piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
W aresztach i zakładach karnych komorowski zdobył 91,9 proc. poparcia

z szalikiem było jechać. :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: W aresztach i zakładach karnych komorowski zdobył 91,9 proc. poparcia

a co do tego ze szamba nie nazywajamy perfumeria to sie zgadzam bo np pwsiip nie dorasta do piet UWM czy tez uniwersytetopwi warszawskiemu itp ale jak narazie to spieramy sie chyba o uczelnie z lomzy a nie z innych miast a tu juz jest wielka roznica

Piss off !

loveley: zajrzyj proszę do encyklopedii. pomogę Ci w tym.

Hipokryzja (od gr. hypokrisis, udawanie) - zachowanie lub sposób myślenia i działania charakteryzujący się niespójnością stosowanych zasad moralnych.

Hipokryzja może się przejawiać na następujące sposoby:

oficjalne głoszenie przestrzegania określonych zasad moralnych i jednoczesne ich "ciche" łamanie, gdy nikt ważny tego nie widzi (np. głoszenie przez polityka, że walczy z korupcją i jednoczesne branie przez tego polityka po cichu łapówek),
stosowanie różnych, sprzecznych wzajemnie zasad moralnych przy różnych sytuacjach (np. wymaganie od dzieci, żeby nie piły alkoholu i jednoczesne upijanie się samemu),
wymyślanie rozmaitych teorii, które w pokrętny sposób tłumaczą stosowanie różnych norm moralnych przy różnych sytuacjach (np. głoszenie, że zabijanie dzieci wroga w czasie wojny jest dobre dlatego, że wróg ten popełnił wcześniej zbrodnię mordując nasze dzieci),
tworzenie obszarów tabu - czyli spraw, o których się nigdy nie rozmawia publicznie; zazwyczaj są to sprawy, które w świadomości wielu ludzi są niemoralne, ale są lub były jednocześnie masowo praktykowane.
Hipokryzja jest stałą cechą ludzkich społeczeństw. Wynika ona z jednej strony z konfliktu między indywidualnym interesem poszczególnych osób i normami moralnymi panującymi w danym społeczeństwie, a z drugiej strony z konfliktu między normami obyczajowymi i moralnymi.

p.s. cieszę się, że niesiesz pomoc potrzebującym, ale czy musisz tak chlapać na prawo i lewo o tym?

nie muszę stwierdzać faktu o Twojej hipokryzji tylko i wyłącznie po osobistym poznaniu Ciebie. fakt stwierdziłem po Twoim zachowaniu na forum.

a tak swoją drogą. skoro pwsiip jest tak dobrą uczelnią to dlaczego szukasz pracy jako hostessa? ambitna jesteś. :)

od 11 jest wystawienie Jacka w marczyku a o 15:15 jest msza w Bożym Ciele a po mszy okolo 15:30 jest pochowanie

teraz to się nazywa ziobrotoken.

a co Ci ukradli, Edytko?

a ja myslalam ze na policjanta idzie sie z powolania tak jak na lekaza...........hihihihihih dobre

chyba za duzo mysle

Edyta powołania powołaniem ale z czegoś trzeba żyć,prawda??
Lekarskie powołanie jest wiec raczej lepiej opłacalne ;)

na ksiedza tez sie idzie z powolania..lol

Zostac Policjantem nie jest latwo,a nawet jesli sie uda to na poczatku pieniadze sa niewielkie.....:)

jedyny atut tego zawodu to chyba wczesniejsza emerytura choc z nia roznie tez bywa...

oby tak do końca

Bardzo dziękuję za pomoc. Szkołę już wybrałam. Teraz chodzi mi o metody nauczania.Czy zdecydować się na metodę tradycyjną czy Callana. Zamierzam nauczyć się biegle angielskiego żeby w przyszłości zdawać do NKJO. Którą metoda będzie efektywniejsza?

Ja słyszałem,że rozbudowują tam poprostu Radio Nadzieje żeby miala wiekszy zasięg :P Joke :) Budują tam następne... bloki mieszkalne

eheh gośc by był śmieszny gdyby po sam kebab jeździł do Mławy.
Czasami jest dobry czasami zły.

No lubią, lubią tylko nie zawsze mają czas!

ewentualnie dochamić

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org