Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Lech Kaczyński trafi na polską monetę |
tu se poczytaj. www.angliki.fora.pl tam wszystko pisze od 6000tys zl. z czesciami sie zaczyna vw passat. peugota taniej przelozysz 4500zl fokus tez kolo 5000zl. www.angliki.fora.pl pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Lech Kaczyński trafi na polską monetę |
Czytaliście w Gazecie Współczesnej? Krzysztof Choiński, wiceprezydent Łomży: "Zapewniam, że nie pozostawimy szkoły samej sobie. Zostanie ona przeniesiona do porównywalnych warunków na ul. Sikorskiego. Musimy też pamiętać o blisko stu pracownikach Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej. To przecież też ważna dla miasta i regionu placówka." Czy widział te warunki??? Sądzę , że nie. Osądźcie sami, czy to są warunki porównywalne. http://zsd9lomza1.republika.pl/zsd_foto/akcja/
|
|
Emilko, u Arciszewskich nie maja po prostu odzialu intensywnej opieki noworodka. ale to nie znaczy, ze kazde dziecko, z ktorym jest "cos nie tak" (np. ma zoltaczke) odsylaja do szpitala:) I informuja o tym uczciwie, wiec zadnego zdziwienia nie powinno byc. I to prawda, ze w Łomży na noworodkach zajma sie dzieckiem jak trzeba. Ale czasem z porodowki na noworodki jest naprawde dluiga droga... magia: rodzilam i w Lomzy i w bialym. Jak juz wiesz, porownywac tego sie nie da. Natomiast co do znieczulenia w Lomzy: mnie poinformowano, iz takie znieczulenie nie przysluguje i nalezy sie wczesniej prywatnie z anestezjologiem ustawiac. Reasumujac: slyszalam wiele glosow przeciwko rodzeniu w Łomży, natomiast ani jednego przeciw rodzeniu u Arciszewskich (naturalnie odnosi sie to do osob, ktore takowe doswiadczenie maja). Wybor i tak nalezy do Was.
|
|
Jestem tego samego zdania. Myślałam tak jak inni, że tylko Arciszewscy, bo nie boli, bo ładnie, blablabla. Ale myślałam tak dopóki nie zaczęłam chodzić do szkoły Rodzenia. Tam, że tak powiem znormalniałam i uświadomiłam sobie, że to dziecko jest najważniejsze. A jak się już urodzi to cały ból nie będzie najważniejszy. Ból zniosę, ale nie zniosłabym, gdyby cokolwiek było nie tak z moim dzieckiem i nie zdążyliby go dowieźć do szpitala, bo sami nie są wyspecjalizowani w zajmowaniu się dziećmi :o/
|
|
Ja rodziłam w Łomży 2 razy. Pierwszy porod 6 lat temu wspominam tak sobie. Jeśli chodzi o położne to były pierwsza klasa. Może to zależy od samego zachowania rodzącej. Jak jest mało przyjemna to dlaczego położne mają się silić na uprzejmości? Mi ocierały pot z czoła, pogładziły po głowie, potrzymały za rękę. Natomiast lekarze do niczego. Czekali chyba na kopertę do samego końca. Położne radziły zrobić cesarkę a lekarz mowił tylko ,,czekamy,,. Drugi poród bez udziału lekarzy miło wspominam. Położna zajmowała się od a do z wszystkim. Nawet zszywała. Opieka super. Na oddziale pielęgniarki też w porządku, bardzo miłe, same proponowały że zajmą się dzieckiem żebym mogła się przespać. Maleństwo dużo płakało. Ogólnie nieźle. A położnej nie trzeba mieć własnej. co do znieczulenia to tylko zastrzyk z pyralginu.
|
|
TO chore Co sie Dzieje z DRzewno ta szkola ma 90 lat!!!! uczli sie w niej nasi rodzice i nauczyciele nikt chyba by sie nie zgodzil na to zeby isc na sikorskiego na warsztaty i konczyc lekcje o 20 bo nie ma miejsca na jedno zmiane jesli pan prezydent chce to moze tam isc na te 4 lata swojej kadencjii i my w ratuszu przesiedzimy dopuki nam nie wybudują nowego budynku ...to są jakies wolne zarty !!!!!!!
|
|
Miasto można podać do sądu za dopuszczenie do przekroczenia norm hałasu- tak już w świecie bywało. Nasi włodarze mają obowiązek pilnowania przestrzegania prawa - a przekroczone normy dotyczące hałasu to łamanie prawa. "Spacer" Wojska Polskiego to droga przez mękę... Głowa pęka po kliku minutach. Nie wiem jak ludzie z domów tuż przy ulicy wytrzymują.
|
|
he, he nie każdy baran :)) są barany i "barany inaczej" a dobrodzieja to powinniście oficjalnie pozbawić tytułu absolwenta szkoły drzewnej
|
|
Uwież mi ze w klimacie patologów jest baaardzo mało ludzi w naszej metropolii
|
|
w Diavolo to dupy są najlepsze,szczególnie te na kasie-kolega Mati nie dokończył.
|
|
Więc zaje*** powiem ci tak :) PLUS na każdym zadupiu znajdziesz nie to samo co Orange lub era :) miałem przypadek że byłem na wiosce kompletne zadupie :) i tako Orange tylko na dworze i to 2 kreski i to też nie w każdym miejscu , Era to tylko na strychu i 50m. od domu na górce , a PLUS w domu na strychu na dworze za chlewem czy w kiblu ;) o zasięg się nie martw :)
|
|
.
|
|
i zalezy o co dokladnie pytasz... chcesz kupic czy sprzedac samochod,bo to chyba rowniez jest wazne?
|
|
http://kaasiia.myminicity.com/
|
|
Bartes ale przecież w Łomży na Wesołej nie jest aż taki zły zasięg co Ty taki krytyczny opis sieci dajesz.
|
|
Play zasięg bardzo dobry, jedyne z nim problemy miałem w górach, ale tam wiadomo zasięg jest słaby, w Łomży i okolicach nie zdażyło się żeby nie było.
|
|
J.w.
|
|
polecam salon "Afro" na Polowej
|
|
Witch jak przyjdzieszdo mnie do domu i dasz mi 100zl to tez Cie z mila checia przyjme i ugoszcze.
|
|
BOŚ? Bandycka Organizacja Śledzi.
|
|
hehe pilotka córeczka właściciela komisu przy szrocie :)
|
|
Biedrzycki Heniek w Piatnicy, drogo ale najlepiej!
|
|
czy moze mi ktos podpowiedziec cos na temat liceum dla doroslych.to na Polnej slyszal ktos o nim cos?
|
|
co powieci o salonie na dmowskiego przy solarium?prosze o opinie
|
|
hmm dobre podsumowanie euro 2012: 1812 kleska napoleona pod moskwa 1912 zatoniecie tytanica 2012 mistrzostwa europy w polsce... zbieg okolicznosci..?
|
|
Oczywiscie Bek00, że płacę bo to są wizyty prywatne. Jak większość kobiet w ciaży równiez moja żona nie ma sił stać w kolejkach w przychodni i to jest jej wybór. Akura przy porodzie naszego małego nie było Zaremby bo został ordynatorem w Kolnie i tyle go widzieliśmy - choc absolutnie nie świadczy to o chamstwie - my takowego nie zauważliliśmy. JW najważniejsza jest położna, doświadczenie szkoły rodzenia i dobre nastawienie. Co do kompetencji łomżyńskich lekarzy, to pewnie każdy zaliczył wpadkę większego czy mniejszego kalibru i nie omijając wielkiego Szamatowicza, Arciszewskiego i innych specjalistów z Białegostoku na czele.
|
|
kulig ma racje a co do ceny mieszkan to za m4 kilka miesiecy temu krzyczeli 240000 zl nikt nie kupil teraz wolaja 170000 zl i dalej nie ma kupca jaki wniosek -za drogo
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |