sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
KTO WYGRAŁ W PIĄTNICY?

Łomża to wymarła miejscowosc, jeszcze pare lat i zniknie map.Nic sie tu nie dzieje zupełnie jak na jakims pustkowiu,zero perspektyw.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: KTO WYGRAŁ W PIĄTNICY?

Wszelkie postępy jakie w tej kwestii czynimy, można sprawdzić na stronie/blogu zespołu Aroma Therapy.
Cały czas zapraszamy zespoły chętne do udziału w tym przedsięwzięciu.

Notariusz!

Whatever.........

wiecie czy zibi dzisiaj czynny bedzie??

ty nigdzie nie jeździj po Łomży tylko do serwisu do białego tam ci zrobią miałem to samo i zrobili i chodzi jak nowy

okazuje się iż w akcie notarialnym zakupu działki nie jest nic zawarte na temat tej stacji transformatorowej. na prawnika niestety nie mam już czasu bowiem jutro mam spotkanie z przedstawicielem rejonu wiec proszę o rady

Co kogoś obchodzą zarobki?to my weśliśmy do jeuropy. Jak ktoś będzie chciał kupować nieruchomości to będzie musiał mieć za co.

Harpon

kolego ile cie skasowali w serwisie za naprawe mercedesa?

a sex w gimnazjum?

ciezka sprawa te wszy... nie wiem jak ci odpowiedziec... wes moze w occie sie umyj???

Harpon

banda faszystow i noenazistow...

Treść jest ukryta

proponuję założyć czarną listę ;)

Treść jest ukryta

No ja to hmmmm kurde no uczę się w tej drzewnej no ale nie wiem nie wiem co wybrać,na warsztatach to i grzybki rosną,tak fajnie przyrodniczo jest no i ile fajnych zabawek leży wszędzie,pan choiński ma nas za przedszkole to będziemy mogli sobie wodę z dziurawych kaloryferów pić,albo bawić się gołą instalacją elektryczną,a i kosz do koszykówki jest,fajna sprawa też pisać na kolanach w zeszycie,cegły są usiąść można,a jak ktoś zacznie gadać że mu nie wygodnie to droga wolna na stary rynek gadać że warunki nie pasują.Jasne że każdy baran wybrałby aktualny budynek drzewnej.

W łbie im się sypie a nie budynek naszej szkoły.Złożyć wniosek do prokuratury może coś pomorze.

sklepu ogrodnicze np. Działka i ogród lub Zorza w zambrowie mają na 100% za ułamek ceny tego co w sklepach zoo, osobiście kupywałem po 19gr za kg piaskowca

hmm chodzi o 'modik' no kiedys byly tam dobre fryzjerki jednak juz nie pracuja wiec i przestalam tam chodzic od jakiegos czasu..przerzucilam sie na trendy na snaideckiego i polecam pania viole i edyte :)

Miałem to samo.Przyczyną był zanieczyszczony zawór egr.Sprawdż też przepływomierz.

jak dbasz tak masz

Czy ktoś w Łomży zajmuje się hobbystycznie origami w Łomży??? Mam pomysł, aby mojej kobiecie wręczyć tulipana na dzień kobiet. Słyszałem, że to prosta konstrukcja, ale mi nie wychodzi. Jeśli ktoś jest zainteresowany odpłatnie lub totalnie społecznie zrobić dla mnie tę konstrukcje z papieru to proszę o kontakt na gg: 1865755

Oj zaraz 'kradziezy'...nie jest powiedziane ze dziewczyna ktora podjela ten temat ma program z nielegalnego zrodla...a ja podziekowalam tylko za odpowiedz na moje pytanie..:) takze ja sie tutaj zadnego przstepstwa nie dopatrzylam..:P zas kolega ktory odpowiedzial nie namawial do skorzystania tylko udzielil info bycmoze przekazane przez kogos innego a niekoniecznie wyprobowane przez siebie....wiec wg mnie zadne prawo patentowe czy tez autorskie nie zostalo zlamane :)
pozdrawiam :)

ja zrobie za czteropak tyskiego. podawac numer ??

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

http://kaasiia.myminicity.com/

witam..ulica wesola nie jest wesola.brakuje jej nie tylko chodnika.wprawdzie mieszkaja tam wspaniali ludzie ---znam osobiscie-----.ale nie sa radnymi.No coz. W Lomzy takie kwiatki nie są rzadkościa.

Treść jest ukryta

poczta to komunistyczny zakład i takie zame zasady

Riposta

Taak, coś w tym jest!
Kiedyś na I piętęrze w pokoju w którym pyta sie o oferty pracy siedziała taka czarna landara z dużymi cycakmi wiecznie klikająca po necie, jak sie weszło z pytaniem o ofertę to mało nie poraziła wzrokiem bazyliszka...kto jej śmiał przerwać czat :-)
Chyba już jej tam nie ma, pewnie awansowała! :-/

wazs to sie ocoś zapytać. logic86 to z ciebie jest cham gnoju

a może DJ ??

"Ale teraz nie mam nic przeciwko internet smiga ładnie !"
ładnie zgadzam się - a druga strona medalu - żadna z łomżyńskich firm nie kontroluje czy ktoś przypadkiem nie przekierowuje całego ruchu sieci przez swój komputer - skutek - każdy może znać hasła każdego bez choćby najmniejszej trudności. Postaram się żeby w netsterze to jakoś załatwili.

http://labcon.pl/pkp/index.php?2=4&id=30 or id = 3&1d=1
trochę czytelniej :)

86 2167519 - to nr do naszego kina ;)
Proponuję , abyś zadzwoniła i się spytała .
Sam kiedyś tak zrobiłem i pracownica mi powiedziała uprzejmie , że za miesiąc ;p*

*ale to było przy premierze HPiZF ;p

w Przewięzi za Augustowem sa dobre dyskoteki w wakacje i nie daleko od pola namiotowego wiec mozna isc na piechotke:D

Przytaczając takie przykłady chcę pobudzić krytyczne podejście katolików do wiary. Zastanówcie sie czy nie jest naiwnością wiara, że kler służy Wam jako posrednicy między ludem, a bogiem. No bo jakim pośrednikiem jest złoczyńca, często gwałcący wszystkie przykazania Dekalogu, który skutecznie, latami,a może i całe życie, udaje świętego tylko przy ołtarzu i oszukuje ludzi spełniając posługi, od których zalęży zbawienie, życie wieczne wierzących?
Ja nie jestem odosobniony w pogladach antyklerykalnych ,bo do podobnych wniosków doszli wybitni duchowni katoliccy jak np. dawny ks. Węcławski, czy ojciec Obirek i wielu innych...

Nie bądżcie naiwni w wierze. Podnieście się z kolan by bronić swojej godności.

super:) ja tez idę!

ok dziękuję za informacje

Ja znam jednego Pana który ma o tym pojęcie. Generalnie zajmuje się wszystkimi samochodami, ale sam ma 2 camry i na toyotach się zna. Jakby co służę numerem, ale nie na forum.

Riposta

czyste,ale bardzo zakurzone.

ciekawym

gdzie w lomzy moge dostac tylnią szybe do BMW 744i. Sprowadzilem niestety ktos mi przywalił albo niezauważylem malego sltuczenia na szybie. i jakie ceny były by tej szyby. najlepiej jakiś namiar?

Witam wszystkich! Zdecydowaliśmy się na wesele w Zajeździe Kasztelańskim w Wiźnie. Czy macie jakieś doświadczenia z tym miejscem?Jakieś za i przeciw?Wskazówki na co powinniśmy zwrócić uwagę? Bardzo dziękuję za podpowiedzi:)

Czy jest któs kto przeszedł całą rekrutację???

Treść jest ukryta

wszyscy wcarali z papierem toaletowym:) i balonami hehe

a ta drukarka za 100 to chyba bez tuszu...wydaj teraz jeszcze na tusz a dokladinej na pojemniki

http://www.allegro.pl/item320961952_urz_wielofunkcyjne_hp_deskjet_f380_nowa_gwar_.html

130 z pszesylka... i bez pojemnikow

ciekawym

malita mysle że chodzi o ten sklep na farnej ?? :D

zly_czlowiek, ja polecam Ci iść i kupić słownik z biedronki %-)

Tak. Słucham?

ciekawym

W każdej aptece powinni Ci pomóc ;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Tola_Mankiewicz%C3%B3wna

to chyba ta "miastowa" natura się ujawniła

Riposta

przewaznie jak robisz sobie badanie na miejscu i bierzesz okulary to badanie masz za darmo... albo ewentualnie drugie okulary za 1zł..

Kur... co to sie teraz dzieje, czas umierac.

Dawajcie jeszcze więcej biedronek!!!! Przy każdym bloku po dwie mają stać!!!

witam mam problem szukam sklepu sportowego

tzn. czego konkretnie ?

*** w niego jest mnóstwo chlopakow w okolicy ktorzy graja lepiej od niego i nie potrzeba nam tu zadnych imigrantow typu dzony

dzony go home !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na Bernatowicza byly kiedys... jak nie to moze przez neta? np. radzi-gola?

haha:D na poczatku nie wiedzialem o co biega:) potem przeczytalem i walnalem gafe:)

ciekawym

ja znam jednego faceta co sie tym zajmuje

zgadza sie byl ten weekend w lomzy ale w jakim charakterze ???

Tola Mankiewiczówna, właściwie Teodora Rabbe z domu Oleksy (ur. 8 maja 1900 w Bronowie koło Łomży, zm. 27 października 1985 roku w Warszawie) – polska aktorka, piosenkarka i śpiewaczka operowa.

Początkowo studiowała grę na fortepianie w Konserwatorium Warszawskim, oraz pobierała prywatne lekcje śpiewu. Jako aktorka debiutowała w 1921 r., na deskach Opery Krakowskiej, rolą Hrabinie Stanisława Moniuszki. Do 1924 r. była związana z Operą Warszawską, po czym przez kolejne cztery lata pobierała studia wokalne w Mediolanie, po powrocie do polski ponownie była związana z Operą Warszawską, jako solistka. Wystąpiła także w Teatrze Nowości, w popularnej sztuce "Czar walca".

Karierę wokalną kontynuowała w czołowych teatrzykach i rewiach dwudziestolecia międzywojennego jak Cyganeria, Cyrulik Warszawski, Czarny Kot, Hollywood, Morskie Oko, Stara Banda, Rex, Wielka Operetka, Wielka Rewia.

Tworzyła wraz z Aleksandrem Żabczyńskim niezwykle popularną w dwudziestoleciu międzywojennym parę sceniczną, wystąpiła w czołowych przedwojennych filmowych produkcjach muzycznych, takich jak : 10% dla mnie (1933), Pani minister tańczy (1937), Co mój mąż robi w nocy (1934), Manewry miłosne (1935).

Jak nie kośció to market i taja wkoło panie poerdoło :P

Treść jest ukryta

Łomża miastem kościołów, biedronek i rond :) akurat przeciwko kościołom nie mam nic, ale z biedronkami przegięli już.

Mam rzut beretem do biedronki, bo mieszkam tuż obok niej :) i jak dzisiaj popołudniu tam byłem, to rzuciło mi się w oczy, że większość aut ma rejestracje BLM, BKL, BGR i tym podobne, oczywiście nie mam nic przeciwko nim, ale to takie moje spostrzeżenie.

Ruch w tej biedronce dzisiaj okrutny ... i TV Toshiba 32" lcd za 1899zł :D

pewnie szukał pracy hehe

Od wczoraj czy tam przedwczoraj ma testy w ŁKSie więc jesli sie spodoba to mozliwe ze wroci do Łomży. Wątpie żeby pprzyjechał sobie TAK O na mecz ŁKSu

Riposta

Zwrócił ktoś uwagę, że systematycznie co 2-3tygodnie ukazuje się kilka ogłoszeń typu: WIOMAR zatrudni....
Ciekawe czemu :)))
Za małe zarobi czy może zły klimat pracy

Powiniennem miec przesyl 2mb a mam max 512....
0 fachowosci...

heh z tego co wiem Netster nie daje 2Mb

http://www.rodzicpoludzku.pl/o_nas/o_nas.php?o_nas_kategoria_id=1&o_nas_id=15

Ja równiez znalazłam coś bardzo ciekawego na tej stronce.

Jeżeli "szpital" postępowałby zgodnie z tym dekalogiem z pewnością byłoby na tym wątku o połowę mniej negatywnych komentarzy.

Polecam szkołę rodzenia uczęszczałam do Pani Jagody kosztowało to 150 zł prawie rok temu.Jest bardzo miła atmosfera i trochę mi później tych spotkań brakowało. Warto się dowiedzieć co nas czeka ;O)

jestem za forum na temat opini o miejscowych firmach......to wielu osobom otworzy moze oczy na to co sie dzieje.....kiedys bylam na rozmowe w Wiomarze juz po jednym zdaniu wiedzialam ze nie ma czego tu szukac i szkoda czasu na rozmowe z tym Prezesem a wiadomosc o rozmowie dostalismy sms i to jeszcze z bledna informacja dotyczaca dnia...jak powiedzialam komus ze bylam tam w sprawie oferty to kazdy pukal sie w czolo po co ja tam poszlam i ze lepiej darowac sobie no ale ja nie wiedzialam wczesniej jaka ma ta firma opinie jak i wiele innych firm zreszto gdzie w naszym miescie mozna pracowac jak sa tylko takie firmy wyzyskujace ludzi...slyszalam ze w Dantexie jest podobnie...no i teraz podobno nie ciekawie sie dzieje w fabryce mebli podobno szukaja ludzi zeby zwolnic bo nie chca wiekszej ilosci naraz zeby nie robic wielkiego szumu o zwolnieniach grupowych wiec wyłapuja i czekaja az ktos podpadnie zeby wreczyc zwolnienie...brak teraz uczciwych pracodawcow i takich co roku nie zmieniajacych pracownikow a poniekad jest to wina Urzedow Pracy ktorzy oferuja jakies prace publiczne i interwencyjne , staze od 6 do 12 miesiecy i pracodawcy czekaja w kolejkach na pieniadze na takich pracownikow ktorych maja pol darmo bo urzad dopłaca a po 6 czy 12 miesiacach te osoby sa zwalniane i biora natepne osoby na takich samych warunkach...zeby nie bylo takiej mozliwosci to by zatrudniali normalnie a nie poniewierali ludzmi za pare groszy...i nic dziwnego ze bezrobocie u nas spada jak ludzie sa na tego typu pracach z urzedu a za rok znowu bede bezrobotnimi....takie programy nie pomagaja tylko utrudniaja ludziom znalezc prace......PARANOJA

juz nie wytrzymuje czytajac kolejna wiadomosc ze pielegniarki strajkuja jak nie Policja, Urzedy Skarbowe, Urzedy Celne, lekarze itd czy kto sie zastanowil co maja zrobic ci bezrobotni poszukujacyh pracy albo pracujacych u takich nie uczciwych pracodawcow.....moze wszyscy bezrobotni powinni urzadzic jeden wielki strajk zeby zostac zauwazeni...strajkuja zawsze tylko ci co maja prace i maja zwiazki zawodowe bo nie sadze ze ktos w Wiomarze czy Purzeczko by sie zdecydowal strajkowac z powodu niskich wynagrodzen i nadgodzin itp.....nic sie nie zmieni chyba w tej naszej Polsce ciekawe kiedy nasze wynagrodzenia sie zrownaja z tymi w innych krajach UE

Jakby kler dostał odpowiednio w łapę to i z rok temu by już otworzyli ;)

a co z hurtownią "omega" ??? słyszał ktoś?

Sebo19 ja np chodzę do Sudan Sun na Bema lub Polową, panie są tam miłe, doradzą na jaki czas iść i jak się obsługuje łóżko.

jakis czas temu w Urzedzie Pracy byl program i pewnie jest 50+ dla osob bezrobotnych po 50 roku zycia...ale chyba liczba miejsc ograniczona zalezy do firm zglaszjacych zapotrzebowanie na takie osoby najczesciej to chyba byly sklepy itd musialy zatrudnic osobe na 6 m-c ktore refundowal Urzad Pracy a pozniej taki pracodawca musial zatrudnic ta osobe na rok chodz nie koniecznie ale wtedy by musial zwrocic jakas czesc pieniedzy....ale nie znam takich pracodawcow ktorzy chetnie zatrudniaja ludzi po 45 roku no chyba ze maja jakies korzysci z tego w postaci ulg albo do wykonania okreslonej pracy itd

Podobno jest spore zainteresowanie tym wyjazdem, zapisujcie się więc dopóki są jeszcze miejsca ;)

Niestety ale można by było tak pomyśleć patrząc co się dzieje ale od samozagłady im to nie pomoże biedronki ich załatwią hehe

ja tez polecam Sudan San na Bema :) tam jest OK ze wszytskim:)

na maja duzo moich znajomych chodzi i sobie chwali. podobno teraz lampy wymienili.

a co do kamer na solariach... szczerze? watpie ...

Wydaje mi się, że jastrzębie skrzydła bardziej zwężają się ku końcom, a czarny pasek który jest tylko w środku skrzydeł powinien się ciągnąć od korpusu... nieprawda?

Riposta

3000 za skrecony kregoslup??? Smieszne to...jak sie pomysli, ze kregoslup jest najwazniejsza czescia ciala. Bardzo Panu wspolczuje, gdyz bole kregoslupa sa nawrotne, teraz jest wszystko w porzadku, ale prosze pomyslec o tym, iz skutki tego wypadku odczuje Pan moze juz za kilka lat, sama cierpie na skrecenie kregoslupa i wiem, ze taki uszczerbek pozostanie Panu do konca zycia. Szkoda, ze Pan podpisal umowe, w ktorej wyraznie napisane jest....ze nie mozna ubiegac sie o dalsze odszkodowanie i podziwiam Pana za lenistwo tu chodzi o kregoslup, wie Pan jakie sa tego nastepstwa??? Moge spokojnie przypuszczac, ze upierajac sie przy normalnej kwocie odszkodowania otrzymal by Pan nie 3000 ale 30.000 i tu jest ta roznica, no coz ale niech zyje lenistwo i firmy, ktore nam oferuja swoja "pomoc".

Przepraszam jezeli kogos urazilam.....ale to naprawde smieszne ....

Hej Ludziska!!!
a może wspólnymi siłami znajdziemy sposób na ten test?ja też niestety poległam na multi selecie aczkolwiek wiele osób ze mna zdających przeszło dalej.Osobiście uważam że ten test nie jest dla osób inteligentnych albo trzeba znać na niego sposób.z testu wiedzowego mialm 40pkt,sprawnościówka też bez problaemu,wydaje mi sie że jestem osobą w miarę inteligentną albo przynajmniej do 11 marca tak mi sie wydawalo.Jestem studentką genetyki,srednia na studiach mam 4,8.Nigdy nie zdarzyło mi się nie zdac egzaminu,mam faceta który od 14 lat jest policjantem i na pytania,które sa powyzej odpowiadaliśmy identycznie.Więc dal mi radę pisz jak czujesz nie ściemniaj-tak zrobiłam.Test wydawał mi się banalny-a jednak nie zdałam-więc myślę że coś jest nie tak skoro odpowiadałam na pytania te typowo psychologiczne-tak jakby odpowiadał policjant prawie emerytowany-więc o co tu chodzi nie mam pojęcia.Ale nie dam za wygraną - sprobuję to rozgryżć.Jak coś wymyślę dam znać.Pozdrawiam Wszystkich.
Agnieszka z Łodzi

3:1 niestety

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org