sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Platforma Obywatelska w Łomży

annamira wsiadaj do czarnego meska w bisie i napluj my na licznik od predkosci to on ci pokaze jak sie sprawy zalatwia
ma numer chyba 16 powodzenia

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Platforma Obywatelska w Łomży

Wy¶wietlaj± filmy, jest także ekspozycja fotograficzna (stare zdjęcia też). przyjeżdżaj± bardzo ciekawi ludzie - na spotkania, ogólnie jest fajnie i sympatycznie. To widziałem i dczułem osobi¶cie, a więc polecam tę imprezę. Pozdrawiam.

Słuchajcie ludzie!
Tak sobie my¶lę ( w wolnym czasie), że po wypowiedzi przdstawiciela władz Białegostoku, Który okre¶lił Łomżę jako "obrzeże podlaskiego" - nie mamy na co liczyć! Łomża nie ma kolei, a autostrada jest szans± rozwoju miasta i okolic. Białystok garnie co się da z tego "obrzeża' i stosuje politykę narzucania decyzji. Pobożne życzenia tz-a, żeby nie doprowadzać do konfliktu z Białymstokiem s± nierealne: oni nigdy nawet nie zechc± rozmawiać z nami o naszych sprawach!Dla Białegostoku Łomża jest OBCA! Każde nasze działanie na rzecz naszego miasta - będzie działniem konfrontacyjnym z samej zasady!
Skoro tak, to MOŻE BY ZACZˇĆ STARANIA O PRZEYNALEŻNO¦Ć DO WOJ. MAZOWIECKIEGO? Może tam nie będziemy "obrzeżem" i to wrogim?
Co wy na to?
Wiosenne pozdrowionka dla wszystkich.

Zbych

je¶li VIABALTICA nie skręci na lewo w Ostrowi Mazowieckiej To projektanci niech zmusz± samochody ciężarowe jad±ce w kierunku Litwy aby jechały w kierunku Białegostoku i nie niszczyły drogi do Augustowa przez Konarzyce. (najlepiej przez postawienie szlabanu i Policjanta).
PS. Celowo napisałem przez Konarzyce, a nie przez Łomżę aby nie drażnić "¶ledzi ob¶lizłych" - tak naprawdę to ja ich lubię (w oleju)
Pozdrawiam

Witam

Cytuję kubymamę "...kiedyś już wypowiadałam się w sprawie Twojego męża i Ryskago" - czyli też nie jesteś bezstronna a takie zarzuty postawiłaś Allince, hmm a poza tym kim jesteś że możesz oceniać i wypowiadać się w sprawach innych ludzi ?. Poza tym każdy sądzi według siebie więc.... No i posta pojechałaś strasznie tendencyjnie. Zupełnie jakbyś miała w tym ukryty interes, tylko mi nie mów że nie i tak tylko z czystej życzliwości pisałaś.

Cytuję dalej "...Nikt z forumowiczów nie protestował kiedy ryskago i grzesiek mazurek uprawiali na forum intymne rozmówki kusząc się słowami.-wtedy było ok." - masz rację NIKT, nawet TY :). A poza tym zawsze to fajniej poczytać jak ludzie mile się do siebie odnoszą, prawda ?!.

Ogólnie kubymamo zgadzam się z tym co napisałaś (bo ja też przeżyłam rozstanie), za wyjątkiem jednego - sama też się wtrąciłaś. A pisząc tak długiego posta na pewno masz w tym jakiś interes jak wspomniałam. Może to chodzi o tego faceta?. A może jesteś les ?. W pewnym stopniu dowodzić tego może inny cytat "...Nie interesuje mnie zażyłość tej pani z ryskago..wiem, że w pewnych chwilach" - może jesteś zazdrosna o któreś co ?

Acha i popracuj nad stylem i błędami ort. Przykład - "komentarze" i "komentaż" - zdecyduj się na coś :).

Pozdrawiam serdecznie

Zadecydowanie jestem za poprowadzeniem drogi przez Łomze. Przede wszystkim ze wzgledow ekonomicznych oraz ekologicznych. Jest to przeciez szansa na rozwoj gospodarczy naszej "czastki" regionu. Bialystok juz i tak ma co chce. Poza tym, za pieniazki z tych 40 (bodajze) kilometrow (o jakie droga bylaby krotsza przechodzac przez Łomze), rzad moglby sobie troche "oleju do glowy zaqpic"...

http://www.lsm.lomza.pl/drzewa.htm

Pozdrawiam

Zbych: rozumiem twoje rozzalenie, ale zeby osuszyc budynek sa chyba w dzisiejszych czasach inne metody. A poza tym mi rowniez nie podobaja sie w miescie topole. Nie dosc ze sa malo estetyczne to jeszcze ich rozrastajace sie korznie niszcza chodniki. Przypomnij sobie jak wygladal Stary Rynek przed przebudowa, i jakie gory i doliny oraz jak popekane byly asfaltowe chodniki.

Poza tym nie wiedzialem, ze te drzewa "chlaja" tyle wody ;))
Pozdrawiam

Masz rację! widziałem (za Gierka) plan zalewu po Łomż±. Rysunek od strony Pi±tnicy: zalew na Pólwach, żaglówki, a na brzegu Narwi od strony Łomży promenady spacerowe (tarasowe), z kawiarniami, skwerami, kwiatami i pięknie utrzyman± ro¶linno¶ci±, pomiędzy fontannami.....na tym skończę bo diabli mnie bior±!

własnie ...może kto¶, gdzie¶ ma takie stare projekty, rysunki.... albo te całkiem aktualne (je¶li takowe istniej±).... można by je zamie¶cić na stronach internetowych, żeby ludzie widzieli czego nie maj±, żeby co poniektórych mobilizować....

...ale z tym zalewem to chyba trochę przesada..... Narew jest piękna w takiej postaci.... może poniżej Łomzy ....na wysoko¶ci Lasu jednaczewskiego i dalej........ tylko czy ta mjest miejsce....

Zbych

wszystko to jest takie piekne ale powiedzcie komu by sie chcialo cos takiego robic ... kto by wylozyl pieniadze na to...niestety miasto to upada i nigdy nie bedzie tak jak piszecie... czy ktos mysli inaczej???

Obeszło się bez wyrazów na Q. Podoba mi się dyskusja między tz, a Panem Andrzejem Jarota. Bardzo kulturalna, a jednoczesnie ma ten smaczek. Uważam, że forum zaczyna się rozkręcać, jeszcze trochę a będzie jak dawniej.
A propos czy Pan Andrzej Jarota jest działaczem LPR ? - dlaczego mam uważać na komunistów typu (i tu wymienieni s± z imienia i nazwiska ludzie). Podobała mi się również odpowiedĽ tz, że w sumie nieważne czy rz±dzi prawica, lewica byle woĽnica dobrze prowadził i byle dobrze służyło to miastu i mieszkańcom.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org