Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Na bezrybiu i Dorn ryba... |
Faral po pierwsze to chyba publiczne przyznawanie sie do przestepstwa moznaby uznac za wyjatkowo glupie ;) Jak ktos pisze, ze probuje sciagac pirackie oprogramowanie, ale mu nie wychodzi, czy wrecz tak jak Ty pisze ze kradnie i bedzie nadal... ;) Na razie w Lomzy policja po domach nie biega, ale jak zechca zorganizowac jakas akcje to starczy forum i juz maja pare pewnych adresow ;) Albo ktos ich zechce uprzejmie powiadomic o podejrzeniu popelnienia przestepstwa i juz masz kontrole w domku... A co do cen oprogramowania, to wez pod uwage, ze Photoshop jest profesjonalnym narzedziem dla specjalistow i 100zl to on kosztowac nie bedzie na pewno. Do poprawiania zdjec i dodawania do nich ramek spokojnie kupisz jakis programik za 100zl. Wiec akurat w tym przypadku to nijak sie nie zgodze z Twoim rozumowaniem. Ja tam nie oczekuje takich cen programow tego typu, bo to nierealne. A wersje dla studentow np. do wykorzystania niekomercyjnego juz sie pojawiaja w cenach zblizonych do podanej przez Ciebie, wiec prosze bardzo ;) rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Na bezrybiu i Dorn ryba... |
UK nie jest w strefie Schengen z tego co mi wiadomo...
|
|
mam taki czarnoziem i chetnie sprzedam mni3@wp.pl
|
|
Dran jesli chodzi o to, ze nie wierzysz ze ceny moga spasc o 30 - 50 % to powiem Ci tak. Uwierzylbys ze 2 - 3 lata temu kiedy mieszkania byly po 1300 PLN max 1800 PLN ( i wiekszosc sadzila ze jest drogo) moga wzrosnac do cen z lata ubieglego roku, czyli 100 - 150 %?. Nie sadze ze w to wierzyles. Czy nasze pensje wzrosly przez 3 lata 100 - 150 %? Niektorym zapewne tak, ale to sa wyjatki. Wiekszosc realny wzrost plac miala okolo 20 - 30 %. Aktualne ceny mieszkan to czysta spekulacja. To jest samonakrecajaca sie spirala, ceny rosna to wszyscy chca kupic bo mysla ze bedzie drozej i tak podbijaja ceny. W tej chwili ceny spadaja, a ciekawie bedzie jak ta tenedencja sie utrzyma dluzej, wtedy wszyscy w panice beda sprzedawac bo beda mysleli ze bedzie jeszcze taniej. I w ten sposob realne ceny mozemy zobaczyc szybciej niz nam sie wydaje ;). (W tej chwili coraz czesciej widac ogloszenia, gdzie ludzie chca oddac mieszkanie na ktore sie zapisali po cenie jaka spoldzielnia ustalila, tylko po to, aby odzyskac zaliczke, a jakis czas temu chcieli 15000 - 30000 PLN odstepnego;)) Zaznaczam ze powyzsze zdanie jest moim zdaniem i nikomu nic nie sugeruje, zeby pozniej nie bylo na mnie ;). Pewnym na 100 % mozna byc tylko jednego.... , aczkolwiek wszystkie gwiazdy na niebie wskazuja, ze moja powyzsza opinia moze okazac sie realna.
|
|
Faral: wyobraź sobie, że mam oryginalne oprogramowanie. Popieram wypowiedź Dran. "Niepotrzebna krowa aby napić się mleka". Jeżeli ktoś nie ma pojęcia o grafice a chciałby mimo wszysto coś tworzyć to jest mnóstwo oprogramowania za free, są licencje dla studentów, są wreszcie tanie, przyjazne programy dla początkujących. Dziwną wyznajesz filozofię życia Faral. Z samochodami postępujesz podobnie ? rudy błazen z druhem
|
|
nie wiem czy to pewne ale odezwij sie do MPWiK w oczyszczalni sprzedaja ziemię na tony a potem ludzie pakują je w małe worki i sprzedają na kilogramy jako ziemię do kwiatów Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
a nie lepsze rozwiazanie - niech kuzwa ruszy juz budowa reala?? co z tego badziewie na bawelnie ?? kto tam bedzie jezdzil?? chyba ze przeniosa sie tam tumany z pod statoil i mc (czyli gminnego osrodka rekraacji w lomzy)
|
|
nie zrozumialem aluzji do samochodow? oprogramowanie masz orginale i chwala Ci za to? ale odpowiedz dalej na moje pytanie- filmy wszystkie na plytkach tez orginaly? a moze jeszcze glebiej- za mp3jki na kompie tez zaplaciles? jeszcze glebiej?
|
|
Nauczyciele ? hehe dobre :) nawet kamery które są na korytarzach nie zwracały na mnie uwagi jak se pale ? hmm... czy to strach ? czy po prostu wtyki w szkole ? :P A do tego wielkiego Strażaka sama co dzieci chce wychowywać leje ;) z węża ... Ę.Ą.
|
|
Ja zastanawiałam się nad porodem naturalnym, ale nie wiadomo będzie jak się wszystko potoczy... Czy skarbek będzie odpowiednio ułożony itd... Czytałam o szkole rodzenia w Łomży, ale znalazłam tylko namiary na Szkołę w Centrum Katolickim w parafii pw. Krzyża Świętego... Szczerze to z jednej strony chciałabym spróbować urodzić naturalnie, ale boję się starsznie, że tego bólu nie wytrzymam... Dlatego zastanawiam się nad cesarką... Po Waszych wypowiedziach zastanawiam się tylko nad jednym ... Czy da rade "ustawić cesarkę" w Łomży??? Może ktoś wie coś na ten temat...
|
|
Kolejny zakompleksiony;] Bawełna to idelane miejsce;] Tańsze grunty rozległa przestrzeń na parkingi etc. sam nie rasz tam "bedziesz jezdzil" i nie placz juz ze na poludniu nie wybuduja ;d jestes hmm egoistycznym primitywem:D
|
|
dziekuje za komenterze.pozdrawiam
|
|
Pizza jest spoko oprócz tego ze czasami sie przypali albo nie dopiecze.. ale obsługa to poprostu tragedia stoliki wiecznie zasyfione a jak czekasz przy stoliku zeby ktos podszedł i przyjol zamówienie to z głodu padniesz a nikt do ciebie i tak nie podejdzie. Ostatnio byłam swiadkiem jak sprzedawczyni podeszła do stolika reko starła okruchy ze stolika na podłoge!!!!!!!! a za chwilkę poszła wyrabiac ciasto ......... fuj brak jakiej kolwiek higeny a do tego są okropnie nie miłe!!!!
|
|
Czy ja cos wspominalem o zawartosci mojego dysku? Natomiast co do samego posiadania mp3, czy po zakupie plyty zgranie jej sobie do formatu mp3, np. w celu odtwarzania w przenosnym odtwarzaczu jest nielegalne? Sprawa samych chyba nie do konca rozstrzygnieta i kloca sie o to prawnicy. Odpowiedzialnosci podlega chyba osoba ktora udostepnia utwor, a nie ta, ktora go sciaga... Mozesz sobie ponagrywac mp3 z radia internetowego i powiedz mi jak pozniej ustalic skad one sie wziely? Z radia czy z peer 2 peer, czy moze od kolegi itp itd? A nagrac sobie z radia to chyba jednak masz prawo co? Skad masz wiedziec sciagajac utwor z internetu, czy osoba go udostepniajaca ma do niego prawa czy nie? To tak jakbys przed nagraniem filmu z telewizji zastanawial sie, czy wykupila ona prawa do emisji, czy moze wyswietla go nielegalnie i czy w zwiazku z tym mozesz go nagrywac... To nie ma sensu, nie sadzisz? I w przypadku utworow muzycznych czy filmow internet traktowany jest przez nasze prawo wlasnie tak jak media, stad mozliwosc korzystania z tych utworow. O samej odpowiedzialnosci pisalem juz we wczesniejszym poscie przeciez, ze sciaganie muzyki i filmow nie jest scigane z urzedu, a co najwyzej cywilnie, takze nie musisz mi tego tlumaczyc. Warto jednak pamietac, ze za naruszenie takich praw musi Cie pozwac ich wlasciciel, a nie policja czy jakas tam organizacja, ktora sama tych praw nie posiada.
|
|
Byłem w Grajewie na tym meczu wiec dobrze pamiętam co się stało. W razie czego mam 3 karnety na opylenie na rundę wiosenna. GG 8081251
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |