sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Takie czasy

Nie czarujmy się. W Łomży nie ma profesjonalnego radia. Jedynie co w nich może zainteresować to wiadomości lokalne. Wiadomo - nie ma kasy i dlatego radia nasze robi kto żyw i kto się nudzi.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Takie czasy

wob9 jestes taki mądry i pewnie jestes bogaty, masz łącze pare mega w inecie i sie podniecasz ale sa osoby ktore mają wykupiony 64kbit/s (o tu jedna uwaga, jak moja matka dzwoniła to gosciu mowil ze jest 64 KILOBAJTY a nie KILOBITY wiec oszukał mnie.. zebym znał prawde to za cholere bym nie brał w tym inecie..) pozatym nie ty decydujesz o tym czy temat jest zamkniety czy nie. Jesli ci net dobrze chodzi i nie narzekasz to napisz ze ty nic do inetu nie masz i spoko ale duzo innych osob ma problemy z netem i jesli nie odpowiada ci ten temat to przejdz do innego;]

Sprawa 1

Ty Fazin nie rob ty sensacji z czyjesc smierci. Wszędzie o tym się mów a ty to jescze wwalasz na forum zlekka przesadzasz. Wystarczy że jest informacji pełno w internecie i w TV.
A pytania w stylu " co wy sadzicie o tej tragedii prosze o szczere odpowiedzi " są bezsensu. Nic mu życia nie przywróci należy tylko współczuć jego rodzinie a nie roztrząsać tego w każdą stronę.

Sprawa 2

Bez wątpienia był najlepszym dziennikarzem Polskim który nie bał się pokazywać wojennej prawdy a także nie bał się tam przebywać.

To wszystko prowokuje mnie do pytania: Oszust i cwaniak oszukuje oszusta i cwaniaka- czy to grzech czy też zwykły, amerykański dobór naturalny (tzn. wygrywa lepszy)? :-). Nie byłem w tym USA-landzie, ale zastanawia mnie, że jesli tylko ktoś wraca/przyjeżdża z tej krainy to prawie zawsze jest jakiś dziwny, poturbowany, przekręcony... coś tam się dzieje dziwnie złego z ludźmi! Czy też to widzicie?

Dobrze powiedziane gosc z jajami.

Widziałem "Optyku" okulary w cenie 60 zł, a ten sam model w innych miastach kosztuje 20 zł.

Hehehe :)))

myślę że NIE !
Ponieważ przeistoczony energetyzm deizmu kreacyjno - mistycznego, to tak czy owak nadal ten sam energetyzm ! Tylko pod innąformą która jak wiemy ciągle się zmienia dodając coraz to nowszych form i kształtów.

czy jego ortodoksyjność resublimuje jakieś strukturalizmy egzystencjalne??? - czasami - jak wiadomo ortodoksyjność paraliżuje decentalizację, działając poprzez to w struktorach monocalistycznych.

Jestem zdecydowaną przeciwniczką Heńku !

Sorry , wypowiadając się nie sprecyzowałem , że moja opinia dotyczy tych 3-ech nadawanych z Łomży. Radio B-k zaliczam do profesjonalnych i nawet często słucham. Np. już 2-gi raz z przyjemnością wysłuchałem reportażu " Moja druha połowka". Pozdrawiam adwersaża j. w. Chętnie skorzystam z błękitnej linii.

Jako że najdziwniejsze polskie słowo jakie znam to cotangens, pozwolę sobie zacytować japoński utwór muzyczny:

tachi mukau saki ni kawaita kaze hageshiko fuki aretemo
jumon no hitotsu mo tonaetanara watashi no peesu ni naru

dare mo ga urayamu kono pawa to bibó ga yurusanai wa
donna aite demo hirumandaide manto o nabikaseu no

are mo shitai kore mo shitai onna no ko ni mietatte
yudan shitara jigoku iki jo jama wa sasenaikara

Zbych

50 km/h - Przynajmniej bedzie odrobinę bezpieczniej !

po czym rozpoznales "nowa gwiazde" ?

Zbych

Cotangens to może i nie polskie, ale używane w Polsce, o.

Dla mnie 4lomza i tak jest debeściak :-)

Marek

wiocha. Chyba nikt nad tym nie pracuje. Admini pozostawili portal - niech sięrozwija sam w sobie, dokonując raz na jakiś czas zmiany tożsamości.

Z tą "warszawką" to też prawda. Możliwe, że nasza natura nie jest przystosowana do tej opętanej "cywilizacji" i dlatego wielu ucieka w głuszę natury.

Marek

A więc dlatego że ponieważ bo uważam że ewentualne liberalizmy głęboko wyselekcjonowane z tych utylitaryzmów są subiektywne do tej koncepcji, jęśli zaś weźmiemy pod uwagę przeistoczony energetyzm deizmu kreacyjno - mistycznego to ta egzynstecjalna selekcja jest wysoko sublimowana i niepowinna kolidować z tyi teoriami dotyczącymi ortodoksyjność resublimującej jakiegoś strukturalizmu egzystencjalnego.

Jozik- całkowicie się z Tobą zgadzam. Ja sobie bym tego nie zrobił, ale jesli ktoś chce się wyróżniac w taki sposób - to niech płaci! Też jestem za!

'wszystkie kobiety to sa ch... z cyckami" lol :P

a my co? ch** z ch** :P?

Basia, co ma takiego elomza czego nie ma 4lomza?

"Chyba nikt nad tym nie pracuje." - a noca jak wszyscy spia.. przychodza krasnoludki i dodaja wiadomosci (lokalne a nie tylko brane z Gazety Wspolczesnej i K. Porannego - informujace o sprawach bialostockich itp.)

A gdzie nastapila ta zmiana tozsamosci?
Musi jeszcze uplynac sporo wody w Narwi zanim elomza i lomza.info bedzie na poziomie "Czwórki".

Basia a skoro wg. ciebie wiocha to nie zagladaj.

hej ludzie juz za 3 dni maturka... jak myslicie jakie tematy moga byc na polskim?na co stawiacie? myslicie ze cos moze byc o patriotyzmie? o obywatelstwie? PISZCIE!!!

hej Waldemar Milewicz był osoba publiczna i uwazam to za bardzo własciwe a nawet pozadane aby wspominac go , gdyz byl on, moim zdaniem, WIELKIM POLAKIEM!

A CO WY KU..... WIECIE NA TEMAT POLICJII.WOGLE KTORY Z WAS MIAL KIEDYKOLWIEK DOCZYNIENIA Z PSAMI NA DOLKU ALBO NA PRZESLUCHANIU NOCNYM W MILEJ ATMOSFERZE PEWNEJ BLONDYNKI :}

PS.SWIAT NIEWIERZY PSOM SZKODA NASZYCH LEZ

hmm, dziś pewnie AK nazywani byliby terrorystami, bo nie podporządkowali się najeźdźczej władzy. Nam się wydaje że Amerykanie i inni niosą im szczęście, a dlaczego my mamy wiedzieć lepiej co im potrzeba. Skąd prezydent, premier ma wiedzieć co jest dobre dla irakijczyków, skoro nie wie co dobre dla swoich obywateli, bądź co bądź znanych mu z mentalnosci.
Wypadki są tragiczne, ale jak powiedział Św. pamięci p.Milewicz mozna zginąć i na Marszałkowskie, i jak ostatnie wypadki wskazują, na skrzyżowaniu.

O Unii Europejskiej :-)

Zbych

Gdyby na tym forum obowiązywał jakiś regulamin (wolność słowa, wolnością słowa, ale jak kultura kulturą), to wogle byłoby super :-)

jak widac prawie wszyscy doceniaja waldemara milewicza i wlasnie o to chodzi aby ludzie na dlugo go zapamietali.dzieki za wypowiedzi
ps
kaska dzieki za to ze popierasz to ze poruszylem ten temat
pozdro

W 1926 r. budynek przystani oraz lokal zimowy wyposażono w pięciolampowe radioodbiorniki wraz z głośnikami. Były to jedne z pierwszych urządzeń radiowych w Łomży.

Studia Łomżyńskie nr V cdn. ............................................................

Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

Boisko bardziej przyciąga niż Kosciół”, „Boisko martwe – diabeł żywy, boisko żywe – diabeł martwy”.

„Nie oczekujcie aż młodzi przyjdą do was. Idźcie wy do nich, aby was przyjęli i zejdźcie z waszego piedestału, zniżcie się do ich poziomu, stańcie po ich stronie”.

„Wychowankowie nie czynią zła ze złej woli, ale dlatego, że nie mają ciekawych propozycji”.

Myśli ks. Jana Bosko

Adresuję je także twórcom programów profilaktycznych, pomysłodawcom i realizatorom pięknych obiektów rekreacyjnych z myślą o potrzebie wypełnienia ich instytucjonalną organizacją istnienia. Wówczas spełnią także i pomnikową rolę wobec realizatorów.

Zbych

"Boisko bardziej przyciąga niż Kosciół”, „Boisko martwe – diabeł żywy, boisko żywe – diabeł martwy”.

„Nie oczekujcie aż młodzi przyjdą do was. Idźcie wy do nich, aby was przyjęli i zejdźcie z waszego piedestału, zniżcie się do ich poziomu, stańcie po ich stronie”.

„Wychowankowie nie czynią zła ze złej woli, ale dlatego, że nie mają ciekawych propozycji”.

Myśli ks. Jana Bosko

Adresuję je także twórcom programów profilaktycznych, pomysłodawcom i realizatorom pięknych obiektów rekreacyjnych z myślą o potrzebie wypełnienia ich instytucjonalną organizacją istnienia. Wówczas spełnią także i pomnikową rolę wobec realizatorów.

Dla kogos data jego urodzin jest złotym numerem a dla drugiego to badziewie. To może zrobic tak że za normalną opłata numer jak leci, jak sie chce wybrać z najblizszej setki - żeby za dużo nie przeskakiwać - to opłata ekstra a za szczegolne tablice - z takimi samymi cyframi albo lustrzane numery - opłata ekstra razy dwa. I wtedy wiadomo ile więcej powinno wplynąc do kasy ratusza.

_____________________________________-

Zbych

"wszystkie te osoby które tu piszą powinny zerwać umowę a nie tylko piep... jak to im w zyciu zle.

Niepodoba sie to nie korzystac. i koniec tematu."

jesli nie wiesz to przy zrywaniu umowy przed czasem okreslonym w umowie trzeba uregulowac naleznosc za wszystkie abonamenty do konca trwania umowy wiec czy bede korzystac z neta do konca umowy czy nie na jedno wychodzi.. (cenowo)

"Szczerze to bym wolał 64 KILOBAJTY niż 64 KILOBITY (64KILOBITY=8KILOBAJTÓW)."

przeciez o tym mowilem.. w neostradzie tez mowią ze jest 640kb/s .. a to **** nie kb/s tylko kbit/s a tu duza roznica bo rzeczywisty transfer to 640 : 8 wiec moim zdaniem to oszukiwanie osob ktore sie na tym nie znają (jak zakładałem neta to niestety nie byłem obeznany w tych sprawach wiec myslałem ze bede miec te 64kb/s a nie tu nagle bum i marne 8kb/s .. no ale neostrada teraz kosztuje 139zł miesiecznie za 640kbit/s wiec co jak co ale jesli do 1 lipca nie bedzie conajmniej 50kb/s (kilobajtów do k***y nędzy) w inecie to moga sie ze mną pożegnac.. i z wieloma klientami również.. konkurencja to konkurencja ;]

MrS
Popieram

więc sądzcie się. Przecież w umowach macie napisane że w razie odstapienia od warunków PRZEZ KTÓRĄŚ ZE STRON intnieje możłiwośc ROZWIĄZANIA UMOWY !!!!

Już od dnia 10 V 2004r. dział ten (koszykówka) będzie lepszy niż dotychczas, będziecie mogli w nim znaleźść naprawdę wiele interesujących informacji i nie tylko.

Jezeli macie jakieś wymagania, lepsze pomysły, pochwały, zastrzeżenia lub jeszcze coś innego wam leży na sercu, piszcie o tym na tym forum lub do mnie na MEILA. Każda opinia jest dla mnie ważna, ponieważ nie pisze tam artykułów dla siebie, a pisze je dla was.

Pozdrawiam.

Grisza

Obawiam się, że ci co teraz tak chetnie ozdabiają swoje auta np numerami z dwoma zerami na końcu [jest jedna osoba która ma dwa takie numery na dwóch autach] jakby im przyszło zapłacić 100 czy 200 zł nawet na szlachetny cel to nie wysępią takiej kasy. Bo do tej pory wystarczyło mieć życzliwą osobę w UM i miało się taki numer

faktycznie ile może być warty numer 12345 ? - wg mnie każdy numer który nie jest wydawany w serii powinien być jakoś extra opłacony [stawki oczywiście do ustalenia w zależności od popytu na takie numery]

cytat z tz:
"Nie jestem jednak pewien, czy samochód z "zerem" w środku to dobra promocja właściciela?" :-))))))))))) 12012 widnieje na aucie zastępcy prezydenta Cho..... :-)))))))))))))

Rzeczywiście sprawa nie jest prosta i markm, podając za przykład Armię Krajową, ma wiele racji. Nie zgadzam się za to z umorzanem.

umorzan: "Różnica między AK a nimi polega na tym, że Polska miała legalny rząd (uznany przez międzynarodowe prawo)" - rząd iracki (pod auspicjami USA) jest również uznany przez organizacje międzynarodowe. Niedługo będziemy mieli kolejny rząd (z mniejszym udziałem USA) i ten też będzie legalny.

umorzan: "AK walczyła z wojskiem wroga i ze zdrajcami własnego narodu. Były i inne przypadki ale nie były one zamierzone ani przez władze rządu polskiego, ani przez dowództwo AK" - z wrogami narodu irackiego walczą również terroryści - atakują przedstawicieli władz irackich, tłumaczy, urzędników. Nie wiem tylko, co rozumiesz pod pojęciem "inne przypadki". Żołnierze Armii Czerwonej ginęli w potyczkach z AK, podobnie jak żołnierze USA z terrorystami irackimi.

umorzan: "Żołnierze AK, którzy dopuścili się tego typu aktów przeważnie byli karani" - owszem, ale nie przez AK, tylko przez komunistyczne władze. Podobnie jak terroryści iraccy przez władze wojskowe w Iraku.

umorzan: "Arabowie celowo planują tego typu akty, a ludzie którzy to robią nie są karani lecz wielbieni" - terroryści iraccy (podobnie jak Palestyńczycy) wielbieni są za te akty przez ludzi o tych samych poglądach (czyli Irakijczyków lub Palestyńczyków). Nikt z władz ich za to nie wielbi. Podobnie było z AK - komuniści nie wielbili AK za napady, a karali. Wielbiła co najwyżej część społeczeństwa o określonych poglądach. Partyzanci z AK również celowo planowali tego typu akty (jak Arabowie z Twego cytatu). Nie uważasz chyba, że działali przypadkowo - latali po lesie i pruli z pepeszy do wszystkiego co się rusza?

Nie znalazłem w Twojej wypowiedzi nic, co by przeczyło tezie postawionej przez markm, za to wiele, co ją potwierdza.

Pozdrawiam.
grover

proste wyliczenie:

do tej pory wydano około 13000 numerów,
jeśli co setny numer uznać za okrągły,
jeśli przyjąć np 100 zł za taki numer

to dałoby do tej pory 13 000 zł w ciagu czterech lat

13 000 zł dzielimy powiedzmy na 4 zł [za taką sumę niektóre organizację charytatywne podejmują się dożywiania dzieci] i wychodzi nieco ponad trzy tysiące obdarowanych maluchów

warto, niewarto? sami oceńcie

Temat może niefortunny, ale jakby nie było tak nam trzeba iść - a żeby było łatwiej proponuję stworzyć kolejny "dowcipny" wątek. :)

To będzie dowcip o tym, jak to nauczyciele uczą się podejścia do młodzieży w nowej rzeczywistości:

Przychodzi nowa nauczycielka od geografii na lekcje do 1a i mowi:
- Dzisiaj porozmawiamy o tym co to jest globus.
A dzieci na to:
- Spie*****j ty stara dziwko.
Babka sie rozplakala i poszla do dyrektora.
Przychodzi dyrektor.
- Czesc skur****y.
- Czolem lysy chu**.
- Dzisiaj porozmawiamy o tym jak zaklada sie prezerwatywe na globus.
- A co to jest globus?
- Od tego wlasnie zaczniemy

Wiesz... co z tego, że będziemy go drążyć...tak już się przyjeło w naszym kraju że władza i instytucje państowe są dla tych którzy stołki zajmują a nie dla ludu. My plebs jesteśmy sprawą drugorzędną. " Najpierw zrobimy dobrze sobie a potem im jak starczy czasu..." czyli nam. I tak siadają i rządzą i tego czasu zawsze im brakuje...i tak władza się zmienia i zmienia , a wszyscy robią to samo czyli nic!
Moim skromnym zdaniem przyczyną tego jest fakt że naszym krajem żądzą wcią ci sami ludzie. Jedni może zmienili barwy z czerwonej na "zieloną czy niebieską" , ale to wciąż ci sami ludzie. Polityczni emyryci , dla których polityka to kumpelstwo i "robienie sobie dobrze " wśród wąskiego grona pseudopolityków czy pseudodemokratów.
Czas by skończyli swą kariere i zrobili miejsce młodym. Może wtedy coś się zmieni...kto wie...

Jak zwykle pozdrawiam

A teraz trochę bardziej poważnie - zdjęcie jakie zrobił dla nas:
http://www.ryano.net/iraq/img/5/516524.jpg

Według mnie, jeśli jest problem - to trzeba go poruszyć. Jeśli wybrane ku temu władze mimo sugestii nic nie robią, to można, a nawet trzeba, publicznie to piętnować. A jeśli ktoś ma fizyczne możliwości do działania w tym kierunku, to powinien robić to nie oglądając się na innych.

Zbych

...dotyczy to naszych obecnych władz, a to nie problem sprawdzić, ponieważ ta fundacja jest oficjalna...co niektórzy kształcą się w kierunkach ochrony środowiska i propagowania tak modnej przy obecnej klęsce przemysłu w naszym okręgu agroturystyce...pożyjemy zobaczymy mam tylko satysfakcję, ponieważ przewidziałem tą sytuację jakiś czas temu ale nie myślałem, że tak szybko to ruszy...hahaha P.S. NIE MA GRABI, KTÓRE GRABIĄ OD SIEBIE...

No właśnie, macie jakieś sprzęty? ;-)

Zbych

Naprawdę nie mogłeś tego napisać w temacie z kawałami? Zmiłujcie się ludzie...

macie juz moze jakies propozycje na wakacje. Chodzi mi o jakies fajne miejsca gdzie mozna sie wybrac i fajnie spedzic czas za niewielka kase

HAHAHAHAHAHAH!!! ZAJEBISTE!!!!!

Pragnienie pewności, że życie ma sens wydaje się prawie powszechne. Nieraz, gdy dowiadujemy się że ktoś bliski odszedł, zastanawiamy się nad sobą, nad tym czym będziemy myśleć w ostaniej chwili. Niektórzy ocierają się o śmierć i wracają inni: spokojniejsi i o ironio... weselsi. Nieraz i ja zastanawiałem się co czuje człowiek, gdy koniec (według niego) jest bliski. Teraz już wiem, w poprzedni piątek zostałem potrącony na "zielonym' świetle przez szybko jadący pół ciężarowy samochód. przeleciałem około 20 metrów w powietrzu i zaryłem w asfalt. Próbowałem się podnieść, widziałem nogi ludzi, samochody, wycie syren ale nie mogłem. Na oczy powoli nachodziła mgła. Nie czułem bólu i nagle uświadomiłem sobie że chyba odchodzę. Zrobiło mi się błogo, spokojnie... i tylko żal mi było że nie zdążę już powiedzieć bliskim że ich kocham. telefoniczne kłótnie, problemy wydały się takie błache. Pomyślałem; nie chcę umierać w Chicago, na skrzyżowaniu Irving Park i Narraganset, chce do Polski, mojej Polski...
Następnie pamiętam szpital... Zaskoczyło mnie to że był już mój najlepszy tutaj kolega. Potem dowiedziałem się ze zadzwoniono do niego z mojego telefonu komórkowego, bo tylko on byli zapisany w książce telefonicznej. Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie. Dzięki Mariusz, Agnieszka, Asia, Jacek... dzięki...
Jaki jest sens mojego pobytu tutaj, zmagania się z tym przesiąkniętym dolarami krajem. Krajem, w którym miłość matki można przeliczyć na ulgę podatkową, a najlepszego kolegę sprzedać za teoretycznie lepszą pracę. Kraju w którym jak mówisz do drugiego polaka, to musisz uważać żeby nie wykorzystał tego przeciwko Tobie, gdzie meksyk meksykowi pomoże, a Polak zrzuci swą nieudolność na żyda lub portorykańczyka.
Jest - tacy ludzie jak byli przy mnie są sensem pobytu. Ludzie dla których nie ma piękniejszego słowa niż Polska, a przyjażń nie da się rozmienić na drobne. Tacy ludzie jak Aga gotująca rosołek, Mariusz przemycający do szpitala polską flagę, Jacek wiozący komputery do mojego pokoju w tajemnicy przed szefem żebym mógł pracować, Aśka wożąca obiad i Polski lekarz wypełniający w tajemnicy dla mnie papiery do opieki społecznej, bo nie stać mnie na szpital.
No i przede wszystkim rodzina... To dla niej warto żyć. Mówcie codziennie bliskim że ich kochacie, bo któregoś dnia możecie nie mieć okazji by to powiedzieć... Ja też kiedyś myślałem że to banał.
POzdrawia swoich wszystkich łomżyńskich przyjaciół (szczególnie tych z forum) DaSto, który cieszy się że mimo rokowań jak najgorszych, jest tylko poobijany.
Ps. Mike, dzięki za udostępnienie komputera.
Podsumowanie: Sensem życia jest miłość do drugiego człowieka. Literatura uzupełniająca: Św. Franciszek, Brat Albert, Matka Teresa, czyny spisane Jezusa Chrystusa....
... no i nie skromnie... przyszłe posty DaSto.

Człowiek żyje na tym świecie i myśli cały czas o materii. Myśli i gromadzi - to jest jego cel, świadomy, czy nie - nieważne. Im lepszej jakości ta materia, im bardziej wartościowa - tym lepiej.
Po co?
Człowiek robi tak choć podświadomie czuje, że czegoś mu brakuje, że przecież to nie wszystko. Nie jest ważne ile człowiek zostawi po sobie pieniędzy, kilogramów sprzętu AGD i RTV, samochodów, czy hektarów posiadłości. Ważne jest by jak najwięcej ludzi z uśmiechem go wspominało kiedy nie ma go tuż obok.
"Śpieszmy sie kochać ludzi...!"

Dzieki DaSto za Twoją obecność wirtualną!
Dzięki DaSto za Twoje teksty!
Zdrowiej nam!

Zbych

Trzymaj się DaSto. Cholerka z kierowcami, chociaż sam jestem.
Nie znacie dnia, ... , teraz ty inaczej to rozumiesz. Może i mi coś z tego zostanie.
Jeszcze raz, trzymaj się i zdrowiej. Dzieci czekają.

Hajnowka albo Grady i masz wszystko za darmo

Tatry Wysokie, spać można w wioskach pod Zakopanem, albo w okolicach, noclegi ok. 12 zł, swoje jedzonko i w góry!!! :))

pozdr.
kasia

Treść jest ukryta

Ty swoją stworzyłeś po tym, jak ja dodałem moją. Widać, że jesteś gówniarz, na dodatek głupi i niewychowany :-)

Sygnaturki w OpenSource? :D ...z możliwością modyfikowania kodu? :D

Psy szczekają karawana jedzie dalej....pozdrowiania dla sympatycznej Pani z Wydziału Komunikacji.

Zbych

Ja myślałem, że to cyrk przyjechał - no to będziemy mieli lepszy "cyrk".

ja takze z chęcią

Miejsce na sklep jest fatalne. Kto widział, żeby budować market w miejscu, gdzie mieszka taka masa ludzi. 8 wieżowców wokoło, o 3 korki, rano korki. Co będzie jak market zbudują? Do tego zero spokoju. Będą mi parkować pod blokiem zajmując cały parking. Do tego ciągły hałas i masa ludzi. Nie wspomnę o tym, że to wszystko będzie bardzo ładnie i estetycznie wyglądać.

Trzymajcie sie tematu ! Kurka. co jest !

U mnie terz byli... ale gadka szybka i konkret " Nie dziekuje " drziw się zamknęły.

Później prztchodzili jeszcze pare razy czy może neiche pan zrezygnować z usług dotychczasowaych i przejść na bardzo " preferencyjnych warunkach do multimiedii "

Multimedia to jeden wielki.......

No wlasnie nie wiem

Nie dosc, ze mamy to kino marne, to na dodatek repertuar na stronie jest prezentowany z conajmniej tygodniowym opoznieniem....
ble

Oddali życie za wolną Polskę.
Cześć Ich pamieci.

Właściciel kina podobno nie wie gdzie jest Łomża, podobno też w Ostrołęce jest niezłe kino - dźwięk, fotele, klima ...

zaprazsam na portal www.elomza.pl zakładka kino. masz tam repertuar kina naszego i z ostrołęki.
pozdrawiam

hej hej czy wreszcie się dowiem , który Policjant w Łomy jest nielubiany.
Może w końcu się taki odezwie.
Sedecznie pozdrawiam niebiekich mundurowych

Tym bardziej tragicznie, że walcząc jak lwy do Polski nie doszli...Cześć pamięci tym bohaterom. Oni są prawdziwą dumą naszego narodu i pewnie dlatego nasze "władze" o nich zapomniały....naród dla nich ma być uległy, a nie dumny.

Zbych

hmmm tylko dlaczego ci państwo Walkuscy nie robia czegos takiego w Lomzy tylko w Ostrołęce ?...

czesław raz mogles sie pomylic 2 raz zrobiles to ze zdenerwowania ale za 3 razem to chyba zrobiles to celowo :)

Do kolegi MrS:

Ad 3 i Ad 2 - zgadzam się i pozdraiwam.

Ad 1: Nie widzę związku między natężeniem (emocji) kibicowania a osiągnięciami i sukcesami (światowymi, europejskimi, polskimi) drużyny kibicowanej. Kibicuje się po prostu temu kogo się lubi a nie temu, kto odnosi sukcesy.

Innymi słowy: kibicuję ŁKS-owi bo lubię miasto, w którym żyję a w tym mieście nie ma innych drużyn "zdatnych" do kibicowania.

Z drugiej strony - jestem też antykibicem drużyn białostockich i zawsze cieszę się z ich porażek bo uważam, że Białystok (ich klasa polityczna) szkodzi celowo Łomży (łomżyńskiej klasie politycznej i niestety miastu).

Kibicuję z daleka - nie lubię tłumów.

P.S. Jeśli zgadzamy się co do tego co nas różni to wiemy, że coś nas łączy.

Cikawe jest zeznanie Z.Piechocińskiego ręcisty???????????????
Zgodnie z przepisami przy dodatkowych dochodach okło 54tys rocznie renta powina być zawieszona lub w myśl programu SLD zwerefikowna????????????????
Nie dotyczy to jednak baronów- działaczy SLD.
Jezeli rente dostał -z poradni zdrowia pschicznego : tego nie wiem
to dlaczego baron Strzalinski powierzył jemu tyle dodatkowych -społecznych funkcji???????
Samo pełnienie tych funkcji jest tak nobilitujące że nie powino być wynagradzane-słowa pana Z Piechocińskiego w stosóku do pana Malinowsk
iego z poradni przciw alkocholowej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dla pana Z.P. nobilitacja się nie lyczy -tylko kasa .
I przyznawane po cichu medale od Prezydenta na wniosek kolegi posła Czarniawskiego -pewnie z tego też bedzie trochę kasy??????
Jeden facet-sześć etatów a tylu bezrobotnych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miziumiziurikitikihej

Zbych

A gdzie się mieści te 54 przypomnijcie aby sie można było przekonać o tym że to prawda.?

Zeznania majątkowe reszty są zastrzeżone w akcie dbałości o wyborców... Jak zobaczycie, ile się "nachapali" to zawał gwarantowany!

Gratulacje Tester, bo to cu u mnie się dzieje to woła o pomstę do nieba!!!

impreza-za-betoniarka.pl

EKONOMIKA - sorry za błędy

Właśnie! Ale za to procesje i posesje (kościelne) są piękne! Może po intronizacji należało kogoś zdetronizować? Swoją drogą nasz architekt miejski jest jak powietrze: niby jest, ale się go nie czuje! A może ma tak kosmiczne wizje urbanistyczne, że go nikt nie rozumie?... i dlatego tak jest wokół zadupnie i potworkowato...? No cóż, lata lecą, a człowiek robi się wygodny (tylko dla kogo?)...;-)

róbmy swoje

"Cierp ciało, coś chciało". Majatek i zasobność to nie powód do zażenowania, ale istnieja jakies granice przyzwoitości. Jeżeli ktoś pracuje, ryzykuje w biznesie czy jest cenionym fachowcem, należy mu sie szacunek. Dla partyjniackich pozerów i innych takich familiantów pozostaje tylko pogarda. Jednakowo dla lewicy i prawicy, a nawet innych wynalazków.

Jedz do W-wy na Bazar Rózyckiego.

róbmy swoje

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org