Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kto wice prezydentem do spraw oświaty ? |
A wszystko dlatego, że panował tam despotyczny Marian. Ostatnio nasiliły się represje, bo jego pozycja została zagrożona. Mieszkańcy nie spali spokojnie. Ale pojawił się dzielny Roman, który... pozdrawiam Breezoo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kto wice prezydentem do spraw oświaty ? |
To jest moja pierwsza wypowiedz na tej stronie . Naprawde nie macie lepszego tematu niz marnowanie polaczenia i dysku na tym serverze . Na razie kocham was wszystkich ,(Przepraszam za ortografie tylko 3=) Mariusz. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Czy dzisiejsze (27 10 2002) wybory cos zmienia? Czy zostana polozone nowe tory nasz lomzynski pociag? Co myslicie?
|
|
teraz ? . Poczekaj następne za 3 lata i 9 mies
|
|
...ja poczekam na wprowadzenie inwestorów do Łomży...ciekawe ile przyjdzie mi czekac...
|
|
Oficjalne wyniki: 1. Jan Turkowski - 5498 głosów 2. Jerzy Brzeziński - 3682 głosy 3. Jacek Piorunek - 3012 głosy 4. Tadeusz tomaszewski - 2074 5. Jan Jarota - 1522 głosy 6. Tadeusz Zaremba - 1049 głosy 7. Andrzej Rosłoń - 641 głosy 8. Franciszek Eugeniusz Poreda - 381 głosy 9. Stanisław Dworakowski - 204 głosy 9. Lech Liberadzki - 204 głosy mam jednak nadzieję, że na fotelu pojawi się nowa osoba... i nie będzie prezydencić..... mam nadzieję i wierzę, że będzie Prezydentem!
|
|
atuty i słabe strony.... polecam www.pracuj.pl ->>testy :)
|
|
Wracam do głownego tematu, bo lubię historyjki, więc: ...Roman, który chciał inaczej, ale czy lepiej dla innych? ... Bo przecież ludzie tego miasteczka byli co prawda genetycznie zapyziali, ale sporo z nich polizało już dalekiego, zamorskiego i bogatego kraju skąd przywieźli oczywiście tylko to, co było im najbliższe, czyli wszystko kolorowe i głupkowate. Wiedział o tym Dyktator i dlatego obwiesić kazał miasteczko swoimi przepięknie "podbrasowanymi" portretami: nich podziwiają, bo tylko to rozumieją - pomyślał sobie. On naprawdę rozumiał swój lud! Więc lud był mu wdzięczny. A że jest takie powiedzenie: "chłop jak nie ma pana, to jest zły" więc zrobiono wszystko, żeby ten chłop zły nie był....
|
|
i stała się jasność zbliżał się dzień sądu ostatecznego zatrzęsło całym pałacem, bo znak zapytania który wyrósł przed wrotami wielki był, a za razem straszny, uuu..! a jesień była piękna tego roku...
|
|
..o, ja zajrze;)) Moze mi sie przydac;))) Chris
|
|
Legend to nie znam, ale jesli chodzi o nazwe naszego miasta to przypominam sobie inna wersje. Otoz wedlug zdania mego ojca, nazwa Lomzy wywodzi sie z przeksztalconego nieco slowa "zalom", czyli zakole albo zakret - taki jakich wiele Narew utworzyla w tych okolicach. Ale kto to wlasciwie wie - moze to tylko taka bajka, albo owoc czyjejs wyobrazni? Przy okazji, duze dzieki za wskazowke w kierunku strony internetowej (w tej nowej, bardzej okazalej szacie) Zespolu Szkol Drzewnych (nota bene, mojej 'alma mater'). Rysiek
|
|
Piotrze "O jelomku wskoczył do łomżyńskiego herbu", "Jaś Grajek i Królowa Bona", "O górze zamkowej" ... i inne. Donata Godlewska"Dzieje Łomży od czasów najdawniejszych do rozbiorów Rzeczypospolitej / XI w - 1795 r/ Towarzystwo Przyjaciół Ziemi Łomżyńskiej , Łomża 2000. Pozdrawiam po wyborach. jems bond
|
|
:) Dzieki! :) mieciu kozłowski
|
|
JEst taki pan Tadeusz Warec sie nazywa on o Łomży wie dużo , możesz go znaleźć w jednostce wojskowej w Łomży w klubie garnizonowym jems bond
|
|
...każy wiedział że cos sie wydaży prędzej czy później , lepiej prędzej niż później bo wiadomo że czas nie działa na kożyść , ale to nie przerażało Romana on był silny wewnetrznie. Jego rodzina tak jak tysiące innych , ucieleśnienie dobroci i wzoru była dla niego podporą . Kiedys chciał wyjechać zostawić to wszystko , wrócić na wieś zająć się gospodarką jednak miasto w którym spędził większość zycia Łomża nie pozwalała mu.....
|
|
:)
|
|
Tak, ale To ma urok MACHO czy INTELIGENCIKA? Co preferujesz? :-)))
|
|
Tego pana akurat nie;)
|
|
Śledziu, A.J i Roobertino! Zapodając te przymiotniki (krawaciarskie, galicyjskie i śledziowe) nie miałem na celu reprezentowanie skrajnego i bezkrytycznego patriotyzmu lokalnego. Wskazywałbym raczej na geograficzny podtekst z nutką uzasadnionego sarkazmu. Dlaczego? PRB - pamiętam czasy kiedy trzeba się było mocno nasłuchać, żeby usłyszeć wiadomość o naszym mieście. Poza tym część osób z tego miasta (nie generalizuję) wyraża dość zlewczy stosunek do Łomży i jego mieszkańców - sławne powiedzenie: Skąd jesteś? Z Łomży? A gdzie to jest? Najgorsze jest to, że ta postawa jest realizowana np: grabieże Pani Łukaszuk, Via Baltica. Zet - kilka lat temuu audycja prowadzona przez Irka Bielenika. Wiadomość: największy przyrost naturalny odnotowano w łomżyńskiem. Komentarz Pana IB: Zapewne często wyłączają prąd... 100% krawaciarstwa i cwaniactwa warszawskiego. RMF - z Kopca Kościuszki co najwyżej widać Warszawę, chociaż w sumie Inwazja Mocy zajechała do naszego grodu. Poza tym Zet i RMF słabo słychać w Łomży - szczególnie w samochodzie. Pominięcie Łomży na mapie nadajników tych stacji to potwierdzenie tego, że nasz region te stacje nie za bardzo interesuje... Kapslowe Radio Łomża to mimo wielu wad nasze swojskie radio, chociaż ostatnio mocno ograniczyło swój lokalny charakter. :( Pozdrawiam Was słuchając Radia Zet i już!
|
|
Kiedyś ten krawat był jedynie bielą dziecięcia, później czerwienią pierwszomajowych pochodów. Jednak minęły dawne dni dziecięctwa, przyszły czasy zachodnich proszków z wybielaczami. Oblał się czerwienią ze wstydu i udaje patriotyzm. W bieli i czerwieni krawat dumnie zwisa, a właściciel już nie myśli, węzeł się na szyi zaciska. Spod węzła coś wystaje - błękitu kolor piękny, a na nim coś tam błyska. To gwiazdy chyba - na pewno jedna... jest i druga, trzecia. Węzzeł gruby, masywny, materiał zakręcony i nie widać dokładnie..... jak one poukładane...? ....czy w koło, czy liniami? kalisto
|
|
Tyle się mówi o emancypacji, ja mam kontrpropozycję - womencypację. Ja chcę równouprawnienia - chcę chodzić w rajstopach gatta i mini spódniczkach. Chcę nosić kokardki we włosach i mieć różową torebkę oraz luksusową szminkę - bo jestem tego warty. Chcę ogladać brazylijskie seriale i martwić się o dwa abonamenty. Chce prać w tanim proszku i mieć nieistniejącą plamę na bluzce. A tak naprawdę chcę normalności - by kobieta była kobieca, ciepła... po prostu kobieca. Te wszystkie emancypantki (jak obejrzałem je w telewizji) to po prostu sfrustrowane "babochłopy", co kochającego mężczyzny nie mają, nie wiedzą co to ciepło rodzinne i szacunek dla kobiecości. Równouprawnienie jest im potrzebne, by golić wasy naszymi maszynkami a nie depilatorami... Kobiety, dziewczyny - bądzcie kobietami, dziewczynami. Za to przecież was kochamy... Mocno tak... p.s. Ciekawe czy dziewczynom podoba się reklama gatty?
|
|
odczepcie sie od mediów lokalnych!!!!!!!! Dają pracę kilunastu osobom i próbują się rozwijać i chwała im za to. Nie należy rzucać kłód i obelg ostatecznie nie są to ludzie siedzący w branży od lat. Może za jakiś czas ..............
|
|
hmmmmm? ....czyżby to była ta trzecia firma....?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |