sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Brzeźiński a zmiany w Łomzy

Słabą wizytówką Łomży owo radio jest , skoro przyjezdny w radiu "firmującym" nazwą, jakby nie było, nasze miasto, słyszy tylko muzykę, reklamy i jakąś mało treściwą dostawkę lokalną do wiadomości Plusa.

Krzysiek

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Brzeźiński a zmiany w Łomzy

Miałem swego czasu taki tom :"Jak Boruta zakochał się w karczmarzowej córce" Tam chyba były legendy, i to sporo.

....no wiecie... na tej jednej z zablokowanych dróg wylotowych z parkingu.

Jadę sobie dzisiaj autobusem w zdłóż szpitala i patrzę - a tu gościu ładą jedzie prosto na te kolce. pomyślałem, że za chwilę się zatrzyma i zawróci, ale nie, on po prostu na nie wjechał........ i przejechał. "Ruskie" opony? - "gniotsja, nie łamiotsja"!!!

Krzysiek

Te kolce się "kładą" przy najechaniu na nie od strony parkingu. Pomysł rzeczywiście trochę "Ruski" - ale ciekawy. Można by takie kolce pozakładać na wszystkich ulicach jednokierunkowych i na rondach. Można spróbować także wzdłuż linii ciągłych.
Oczywiście żartuję. Zastanawia mnie po prostu sankcja jaką ponosi ktoś kto się nie zastosował do znaków drogowych i nie zauważywszy kolców najechał na nie. Czy za tego typu przewinienie drogowe kara pozbawienia ogumienia wynika z jakiegokolwiek kodeksu ? Czy można (być może po uprzednim zapłaceniu mandatu karnego) liczyć na zwrot kosztu opon ? Od kogo - od zarządcy dróg ? Linii ciągłych też nie można przekraczać - to dlaczego kolców nikt tam (na razie) nie montuje ?
Może jakiś prawnik wypowiedzialby by się na ten temat - bardzo proszę.
Trochę podobne pytania nasuwają mi się gdy myślę na temat bumpów - zimą oblodzonych, wieczorem nie widocznych, często wyższych od prześwitu nawet bardzo dobrych samochodów...

Przecież to wolny kraj. Możesz nosić wszystko co chcesz. Chcesz chodzić w rajstopkach, a proszę bardzo, chcesz być pomalowany - a jaki problem. Krótki spódniczniki - jesteś zgrabny ? a noś sobie i nie zapomnij o kokardkach, a co ludzie sobie pomyślą - miej to w ...nosie. No do aresztu jeszcze nie wsadzają za wygląd, czy ubiór.
Powodzenia.

...i takie małe "poza tym"...

..a kto komu rzuca kłody pod nogi...?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Drogi DaSto! a jak myślisz po co te rajstopy Gatta,spódniczki, po co te szminki i kokardki ? Dla nas? Bo lubimy robić z siebie przebierańców? Otóż nie, to wszystko dla Was drodzy Panowie, bo to Wy wymusiliście na nas takie zachowania. To Wam przestała podobać się zwykła, ciepła kobieta opiekująca się domem i dzieckiem, a zaczeliście przewracać oczami na widok koleżanki z pracy, która jest piękną, zadbaną i wyzwoloną laską. Piszesz, że kochacie takie zwykłe kobiety, tak.... jest nawet takie powiedzenie, że żony są do kochania , a inne kobiety do piep...nia. Tylko że ja mam w du... takie kochanie.
Pozdrawiam ostatniego romantyka w tym kraju.
Zazdroszczę Twojej kobiecie.
P.

Jest już strasznie.... skoro wystarczy chcieć "by kobieta była kobieca, ciepła... po prostu kobieca", by zostać uznanym za romantyka.

Kiedyś trzeba było pisać wiersze i codziennie pisać wielostronicowe listy, wystawać nocami pod oknem ukochanej, grać jej serenady, zabierać na obiady nad rzeką z lampką wina w wiklinowym koszu.

Ech, marność nad marnościami i wszystko marność.

Przepraszam...... powinienem zakończyć na "Ech" i postawić parę kropek....

nie wszystko to marność

jest jeszcze miłość
jest uczciwość
może nie wszędzie, ale jest
jest zaufanie, wiara, pokora
oddanie
poświęcenie
jest też kilka innych rzeczy
wystarczy tylko chcieć

Kolejny piątek? :)

Zbych

Synek pyta ojca:

Tato, chcialbym w koncu zasmakowac seksu, ale nie wiem jak zaproponowac
to kobiecie...

- Musisz, synu, kupic jej wielki bukiet pieknych roz, zaprosic ja do
wykwintnej restauracji na dobra kolacje i markowe wino, pozniej zabrac
ja ekskluzywnym samochodem do drogiego hotelu...

W tym momencie wtracila sie corka:

- Tatusiu, a co z romantycznym spacerem nad brzegiem jeziora, zbieraniem
polnych kwiatow w swietle ksiezyca, szeptaniem czulych slowek?

- To wszystko wymyslili linuksiarze, coreczko, zeby podupczyc za
darmo...

No i mamy lata 20000000000...

Mam pytanie może ktoś z was ma neta w tej firmie iteresuje mnie transfer
jaki można wycisnąć i o jakiej porze poza tym intersują mnie wszelkie spostrzenia na temat działania sieci

Ja mam lącze mam. \Wszysto jest ok mam transfery nawet po 80 kb, rkord w nocy 160 kb. tak naprawdę to myslę że w granicach 6-8 kb to jest bardzo dobrze, za te pieniądze. Sieć działa OK, tylko z udostępnianiem gorzej przez użytkowników.
Narka.
Lysy

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org