czwartek, 27 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
stracona wlk. bryt, stracona europa przez lewaków

nie wiecie nic moze o technikum budowlanym zaocznym gdzies tu u nas w regionie
?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: stracona wlk. bryt, stracona europa przez lewaków

Zdecydujcie się! Już nie wiem kto jest dobry:)

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Siłacz był super! Reszta...tak sobie...:(

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Witam zna może ktos strony bezpłatne lub program przerabiający piosnke w formacie mp3 do formatu midi aby ten format odpalił program o nazwie vanBasco's Karaoke Player

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

no wlasnie ja wpadlem na ten koncert i patrzę- 3G max kresek :)
podejżewam że to z Blue Connect też nadają sygnał UMTS ale moze to nie to bo dzis byłem w Kupiskach i tam też było 3G....

World tak mi sie skojarzylo, z powodu podobnego czasu wpisow, adresu, stylu wypowiedzi i podejscia ;) Pare osob tu ma kilka kont i nawet sie do tego przyznaje, wiec zapytalem. Mam nadzieje, ze to nic obrazliwego, ale za pomylke przepraszam :)

Ilu skladaczy sklada z gorszych podzespolow, zeby miec nizsza cene? Pewnie wielu. Ale nie kazdy sie stara miec ta cene nizsza. Jak komus tylko na tym zalezy, to powinien jechac do marketu, powinien byc zadowolony... Niektorzy zwracaja uwage tez na inne rzeczy ;) Z marzami to chodzilo Ci o marze duzych firm czy malych? Bo nie zrozumialem do konca. Jesli o tych pierwszych to sie zgodze ;) Jesli o drugich, to chyba ciezko znalezc branze, gdzie marze sa nizsze, akurat cos tam wiem na ten temat.
Ale masz racje, jesli producent jest naprawde duzy, to czesc podzespolow sam sobie sprowadza od producenta i przebitki sa bardzo duze. Inna sprawa, ze oni ten zysk wola zwykle zostawic sobie, niz opuscic ceny, wiec klient wcale nie jest tak bardzo do przodu. A czy skladaja dzieki temu z dobrych podzespolow? Obserwujac tych najwiekszych to akurat watpie, czasem mozna sie za glowe zlapac.

Ja osobiscie cale zycie wybieralem skladaki i nie zamierzam tego nawyku zmieniac :) Nigdy na tym zle nie wyszedlem. Juz sama mozliwosc dokladnego wybrania czesci jest dla mnie wystarczajacym powodem. A i cena wcale nie jest zwykle wysoka, jak sie wszystko dobrze przeliczy. Tyle, ze kupujac markowy sprzet, zwykle widzimy tylko podstawowe parametry. O dokladnym wykazie jaki dokladnie podzespol i jakiego producenta siedzi w srodku mozna raczej zapomniec.

Co do szukania po necie, to troche szkoda mi czasu, a i potrzeby takiej nie mam :) Jesli zechcialbys rzucic jakis przyklad takiej duzej firmy, to latwiej byloby mi sie odniesc do tego. Bo na razie moge tylko zgadywac, o jakich mowisz. A wcale nie wszystkie przeciez dzialaja podobnie.

Odnosnie tych certyfikatow... Nie napisalem, ze duze firmy nie zatrudniaja elektronikow i innych odpowiednich ludzi :) Odnioslem sie tylko do faktu, ze wspomniane wczesniej papierki, to akurat inna bajka i dlatego chyba nie maja tu specjalnego zastosowania. Poza tym, czy jestes pewien, ze w malych firmach nie ma ludzi z podobnymi papierkami? Jak firma powaznie mysli o tym co robi, to laikow raczej nie zatrudnia. Wiekszej dostepnosci testow w wielkich firmach nie da sie zaprzeczyc. Co nie znaczy, ze w malej firmie nie mozna dobrze dobrac zestawu. Prace duzej firmy mialem kiedys okazje zobaczyc od strony serwisu, cudow tam nie robia.

Zreszta, wszystko ma plusy i minusy. I niech kazdy sobie sam wybiera co gdzie kupuje, nie ma co kopii kruszyc. Duze firmy tez maja minusy. Wiele z nich np. plombuje obudowy, uniemozliwiajac zajrzenie do srodka. Dla mnie to dyskwalifikuje sprzet z miejsca. Inna sprawa, ze maja wdrozone procedury, ktorych sie trzymaja, czasem to dobrze, czasem niekoniecznie. Przyklad, znajomy wiedzial co sie zepsulo, ale nie mogl sobie wymienic, bo plomby. Musial wysylac, sprzet wrocil po 2 tygodniach nietkniety, bo go nie wyslal w oryginalnym kartonie... W zwyklym sklepie zakladam nie byloby problemow, a glupi spalony zasilacz mialby wymieniony od reki, zamiast czekac 3 tygodnie bez sprzetu. Tak wiec jak pisalem, kazdy ma wolny wybor, a rzeczy idealnych nie ma. Jeden woli to, drugi tamto i jest ok :)

Jarek

Gazela a konkretniej ?

Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, póki nie poznałem internetu. (S.Lem)

Quis custodiet ipsos custodes? ;)

Jarek

Giełda komputerow w Wawie !!!!!

http://ww6.tvp.pl/4559,20070902550607.strona

Jeśli obrabiasz mi dupę , to nie zapomnij mnie w nią i pocałować :)

grunt to dobra bajera w reklamie :)

Asteroida Apophis, która może uderzyć w Ziemię, pojawi się koło naszej planety w 2036 roku. Naukowcy nie wiedzą jednak, czy nas ominie, czy uderzy w planetę. Apophis jest tak duży, że jego uderzenie zniszczyłoby życie na Ziemi. Dlatego jedno ze stowarzyszeń astronomów urządziło konkurs dla uczonych. Mają za zadanie wymyślić, jak dokładnie wyliczyć jego kurs.
więcej: dziennik.pl

rudy błazen z druhem

Kompleksowe plany zagospodarowania przestrzennego!!! Zaden duzy inwestor tu nie przyjdzie bo ma lepsze miejsca a i w sumie nie jest potrzebny bo i tak nie ma w lomzy komu pracowac, wiem to z doswiadczenia ze jest problem z pracownikami...

LUDZIE , NIE JESTEŚCIUE NA BIEŻĄCO . W Łomży szykuje się dużo roboty , maja powstać fabryki w Suwalskiej Podstrefie i to nie zart , rozmowy są już zaawansowane . Turystycznie centrum jest odnawiane , na pl;acu koło szkoły PG1 posadone sa drzewka , troche niektóre połamane , ale licza sie intencje i maosz drzewka zostana 'uzupełnione' . Jedynie , o co mozemy sie martwic to bulwaryn nad Narwia i przebieg trasy Via Baltica .

Ares

ludzi mądrych trzeba

Zurcio. rondo na zawadzkiej jest budowane w ramach ofsetu przez market na gorce przy kosciele tak ze zadego romontu by sie za ta kase nie zrobilo, a ronod w tym miescu jest idelanym rozwiazaniem dla mieszkanicow przyleglych osiedli. ja zaoszczedze na tym ok 500-700 zl rocznie bo nie bede musial objezdzac prusa i zawracac na zawdzkiej. niby taki niewielki odcinek, a w ciagu roku troche kilometrow tam sie nadkladalo.

Autor: yoo (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 01-09-07 16:06

Rbn przezywasz jakby stary wlazil ci do wanny .... jebac policje ***** zadna z nich atrakcja...

'Still me Till they Kill me.. I love it when they fear me..'

"PEDAŁ" - a co na to lekarze? Matko tylu chłopa ".... jebac policje *****" to się ma witalność.

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org