Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Jak nie wylądujemy, to mnie zabiją" |
Floorek a skad ty mozesz wiedziec jak jest na "kolorowej trybunie" dzieciaku jak ty z "Ameryki" wypisujesz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Jak nie wylądujemy, to mnie zabiją" |
Fakt, z maluszka zrobiła się harmonijka. Zaraz pewnie na 4lomza napiszą o tym
|
|
dzień dobra-zupa z bobra : )
|
|
stara matura była gicio
|
|
a np wspólnota w blokach przy ul. przykoszarowej? (chodzi mi o bloki przy jednostce wojskowej). wygląda na to że odkąd powstała tam właśnie wspólnota wszystko zaczęło jakoś wyglądac, wyremontowane klatki, porządek. ale też dokładnie nie wiem właśnie jak to jest, bo to tylko takie moje obserwacje...
|
|
jest...
|
|
czy orientujecie sie moze czy w b stoku przy ulicy lipowej sklepy obuwnicze typu: nike, reebok, puma zaczeły już sprowadzać adidasy jesienne tzn cale kryte?? nie chce w ciemno jechac... :) Zbych
|
|
Rozmawiałem ze strażakami, ponoć jakiś małolat bez prawka chciał poszaleć maluchem. O dziwo, nic mu się poważniejszego nie stało.
|
|
|
Jechałem pociągiem raz na trasie Łomża - Warszawa. po tamtej podróży powiedzaiłem sobie, że to strata czasu, a jak niektórzy dodawali i nerwów. Raz, że pociąg stawał prawie na wszystkich stacjach jakie mijał na trasie. Niektóre postoje np. w Śniadowie, Ostrołęce, jeszcze gdzieś, trwały długo. Dwa, prędkość na niektórych odcinkach była taka, że jak żartowaliśmy z ludźmi, można było wyskoczyć do lasu nazbierać grzybów i jeszcze za zarętem wskoczyć z powrotem. Kolejarze śmiali się, że torowisko do d..y, stąd pociągi jadą wolno. Różnica w cenie do autobusu była niewielka, jak ktoś nie korzystał ze zniżek, wiec cała podróż pociagiem do Warszawy, nie była zbyt sensowna. Zajmowała jak sobie przypominam, ale tu mogę się mylić około 5 godzin.
|
|
Witam, nie pracuję w żadnej łomżyńskiej i innej firmie kompuerowej. Dla zakłaającego temat zaproponowałem laptopa. Specjalnie zasugerowałem Dell-a, sam używam sprzętu tej firmy od pięciu lat (wcześniej IBM - również laptop). Obecnie ma on swoje lata, lecz do obecnej chwili jestem w stanie ogląać filmy, pracować z MS Office i wykonać wiele innych prac. Odnośnie certyfikaów ISO proszę zwrócić uwagę iż posiadają ją firmy np. usuwające odpadki, zajmujące się utylizacją nieczystości, itp. Osobiście przeszedłem projekt wdrażania norm ISO w dużej łomżyńskiej firmie i wiem na czym to polega. Co do certyfikatów - posiadam tytuł MCP odnośnie zażądzania serwerem i stacjami roboczymi w systemie MS WINDOWS 2000. Nie spotkałem się ze sprzętem (Dell, Toshiba, IBM, HP-Compaq) który został "zaplombowany" przez producenta. Ważną sprawą jest awaryjność sprzętu, na co duży renomowany producent nie może sobie na to pozwolić. W cenie laptopów markowych jest również zawarta cena systemu opreacyjnego. Pozdrawiam MirekO
|
|
Sroczyński obiecywał w 2003 roku szynobus... W Strategii Zrównoważonego Rozwoju Łomży do 2020 roku jest czarno na białym, że miasto MA uczynić wszystko by rozwinąć transport towarowy koleją do Łomży, oraz starać się o przywrócenie połączenia pasażerskiego. Co prawda strategia jest do 2020, ale jak się zaraz nie wezmą do roboty to nie będzie już czego ratować! Te tory się rozsypią za parę lat, dlatego jest duża obawa, że znów obudzimy się z ręka w nocniku. Dlatego tak ważne są naciski radnych na Prezydenta, żeby coś zaczął robić. Tu już nawet nie chodzi o przewozy pasażerskie, ale wyobraźmy sobie choćby węgiel wożony do elektrociepłowni tirami... Miasto bez kolei to miasto zwijające się gospodarczo. A co do czasu jazdy, to można jechać nawet trochę dłużej, ale trasa jest urokliwa. A do tego pomogłoby połączenie rozładować ruch wekkendowy studentów i młodzieży z Łomży i do Łomży.
|
|
EXPERT na Broniewskiego . Żaden inny
|
|
Ale żeby,zawsze była dodatkowa możliwość to się liczy ...
|
|
a.. bardzo inteligetna odpowiedz na pytanie
|
|
jestem za, czy ktoś się przyłącza? zapiszemy się do księgi rekordów ginesa
|
|
luizfernandez dzieciaku, wyobraz sobie ze moja noga rowniez stanela w srodku takiego sklepiska 'osobistosci' nie stroniacych od walki. I czego sie czepiasz mojej ameryczki, Polaczku? Ciezko kupic bilet i przyjechac na mecz do Lomzy? he?
|
|
EEee tam tylko ja znam prawdziwego instruktora z krwi i kości....Luzak na maksa...zero stresu....dyspozycyjny....jak nie chcesz to wykładów nie ma..testów uczysz się samodzielnie...jak czegoś nie kapujesz napewno wytłumaczy....ja zrobiłem kurs w 2 tyg.!!! ===> 888601967 Jarek
|
|
Cytat: To jest nowy termin pisania matur we wrzesniu?
|
|
Tak sobie przesledzilem ten watek ponownie i odkrylem, ze stanowcza role w jego zmianie odegral loosac poprzez: Cytat:
|
|
Cytat: Mialem na mysli: "przeanalizowalem", oczywiscie. :)
|
|
"tego sie nie spawa" buhaha dobre widac ze sie znasz
|
|
Za przeproszeniem FIN, z jakiej bajki Ty sie urwales? Bez zgody wlasciciela dzialki nikt tego nie postawi, wiec obawiac sie raczej nie musisz. Jezeli zaplanuja postawic to na czyjejs dzialce to uzgodnia to z wlascicielem i ewentualne warunki rozliczenia.
|
|
jeżeli są zrobione z plastiku lub ABS-u to pospawa
|
|
ktos tego uzywal na odchudzanie?opowiedzcie coś....jak na Was podziałało... PZDr
|
|
Nie polecam,nie ma to jak codzienny trening :P bez dodatków:D
|
|
To się zgrzewa miałem coś takiego na praktykach jak są z plastiku lub innego tworzywa !! LOL
|
|
Drugi rok dojeżdżam samochodem do Łomży do szkoły i nie wiem skąd w tym roku (w tamtym tego nie było) są takie długie korki. W stronę Łomży korek jest praktycznie od mostu do ronda, a w drugą stronę od ronda do Piątnicy. Skąd te korki? Puścili jakąś obwodnicę przez Łomżę, czy jak?
|
|
LOL
|
|
Hehe tak,tak jak się wypowie osoba która dostała tyle na rękę to dopiero uwierze :)
|
|
Na Legionów wstawiają szyby i zgrzewają zderzaki - w okolicach Jednostki Wojskowej.
|
|
trocha Częściową dpowiedz masz w swoim poscie. Korki są ponieważ Ty i tysiące innych dojeżdza samochodami do szkoły, pracy, lekarza... Kiedyś 50 osób przyjeżdżało jednym autobusem. Byt się nam poprawił:) A drogi niestety.. takie same zapyziałe jak ćwierć wieku temu.
|
|
Witam składał ktoś papiery do pracy w policji?
|
|
Marketów - za mało jest jeszcze? Większych zarobków dla młodych ludzi, żeby Ci mieli pieniądze na rozrywkę w weekendy i wieczory. Zobaczcie co się dzieje w klubach same "małolaty" co mają tylko na wejściówkę. Gdzie są ludzie w wieku 20-30lat ZA GRANICĄ więc dla kogo budować te kina i baseny?? Trzeba zmienić mentalność młodzieży. Jest np ładna uliczka tu przy sezamie. Kwiaty, ławki i można by było posiedzieć. Tylko nie da się tam usiąść na chwilę, żeby zaraz stado cfaniaków, co zamiast się uczyć i pracować, drą gęby i przeklinają jeden przez drugiego (przy sezamie pełno takich) - dla kogo więc robić jakieś atrakcje. Nikt by nie chodził do kina czy teatru (przecież jest nowy teatr Łomży) Ci co pracują są zmęczeni, Ci co nie pracują nie mają pieniędzy na rozrywkę, a młodzi którzy chcą coś osiągnąć są za granicą. Tyle ode mnie na ten temat. Najpierw trzeba zaprowadzić porządek i dać ludziom większe zarobki.
|
|
Nie to nie to:(
|
|
i o jaki rodzaj służby Ci chodzi ?? Wojo chcesz odbębnić ?? Jak chcesz to pisz na maila trochę Cię wprowadzę w temat :) Pozdrawiam Zbych
|
|
Słuchajcie mam pomysł: Może podzielimy się wiedzą o wielkościach zarobków jakie mamy, lub jakie mają inne osoby o których wiemy ile zarabiają. Nie chodzi o to aby wymieniać firmy, ale oto aby podać przynajmniej branże z Łomży, i ile osób pracuje mniej więcej w firmie. Da to ludziom pogląd ile sie w Łomży faktycznie zarabia, bo te wszystkie średnie krajowe to bzdury. Jako pierwszy podam że : sektor prywatny, usługi związane z reklamą wizualną 2400 na rękę (netto),Pracuje około 7 osób, Duzo pracy,ale twórzej, okreslenie jako specjalista będze tu na miejscu. Wymagania finansowe większe... Znajomy w sektorze publicznym w jednej ze spółdzielni łomżyńskich około 1500 na rękę. Jasna ścieżka awansu, więc do emerytury będzie zarabiał pewnie duzo więcej. Piszcie
|
|
Moj chlopak skladal tam papiery, ale jak to bedzie to sie okaze za tydzien jak bedzie pierwszy nabor, tommeknet to jest praca biurowa jakbys nie byl zorientowany...
|
|
Przedstawiciel handlowy na lomze i region w ogólnopolskiej firmie dostaczającej wodę do picia. Miesiecznie okolo 3 tyś na rękę, (podstawa + premie ) w tym dziennie okolo 6-7 godzina pracy, dużo latania autem . Autko służbowe + tel komórkowy
|
|
Hahahahahha loool :P Wnadajemy temat GPS, wproponuje wnapisac do Uwagi w TVN, to musi wdojsc do mediow. Tomeknet: policz kropki w oczach :P
|
|
tommeknet - co to za kombajn z umts posiadasz?
|
|
W każdej chwili można... http://www.policja.pl/rekrutacja/index.html
|
|
Krochmalnia - 1200zł. na rękę bez żadnej premi i dodatków i zasuwanko w soboty i niedziele system 3 zmianowy.
|
|
Witam, należy zacząć od początku. Pierwsza sprawa - do czego będzie nam potrzebny komputer? Gdzie i w jakich warunkach będziemy go używać? Wybór systemu operacyjnego? "Starzenie się" sprzętu i możliwości rozbudowy. Są to podstawowe informacje przy wyborze sprzętu komputerowego. I wchodząc do sklepu ze sprzętem komputerowym, możemy usłyszeć te pytania na samym początku. Oczywiście w sklepie z profesjonalną obsługą. Dzięki tej krótkiej rozmowie sprzedawca jest w stanie zasugerować opymalne rozwiązanie. Ja zakładającemu temat, zaproponowałem wybór urządzenia mobilnego (laptopa) z preinstalowanym systemem operacyjnym (MS Windows). Proszę zwrócić uwagę na słowa "Jestem obecnie zielony co do sprzętu komputerowego. " Czyli kupujący porzebuje w pełni skonfigurowanego sprzętu. Nie mogę sugerować kupującemu systemu takiego jak Linux i jego odmian. Wiadomo że raczej nie poradzi sobie z konfiguracją i obsługą innych systemów operacyjnych jak (MS Windows). Dalej "Jade na studia i potrzebuje komputera." Zakładam iż w akademiku jest sieć bezprzewodowa. W laptopach (zależnie od producenta) mamy trzy możliwości: wbudowana na płycie głównej karta wi-fi, karta w postaci micro - PCI lub karta PCIMCIA. Oprócz tego w laptopie mamy do wyboru: łącze IR (podczerwień), wbudowaną kartę sieciową oraz przynajmniej cztero- portowy hub USB. Tyle w temacie komunikacji zewnętrznej. Standardowo mamy 512 MB pamięci RAM (pozostaje przynajmniej jeden wolny slot do rozbudowy pamięci), 80-120 GB dysk (2,5 cala), napęd optyczny - nagrywarka DVD. Niektórzy producenci dodają jeszcze torbę do przenoszenia sprzętu. I jeszcze jedna ciekawa sprawa. Są sklepy które wyodrębniają cenę systemu operacyjnego na fakturze VAT. Proszę zwrócić uwagę czy jest to wersja "pudełkowa" czy OEM. W przypadku wersji OEM - nie powinna się pojawić na fakturze taka pozycja. Pozdrawiam MirekO
|
|
a kaminiaka nikt już nie poleca?
|
|
Po przeczytaniu w wiadomościach prasowych o małym Patryku ze Stawisk to chyba nie ma normalnego człowieka ,któremu by łzy nie poleciały strumieniem z oczu. Proszę mi powiedzieć bo ja tu czegoś nie rozumiem jak można tak postąpić,z dzieckiem to skandal,draństwo i brak wogóle słów . Gdzie jest właśnie Liga Polskich Rodzin ,nasz pan prezydent odpowiedzialny za oświatę,pan Choiński .Naprawdę jestem zbyt zbulwersowana żeby wymienić innych dobrodziei szczycących się tak swoją miłością i oddaniem dla dobra rodziny dzieci .Szczególnie dla takich dzieci jak mały Patryk, który tak potrzebuje tej pomocy .Mam nadzieję ,że ktoś roztropny pomoże małemu Patrykowi i dziecko wróci do upragnionego przedszkola.Trzymam mocno kciuki za Patryka i jego rodziców .Jeśli nikt nie pomoże z władz lokalnych to pomożemy nagłośnic sprawę na Polske .,jesteście chyba takiego samego zdania nasi lokalni formułowicze .
|
|
Czy ktoś może wzkazać mi , gdzie mogę pospawać plastykowy spolier do samochodu - za odpowiedź z góry dziękuję ? Jarek
|
|
|
Teraz z 1 kg mięsa robi się 2,4 kg :DD ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
Bardzo dobra nazwę sobie wybrałeś własnie bardzo pasującą do ludzi bezdusznych zaślepiony.Naprawdę teraz widać po twojej wypowiedzi .Jeden z tych ponoć gorszych.Takie wredne nieludzkie działania są wizytówka tego ludzi twego pokroju i działaczy wcześniej wymienionych i ugrupowań jakie reprezentujesz .Nigdy nie stosuje działań na ludzkim nieszczęsciu.Synowej nie musisz współczuć bo ona gdyby cię dorwała to chętnie za takie poglądy jakie głosisz wysłala w kosmos.,jeśli mieszasz poglądy polityczne z ludzkim nieszczęściem i bezdusznością oszołomów i karierowiczów to rób to sam dla siebie i nie zabieraj głosu wypowiadajac takie brednie jak napisałeś.
|
|
ile to by kosztowało za lekcje i w jakch gdzinach dla osob powyzej 21 lat?? Zbych
|
|
Ozyrys9 walnij na forum jakieś foto tej świeciącej wędlinki :D
|
|
jesli masz radio ze stanow to raczej zapomnij ze da sie cos z tym zrobić.....
|
|
...fosforany DiDi
|
|
Polecam firmę TECHNIK kwiatowa 2A Co prawda głównie zajmują się zakładaniem internetu ale kompy też sprzedaja 508 295 688 ____________________________________________________________ Taniej doładowania orange, POP i inne 503 06 66 88
|
|
takie jeszcze mam pytanie.U brata w Motoroli(V360)jedne mp3 działaja a przy innych podczas odtwarzana wyskakuje błąd i nie mozna ich dalej odtwarzać.czy spotkaliscie sie z czymś takim,i jak temu mozna zaradzić?W Winampie te mp3 chodzą bez problemu
|
|
moze jest za duzy birate ?
|
|
czy moze ktos wie czy w lomzy kupie gdzies plyte cd lub kasete zespolu KSU lub Obywatel GC
|
|
Czy wiecie może gdzie mogłabym kupic blaszany garaż?
|
|
aha,to o to chodziJeszcze raz dziękuję.
|
|
Symbian serii 90. Jest na niego mniej aplikacji niż na tego zwykłego (s60). Ale divixa lub mp3 napewno znajdziesz
|
|
ale chodzi mi o cos na miejsc w lomzy
|
|
ja sie tym bawilem. mozna zainstalowac divix i odtwarzacz mp3 ;)) wszystko dziala :))
|
|
Do póki dziur i kolein na drogach się nie pozbędą to mało kto to zobaczy:/ Każdy przyjezdny, niemile zaskoczony stanem drogi patrzy przed siebie na drogę, żeby koła nie urwać. Wybaczcie mi, że tak radykalnie, ale mój zawód związany jest z drogami. Od takich "witaczy" bardziej cieszą mnie nowe drogi:) Ale tak, ładne, ładne...
|
|
dziękówa Polikarp !!
|
|
Łukasz... bez obrazy ale nie wkurwiaj... załóż jeden temat o telefonach, tam wypowiedz wszystkie pytania na co tam kolwiek chcesz...a nie piszesz 4 tematy...ehhh
|
|
witam:) chciałbym sie dowiedziec czy jest ktos zainteresowany wspolnymi dojazdami( w weekendy) na ta uczelnie z obecnych lub przyszłych studentow o ile takowi sa:P pozdrawiam:) ps. gg 3598745
|
|
Na jaki kierunek idziesz?:P
|
|
tommeknet: a ja wiem, a ja wiem! wpodpowiem dla innych: StatistikierFor4Lomza jest to wbudowana funkcja we wszystkie najnowsze wnadajniki GPSu :) Pifpaf
|
|
na informatyke:)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
[]-[]
|
|
[]-[]
|
|
Treść jest ukryta
|
|
[]-[]
|
|
[]-[]
|
|
[]-[]
|
|
[]-[]
|
|
[]-[]
|
|
[]-[]
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Hej. Ja studiuję :) Ostatni rok na Wydziale Prawa, ale administrację.. Moge udzielić kilku porad, jesli trzeba :-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |