Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Wielki sukces PSiK |
a jeśli chodzi o łomżyńskie sklepy to ja jestem z Nordcomu zadowolony (na Bema)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Wielki sukces PSiK |
Treść jest ukryta
|
|
gólnie nie widać żeby coś się zmieniło...(jak w całym mieście) hahahaha
|
|
Treść jest ukryta
|
|
W 1982 r. Urząd Miejski ogłosił "Plebiscyt na 10 najlepszych sportowców miasta Łomży w roku szkolnym 1981/82". III miejsce w kategorii juniora młodszego zajęła Teresa Kaczmarczyk. W 1983 r. w wojewódzkim konkursie "Talent 83" wygrał zapaśnik Sienkiewicz Marek, ale II miejsce zajęła Małgorzata Cudnik. Konkurs odbył się pod patronatem łomżyńskiego tygodnika "Kontakty". Wyróżniono również trenera Józefa Olesia. W 1983 r, w plebiscycie "Trener i wychowawca młodzieży" zajął on I m. razem z Sławomirem Kobylińskim trenerem szermierzy "Zorzy" Łomża. . Organizatorem był Zarząd Wojewódzki Związku Socjalistycznej Młodzieży Polskiej wraz z Wydziałem Kultury Fizycznej i Turystyki Urzędu Wojewódzkiego i Wojewódzką Federację Sportu. W 1984 r. również w tym konkursie zajął II m, za trenerem zapaśników "Warmi" Grajewo Kierdelewicz Władysławem, a w 1985 r. także wygrał ten plebiscyt. Wyniki tych konkursów i plebiscytów ogłaszano na początku roku następującego po roku który był oceniany. W 1983 r. otrzymał brązową odznakę "Zasłużony Działacz Kultury Fizycznej", a w 1984 r. medal "Za zasługi dla województwa łomżyńskiego". W 1986 r. ogłoszono "Plebiscyt na pięciu najlepszych zawodników i trenerów 10-lecia Wojewódzkiej Federacji Sportu". Konkurs z nieznaczną przewagą wygrał ciężarowiec Bogdan Bakuła, ale drugi był kanadyjkarz Marek Darkowski. Następne miejsca zajęli: zapaśnik, Marek Sienkiewicz; lekkoatleci, Adam Kosakowski oraz Grażyna Konopka. Wśród trenerów I miejsce zajął Ryszard Głowacki (zapasy), ale II miejsce uzyskał Józef Oleś, szkoleniowiec kajakarzy. Następne miejsca zjęli: Henryk Haponik (podnoszenie ciężarów), Tadeusz Susoł i Jerzy Witkowski (lekkoatletyka). Imprezy te odbywały się z udziałem ówczesnych wojewódzkich i miejskich władz administracyjnych oraz przedstawiciela komitetu wojewódzkiego partii. Uczestniczył wicewojewoda odpowiedzialny za kulturę, dyrektor wydziału kultury fizycznej w Urzędzie wojewódzkim, wicekurator oświaty i przedstawiciele innych organizacji i instytucji wspierających swoim działaniem sport. Często również brali udział przedstawiciele central związków sportowych. Polski Związek kajakowy najczęściej reprezentowali wiceprezes Edward Serednicki, kierownik wyszkolenia Tadeusz Wróblewski i trener kadry juniorek Witold Pawelec. Trenerzy i zawodnicy otrzymywali dyplomy, puchary, nagrody, odznaczenia, podziękowania i kwiaty. Zapraszano na nie rodziców sportowców i im również składano gratulacje i podziękowania. Wszystkie wymienione plebiscyty i podsumowania spartakiad były bardzo uroczyste, miały duży wymiar propagandowy, a także wychowawczy. Akcent propagandowy służył eksponowaniu zainteresowania partii i władz administracyjnych sprawami kultury fizycznej.18 cdn. Studia Łomżyńskie nr XI Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego rudy błazen z druhem
|
|
Kiernek pracuje i mam malo czasu jak instaluje ktorrent to brakuje mi jakis pakietow i przerywa instalacje
|
|
na wioskach, a przy okazji może chce ktoś kupić poldka.
|
|
|
ja Cie tez
|
|
Czy z CB czy bez to tak sie zapier.... Ja tam się bardziej martwie ze maja duze silniki w radiowozach. A z dugiej strony jak maja juz te CB to można im powiedzieć co sie mysli skoro cię słyszą rudy błazen z druhem
|
|
Zobacz sobie tutaj jakich pakietów dokładnie trzeba: http://rpm.pbone.net/index.php3/stat/4/idpl/4319961/com/ktorrent-2.1.4-1mdv2007.0.i586.rpm.html dlatego właśnie nie lubię dystrybucji opartych na rpm... emerge czy pacman biją na głowę wszystko... potem jest apt-get i deby... a na szarym koncu rpm... Jarek
|
|
Może znajdziesz na tej stronie...www.slub.lomza.pl
|
|
Słowników ortograficznych zabrakło w Łomży dla wszystkich? :/ Widzę,że tylko nieliczni takowe posiadają.
|
|
Dżemdobry :D lol ale tematy to już takie jakby niebyło o czym pisać ;D powaga respect,dla autora :D
|
|
papkarol w domu Twoim chyba znowu Napoleon uciekł ??? Jarek
|
|
pasmo lotnicze 2 m zreszto gdzie ich nie ma :D ale mistrzostwa dopiero 5-7 października
|
|
Siemanko!! Mam pytanie do osób często bywających w Alibi a mianowicie chodzi mi o muzę z Alibi. Spodobały mi się dwa fajne kawałki co często lecą w Alibi ale żecz w tym że nieznam ich czy ktoś zna jakies tytuły fajnych nut często puszczanych w Alibi jak tak to proszę o tytuły. THX
|
|
no wiesz "żecz" w tym ze w alibi leci duzo kawalkow :]
|
|
|
Pojebało ich z tymi rondami
|
|
:)
|
|
powtorze za przedmowcami... GRUSZFELD OBOK PIERWSZEGO LO !!!! ODRADZAM SZczerze lok
|
|
"Autor: Tommek (---.centertel.pl) Data: 01-09-07 21:09 Tylko i wyłącznie Firma Komputery-Serwis na Al Legionów koło Asaja" GDZIE JEST ADMIN? Posty o charakterze reklamowym miały być usuwane a ten bez wątpienia takowy posiada gdyż nie wierze ze ktoś mógłby ich polecić, chyba żeby śmierć zamówić, hehe. także panu cwanemu marcinkowi i jego przydupasom dziękujemy. Dorzucę swoje 3 grosze do dyskusji o markowych kompach. Kase na kompach zacząłem zarabiać jeszcze przed matura czyli 10 lat temu, przez ten czas przewinęło się przez moje ręce trochę kompów. Przez prawie 2 lata służbę pełnił IBM z górnej półki. NIGDY sie nie zawiesił a obudowę po nim (z konca lat 90) używam do dzisiaj i nie zamieniłbym na żadnego teraźniejsze padło. IBMowska bije je na głowe pod względem funkcjonalności i estetyki. Kilka miesięcy temu kupiłem przenośne HP - po to żeby pracować na nim w terenie a nie bo moda na laptopy. dostaje on w kość na prawdę ostro a śladów użytkowania na nim nie widać. za ta kase mogłem kupić np acera o 2x lepszych parametrach ale nie żałuję ani chwili. miałbym teraz obdarte ze "sreber" padło z ledwie żyjącą baterią i nagrzewającym sie touchpadem który drażni opuszki palców przy robocie. przykłady mógłbym mnożyć, więc jak słyszę jakiegoś pokrzykującego teoretyka twierdzącego że kupować taki sprzęt to snobizm to chce mu tylko powiedzieć że w du#$% byłeś i go&*@ widziałeś lub też gul ci śmiga ze inni mają coś porządnego a ty sie męczysz z gruchotem, hehe.
|
|
nic nie robić tylko latać, akrobacje kręcić wciąz Być ŻELAZNYM po kres świata tu w przestworzach jest nasz dom (..) nic nie robić tylko latać, bez zakazów albo norm być ŻELAZNYM całą wieczność to fly forever we were born. www.zelzany.azl.pl był wspaniałym ojcem, mężem, dziadkiem, wujkiem, pitotem... człowiekiem [*]
|
|
dran, world - podoba mi się Wasza dyskusja. Mało się tu takich spotyka gdzie 2 osoby wymieniają się pogladami bez użycia wulgaryzmów. A tak odnośnie tematu: Pierwszy komputer kupiłem w Simmtechu i byłem zadowolony. Jak pewna osoba wspomniała obecnie istnieje gwarancja D2D(door to door) z i miałem okazję z niej skorzytać. Serwis przyjechał, wziął mi monitor, i po tygodniu przywiózł naprawiony. Kolejny komputer (już laptop) kupiłem na Allegro i nie narzekam. Działa niezawodnie. Tym lepiej że za taki sam komputer w Łomży chcieli 600zł więcej Zbych
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |