Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
To jest Łomża ! |
Admin powinien juz chyba zamknac ten post bo nic nowego tu nikt nie wymysli poza wypiesywaniem ew glupot!!! _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: To jest Łomża ! |
Wygralismy !! xD
|
|
Gratulacje dla drużyny za walkę i 3 punkty :)
|
|
Musiałbym się położyć, aby wyrównać poziom Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Kobiety wina policja ustaliła. Hurrrrra. Ok jest winny. Brawo policja, brawo prokurator, brawo sąd, brawo nawet dla kata. Tylko czy , to zwróci zdrowie lub zycie??????????? A czy motocyklista zdaje sobie sprawe z tych wszystkich uwarunkowań, które tworzą tak niebezpieczną sytuację. (dziurawe , krzywe , brudne drogi, brak nawyków u kierowców samochodów, warunki atmosferyczne) Czy zdaje sobie sprawę , ze nawet bez kontaktu z innym pojazdem może lecieć jak pocisk w najbliższe krzaki, zabudowania, z powodu dziur , zanieczyszczeń czy tylko wachnięcia się innych pojazdów Czy zdaje sobie sprawę , że tylko przez ułamek sekundy moze być widoczny w lusterkach. A czy motory sprowadzone po kraksach - z zachodu- aby taniej, gwarantują bezpieczną jazdę. Szkoda chłopaka, ale niech inni się zastanowią zanim kupią motor. Myśle , ze laski wolą całych i zdrowych chłopaków. I nie koniecznie na motorach :)))))
|
|
no bo "wsrane" znaczy ze "wsrane" -jak sama nazwa wwskazuje. Piss off !
|
|
Trąbka _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
a na forum dalej wsrane tematy, dlatego trzeba wrzucac jeszcze glupsze na top.
|
|
dziekuje SG1 :) _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Jutro rekonstrukcja w Nowogrodzie, ale podobno w nowym miejscu. Kto wie jak tam dojechac?
|
|
Trąbka! Piss off !
|
|
ojej straszny problem bo klawisza "alt" nie chce mi sie wciskac na klawiaturze i juz wielkie sapanie sie zaczyna jak zwykle. mniejsza o wiekszosc ja pasuje, wychodze _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Autor: edyta06 (---.lom.netster.pl) Data: 25-08-07 17:33 w Łomzy panuje straszne zlodziejstwo a co najgorsza nikt na to nie zwraca uwagi-szczegolnie nasi super stroze prawa,gratulacje dla nich,i mam nadzieje ze nie powrastaja w te stolki zamiast wziasc sie do roboty A jak tyto sobie wyobrazasz piszac o strozach prawa w tej sytuacji? Co niby maja za toba chodzic by nie doposcic do kradziezy? W miescie jest kilkadziesiat tysiecy ludzi a policjantow kilkunastu na sluzbie. Pomysl najpierw zanim bedziesz w kogos ciskac inwektywami. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Heh, teraz wszyscy widza, ze nie tylko robisz bledy, ale nie wiesz nawet na czym one polegaja. Lepiej bylo nie pisac tego posta ;)
|
|
Witam. Wariant I Na rondzie, na placu Kościuszki skręcasz w stronę ulicy Pięknej. Następnie skręcasz w prawo i kierujesz się na Jednaczewo. Za Jednaczewem kierujesz się prosto, w stronę wsi Szablak. Po minięciu wsi Szablak jedziesz cały czas prosto, w stronę Nowogrodu. Po minięciu kliku km po prawej stronie będzie rzeka a po lewej stronie będzie rozbity bunkier, w okolicy którego odbędzie się inscenizacja. Piss off !
|
|
Wariant 2 Pokręcić się troche po Łomży i zwracać uwagę na znaki drogowe ;) _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Cytat: Brawa dla mnie :) :)
|
|
O kurde to juz rok minal od tej rekonstrukcji??? Cholera jak ten czas leci... :/ _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
<bije brawo>
|
|
Ja też zgubiłem portfel i na drugi dzień znalazł się znalazca Camel : koniecznie zastrzeż dowód w biurze dokumentów zastrzeżonych (możesz to zrobić w każdym banku) dzięki czemu nikt nie założy na Ciebie konta ani nie weźmie kredytu, chociaż może być już i tak za późno
|
|
"nie placi sie za poprawki ale placi sie za warunki." aha, to jest ok :P pomylilem nazewnictwa. A co do ludzi tak placzacych nad lamaniem polskiej ortografii. Take it easy :P aby pracowac w UK nie jest potrzebna. A na serio, to naprawde w wielu zawodach umiejetnosc ladnego pisania nie ma zadnego znaczenia, wiec nikomu nic sie nie stanie gdy bedzie wiecej absolwentow, chociaz niektorzy nie umiejacy pisac :)
|
|
No tak, na kierunkach w ktorych ksztalci PWSIiP na pewno nie jest potrzebna... ;) Nie ma to jak poslac maila albo oddac jakas dokumentacje, czy raporcik z bykami, zwlaszcza klientowi ;) Ja sie do bledow nie czepiam, wole sie skupiac na tresci, ale fakt faktem, ze marnie to wyglada, jak osoba z wyzszym wyksztalceniem wali byk na byku. Inna sprawa, ze przez siedzenie w necie, sam juz coraz wiecej ich robie, bo jak sie czlowiek takich kwiatkow naczyta, to pozniej juz czasem sam nie wie jak cos poprawnie napisac. Chociaz jak mi ktos zwroci uwage na bledy, to wiem juz zwykle na czym one polegaly. Dlatego w tym przypadku nie czepialem sie do Loveley absolutnie, zauwazylem tylko, ze glupio wyszlo ;) Mogla chociaz sprawdzic poprawna pisownie przed wyslaniem posta ;) Nie dalaby innym powodow do radosci. Wracajac do tematu, to tez w sumie nie wiem, po co tu te wszystkie wypociny o wysokim poziomie, skoro autorka juz na wstepie martwi sie, czy nie trzeba duzo zakuwac ;) _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
abcd dobrze mowisz :) (raczej piszesz) hehehe _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
A może tak więcej pieszych patroli na ulicach??? Straż miejska też niech zostawi ten fotoradar, bo łapanie kierowców którzy jadą 61 km/h po Poznańskiej to dziecinada. Wiadomo,że nie można winić tylko tych na dole, ale ja swojego dzielnicowego nigdy na oczy nie widziałem. Podobne siedzi i tabelki wypełnia.
|
|
Od czegoś przecież służy MS Office i autokorekta:) Jakoś nikt nie skarżył się na moje raporty a wręcz przeciwnie były oceniane zawsze na 5, w przeciwieństwie do osób, które przeniosły się z prawa
|
|
I to sie wlasnie chyba msci teraz na ludziach. Owszem, funkcje sprawdzania pisowni w MS Office sa bardzo przydatne i warto z nich korzystac. Szkoda tylko, ze nie zawsze sa pod reka, w przeciwienstwie do nabytych umiejetnosci. Idac takim tropem, mozna dojsc do wniosku, ze wogole nie warto sie uczyc, wszystko w koncu mozna znalezc chocby w internecie. I faktycznie warto wziasc pod uwage, ze jesli ktos obcy dostanie pismo z bledami, to automatycznie nizej ocenia inteligencje i kompetencje osoby piszacej. Wiec warto o to zadbac, dla wlasnego dobra. A odnosnie porownan do osob, ktore skads sie przeniosly itd. to nie zawsze warto rownac w dol. Z obserwacji powiem, ze moim zdaniem to wlasnie najwieksza bolaczka lomzynskich uczelni... Zamiast brac przyklad z lepszych, latwiej sie pocieszac, ze sa gorsi. I to samo niestety tyczy sie poziomu nauczania, zauwazylem wyrazna tendencje do obnizania wymagan, na czym ewidentnie zyskuja osoby chcace tylko przebrnac przez edukacje, a traca lepsze. Bo nawet jesli trafiaja sie dobrzy wykladowcy, to niestety traktuja studentow jak przedszkolakow, slaba grupa to mniej wymagamy... Przeciez uczelnia nie pozwoli na to, zeby polowa wyleciala ze studiow. W zasadzie jestem zdania, ze studia w Lomzy nie sa warte pieniedzy, ktore kosztuja. Praktycznie wszyscy, ktorych znam i ktorzy cos umieja, nauczyli sie tego we wlasnym zakresie, a nie na uczelni. Szkoly sie oczywiscie chetnie takimi studentami chwala, w czym nie przeszkadza im fakt, iz zwykle niewielka w tym ich zasluga. A szkola powinna dac chyba przynajmniej solidna baze do dalszego rozwoju, czego tutaj niestety brakuje. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
straz miejska to porazka wyciagaja tylko pieniadze od biednych ludzi, ktore potem są przeznaczane na bog wie co. wystawiaja mandaty za to ze np.samochod stoi troche na chodniku, a jak jakis pijaczyna zaczepia ludzi to nie reaguja. do du..p...y z takimi pajacami tylko pieniadze nie potrzebnie miasto na nich wydaje.
|
|
"Skąd mam wiedzieć czy pismo, które dostanę będzie napisane przez kompetentną i wykształconą osobę, czy przez tumana po trzech klasach podstawówki ( w dodatku przez pięć lat zaliczonych :D)" Po coz ci ta wiedza? _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Kirenek Ma rację,jeśli tak Was to bili po co rozgłaszacie to ba forum?Gdyby dotyczyło to kogoś Wam bliskiego nie roztsząsali byscie tego :]
|
|
MasaViV nie masz racji. porównywanie PWSIiP do uniwersytetow nie jest miarodajne, gdyz uniwersytety w wiekszosci maja kilkudziesiecioletnią działalnośc i wielkie zaplecze dydaktyczne a PWSIiP jest bardzo młoda uczelnia, ktora bardzo szybko sie rozwija. stawianie w jednej lini Łomżyńskich uczelni nie jest dobre, bo janskiego jak i wsa nie mozna okreslic mianem uczelni, wiec pozostaje tylko jedna czyli PWSiP faktem jest to ze wykladowcy ktorzy przeszli do PWSiP z janskiego staraja sie zanizac poziom edukacji ale zmienia sie to z miesiaca na miesiac, bo szkola ma okreslony program nauczania ktory trzeba przedstawic studentom. Łomża to nie warszawa czy sledziowo i napewno na niektore rzeczy patrzy sie tu inaczej, ale co panstwowa uczelnia to panstwowa przykladowo wyksztalcenie jednego studenta PWSiP prawdopodobnie kosztuje rocznie 15 tys zł. a w janskim nie wiem 2 500 zł liczby mowia same za siebie :) jakie macie teraz wnioski ?
|
|
Darck, dlatego napisalem, ze mozna by tym tropem dojsc do takich wnioskow, w domysle blednych wnioskow ;) Co do roli uczelni to sie nie zgodze. Jesli mam sie uczyc we wlasnym zakresie, a uczelnia ma mi dac tylko papierek, to za co place? Powinni w takim razie wprowadzic egzaminy panstwowe, do ktorych moglby kazdy podejsc i jesli wykazalby sie odpowiednia wiedza, dostawalby papierek. Niestety jak sam zauwazyles, niektore zagadnienia sa specyficzne i zlozone. I nie dojdzie sie do nich samemu. Dlatego napisalem, ze uczelnia powinna dac solidne podstawy do rozwoju, bo pozniej juz oczywiscie kazdy rozwija sie sam. Tylko jak ma sie rozwijac, jesli nie ma podstaw? Nie wymysli przeciez wszystkiego od nowa. I niestety, mam pewne watpliwosci, czy nasze uczelnie warte sa czasu i nakladow finansowych, jakich wymagaja. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
tak na marginesie caly czas mowisz ze za cos placisz , tylko nie wiem czy chodzi ci o ksiazki, utrzymanie sie, czy oplaty za studia, bo jezeli chodzi tutaj o lomzynska panstwowke to ona jest jak sama nazwa wskazuje panstwowa czyt. w systemie dziennym bezplatna
|
|
Hmm o karze śmierci możemy zapomnieć bo o ile się nie myle traktaty miedzynarodowe nie pozwolą nam na to ... a szkoda! _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
temat o gps wcale nie jest głupi, zwłaszcza jeśli chodzi o nadajniki bo ich to jak na lekarstwo oo loosac jak tam w gda.pl ?
|
|
a podatnik to ja i Ty i oni
|
|
stąd wniosek, że zaoszczędzone 10gr to wzarobione pieniądze
|
|
"Darck: Ano chociażby po to, że jeśli np. w urzędowym piśmie zobaczyłbym tyle "byków" to od razu wiedziałbym, że pisał to baran bez mózgu i nie zawracałbym sobie głowy jego wypocinami. Od razu wiedziałbym, że mam do czynienia z niekompetentną osobą, która dostała pracę "po znajomości" i nie ma bladego pojęcia o tym, o czym pisze. Wtedy musiałbym brać sprawy w swoje ręce, nie zwracając uwagi na "fachowość i kompetencje" autora pisma!" I w ten sposob potraktowalbys gorzej osobe, ktora zostala slabiej wyposarzona przez nature w szare komorki. (lub ma dyslkesje). Tak byc nie powinno. Wiadomo, ze w Polsce mamy tej biurokracji za duzo. Przykladem powinny byc USA, gdzie pisma urzedowe sa tak przygotowane, zeby idiota mogl je wypelnic kreslac krzyzyki. Po prostu maksymalne uproszczenie. W wiekszosci spraw obywatel - panstwo nie jest konieczne przelewanie wypocin, ale tego sie u nas niestety wymaga. Z drugiej strony w Lomzy ksztalci sie ludzi z zarzadzania. Oni chyba jednak powinni umiec sie wypowiedziec na papierze :) Masz racje. .
|
|
slyszal ktos cos o odpuscie w parafi NMPczestochowskiej przy poznanskiej ??? podobno ma byc jakis festyn i pokaz ogni sztucznych na koniec, a w miedzy czasie koncert rosiewicza ...
|
|
Policja nie może! Ustawa im zabrania... niestety ;)
|
|
Witam Nazywam się Zbysio Serafiński czy jakoś tak ;P Słyszał ktoś może ... bo ponoć jest w Łomży zajebisty fotograf. Serafiński czy jakoś tak. Robi cudne zdjęcia naj naj najlepsze na świecie. Poprostu muszę dostać jego namiary. ( PROSZĘ ZOSTAWIĆ NA FORUM TO INNYM SIE PRZYDA ;) ;D
|
|
edyta: bez urazy ;) ale jednak powiem do małej główki że piszę się: klientem
|
|
podobno 10-cio lecie parafi
|
|
To 10-lecie parafii. Już coś się dzieje. Stoją stragany z badziewiem jak na wiejskim odpuście i kilka dużych reklam pewnej firmy z branży mięsnej. Scena też już jest gotowa. Parę minut temu przeprowadzali próbę dźwięku. Też słyszałem, że ma wystąpić A. Rosiewicz ale szczegółów nie znam.
|
|
witam. dostałem fotkę z grajewa:( i mam pytanie -bo autko jest zarejestrowane na mamę , czy żeby pojechać do nich i zapłacić mandat to muszę z nią tam jechać? czy mogę sam pojechać i się przyznać że to ja jechalem? z góry dziękuję za okazaną pomoc. fotka zropbiona była przez straż miejską w grajewie _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Oj, masz duzy problem kolego. Zachcialo sie szalenstw, hehe.
|
|
mogło by być tak jak rok temu lepsza miejscówka
|
|
...czyli na tył samochodu z tych urządzeń też fotki można robić...
|
|
|
|
zawsze tak było że fotoradary przenośne robio też foty od tyłu, niektóre stacjonarne też
|
|
nasza drogówka jest fajna.Uwielbiam białe czapki i te biały czapki serdecznie pozdrawiam.
|
|
Rosiewicz będzie od 20 do 21 a potem sztuczne ognie.
|
|
uomrzan: poczekaj na swoją tragedię. niech ją rozgłoszą media, bądź na pierwszych stronach gazet, niech Ci kamery wniosą na pogrzeb wtedy zrozumiesz że nie będziesz chciał by trąbiono o Tobie we wszystkich mediach. ciekawe kogo wtedy będziesz nazywał debilem.
|
|
z www.solidarność.org.pl -----------wzrost wynagrodzeń w państwowej sferze budżetowej w przyszłym roku w stosunku do roku bieżącego - 9,3 proc. przy uwzględnieniu wskaźnika wzrostu płac w sferze budżetowej i wzrostu płac wynikającego z redukcji składki rentowej od lipca 2007 i stycznia 2008. Zbych
|
|
niech nam admin żyje 100 lat . a tak nawiasem muwiąc to jakas masakra jest .
|
|
Pamiętacie że w miejscu gdzie teraz jest rozbudowane skrzyżowanie Sikorskiego z Al.Legionów była kiedyś fabryczka gdzie produkowano taczki. Gdy wracałem do domu ze szkoły siódemki zawsze bił z tej manufaktury smrodliwy zapach asfaltowej, czarnej farby, którą malowano ,,wyrób gotowy". Przekraczając Sikorskiego w kierunku do centrum miasta tuż przy skrzyżowaniu był społemowski sklep spożywczy i obok niego prywatny sklepik, też spożywczy. Jeśli w kieszeni były jakieś złotówki z kieszonkowego to wpadało się do państwowego spożywczaka na oranżadę lub szampana (mlecznego szampana w buteleczkach od śmietany pamiętacie?). Jeśli nie było w państwowym (normalka) to w prywatnym sklepiku można było dostać oranżadę z wytwórni Siergiejewicza z nowogrodzkiej. W każdej butelce była inna proporcja soku i wody. Loteria, bo nigdy nie wiedziałeś czy będzie przesłodzona czy niedosłodzona. Bywała też polo-kokta (nie jestem pewien czy tak się to pisało) czyli polska wersja coca-coli lub frument - napój miętowo jabłkowy. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" Masz rację kulig. Zerknij przy okazji na stronę www.crodo.pl . Fotograf ten zaczął również na przełomie 2003/2004, nie miał szkoleń ani warsztatów itp.Zerknij na reportaż w jego wykonaniu i porównaj do jakości reportaży z zakładów foto. A co do sprzętu to co ci z aparatu za 20tyś złotych jak nie masz oka i wyczucia ... Myślę że teraz przyznasz rację ze to nie sprzęt robi zdjęcia ;) _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
A ty lekceważysz ŁKS. Nie LKS tylko ŁKS Sorry za off-topic.
|
|
mój znajomy ma opla corse 1.2 z gazem do sprzedania, chcesz namiar ?
|
|
FIN jakie hamidło masz na myśli ? hamów ze wsi czy hamów z miasta bo i tu i tu się zdarzają !!! Ale pewnie jesteś "wielkim" łomżyniakiem a reszta podlaskiego to dla Ciebie hamy... hamstwo zacznij plenić od siebie i nie wypowiadaj się na temat ludzi których tak naprawdę nie znasz i oceniasz ich pochopnie np. na podstawie samochodu !!!
|
|
Który według was jest najlepszy salon fryzjerski w Łomży?
|
|
Wydaje mi się, że ten na Małachowskiego, pracuja tam dobre fryzjerki i wykonczenie takie nowoczesne, mi sie podoba. Ja do nich chodze :D
|
|
Lewandowski nie ma papierów do trenowania II ligowy klub, więc za jakiś czas nasz *** PZPN się będzie domagać nowego trenera z papierami bo wątpię żeby zrobili u nas wyjątek .
|
|
Nie osądzam. Ale trzeba było tak od razu. Napisać JASNO ortodontę innego niż jakaś tam i jakaś tam bo nie jesteś zadowolona z ich usług. Tak by chyba było prościej.
|
|
Ja uważam że dobrze robi Lewandowski... Najlepiej od razu odpaść z pucharu, przeciez to logiczne że MY(ŁKS) nie zdobędzie pucharu... im wcześniej odpaniemy tym będzie lepiej dla piłkarzy...troche więcej odpoczynku itd...
|
|
Przeczytajcie i sami ocencie... http://www.allegro.pl/item231310341_bez_ceny_minimalny_bo_jest_tanio.html dziwie sie,że ten człowiek porafi posługiwać sie komputerem
|
|
No radia maja, ale jak sie posyla 73 dla Niebieskiej Astry kombi z bialymi drzwiami - to juz nie odwzajemnia przyjazni na drodze ... a tyle sie mowi o kulturalnej #19 :). A z drugiej strony przez CB predzej sie dowiedza o pozycji swoich kolegow po fachu niz od dyzurnego - wiec mozna to podciagnac pod ulatwienie i usprawnienei sobie pracy :), czyli wieksza efektywnosc <R>... Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
do tego linku..... BUAHAHAHAHAHHAa LOL ;D xD
|
|
Co się dzieje z stroną http://www.lks.4lomza.pl/ cały czas jest napis The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later. Apache/1.3.37 Server at www.lks.4lomza.pl Port 80 ????
|
|
W PG 1 miały być do odebrana w dniach 27,28,29 sierpnia Zamiat mundurka zastałem kartkę iż mundurki będą sprzedawane w późniejszym terminie o czym poinformuje kolejna kartka a pozatym zamówienie mioało kosztować 110 zł a była zmiana cen i nie wiem czy 200 zł mi wystarczy Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |