Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
panie donaldzie po ile benzyna? |
Brzeczyszczykiewicz: woda nie jest dla dziecka powodem do stresu:) w koncu to jego jakby naturalne srodowisko:) musi miec po prostu odpowiednia temperature. No i co do kontaktu miesieczniaka z chlorem, popieram calkowicie. Wanna lepsiejsza.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: panie donaldzie po ile benzyna? |
Znalazłam Ci namiary na FONIXa na www.slub.lomza.pl : Tel. 0-668 34 35 34
|
|
Niedawno na ul.Wesołej ułożono piękny szeroki jak ulica chodnik.Pewnie datego,że mieszka tam jeden z radnych.Ciekawy jestem czy ktoś zajmie się drugą stroną ulicy,tzn od Wojska Polskiego w stronę hotelu.Ten odcinek ulicy jest w opłakanym stanie.To jest ok.200m bież.,a jeżdżą tędy autobusy komunikacji miejskiej.Chcąc dojść do ul Nowogrodzkiej,trzeba maszerować ulicą,bo choników brak,a miejsca na nie jest mnóstwo.Może ktoś się wypowie na ten temat.
|
|
Ja także polecam zespół Ronix www.zespolronix.pl
|
|
polecam zespoł STUDIO BAND
|
|
Pizza moze i dobra ale obsługa to koszmar.Miałem kiedyś tam ze znajomymi taką sytuację ze wiecej do tej pizzeri sie nie wybiorę. Na początku potraktowano nas jak złodzieji że niby nie chcemy zapłacić za jedzenie, potem podczas czekania, gdy pani przynosiła pizze poprosilismy o dodatkowy sos, a ona tekst w stylu " sos to sobie sami chodzcie wezcie" i to jeszcze takim wyniosłym tonem. ZERO kultury ! Nigdy wiecej chili pizza !
|
|
Ja polecam Metallice :) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
nie ma to jak prawdziwy swiezy czosnek:) i cebulka:) mowie...cebulka to profilaktycznie:) od czasu do czasu do kanapki:) ja polubilem to...to teraz, o ile mam okazje robie kanapki z warzywami...a czosnek to jest dobry...jak juz jestesmy chorzy...pociac go ewentualnie miazge z niego zrobic i na chleb...osobiscie wole z maselkiem, bo lepiej smakuje:) wiem, ze sa tabletki czosnkowe..olejek czy proszek ale nic nie daje takiego kopa jak prawdziwy czosnek:D !!!!
|
|
Wiecie gdzie mozna kupic te sluchawki w Łomzy Creative EP-630 ?
|
|
gra i spiewa zespół z Pniewa >>> gra i buczy jak w Kmpuczy pozdro
|
|
chyba, moze no tak...
|
|
Zespół Divers i ITEX
|
|
loosac cieciu. a niewiedziales o tym ze narkotyki są poto by je brac? niewiesz o tym ze alkochol u zaleznia appieros uzaleznia a marichuana nie? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
zespół MODEL... polecam każdemu :))
|
|
Witam. Szukam komputerowego tłumacza polsko włoskiego. Jest to program tłumaczacy tekst w obu kierunkach. Czy ktos posiada takowy i może powiedziec czy jest w miare dokładny i jak sprawdza się w użytkowaniu.Za wszelkie spostrzeżenia z góry dziękuje może pomogą mi w podjęciu decyzji o zakupie.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
za skrzynki pocztowe tez nie chce płacic a trzeba kurde !!!!
|
|
Spółdzielnie w Łomży budują za 3,5tyś metr... Stan developerski, dużo na tym nie przycinają. Ceny używanych mieszkań spadły, sporo. Wątpię żeby jeszcze spadły - idealny czas na zakup włąsnego M w Łomży, bo nawet w Kolnie lub Zambrowe ceny są porównywalne, lub wyższe. Nie ma co porównywać do większych miast. W Łomży spadły dzięki handlarzom, niektórzy zarobili dużo, niektórzy nie zdążyli i zarobią mniej.
|
|
humus ().łac.dosł. gleba.ziemia)------geol. składowa część niektórych gleb, warunkujaca ich urodzajnosc , powstała w wyniku rozkładu różnych części roślinnych i zwierzęcych: próchnica. halino! ! ! PERMAMENTNY makijaz! ! ! . kolejna wpadka. ! ! ! Az nie chce się czytać twoich "madrości"
|
|
Bardzo dobry pomysł. W okolicach Łomży jest tylko jeden basen do którego można wybrać się z maluchem w Zambrowie - jest brodzik dla dzieci - temperatura wody jest wyższa chyba 26 stopni. Na miejscu można kupić pieluchy nieprzemakalne. Nic tylko jechać i bawić się :-)
|
|
mam prośbę, pilnie potrzebuje nut do kawała DŻEMU-Do KOŁYSKI. jeśli byłby ktoś tak wspaniałomyślny i wysłał mi na email- janek783@wp.pl z góry dzieki
|
|
komputronik jest obok kseromaxa ale nie wiem jak to okreslic
|
|
komputronik jest obok xeromaxa na przeciwsko STOPKI i Alkoholi Świata
|
|
Jakiś czas temu poruszałam na forum temat właśnie obsługi na poczcie a dokładniej w UP nr 6 na Ks. Janusza. Wiele osób zgodziło się wówczas ze mną, że obsługa jest fatalna, że szczególnie dwie panie robią łaskę, że cokolwiek robią. Później zdarzyło mi się korzystać z usług tejże instytucji i nie mogłam wyjść z podziwu jaka nastąpiła w tych paniach zmiana... aż do dzisiejszego dnia. W głowie mi się nie mieści, żeby tak opryskliwa, niekulturalna i po prostu chamska była obsługa na tej poczcie (okienko, w którym wysyła się paczki, a ta pani dziś pracowała po południu).... Widać czas dobroci dla zwierząt minął, a szkoda!!! p.s. mam nadzieję, że i tym razem pan naczelnik będzie czytał forum.
|
|
kochani fajnie, ze zwracacie uwage na prognozy, ceny w Stanach, Anglii i na świecie :))) Prawda jest taka, co Łomża i okolica jest w stanie zaoferować człowiekowi ???? Przecież stąd większość wyjeżdża. Ktos po pobycie w USA, Anglii, Niemczech kupi sobie mieszkanie w Łomzy i wyda z urzadzeniem go ponad 100000 Eurasów ???? wyjdzie przed blok i co ?? co dalej ?? na bułki potrzeba :))) gdzie zarobi ?? własny biznes ?? A jaki ?? Dziki handel samochodami ?? Ciagła działanośc na granicy prawa, albo i poza prawem ?? Bo inaczej sie nie da :))) Hałastra urzędników i lekarzy czekająca aby tylko kolesia wydoić. Armia kontrolerów którzy chodza i całe zycie kontroluja jeleni co płacą podatki (bo szarej strefy nie ma w ewidencji, więc nie ma kogo kontrolować) zrobi swoje. w Wybija z głowy każdy biznes:)))) Kto przy zdrowych zmysłach kupi sobie mieszkanie w Łomży ?? Chyba tylko dojacze krowy:))) Awansuja ze wsi do miasta :))) W innym temacie pisałem kiedys ile kosztuja mieszkania w Niemczech i w Stanach. A 100000 eurasów to kupa szmalu, dla spekulantów może nie ale dla wiekszości tak. Zebranie tej kwoty za granicą nie jest na pstryknięcie palca. więc czas potrzebny na zebranie jest wystarczający aby zaklimatyzować się tam. Niedowiarkom pozostaje powrót do Polski strata części kasy i szybka ewakuacja na zachód. Znam takich kilka osób :))) rudy błazen z druhem
|
|
jedna kobieta na wysylce jest mila,wszystko potrafi dokladnie wytlumaczyc co i jak takze nic do niej nie mam, natomiast do drugiej to juz mam negatywne opinie, nie wiem chyba tam siedzi za kare jak robi łache ze cos powie albo znaczek naklei to niech sie zwolni napewno ktos lepszy znalazlby sie na jej miejsce
|
|
Ja miałam "asystenta" przy porodzie :) I bardzo się cieszyłam, że przy mnie był. Jego obecność była dla mnie dużym wsparciem. I muszę przyznać, że był bardzo dzielny!!! Na pewno bardziej niż ja :) Co do naszego szpitala-nigdy więcej! 1. Miałam termin porodu w niedzielę. Już w piątek wieczorem zaczęłam odczuwać bóle i pojechałam do szpitala na badanie. Wysłano mnie na porodówkę w wiadomym celu. Po jakimś czasie bóle ustąpiły. Nie wysłano mnie jednak na ginekologię-przespałam całą noc na porodówce i na dodatek zmarzłam (był początek maja i już nie grzali). Rano przyszedł lekarz (młody i sympatyczny) i stwierdził z uśmiechem, że tu się rodzi a nie śpi. 2. W sobotę wylądowałam na ginekologii. Niezbyt przyjemny oddział-jak dla mnie rozpacz. Łazienki obskurne, brudno, personel niemiły. Przechodziłam prawie cały dzień, żeby nie siedzieć na tym oddziale. O 22-ej kazano mi iść spać, a nie wałęsać się po szpitalu, bo będę innym przeszkadzać i poza tym nie urodzę w terminie, bo się na to nie zanosi. Odpowiedziałam tylko, że urodzę, bo nie mam zamiaru dłużej leżeć na tym oddziale. W nocy oczywiście zmarzłam. 3.W niedzielę rano zaczął się poród akurat w zmianę dyżuru położnych. Świeżo przybyłe latały jak opętane bo poprzedniczki nic nie przygotowały. W tym czasie rodziły 4 kobiety. Zamęt nieziemski. 4. Oddział położniczy też pozostawia wiele do życzenia. Jednak najgorszy dla mnie był komentarz jednej z "pań" myjących dzieci. Trzymając czyjeś maleństwo pod kranem stwierdziła, że woda leci albo za zimna albo za gorąca i ona nie umie ustawić odpowiednio ciepłej wody! Zgroza!!! Nie będę się więcej rozpisywać, gdyż moje wspomnienia nie należą do najlepszych. Każda z kobiet inaczej przeżyła poród i pobyt w naszym szpitalu. Zdecydować musisz sama gdzie chcesz rodzić.
|
|
wiecie może kiedy zaczno sie prace drogowe w Jednaczewie na ulicy Wesołej (kładzenie asfaltu ) teraz to jest tragedja dziury jedzie sie tam jak po jakimś toże przeszkód
|
|
a no juz wiem wiem gdzie to jest, a wiecie moze jaka cena tych słuchawek tam ?
|
|
podobno w tym wieku :-PP
|
|
doctorr co za kultura, ale niestety nie napisałeś tego w moim języku nie zrozumiałem całej twojej wypowiedzi. Zrozumiałem jej fragment i odpowiem nie mieszkam na Bawałenie;] Ale patrze że coraz bardziej zakompleksieni kolesie sie pojawiaja, na początku wmiare spokojnie teraz już o jakiś kiszkach i parówkach rozmawiamy. Wnioskuje z tego że jesteś masarzem?
|
|
Witam wszystkich ktorzy maja juz to poza soba oraz tych ktorzy przymierzaja sie do budowy domu w Lomzy.Ja naleze do tych drugich.Wrocilem zza oceanu i w zwiazku z tragiczna sytuacja dolara jestem zmuszonyszybko inwestowac.Dlatego tez prosze zarowno jednych i drugich o rzetelne informacje na temat budowy domu.Jak najszybciej zalatwic sprawy planow i pozwolenia budowlanego.Do kogo sie najlepiej zglosic.Kto jest najbardziej wladnym w tej sprawie.Za pomocne informacje serdecznie dziekuje i pozdrawiam.Optymista
|
|
fajna reklama , ciekawe czy płatna ?
|
|
hahhhahaha :) zapytal, to napisalem. Matołku :)
|
|
Witam! Zapraszam wszystkich serdecznie nowy serwer Łomżyński!!!! IP:80.238.112.246:27071 Hasło: mh Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
A czego mu zazdrościc że zapieprzał, niech siedzi tam ,u siebie, a nie tu przyjechał ,jak mu sie grunt po dolcami pali, to rozpacza ,a jak tu się coś pokaszani to spieprzy tam , kameleon , dobrze mu tak i już wcale mu nie wspólczuje, i trzymam kciuki żeby mu się nie udało.Cwaniaczek.
|
|
informacje na temat godzin urzędowania, dokumentów wymaganych przy rejestracji i wiele innych informacji można znaleźć na ich stronie www.pup.lomza.pl, każdy powinien znać swoje prawa i obowiązki, domagać się ich, ale także je przestrzegać, każdy kij ma dwa końce, interesanci - urzędnicy, dwa bieguny, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
|
|
hahahahahahahaahahahahahaha tumany.
|
|
Zaoszczędzą na jedenastce Łomży? Nieoficjalnie mówi się, że Browar Łomża chce dać na drużynę o 30% mniej pieniędzy niż w ubiegłym roku. Znowu robią sobie jaja z naszego klubu! Jak dadzą miej kasy przestaje pić ich piwo!
|
|
Jeżeli masz działkę pod zabudowę to udaj się do biura projektowego w hali targowej na starym rynku, tam wszystko tobie wytłumaczą i pomogą w zrobieniu planów i uzyskania wszystkich pozwoleń! Powodzenia!
|
|
komputronik to tam gdzie fina ?
|
|
Heee..... Vista nie jest jeszcze gotowa do użytkowania. Za pare miesięcy, może za rok lub dwa, powinny pojawić się jakieś konkretne service packi do niej. XP też nie był od razu gotowy. W zasadzie nadawał sie do użytkowania dopiero po pojawieniu się SP2. To, że VISTA pojawiła się tak szybko i została rozpowszechniona przez większość producentów laptopów, ma jedynie znaczenie marketingowe. Nie jest to naturalny "postęp". Vista ma większe wymagania sprzętowe i to dzięki niej procesory, pamięci ram i karty graficzne zestarzały się tak szybko (nawet te w waszych nowiutkich HPkach i Toshibkach). Obecne parametry standardowych notebooków nie bardzo odpowiadają Viście. Ten wielozadaniowy system sprawdza się lepiej na procesorach wielordzeniowych (i wcale nie na core2duo, tylko core2quad...). Pod koniec roku 2008 pojawią się w sprzedaży pierwsze procesory ośmiordzeniowe, czterordzeniówki przejdą w standard i dopiero wtedy należałoby uczciwie wypuścić Vistę. Ale niestety takie jest życie w tym biznesie. Na rękę producentów jest to, że sprzedają teraz "lepsze" laptopy. Za rok będą jeszcze "lepsze", ale wtedy będzie to przyzwoita praca użytkowanika na przyzwoitej prędkości sprzęcie. Prawda jest taka, że teraz ta sprzedaż jest sztuczna, sterowana chęcią dużego zarobku (utrzymaniem ciągłości sprzedaży przez producentów sprzętu). Chwalicie się Vistą, sformułowanie typu "nauczyć się Visty" w zasadzie mnie bawi i smuci zarazem. Sterują wami wielkie korporacje i spece od marketingu. Windows XP nie umarł śmiercią naturalną, ale został zastrzelony w kwiecie wieku... Co do instalacji XP na nowych laptopach. Prawdą jest, że XP nie widzi dysków sata. Jednakże część laptopów ma opcję w BIOSie, która pozwala to ominąć. Duża część laptopów jednak tego nie ma. Trzeba się posiłkować stacją dyskietek na USB, lub prościej, czyli... no cóż... tajemnica :]. Po instalacji systemu szukamy sterowników. No i producenci celowo nie udostępniają ich na swoich stronach. To ma jeszcze bardziej dobić XP. W zasadzie w sieci są dostępne sterowniki pod XP (nie bezpośrednio u producenta) do wszystkich urządzeń, przeważnie za wyjątkiem przycisków multimedialnych, pilotów itp. To tyle. Pozdrawiam
|
|
No całe forum 4lomza. Człowiek sie pyta o radę a dwie -trzy odpowiedzi i wszyscy jada po sobie. GRATULACJE
|
|
Kazdy bohater na forum co?? skoro tyle nerwów, problemów i wogóle to gdzie Wasza odwaga na miejscu??
|
|
mecz juz tuż tuż a temat spadł tak nisko ! WSZYSCY NA MECZ ! POKAZMY NA CO NAS STAC
|
|
urząd skarbowy uwielbia "przygody" ...nie tylko na lotnisku.......
|
|
Sprobuj zatankowac na innej stacji jesli tankujesz cały czas na tej samej. Moze to byc wina gazu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |