo, kto miał możliwość i okazję posłuchać dyrektora tegoż radia na antenie. Kondycja radia chyba podupada, skoro stanowiska obsadzane są niewykwalifikowanymi pracownikami, a z głośników rozbrzmiewa "Mydełko Fa"..... Brak słów....
|
|
buehehehe Trauma rozśmieszyłeś mnie :) Przecież to normalne że ptaszki trzeba dokarmiać, chociaż niektórym to ubarwia życie i samochody :) Taki lajf Pozdrawiam :)
|
|
Jasne ze kierowcy dyskryminuja rowerzystow to fakt traktuja ich jak uczestnikow ruchu 2 kategorii ale zezlomowanie aut nie jest wyjsciem a polsrodkiem. Trza zaostrzyc kary i mandaty za wykroczenia drogowe z wiezieniem wlacznie to i debili jezdzacych jak szaleni ubedzie do zera. Druga sprawa to wydzielone pasy ruchu dla rowerzystow tylko. I bylby spokoj. Ja jestem zarowno kierowca jak i rowerzysta wakacyjnym dlatego znam sprawe z obu stron i faktycznie rowerzystom nielekko na ulicy jest. Ale trza edukowac spoleczenstwo ze rowerzysta tez czlowiek i tez gdzies jedzie w jakims celu tak samo jak kierowca i ma mu sie zagwarantowac bezpieczne warunki podrozowania. Tyle mojego na ten temat.
|
|
No nareszcie ktos sie odezwal. Mikan ale ja nie chce zebys mi mowila ze ta szkola jest dobra bo bla bla bla a ta jest zla bo to tamto i siamto. Prosilem raczej o cos innego. Prosilem o Wasze pomysly. Jak widzicie WY taka szkole ktora bylaby dobra, bardzo dobra? Co w szkolach ktore juz sa jest zlego a co dobrego? (bez wymieniania konkretnych nazw). Na jakim poziomie kursy Was interesuja najbardziej? Zreszta wystarczy zajrzec do mojego pierwszego posta z tego watku, tam wszystko jest podane jak na tacy:) Tym niemniej dzieki ze napisales/napisalas:) Gdybys mogl/mogla opowiedziec na powyzsze pytania byloby juz idealnie:) dzieki za poswiecony czas dixie
|
|
Jest taki jeden gosc ktory specjalizuje sie w naprawie drukarek ale niestety do pazdziernika w Anglii siedzi... i drukarki naprawia :)
|
|
kolumb nie na czasie chyba jestes - po to ten lament, zeby nie placic dodatkowo 15zl/miesiecznie za TV publiczna do i tak drogiego abonamentu (40-50zl).
|
|
o szajse... Marek
|
|
Bo "władza" doskonale wie, że dobrze wyedukowanym (czyt. samodzielnym intelektualnie) narodem ciężko się rządzi (czt. są nieposłyszni i krnąbrni). Dlatego woli Ona te pieniądze przeznaczyć "dla siebie"...
|
|
To smutne. To smutne, że ludzie odsuwają się od Boga z powodu zachłannych księży. To smutne, że kościoły, które mają przybliżać ludzi do Boga, odsuwają ich od Niego. Nie oszukujmy się, kościoły są potrzebne. Ale szlag mnie jasny trafia, kiedy widzę, że ludzie próbują zarobić na Bogu. Jeżeli ktoś chce postawić nową świątynię, to jest naprawdę dużo miejsc, gdzie będzie ona potrzebna. Ale jeżeli większość łomżyniaków twierdzi że kościołów i tak jest za dużo, to nowy tylko pogorszy sprawę. Zbych
|
|
do DIXIE oki sorry bardzo zwracam honor.....
|
|
Gdzie te dawne dobre czasy kiedy w Łomży odbywała się Jesień Jazzowa na koncerty przyjeżdżał Dezerter,Róże Europy czy Proleteryat.
|
|
Ja też niestety, w ciągu ostatniego miesiąca (po wielu latach), zapłaciłem mandat za wydumane przez sfrustrowanego policjanta wykroczenie drogowe. Dostają nagrody za mandaty czy co? Głupio mi, bo dotychczas na Forum broniłem raczej policjantów... to chyba Wy mieliście jednak rację zarzucając policji różne rzeczy.... Marek
|
|
Zbychu - co to znaczy wydumane przez zestresowanego policjanta Wykroczenie. ? W kodeksie wykroczeń nie ma takiego pojęcia. Jestem ciekawa co to było za wykroczenie.. Nie bronię policji ale jestem ciekawa, a troche sie znam na wykroczeniach. pozdrawiam
|
|
Tutaj możemy zamieszczać linki do ciekawych, wartych przeczytania artykułów. Ja ostatnio znalazłem coś takiego: http://tygodnikforum.onet.pl/1178731,0,7265,924,1,artykul.html warto przeczytac do końca.
|
|
Masz racje chlopie mnie chyba namierzyli lecialem sobie 70km/h to kutasy:) ale czy wogole jest takie prawo ze oni moga takie zdjecia robic , bo ja sie zastanawiam czy nieustac gdzies z aparatem itez sobie niepopstrykac:). widzaielm tez ze strasznie pilnowali tego radaru caly czas mieli go na oku a wytm momencie to chyba powinni popatrolowac miasto albo cos ,fajnie jest siedzisz w samochodzie na dupie a kasa leci Marek
|
|
Dzień Dobry |
sluchajcie a jaki jest ses bytu fotoradaru gdy jest podawane w radiu w jakim miejscu on stoi ?
|
|
I zaraz by byla nagonka na Lomze w TV, ze inaczej sie traktuje kierowcow z Lomzy a inaczej przyjezdnych :P
|
|
W zasadzie mozna i w miescie dopuscic szybszy ruch ale jedynie w miejscach gdzie sa tzw. kladki zamiast przejsc dla pieszych. Nie mo co ukrywac, ze najczesciej piesi sa ofiarami nadmiernej szybkosci szamochodow. Najpierw musza pojawic sie w Polsce dobre drogi o odpowiednim standardzie, wtedy bedzie mozna mowic o zwiekszaniu predkosci na odcinkach gdzie beda te lepsze drogi. A wracajac do tematu, to widzialem ostatnio jak chyba straz miejska wspolnie z policja ustawili radarek na wylocie na Warszawe a sami siedzieli po drugiej stronie jezdni w Melex-ie, a kilku facetow z przykaszarkami ich "oslanialo" :> Sprytne ;) nar
|
|
W Polsce każdy jest lekarzem prawnikiem i specem od wszystkiego. Tacy są tu zdolni ludzie.
|
|
no co jak co.. ale z okazji czarnego humoru - Teraz mozna bedzie kogos wyrzucic na (/za) (nowy) bruk. Kazdy niech sobie dopowie kogo ;)
|
|
nazis, nieznajomosc prawa nie obliguje do nieprzestrzegania go. ;) Marek
|
|
Niech się lepiej zajmą ganianiem meneli z centrum miasta tych co na Muszli chlają jabole, a także tymi co przyjeżdzją do seminarium duchownego i stawiają sobe czasami tak samochody na skwerku,że ciężko jest przejść. A zdrugiej strony to ilu strażników potrzeba do obsługi tego fotoradaru?Bo ja widziałem że stało ich czterech!
|
|
Może tak zafascynowani są jego skomplikowaną obsługą, że zapomnieli o innych obowiązkach?
|
|
Wybaczcie, że znowu się wtrącę, ale co do opieszałości reakcji biskupów - to macie rację, w efekcie straci na tym Kościół. Natomiast co do tych "dzieci" to chyba dobrze, że płacą te alimenty. Tu akurat uważam, że lepszy jest ksiądz "męski" (od pede...). i jesli ma on dzieci i o nie dba, to nic w tym złego (ten sztuczny celibat mnie zawsze śmieszył). Przynajmniej na starość nie będzie sam, opuszczony przez wszystkich i zapomniany. To też człowiek. Jak to się ma do kościelnej moralności- to już ich wewnętrzna sprawa. Pozdrawiam.
|
|
Szanowni Państwo ,o czym temat?Frustracja ,wymyslone wykroczenie, mandat za przestepstwo[mandaty są za wykroczenia ,a za przestepstwa Akt oskarzenia z KK},dajcie luzu ,nie macie innych tematów.Ja też byłem kontrolowany,dzień dobry,kontrola,stan trzeźwości,bla ,bla,bla ok.miłego dnia życzę,do widzenia.Nie bolało.Winni się tłumaczą.narka na trasie !!!!!
|
|
Witam wszystkich forumowiczów. Założyłem ten post wyłącznie do oceny pracy i postępowania "naszej" Straży Miejskiej. Nigdy nie zostałem ukarany przez nich żadnym mandatem, więc nie jest to zemsta. Moim celem było wyłącznie naświetlenie sprawy, jak pracują urzędnicy utrzymywani z naszych podatków. Czytając wypowiedzi na forum, dochodzę do wniosku że przeważająca część jest przeciwna nie samej ideii straży lecz sposobu ich pracy. Przechodząc przez rynek w Łomży, sam osobiście widzę często te same twarze osób handlujących alkoholem oraz papierosami. Wydaje mi się że należy raz na zawsze zlikwidować ten proceder, dzięki któremu mamy mniejsze wpływy z podatków. Dalej jeśli mniejsze wpływy to również zaczyna być problem z wydatkami państwa. Należy definitywnie pozbyć się takich "turystów" z naszego kraju. Więc nie chce mi się wierzyć, że nikt nie wie o tym co się wyprawia na bazarze. W tym mniejscu kłaniam się również pracownikom Policji Skarbowej oraz "znudzonym" pracownikom Urzędu Celnego. Przy okazji poruszę drugą sprawę której byłem świadkiem. Będąc na bazarku widziałem taki obraz: obywatel ze wschodu handluje pirackim oprogramowaniem, podchodzi do niego umundurowany policjant (nie znam obecnych szarży, lecz wydaje mi się że był to funkcjonariusz w stopniu oficerskim). Odchodzą z handlującym na bok, po paru minutach handlarz wraca na swoje stoisko i sprzedaje dalej płyty. Pozostawiam to bez komentarza. Do wiadamości dla wszystkich: nie handluję na rynku ani nie prowadzę innej działalności gospodarczej. Może niedługo zamieszczę świeże fotki z bazaru na którejś ze stron internetowych. Na pewno poinformuję o tym naszych użytkowników forum. Pozdrawiam wszystkich czytających ten post. MiniMax
|
|
Micama! goho Pe-IAD! zodir com-selahe azodien biabe os-lon-dohe. Norezodacahisa otahila Gigipahe; vaunud-el-cahisa ta-pu-ime qo-mos-pelhe telocahe; qui-i-inu toltoregi cahisa i cahisaji em ozodien; dasata beregida od torezodul! Ili e-Ol balazodareji, od aala tahilanu-os netaabe: daluga vaomesareji elonusa cape-mi-ali varoesa cala homila; cocabe fafenu izodizodope, od miinoagi de ginetaabe: vaunu na-na-e-el: panupire malapireji caosaji. Pilada noanu vaunalahe balata odvaoan. Do-o-i-ape mada: goholore, gohus, amiranu! Micama! Yehusozod ca-ca-com, od do-o-a-inu noari micaolazoda a-ai-om. Casarameji gohia: Zodacare! V aunigilaji! od im-ua-mar pugo pelapeli Ananael Qo-a-an.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |