Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
RODZINNA HISTORIA PREZYDENTOWEJ W AKTACH IPN |
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy muszę mieć paszport, jak chcę lecieć np. do Londynu. Moj paszport już nie jest ważny. druga sparawa to...ile muszę czekać na wyrobienie nowego paszportu? z góry dziekuję i pozdrawiam Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: RODZINNA HISTORIA PREZYDENTOWEJ W AKTACH IPN |
doktor Zdanowicz nie pracuje w łomży. ja rodziłam w zambrowie i jestem bardzo zadowolona, lekarze i pielęgniarki mili, mało kobiet na oddziale. Wcześniej rodziłam w łomży to syn był na oiom- ie i ledwo uszedł z życiem bo konowały nie zrobiły mi cesarki przy 5 kg dziecku (MOJA położna wiedziała tylko jak wziąśc odemnie kasę ale nie pomogła bo biedaczce zachciało się spać więc się położyła) piszesz o gwarantowanym znieczuleniu -nic takiego nie ma
|
|
w 2005 kosztował 800PLN po przejściach w Łomży ostatnią koszulę bym zastawił, żeby ponownie nie przeżywać tej traumy
|
|
cesarka kosztowała wtedy 1500PLN z fakturą, co wówczas było o 500 kwotą tańszą od nieoficjalnej łomżyńskiej taksy "bez faktury"
|
|
Ja tam sam będę poród odbierał swojego dziecka w przyszłości,po co nerwy w szpitalach :-)
|
|
my rodzilismy na zamenhoffa a żone zabrałem ze szpitala w Łomży po tygodniu trzymania i po 3 tygodniach po terminie porodu, w Łomzy pracuja sami partacze z ordynatorem w roli głównej,który nie zna sie na fachu( u nas po 3 razy zmieniał termin porodu zwalajac wine ze ginekolog który prowadził ciaże żle oznaczył termin) moze czekaja na łapówki kto wie, ja nie proponowałem, na zamenhoffa poród ze wskazaniem- cesarka kosztuje 1700zł. poród naturalny ze znieczuleniem jest tańszy inaczej mówiąc jesli wszystko jest dobrze to w szpitalu w Łomzy urodzi sie ok, ale jesli sa komplikacje i cos sie wydłuża to moża nabawić sie wrzodów żołądka lub stracić nerwy w najgorszym przypadku urodzic kalekę, połozne z ery komuny , opryskliwe, zwracają sie bezosobowo, jakby robili jakąs laske ze pracują ps. czesto w szpitalu w Łomży sa bakterie które moga wywołać rożne choroby np. zapalenie płuc lub cos jeszcze gorszego także nie trzeba żałować i rodzić w Białymstoku w Klinice Arciszewskich np. a obsługa tam jest po prostu wspaniała , mili ludzie, uprzejmi, super jedzenie, krótka rekowalestencja Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Ja odpowiem za matiego...Pełen klan, brak miejsc:)
|
|
Ha Ha Ha... a może sobie postawisz przed domem taki ekran ? I twierdzisz że Wojska Polskiego to obwodnica? .... Obwodnica omija miasto a nie leci przez prawie środek miasta.
|
|
Mała zabawa dla naszych radnych: który budynek nadaje się na szkołę? UWAGA: w jury siedzi Pan Wiceprezydent Choiński, więc proszę się dobrze zastanowić. Publiczność się nie liczy, jesteśmy tylko głupim motłochem. Na początek: widok ogólny na szlachetne sylwetki obu gmachów... Wchodzimy do środka. Od razu widać, który z nich ma dłuższą i burzliwszą historię: Urzekająca surowość formy, wystrój kipi feerią barw i szczegółów. Jest na czym oko zawiesić :P Starożytne drzwi czekają, by wpuścić do środka nową szkołę... szkoda, że to laboratorium przepadnie. W starej Drzewnej ściany są zapełnione. Na szczęście w nowej znajdzie się miejsce na tablicę upamiętniającą dobrodzieja szkoły. Zobaczymy, jak w konkursie wypadną nasi radni.
|
|
Jaja se robią.
|
|
w Piatnicy wiem ze gosciu tym sie zajmuje i robi to całkiem dobrze tylko nie mam pojęcia ile to kosztuje
|
|
w 1999 byłem zachwycony szkołą rodzenia, wspaniała sprawa, świadomość, wiesz co, kiedy i dlaczego.. tylko jednak do czasu, gdy wszystko idzie dobrze.. Spędziliśmy w szpitalu 10 długich dni, 3 tzw. wywołania i tylko jedną normalną rozmowę z lekarzem, okazał się nim Nizik.. do ordynatora ówczesnego bez kija nie podchodź :( cała szkoła rodzenia bierze w łeb, gdy coś zaczyna się dziać nie tak, no i to wyczekiwanie lekarzy, wyczekiwanie na co powiedzcie?!? bo ja wiem i .. nie powiem; a potem dzieci niedotlenione, tu już i oddział opieki noworodkowej nie pomoże :( rodząc u Arciszewskiego też dygałem jak osikam ale nikt mi na ręce i kieszenie nie patrzył P.S. faktem jest, że dzięki szkole rodzenia przetrwaliśmy pierwszy poród przynajmniej jeśli chodzi o psychikę
|
|
mam do sprzedania 60 kg metalu kolorowego i niewiem gdzie z tym pojechać żeby dobrze zapłacili rudy błazen z druhem
|
|
a niech zabierają, aby tylko z choinskim w środku..
|
|
Ja pierwszy poród miałam w łomży 9lat temu-nie mogę narzekac,chociaż miałam cesarkę-teraz dwa lata temu miałam cesarkę u Arciszewskich-jestem strasznie zadowolona-polecam naprawdę warto wydac tę kasę.
|
|
Bardzo dobry pomysł gratulacje dla pań z hipokratesa, już myślałam że w Łomży ciemnogród w sprawie sterylizacji, chociaż jak rozmawiam z ludźmi to dalej większość idzie w zaparte że suka musi mieć jednak chociaż raz w życiu szczeniaki tak to jest jak ktoś nie ma bladego pojęcia po co jest taki zabieg, ludzi którzy sprzeciwiają się sterylizacji z chęcią zabrałabym do schroniska albo pokazała chora sukę( z ropomaciczem, guzem sutków lub inną chorobą układu rozrodczego). Jak ktoś kocha swoją sunię, to powinien dbać przynajmniej o jej zdrowie, a przy okazji zapobiegnie bezdomności.
|
|
Ja praktycznie w ogóle tamtędy nie chodzę, tylko przejeżdżam autkiem z niepokojem patrząc na to coś.
|
|
a są kolejki do sprzętu??
|
|
Ewelinak po pierwsze jestem pelna podziwu Twojej dzialalnosci i sumiennosci. Po drugie, jestem po studiach zootechnicznych i wiem jaka wielka zaleta jest w dzisiejszych czasach mozliwosc sterylizacji i jakie sa jej pozytywy z naukowego punktu widzenia. Mam zatem dosyc kontrowersyjne poglady na ten temat, porownujac sie do innych. Uwazam, ze kazdy nierodowodowy pies powinien byc poddawany zabiegom sterylizacji/kastracji, jednak jestem swiadoma tez problemu wysokich kosztow zabiegu.Dlatego uwazam, ze akcja jest jak najbardziej potrzebna i kazdy posiadacz pupila powinien sie nad tym zastanowic. Po trzecie, nie chce zbytnio reklamowac przychodni dwoch milych pan, ale uwazam, ze panie te sa najbardziej na czasie i wiedza o co choci w obcowaniu ze zwierzetami i promowaniu tego co najlepsze i nie sa zdziertuchami, co rowniez jest bardzo wazne dla nas, klientow;)
|
|
Magia_2 wszystko zależy od tego jak chcesz rodzić. Chodzi mi o poród po przez cesarskie cięcie czy naturalny. Jeśli ma to być to pierwsze to zdecydowanie Białystok (wiesz za co płacisz, umawiasz się konkretnie zwykle trochę wcześnie niż data naturalnego porodu , miła i profesjonalna obsługa), jeśli drugie to należy sie mocno zastanowić i rozwazyć każdą ewentualnośc przede wszystkim czy zdążysz dojechać bo to różnie bywa. Ale ogólnie wszedzie trzeba płacić jak chcesz być potraktowana jak człowiek. Niestety sami przyzwyczailiśmy lekarzy, pielęgniarki, położne, że według zasady "czy się stoi czy się leży kasa się należy!!!" I radzę się przygotować i nie liczyć na to, że w szpitalu państwowym to mi się należy (ubezp. itd...) radzę nie eksperymentować na sobie i swoim dziecku przede wszystkim.
|
|
Witam jestem ciekaw waszych opini na temat komisów samochodowych w naszym miescie
|
|
jak zasieg w sieci PLUS ...
|
|
Proponuje przeprowadzić się gdzieś w lasy kurpiowskie nad rzekę Pisę, cisza spokój żadnych Tirów ani wieśniackich samochodów motorów ... po prostu raj :)
|
|
ANTY_BLM sorki wszystkim tak poza tematem a ty czym jezdzisz
|
|
Ja ostatnio porownywalem to najwyzsze ceny okazaly sie na Nowogrodzkiej przy starym manhatanie
|
|
Filmy gry muzyka . Ile czego kto chce. Na darmowych serwerach bez limitów . Ściągaj albo oglądaj. www.podziemia-internetu.pl www.podziemia-internetu.pl
|
|
jak nic pasuje do przypadku naszej drzewnej tekst M. Konopnickiej, tylko Niemiec inny, ale tu już każdy może sobie nazwisko dopowiedzieć... "Rota Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród, Nie damy pogrześć mowy! Polski my naród, polski lud, Królewski szczep piastowy, Nie damy by nas zniemczył wróg... - Tak nam dopomóż Bóg! Do krwi ostatniej kropli z żył Bronić będziemy Ducha, Aż się rozpadnie w proch i w pył Krzyżacka zawierucha. Twierdzą nam będzie każdy próg... - Tak nam dopomóż Bóg! Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz, Ni dzieci nam germanił. Orężny wstanie hufiec nas, Duch będzie nam hetmanił, Pójdziem, gdy zabrzmi złoty róg... - Tak nam dopomóż Bóg!"
|
|
ja rowniez posiadam play'a i nie mozna narzekac na zasieg. Na poczatku tez mialem co do tego obawy, ale na prawde wszystko jest w porzadku i zadnych problemow nie powinienes miec. Ewentualnie jezeli cos z telefonem jest nie tak.
|
|
Może niech ktoś napisze, czy jest zasięg UMTS!
|
|
Zadziwiające... heheh Bardzo dziękuję za odpowiedź!!
|
|
nooo....zablysnelas...
|
|
Łomżyńskie Towarzystwo Przyjaciół Chorych „Hospicjum” Pod Wezwaniem Świętego Ducha ul. Rybaki 3 18-400 Łomża KRS: 0000012037
|
|
stąd: lista organizacji z Łomży i okolic może uznacie, że gdzie indziej przyda się ten procent bardziej... to przekażcie - nie zostawiajcie go w budżetowym worku....
|
|
polecam Relaks miła atmosferka, na kolejki też nie trafiłam rudy błazen z druhem
|
|
wakacje sa dla dzieci i tak było zawsze. Nikt nikomu nie nakazuje pracowac jako nauczyciel... Jesli chcą zrobić więcej wolnego na wiosne czy jesien to niech zrobią ale co mają do tego wakacje. Z wakacjami bedzie tak jak i z mundurkami... wprowadziali a teraz rezygnują. Pomysł jakiegoś palanta, którego żona jest zmęczona i taki pomysł podsunęła mężulkowi - pantoflarzowi. Było dobrze w szkołach 20 lat temu ale ONI (czyli wielcy rządzący) muszą coś zmieniąc bo jeszcze ktoś by powiedział ze nic nie robią. A ja i tak uważam że nic nie robią. Zamiast zając się istotnymi sprawami jak np ustanowienia porządnego prawa i pilonowanie zeby go przestegano czepiają się wakacji. Jak by przez tyle czasu komuś to przeszkadzało...;-(
|
|
to znaczy?scinalas tam ?
|
|
no pewnie co wam jest!!!!!!!!!!!!!jakie zniesienie wakacji!!!!!!!!!!!toz to chore!!!!!!!!!!dzieci bez opieki to sa i w czasie roku szkolnego,to rodzice za nie odpowiadaja a nie nauczyciele!!!!!!!!!hore!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Osobiście bardzo dobrze oceniam komis na Nowogrodzkiej, ale nie ten obok szrotu, tylko po drugiej stronie. Jak zmieniam samochód to tylko tam. Mają ładne, zadbane i w pełni sprawne auta (jestem mechanikiem) i co dla mnie było ważne, wszystkie są zarejestrowane. Zawsze można tam znależć coś dla siebie, bo orócz typowych aut zawsze mają na stanie coś innego niż w pozostałych komisach. Drugi komis warty uwagi to chyba ten przy stacji Pryma, mają fajne autka i duży wybór jeśli ktoś szuka czegoś droższego.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Takie rzeczy mają w Kśiężynie koło Białegostoku. W łomży popytaj w Firmie ogrodniczej (urządzaniu ogrodów) coś powinno takiego być w Konarzycach.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |