Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Gratulujemy panie Prezydencie Czerniawski |
odświeżam. Pomoże ktoś ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Gratulujemy panie Prezydencie Czerniawski |
z dobrych, to zdecydowanie NIC ze złych: przyzwolenie na degradację łomżyńskiej oświaty (łasy na pochlebstwa choinski); wybudowanie bulwarów nadnarwiańskich w postaci trudnodostępnej; basen pełnowymiarowy w Łomży (w jakim celu pełnowymiarowy?)..
|
|
Wymazac jedno polecenie i dopisac kilka wyrazow w BIOS'ie?? Oo
|
|
a moze poprostu chciał zobaczyć czy w tym aucie wszystko w porządku jest, różnie mogłoby się przecież stać, nie? A Ty już oskarżasz jakiegoś człowieka który może być nie winny, a On tylko w dobrej sprawie patrzył czy żyjesz...... Jest źle jak się ludzie nie interesują, jest źle jak się interesują. Zastanówcie się czego oczekujecie! I tak uważam że duża znieczulica panuje w naszym świecie. No ale jak już ktoś sieczymś zainteresuje, to odrazu zboczeniec...to po co komu to!!!! wiecej wiary w ludzi
|
|
A co myślicie o pomyśle zbudowania lewoskrętu na "skrzyżowaniu" Piłsudskiego z Małachowskiego? tam wystarczą dwa samochody skręcające w lewo i już mamy zablokowany lewy pas. a szerokie pasy zieleni pomiędzy jezdniami są chyba między innymi po to, żeby je w miarę potrzeby przebudować na pasy ruchu... a miejsc takich jak w/w jeszcze parę by się znalazlo
|
|
Nie polecam p. MUCHARSKIEGO. Mam złe doświadczenia ze współpracy z tym Panem. Jest b. nieterminowy, przesuwa wykonanie prac z tygodnia na tydzień (może to trwać miesiące) i niesłowny. Po montażu zostaje dużo poprawek, tzw. niedoróbek, braków. I co gorsze, uważa, że się "czepiamy". "Zdobywa" rynek warszawski i mam wrażenie, że mieszkańców Łomży traktuje jak klientów drugiej kategorii. Jest niesympatyczny (to delikatnie powiedziane).
|
|
prezydent??? jesli cos zrobił dobrego to tylko dla siebie, jak to nawet ostatnio słyszałam na TV Łomża, urzędnik na urzędnika nie ma dobrego słowa a co dopiero mówić o takich szaraczkach jak my:) poza tym tak się dzieje ostatnio ze sama mogłam się przekonać jak to prezydent dba o dobre imie.....uważam że nie zasługuje na miano prezydenta i czekam już tylko na wymiane tych nie udaczników jacy są w naszym urzędzie miasta. oni tylko patrzą jakie korzyści mogli by mieć, ile może im do kieszeni wpaść, nie zważając na potrzeby innych. Dostają doba kase, różne dodatki i taki jeszcze twierdzi że ma mało...Słów mi brak na tych nie Niekompetentnych ............. dopiszcie sobie reszte:) jestem za zmianą urzedasów!!!!!
|
|
Ja jestem za nie!!! Mi się podoba tak jak jest, a im więcej przerw w roku tym później gorzej wrócić do "rytmu" pracy gdyż znów sie czeka na kolejną przerwie (przy najmniej tak jest w moim przypadku :] ). Rok szkolny od dawna zaczynał się 1 września i można to uznać za swego rodzaju tradycję. A wydaje mi się ze ci nasi (pożal się boże) ministrowie edukacji chcą udowodnić ze coś mogą zrobić (choć nie zawsze idą w dobrym kierunku).
|
|
Zbudowali dwa ronda i zezwolili na 6 biedronek-ile to narad i dyskusji. Teraz myślą co zrobić ze St Rynkiem bo z okien ratusza wieje nudą nic ciekawego nie widać, może by piramidę albo jakąś wieżę postawić, coś zmienić. Jak się patrzy z boku na te urzędy to rzygać się chcę, pousadzane na stanowiskach zięciowie,synowe, pociotaki, znajomasy pseudo biznesmenów dyrektorków,kierowników i innej łomżyńskiej "elyty". Łomżyńscy biznesmeni to gówno zjady tylko darmochy chcą i szmacić i okradać tego zwykłego to nie są biznesmeni, 90% to złodzieje.
|
|
pomozmy polskiej gospodarce... niech zachuczy i zadymi o naszej polskiej złotowce... na euro 2012 ludzi bedzie multum... turystyka sie poprawi, badania nad rakiem sie wzmoza, drzewek nie bedzie trzeba scinac na papier, jest wiele wiele pozytywow wiecej niz negatywow... tylko potrzba legalizacji konopiii
|
|
Hehe Dobry pomysł ale biorąc pod uwage naszych polityków są nikłe szanse na to aby taki projekt przeszedł.
|
|
''symetria'' ''ze zycie ma sens'' to sa filmy
|
|
megan - ok, jednak akurat w tym przypadku pieszym nie robiłoby to różnicy, bo mówię o Al. Piłsudskiego w stronę Al. Legionów. Skręcanie w lewo (w Małachowskiego) kończy się PRZED przejściem dla pieszych na Piłsudskiego. Wydaje mi się, że tylko ułatwiłoby to jazdę. Może ktoś kiedyś na to wpadnie.
|
|
Człowieku a co to zażartować nie można?chyba tego nie zabraniają.
|
|
OK, a skręt w Wyszyńskiego w lewo jadąc Sikorskiego? to jest ta sama sytuacja, tylko że większe utrudnienie występuje niż na Małacha, takich rozwiązań jest masa, nie wiem co Tobie w nich przeszkadza.
|
|
Czy nie zauważacie, że za wszystko są winni "inni" (GDDKiA, marszałek województwa, kuratorium, wojewoda, a ostatnio także prezes SSSE). Czy to brak pomysłu "na miasto"? Obwodnica - kłopot (czekamy, aż się samo zrobi), ze stadionem - kłopot, z "bulwarami nadnarwiańskimi - kłopot (już chyba od 5 lat), z hipermaketami - kłopot, ze SSSE - kłopot, itd. itd. Praktycznie w Łomży nić się nie dzieje - no, poza kilkoma chodnikami, rondami, "Biedronkami", namiastkami ścieżek rowerowych (do których nie ma jak dojechać), a ostatnio "LIDLEM" (i to w takim miejscu, w którym mogłaby powstać jakaś reprezentacyjna dla miasta budowla). Architekt miejski (funkcja) w naszym mieście chyba od lat nie istnieje, albo jest osobą bez wizji.
|
|
"u Pana Boga w ogródku" "job" "rezerwat"
|
|
|
jak moge palic kiedy jest nielegalne... wypowiedz jest wolna dla kazdego...!!!!
|
|
Z kąd wy takie info maci kurde toć każdy głupi wie że ta astra nie ma ocyku jak chcesz samochodzik z ocynkiem w tej cenie lub w tych rocznikach to tylko ałdiolki mają. rudy błazen z druhem
|
|
Zależy gdzie chcesz pracować ? Polska czy Zagranica (Anglia , Usa ... ?) jak Polska to drogownictwo :) do 2012 roku ma być spore zapotrzebowanie na majstrów lub Geodeta :) dobra robota dobra płaca tylko nauka się kłania ;)
|
|
Kto potrafi w Łomży przesadzić dość spore drzewa ?.
|
|
Kurde Dran, nie Ty pierwszy mówisz, żem upierdliwy... Zaczynam w to wierzyć. Mądry Polak po szkodzie. Teraz wziąłbym tą drugą pizze do domu, ale myślałem, że jak wezmę jedna to zapłacę mniej, a tu niespodzianka ;D Potem już nie chciałem zmieniać zamówienia. Ogólnie nie lubię promocji, bo wprowadzają niepotrzebne zamieszanie. Pizza w promocji, napój w promocji... Zapomniałem wspomnieć o cenie tej fanty. Ponad 6zł za 1L, to chyba lekka przesada, chociaż nie orientuję się w cenach w Łomży, bo rzadko tu bywam. Ale byłem uczciwy, powiedziałem, że mi smakowała i ciasto nie było spalone czy niedopieczone jak inni pisali. Nie wszystko na tym świecie może się toczyć bez Twojego udziału.
|
|
przesadzanie drzew w Łomży
|
|
Jestem zwyklym obywatelam jak kazdy i to co widzialem jak ratuja strazacy z lomzy to ja dziekuje ,jesli sie pali mieszkanie a strazak chodzi po sasiadach i pyta czy w mieszkaniu ktos jest ,a po wejsciu do niego przez 30 minut trzyma sie palacego czlowieka to skandal i dodam ze tego nie odpuszcze i bede pisal skargi gdzie sie tylko da bo ja zwykly czlowiek nie strazak to bym szybciej uratowal tego czlowieka a co by bylo zeby tam byla liczna rodzina z dziecmi odpowiedzcie na to pytanie sobie sami jestem zalamany tym co widzialem pozdrawiam i zachecam wszystkich zeby pisali o tym co widza a nie udaja ze nic sie nie stalo bo to ich rodziny nie ucierpialy bo to moze spotkac kazdego.A wtakich pozarach kazda sekunda jest bezcenna.
|
|
Cienko to widzę mieczyk,lipa taka kaszana :(,a zresztą i tak przyjdzie zdechnąć w tej Polsce to co tu się martwić,zdrowie psuć.łomża bronić się nie umie bo i po co,nachapać się lepiej.Rządzić,coś tworzyć w tym mieście,modernizować,polepszyć sytuację ludziom a nie każdy chodzi z spuszczoną głową niezadowolony bo nie ma żadnych perspektyw do życia i tylko myśleć jak stąd spier... gdzieś gdzie lepiej,i tak będzie pouciekają,miasto nie będzie miało skąd czerpać fundusze,a żadne powiększanie miasta o kolejne tereny i liczbę mieszkańców nie pomoże.Ciesze się przynajmniej że tu nie mieszkam,ale tu się uczę i to mnie boli że chcą mi i nie tylko mi zakłócić spokój zabierając szkołę.Ja jestem a raczej byłem przyzwyczajony do swojej miejscowości puki nie przyglądałem się bliżej łomży,widać różnice,u nas wójta robotę widać,oko cieszy,źle nie jest,naprawdę w porządku i myślę że w łomży też tak mogłoby być a nawet dużo lepiej,ale jak się nie chce to już inna sprawa.
|
|
rambo keewaya hurricana miałeś?kolega też ma chyba nawet do tej pory,już 4 rok i z tego co wiem to fajna maszynka,zawsze ładnie chodziła,nic się nie psuło,a jeździło się w przeróżne miejsca wertepy dziury,a niby taki chińczyk,tgb też nie najgorsze.niektóre marki chiński skuterów wcale nie są złe tylko trzeba się orientować co i jak.
|
|
Sstnk... święte słowa... szanownego kolegi ...
|
|
przyłączam się do postu E=mc2
|
|
bo to jakis uposledzony imbecyl, dla twojej wiedzy oszolomie, nie, nie jestem strazakiem. Wieśmin, wczoraj palilo sie cos na Dmowskiego, gdzies w bloku podobno.
|
|
jest otwarty od 15 polecam !!!!! sam tam chodzie
|
|
kaminiak spox firma :) żadnych zastrzeżeń robiłem kiedyś B i A gienka25o mają spoko hehehe
|
|
zastanawiam się gans kto cię w życiu tak mocno skrzywdził bo uraz psychiczny ci się pogłębia z każdym dniem i to w znacznym stopniu
|
|
A jednak mogę choć troszkę pomóc. Troszkę kiedyś się tym interesowałam tyle że nie znałam skrótu. Czasem są spotkania otwarte. Warto dowiedzieć się na Wyszyńskiego przy parafi bo tam spotykają się ludzie których ten problem dotyczy bezpośrednio. Kiedyś byłam na spotkaniu otwartym i myślę, że warto spróbować. I to najlepsza pomoc. Na Rybakach napewno są takie grupy bo kiedyś dzwoniłam i pytałam. Moze nie DDA ale rodzin napewno. Życzę dużo cierpliwości i wytrwałości.
|
|
Zastanawiam się, czego jeszcze trzeba, by ktoś zajął się rozbiórką rozpadającej się prawie codziennie kamienicy przy ul. Giełczyńskiej? Dzisiaj po południu w okolicach godziny 13.30 znów interweniowała tam policja oraz straż. Znając życia dopiero się ktoś za to weźmie, kiedy stanie się jakaś tragedia, zazwyczaj tak jest, a potem nie ma winnych. Czy naprawdę nie można tego rozebrać i postawić tam ładnego bundynku? Wg mnie lokalizacja jest idealna do jakiejkolwiek działalności w tym miejscu.
|
|
Zabij okna dechami jak ci nie pasuje.Co tu lamentować.
|
|
aha a co z tym plikiem muzycznym bo patrze ze znowu sie pojawil moze zamiesccie go gdzies na necie i linka podajcie rudy błazen z druhem
|
|
55 zlotych w relaxie lub 65 niepamietam dokladnie
|
|
z chodzeniem wcześniejszym na wizyty nie potwierdzam, chodziliśmy do Pani Szałkowskiej z Łomży, a u Pana Skrętka dowiedzieliśmy się szczegółów, co gdzie i jak, przyjmował wtedy w Łomży; w ogóle ten Skrętek miał u mnie wtedy dużego plusa, miał swój aparat do USG, pamiętam jak przy pierwszym porodzie wkurzałem się, kiedy widziałem kolejki kobiet w kurtkach, płaszczach oczekujących przed gabinetem usg w szpitalu, ok. godz. 21, na lekarza dyżurującego, prywatne wizyty, a sprzęt szpitalny...
|
|
Jak bym rodziła w Łomżyńskim szpitalu to powiedzcie ktora położna i ktory lekarz jest godny polecenia?????? Najbardziej położna!!
|
|
nie w u nas tekiego salonu....a cala oliwia...dajcie spokoj...porazka....Nie wchodzic tam!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |