sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wielka porażka kościoła Łomżyńskiego

o2 - piękne źródło informacji. poszukaj lepiej jakichś bardziej humanitarnych źródeł wiedzy niż jakiegoś brukowca via internet.

Nie myl Kościoła z kościołem. nie każdy ksiądz powinien być księdzem i tak jest w każdej branży.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wielka porażka kościoła Łomżyńskiego

jak zezmiesz mnie to zagwarantuje cie extra zabawe bo jestem facet rozrywkowy ze nie takiego w łomży :D:D;

Maniaczka a potrzbujesz towarzysza do filmu ??

Tu nie ma kwestii niebezpieczeństwa znieczulenia, a jedynie wyższego odsetka komplikacji porodów ze znieczuleniem.

Kraje zachodnie na potęgę używają konserwantów, żywności modyfkiowanej genetycznie, czy środków ochrony roślin choć dawno dowiedziono ich szkodliwości. Dlaczego tak się dzieje? Zawsze z wygody klienta. Niestety w takiej dziedzinie jak medycyna również.

Cóż może trochę źle trafiłaś u nas w szpitalu z tym porodem. Ale ludzie są tylko ludźmi i jakiegoś taboreta zawsze można spotkać.

Zależy w, którym miesiącu chcecie jechać,jeśli w czerwcu albo lipcu,to najlepiej jechać wtedy nad morze,mazury(jeśłi chodzi u mazury to fajnie jest w Starych Gutach-jak dobrze pamiętam:) lub też do Studziennicznej,kawałek za Augustowem.Nad morzem fajnie jest w Jastarnii i Ustce,bo akurat tam byłem;) W sierpniu wybrałbym się już raczej w góry,bo z reguły pogoda w tym miesiącu jest do bani,np:Sudety,Szklarska Poręba,Jelenia Góra,nawet Wrocław niedaleko,więc warto ;] Peace.

Badziew. Tak też napewno brzmi tytuł.

ciekawym

A macie może jakieś konkretne ośrodki wypoczynkowe , pensjonaty itp. Może macie jakieś numery czy linki do stron konkretnych miejsc? Myśle raczej o wyjeździe nad morze. Z góry dziekuję !

Witam wszystkich. Dzień dobry!
Pozdrawiam katolików. Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus.

Okazuje sie, że krucjata przeciw antyKościołowi musi ciągle trwać. Ale... walka z kłamstwem odbywa się codziennie i to w kazdym sercu.
Kościół jest święty przez świętość Ofiary Jezusa Chrystusa. Ofiary uosobianej codziennie na ołtarzach świątyń całego świata.

Paplik. jako zadklarowany neokomunista (komunista mentalnosci brukselskiej) w innym temacie zadeklarował internacjionalizm (jak Tuchaczewski w 1920 roku). Komunisci, jako wichrzyciele ładu społecznego są przepedzani spod ludzkich siedzib.

Paplik nawróć się, bo skończysz jak Judasz (na śmietniku).

Szczęść Boże - życzę wszystkim

Witam wszystkich :)
W piątek mam zamiar wybrać się do ambasady USA i starać się o wizę ale dowiedziałem się ze teraz w ogóle nie dają z powodu tej tarczy antyrakietowej, a i z woj. podlaskiego tym bardziej wszystkim odmawiają. Jak to jest? Mieliście okazję to sprawdzić?

czytaliście i co Wy na to? "W przypadku największej w mieście Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej za skrzynki mają zapłacić sami mieszkańcy, a spółdzielnia ograniczyła się do wyboru ich producenta - mówi prezes ŁSM Ryszard Siedlecki. Koszt wymiany skrzynki pocztowej wynosi tu ok. 48 zł i jak podkreśla prezes nie było żadnych większych protestów mieszkańców w związku z płaceniem za nie. ....Zarząd i Rada Nadzorcza Spółdzielni Mieszkaniowej Perspektywa w Łomży chcą aby za zakup i montaż nowych skrzynek pocztowych zapłaciła spółdzielnia, a nie poszczególni jej mieszkańcy" Uważam, ze ŁSM postawiła nas przed faktem dokonanym, a teraz prezes mówi że nie było sprzeciwu. Jak oni nas traktują?? Odpowiedź to ja miałam taką "nie stać nas na taki wydatek, pieniądze potrzebne są na remonty"

hehe, nastepna zuza :)
to jakas paranoja

pozdrawiam trzezwo myslacych

mam takowa juz 5 lat i do USA się nie wybieram!

Takos

konrad1991, zgadzam sie przewięź jest świetnym miejscem, są ośrodki wypoczynkwe, pensjonaty i oczywiście pole namiotowe, stołówka z pysznym i niedrogim jedzeniem, jezioro czyste.

Riposta

"jestem" nie nie drukowałem i nic nie wypełniałem, po prostu w łomży idziesz do LOT i tam za opłata wypełniają Ci wszystko cacy i ustalają termin w ambasadzie i tyle.

No patrzę, że paplik i Zuzannak, ciągle toczycie walkę o kościół. Ja Ciebie paplik teraz nie do końca rozumiem. Na początku atakowałeś tylko kościół i księży, teraz zaczynasz atakować Naszą wiarę. Ja osobiście uważam, że wiara w Boga i bycie katolikiem, to jest Moja prywatna sprawa, i żaden ksiądz zboczeniec, alkoholik, czy co tam wolisz nie zmieni tego, dopóki ja będę pewny swojej wiary.
ps. Bardzo fajnie że objawił Nam się taki Kamil, co prawda dyskusja z nim będzie bardzo ciężka, ale jest się z czego pośmiać.
pozdrawiam

...i pewnie dlatego się wstydzą a może i żałują bo ich koledzy i koleżanki po fachu z białostockiego pogotowia zarabiają o 500zł więcej.
"To prawda.. Na co oni liczyli... "-myślę,że na ludzkie traktowanie...
tak zwyczajnie... to nie powinno nikogo dziwic

Fufu napisała:
""Kraje zachodnie na potęgę używają konserwantów, żywności modyfkiowanej genetycznie, czy środków ochrony roślin choć dawno dowiedziono ich szkodliwości."
A czy u nas tego nie ma?"

Oczywiście fufu, że jest. Udowodniłem Ci jedynie, że nie wszystko co robią na zachodzie jest wspaniałe i winno być bezkrytycznie przeszczepiane na rodzimy grunt. A użyłem tego argumentu w świadomym przerysowaniu bowiem majorka napisała:
"Jeżeli znieczulenie nie jest bezpiecznie to dlaczego na zachodzie Europy i w krajach bardziej rozwiniętych od Polski jest to zupełnie naturalne"

I to tyle w tym temacie. Jak dla mnie możecie latać na te porody nawet do Londynu (skoro tak byłoby trendy). Trzeba tylko pamiętać o tym, że w karajch zachodnich przy porodach lekarz w ogóle bywa rzadko. Jest wzywany praktycznie tylko w przypadku interewencji chirurgicznej. Jakieś szycia krocza itp. robi sama położna. Już słyszę ten tumult gdyby Szpital Wojewódzki poiszedł z duchem czasi przeszczepił ten zwyczaj do Łomży ;-).

Ej czy nikt nic nie wie? Próbuję się zorientować i znaleźć jak najtańszą i najlepszą firmę. SRODMIESCIE i co z tymi namiarami?

Re: Siarak
Czy my wierzymy w tego samego Boga? A konkretniej - czy ufasz Chrystusowi?

Przy okazji pozdrawiam katolików. Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus.

czy ktoś chodzi tam na zajęcia taneczne? jak jest na nich?

a gdzie mozna zrobic ten zaworek zeby nie strzelalo

Ja również polecam PKO BP SA. Bardzo szybko i bez zbędnych formalności. Doradcy dbają o klienta i to jest bardzo ważne !!!

bilety są w Regionalnym Ośrodku Kultury w Łomży na ulicy Małachowskiego
można rezerwować są wszystkie po 30 zł
tel.86 2190-111

Wszedlem w to iii... dzikie to troche heh ;P Moze jak komus sie tak fest nudzi to polecam, ale mi sie to ogolnie nie podoba ;))

Szanowni Państwo, jutro tj w sobotę (dzień kobiet ) o godzinie 10 rozpoczyna się Ogólnopolski Konkurs Krasomówczy im. Hanki Bielickiej w Łomży.

Każdy zna i wie jaką „kobieta” była nasza ziomalka Hanka Bielicka. Celem konkursu jest propagowanie mowy ojczystej oraz wspomnienie Bielickiej.

W konkursie udział wezmą uczestnicy z całej polski.

Bezpośrednie transmisje także w Radiu Nadzieja na 103,6 FM oraz przez Internet na www.radionadzieja.pl . Konkurs jest na tle ciekawym wydarzeniem że zainteresowały się nim także media ogólnopolskie.

Więcej informacji na stronie WWW.krzyz.4lomza.pl

Początek konkursu godzina 10, w Centrum Katolickim w Łomży , ul. Zawadzka 55

Na Starym Rynku pod filarami jest krawiec, bardzo dobry fachowiec. Mojej szwagierce uszył świetną sukienkę na wesele, naprawdę polecam.
Tel. 698025131

jeszcze 4:D:D

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

"3.Co do drugiego punktu jak sie nie podoba to nie czytaj i sie nie wypowiadaj"
jak masz zakładać takie tematy które jakkolwiek nic nie wnoszą, to nie pisz ich, a dzięki temu inny nie będą musieli czytać twych widzimisię.

miałam okazje poznać atmosferę i obyczaje panujące na oddziale położniczym w szpitalu w Łomży ,ponieważ sama rodziłam rok temu i chociaż było to moje trzecie dziecko bałam się jak nigdy.Powodem tego było to ze poznałam położną z tego szpitala była moją znajomą i od niej nasłuchałam się różnych historii z porodówki.O tym jak kobiety leżą po kilkanaście godzin w bólach i lekarze czekają do ostatniej chwili z decyzją o cesarce a były przypadki że było już zbyt póżno i dziecko rodziło się martwe lub z niedotlenieniem.Jak kobieta z kolejną ciążą z dużym dzieckiem miała rodzić sama chociaż wiadomo było że dziecko waży około 5 kg i będą trudności .Dziecko się zablokowało i wyciągnieto je martwe.I wiele takich i innych historii.Byłam przerażona .W tym czasie rodziły kobiety z mojej rodziny i wśród znajomych więc też nasłuchały się od pielęgniarek że one są w szpitalu po to żeby sprawdzać czy panie żyją a cała opieka nad dzieckiem należy do matek i żeby się nie rozczulać bo nie one pierwsze i nie ostanie.Położna którą poznałam okazała się potworem wyzutym z wszelkich uczuc i pozbawionym skrupułów.Miala romans z moim mężem w czasie gdy okazło się że jestem w ciaży i byla to ciąża zagrożona.Widząc moje cierpienie nadal narażała mnie na stres i utratę dziecka ,wiec jaką ona jest położna?I nie chodzi mi tu o wypłakiwanie się bo to już było tylko jak taki człowiek może rozumiec ból innych kobiet na porodówce skoro ona nie ma uczuć.Przestrzegam przed rudą G. bo to osoba której życie polega na imprezach do rana ,potem kroplówka lub zastrzyk żeby się postawić na nogi i do pracy a tam można się przespać.Jeśli chodzi o lekarzy to polecam dr Zarembę niesamowity lekarz który potrwfi prowadzić ciąże i zaopiekować sie pacjentka tak żeby czuła się bezpiecznie.To właśnie taki lekarz który odradza cesarkę jeśli nie ma takich wskazań ale też zapewnia o bezpieczeństwie.A jego zdanie na temat przyspieszania porodu w postaci podawania leków czy masażu macicy jest takie że kończy się to cesarką ,bo sztuczne doprowadzenie do rozwarcia w konsekwencji prowadzi do cofnięcia sie akcj porodowej i żle ułożonego dziecka bo głowka jest żle ,,wstawiona"" i tak było w przypadku mojej znajomej która chciała szybko urodzić po znajomości z położna.Ale pewnie nie można wszystkich mierzyć jedną miarką,może są tam ludzie z powołaniem.Chociaż mało o nich słychać.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org