Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ELEKTORAT KACZYŃSKIEGO |
jakieś konkrety? bo nie bardzo się orientuję o co biega
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ELEKTORAT KACZYŃSKIEGO |
to dziala w anglii na takiej zasadzie jak: np czytasz w gazecie o takiej parce ze akurat dostali warunki w stylu " zakaz zblizania sie na odleglosc 50 m do tego miejsca (w tym przyp ul sniadeckiego). a nastepnego wieczoru widzisz ich tam, to juz jest lamanie prawa, moga za to odpowiadac. Naprawde jest cos takiego, policja ma takie prawo, lecz nie wiem dokladnie jak to dziala,ale wiem to ze malolaci sie tego boja. _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
Ee wiesz co Sane One wole nalac sobie kieliszek wina, puscic Barry White'a pokrecic bioderkami w takt piosenki. Nie jestem jakąś nerwową frustratką, co to lubi narzekac, czy tez besztac innych. A Ty masz taki fajny podpis, szkoda że go nie wprowadzasz w życie... _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
ajj dobra... masz plusa za Barry'ego White'a :))) Jarek
|
|
Przypomina się powiedzonko: "Posłuchajta Barry'ego White'a i spadajta", :D Zbych
|
|
Barry White ma fajne nuty pościelowe hehe ale nie róbmy offtopicu :D _____________________ one track, one thruth. the thruth tracker
|
|
SaneOne: już i tak jest ogromny offtop i flejm :D Co za różnica jeden więcej? :) Co do Barry'ego to masz rację jest BARDZO pościelowy ;) Hmmm. Chyba czas zapuścić wąsy na Barry'ego i zacząć uwodzić na nie dziewczęta :D
|
|
Amen
|
|
Malachit myślę, że mimo wszystko - choć potrzeba na to sporo czasu - łatwiej jest w porę usłyszeć bardzo mocne słowa i wycofać się z toksyczego związku niż tkwić w pustce do końca życia. Małżeństwo to partnerstwo a nie wyzysk. Nie da się normalnie funkcjonować w związku który polega na pasożytnictwie i korzyści czerpie tylko jedna ze stron. Jak długo można dawać i nic nie otrzymywać w zamian. Wielkie zaangażowanie tylko z Twojej strony spowoduje, że Twoja siła i energia dawania wyczerpie się bardzo szybko jeśli nie będzie miała energi zwrotnej do naładowania. NIE WYSTARCZY DAWAć ŻEBY BYĆ.
|
|
Nienormalni. Jak chcą niszczyć, niech niszczą swoje. Ja tego nie rozumiem, jak można tknąć czyjąś własność i dla swojego widzimisię zniszczyć ją..
|
|
Ciekawy temat, szkoda ze w iekszosci wypowiadaja sie ludzie nie majacy zielonego pojecia o temacie, czyli zwykle tempe mieszczuchy ktorym definitywnei woda w lbie hlupie pewnei od czytanie debilnych artykolow w GW czy w Wprost. Jezeli jeden z drugim chce sie dowiedziec jaki to raj byc rolnikiem ok nies sie zorientuj w tym biznesie. zakup 1 ha ziemi w okolicy lomzy klasa 4 powiedzmy. - Cedny sa zroznicowane, w niektorych miejscach za durna lake (lonke) (25 km o lomzy) trzeba dac okolo 60 tys zl i trzeba stac w kolejce zeby ja kupic. Srednio ok 20tys za ha gruntu ornego. Z 1 ha mozesz dostac 800zl max doplaty, ale musisz siemie uprawic, zasiac, zebrac jak cie zbior interesuje. Uprawa na wiosne, w trakcie sezonu, i po zbiorach na jesien. Do tego dorzuc kombajn powiedzmy. 1 ha - gosc bedzie kosil do 1 godziny. Za godzine zaplacisz ok 250 zl i szukaj hetnego zeby na twoj 1 ha przyjechal. Zeby uprawiac ziemi, trzeba miec ciagnik najtanszy - to koszt ok 20-30tys zeby dalo sie pracowac - taki do 1ha. jak masz 50 ha, potrzebujesz ciagnika za ok 100 tys bez wiekszych luxusow. Maszyny - podstawowe - cen poszukaj w necie - potrzebujesz plugi zalezy od tego co posiadasz koszt od 6-25 tys, kultywator, cena w podonym przedziale, brony zwykle podwieszane - ok 3500zl, brony talererzowe - ok 5 tys zl. Siewinik do zborz - od 15 tys w gore.Co jakis czas zalezy od twojego doswiadczenia i jakosci pola - wymagane remonty maszyn rocznie to ok 4 tys zl. Do teg zuzycie paliwa. Ciagnik w czasie pracy polnej pali roznie zaleznie od wielkosci silnika - srednio 6-8l/ mh - motogodzine. Na wiosne, jak cie stac na agregat uprawny - znaczy ze masz ponad 40ha wiec juz i duzy ciagnik pojedziesz tylko raz po polu. Jak masz maly ciagnik, - czyli maly tez i areal 1 ha zwyklymi maszynami bedziesz jezdzil okolo 5-6h. do domu wracajac nie bedziesz wiedzial ze zmeczenia jak sie nazywasz. W czasei upraw dobrze bylo by zasilic uprawe nawozem mineralnym - ak cie bedzie na to stac ! cennik nawozow z necie - siewnik do nawozow od 8 tys byle jaki Do tego moze jakis oprysk od chwastow - opryskiwacz - - legalizacja, przeglady, + srodek chamiczny ktory aby kupic musisz zrobic sobie kursy kwalifikacje licencje itd. Na jesien jak juz zbierzesz, i nie bedzie ze jest lato goraco na sloncu w kurzu syfie - to wlasnei najlepsza pogoda jak przez tydzien nie pada, i jest sucho i goraco zeby robic zniwa. Zajmie Ci zbior z owego 1ha ok pol dnia. Zalezy co zasiejesz, jak uprawisz i dbal o to bedziesz taki zbierzesz. Jakie sa wydajnosci upraw z 1ha, tez w necie poszukac mozna ceny plonow rolnych tez spotkasz w necie. Dla uzmyslownienia z 1 ha ziemi powiedzmy ze wyciagniesz 2,5 -3 ton ( jestes dobry) zyta. Za tone dostaniesz cz na runku czy w skupie ok 600 zl w okresie zniw zdecydowanie taniej. Podsumuj sobie wszystko, i zastanow sie co pleciesz za androny. jak chcesz na roli przezyc majac do 20ha, zmuszony jestes do produkcji zwierzecej. Ta zas - to temat rzeka, napewno praca w rolnictwie zaczyna sie wczesnym rankiem nieraz i o 4 rano, standardoweo o 6 - bez wzgledu na pore roku, konczy sie wieczorem kolo 9 puki jest widno. Niekiedy spedzisz cala dobe w byudybku inwentarskim bo cos sie dzieje. Nikt tego rolnikowi nie wypomina, po co moze pracowac przecierz 30h/dobe w koncu dostaje doplaty. Jedyna atrakcja jak juz wspomniano [powyzej w ciagu tygodnia, to szybkie wyskoczenie na zakupy - raz na tydzien, / 2 tygodnie. Coniedzielne wyjscie do kosciola, i sobotnie ogladanie telewizji wieczorem jak masz jeszcze sily patrzec na telewizor. I iestety nie ma tak ze odbebnisz swoje 8h zamykasz dzwi i idziesz do domu ! musisz byc dyspozycyjny 24h/dobe. Jezeli ktos nadal chce dostac 800zł do swojego ha, prosze startowac. Wakacje, ma rolnik codziennie, mieszka sobie na wsi ...... I to wszystko co miesszczuch moze powiedziec o wakacjach rolnika. Bo normalnego rolnika nei stac nawet i na wakacje w polsce, nie zadko dlatego ze nie ma na to kasy ale ze nie ma kiedy na nie pojechac ! Co do krusu, to widze ze wielu z wypowiadajacych ma pustke w glowie, bo i woda wyparowac zdarzyla od tak intensywnego myslenia. A niby czemu to Krus - ktory funkcionuje bardzo sprawnie, nie posiada palacow za siedziby, zatrudnia 1/10 ludzi co zus i pobiera zdecydowanei nizsze skladki niz zus, ma sie nagle do zlodziejskiego Zusu upodobniac i znizac. Czemu to zus nie ma usprawnic swojego dzialania, wyjsc z palacow, zmnijeszyc zatrudnienie wyrzeraczy kasy ze skladek ubezpieczanych, umiescic instutucje zus w niewielkich budyneczkach ? no i pobierac nizsze skladki przedewszystkim. Czy jezeli mamy wielkiego zlodzieja w polsce, to zaraz wszyscy musza sie do neigo upodobniac ?? hola ktos tu ma w glowie pomerdane i to bardzo. Wszelkie ubezpieczenia to nieuczciwa gra, ale jezeli jest czlowiek do nich przez system zmuszony, to czemu ma to kosztowac tyle ze zamiast pozwalac dzialac, i napedzac gospodarke, gospodarke ta doskonale dusi , tlamsi i niszczy. Nie pamietam tematu, ale ktos pieknie wyliczyl ile srednio placic zusu ma gosc otwierajacy jednoosobowy zaklad krawiecki. Okolo 50zl dzinnie,. Kto ma taka kase zeby placic 50 zl na zus? kto ma takei obroty ?? Chyba troszke z tym zusem jest nie tak, a nie z krusem, choc uwazam ze krus takze powinnien miec jeszcze znizsze skladki ! Pozdrawiam, i prosze znim sie ktos wypowie, niech sie zapozna z tematem zeby sie blaznic. Dorzuce jeszcze. Ci co tesknili do UE dzis narzekaja ze ich UE ominela. Rolnicy ktorzy niechcieli, skorzystali, i kazdy moze, bo programow jest tysiace we wszystkich dziedzinach gospodarczych, nie wiem tylko dlaczego sie uczepiono rolnikow gdzy tym czasem przedsiebiorcy dostaja znacznei wiecej, i o nich sie nie mowi. Jak ruszylu dotacje dla rolnictwa ruszyly i ceny na maszyny nawozy srodkki ochrony rozli itd wszystko zdrozalo w ciagu paru tygodni o 40%, To nawet i wiecej niz rolnik dostal z UE. Gdzie ta forsa? Rolnik zniej nie skorzystal ! bo gdyby ei dostal dotacji nie zdrozaly by i srodki dla rolnictwa i o tym owszem mowilo sie w telewizji, ale niestety w wiadomosciach po 23 wieczor wtedy gdy mieszczuchy niezainteresowane tematem albo spia albo siedza w knajpach ! A wyborcza wszystkiewgo nie drukuje ! nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Durnys Ty fanka bocianka !. Udajs ei lepiej do tego antykwariatu kup jakas ksiazke niedroga bo na wiecej cie ei stac pewnei, poczytaj troszke boze lasowanie muzgu sie choc na chwile zachamuje. Zlomek pytal gdzie sa antykwariaty w lomzy a nie o etymologie, i debilne dywagowanie nad pojeciem antykwariat. Swiat sie zmienia, slowa zyskuja nowe znaczenia, a fanka bocianka - zawsze tylko o bociankach.
|
|
nie wstyd wam?? sponiewierac chlopaka i jego rodzine chociaz nie ma z tym nic wspolnego??
|
|
rozbujnik bardzo dobrze to opisałeś praca na roli nie jest takim biznesem jak to opisują ludzie z miasta niezwiązani z tematem.Dlatego ja studiuję.Dużo młodzieży ze wsi powiela mój los a reszta wyjeżdża za granicę a na wsi pustki. Wkurza i zarazem śmieszy mnie taka płytka zazdrość i zawiść ludzi z miasta :) heh połowa łomzy to ludzie którzy opuścili tereny wiejskie min ze względu na lepsze życie w mieście..... jak to mówią koledzy z pracy odwalisz swoje 8h i póżniej w domu kranem do góry
|
|
nie no co Ty... ja bym nie opanował na bank 90KM RWD... ja mistrzem prostej jestem buahahahaha
|
|
bekę to ty mialas jak cie j....i;d;d;d;d;aaaaaaaaahahhahahaha
|
|
buahahah, nadal nie trybisz dziecko, moze naprawde nie pisz juz w tym temacie. Kalecy, bo twoj wyglad na to idelanie wskazuje, z regoly sa wredni, stopien twojego uposledzenia jest jednak znacznie wiekszy niz sie spodziewalem!!
|
|
Ten na Poznańskiej k. torów kolejowych to cwaniaczki i kombinują jak tu oskubać nieświadomego klienta Za usługę żądają nawet 2-krotnie więcej niż w innych warsztatach. Radzę przed wykonaniem naprawy sprawdzić ceny w innych warsztatach. Ja ten warsztat omijam szerokim łukiem!!!
|
|
hehehehe;d;d;ddobre;d;d;d - ''a dzieki temu moje zdrowie i zycie, a takze mojej rodziny, jest zagrozone''
|
|
No i kto teraz prowokuje? Ja już sie wytłumaczyłam, z tym nieszczęsnym Karolem, a malutki po prostu nieudolnie drąży temat i sieje zamęt, pomijając jego prześmieszne porównanie mnie i Lili do prostytutek z Kisielnicy. Dziwne, ze jakoś nikt nie staje w mojej obronie. Nie chce mi sie tego dłużej kontynuować, bo mnie to znudziło. O klubach chętnie pogadam, ale obrażać sie wzajemnie nie zamierzam.
|
|
powodzenie buahahhaa, dobre, naprawde dobre!!!
|
|
należy odróżnić wklejanie jej fotek od podawania linków do fotek, które sama wkleiła... ja tylko podałem linka, więc generalnie może mnie cmoknąć w d... nie będę jej poniżał, bo i po co? tyle tylko, że rozśmieszyło mnie zdanie "I nie jestem brzydka, tego mi nie wmowisz, ty jestes brzydki. I zdajesz sobie z tego sprawe." LOL po maksie... wiadomo, że nie trzeba się każdemu podobać, ale takie wyolbrzymione ego to chyba mało która dziewczyna ma... i IMO też jest brzydka...
|
|
violette: nie umieszczałem żadnych zdjęć... ona sama je umieściła w necie... dystroier http://www.youtube.com/watch?v=qrmrLCX_zJ0&feature=related/
|
|
rozbujnik zgadzam sie w wiekszosci, tylko powsciagnij troche epitety. Akurat co do KRUS, to daruj, ale trzeba z tym cos zrobic. I nie chodzi mi wcale o to, zeby KRUS sie upodabnial do calego ZUSu, bo im tez by sie zmiany przydaly. Natomiast nie oszukujmy sie, ze skladki na KRUS sa tak niskie, dlatego ze instytucja ta jest tak wspaniale zarzadzana. Sa niskie, bo ktos do tego doplaca. Skladka emerytalno-rentowa w KRUS, to np obecnie 60zl miesiecznie. Dla porownania skladka odprowadzana do ZUS za osobe zarabiajaca w okolicach najnizszej krajowej emerytalna+rentowa to ok 300zl. Przy takiej stawce, jesli podstawowa emerytura wynosi ok. 600zl, to znaczy ze placisz skladki prawie rok czasu, na miesiac emerytury. Uwazasz, ze faktycznie nikt do tego nie doplaca? Niedawno bylo to gdzies nawet podawane, rzad doplaca kilka razy wiecej, niz wplywa pieniedzy ze skladek. Takze akurat w tym przypadku, zdecydowanie powinno to ulec zmianie. Nie mowie o rolnikach faktycznie nie majacych pieniedzy, ale sa i tacy co w miesiacu wyciagna kilka-kilkanascie tys. zl na czysto i mimo wszystko placa te smieszne 260zl na kwartal wszystkiego. A doplacaja do nich wszyscy, lacznie z ludzmi zarabiajacymi jakies marne 800zl, z rodzina na utrzymaniu. Chyba mi nie powiesz, ze to jest sprawiedliwe? Wiec co do KRUS zdania nie zmienie, trzeba cos z tym zrobic. I Ty poszukaj danych oficjalnych, moze przytocz je tutaj, zanim stwierdzisz ponownie, ze ktos ma pusto we lbie. Bo ja nie pamietam, zebym kogos obrazil w tym temacie.
|
|
Szukam pewnego utworu,nie pamiętam słów,wiem tylko że spiewa go jakaś młoda dziewczyna,jest coś o ślubie,że coś dał sam Bóg....Często to leci w radiu.Bynajmniej nie jest to Monika Brodka.Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam-Łukasz
|
|
Na Al.Legionów na przeciwko Mc Donalda u Kamińskiego kilku moich znajomych robiło...nie orientuje się niestety w kosztach.
|
|
Tam Tylko miody pitne są! Drogaz Łomzy: skrzyżowanie z droga na Białystok (Jeżewo) przez tę drogę prosto, a pózniej w lewo.
|
|
To Stefanek używanie używa kosmetyków chińskich? A przeszczepy i krew to nie pochodzą z "od człowieka"? Coś mi to wygląda na kolejny, moralizatorski belkot czyli gdkę nie wiadomo o czym. ...Zaufanie to potega....
|
|
Dla scislosci: 600 tys a nie milion. Poza tym to bardzo tania defilada. Jakos zawsze oponenci maja talent do zawyzania niekorzystnych informacji :>>. Ludziom, ktorzy widzieli to nazywo podobala sie ta defilada.
|
|
Dodam jeszcze ZCKPiU na Przykoszarowej, za Mechaniakiem
|
|
Nie stoję po żadnej ze stron ale powiem wam jedno - ten temat jest aktualnie na ustach całej net-owej Łomży. :)
|
|
A co to za porządki na Wesołej ??? Jade se swoim Golfem III przez Wesołą , a tu środkiem jezdni zasuwa krowa bez opieki , musiałem sie zatrzymać i kombinować , jak tu ja wyminąć . To było ok. 21.35
|
|
jadę se? hehe czy prowadzę se krowe i golf wyskoczyl? bo troszke mi się pomieszało:P hehe a co do krowy to u rzeźnika pewnie byś ze 2 kafle dostal:) wiec bylo za leb i na handel hehe pozdro
|
|
wstawiałem tam instalacje i jest super, wszelkie regulacje gratis i od ręki
|
|
I wyobraźcie sobie, że nie można w żaden sposób wyegzekwować od właścicieli tych krów, by zaprzestali praktyki chodzenia z nimi po ulicach: Wesoła, Łączna, Piłsudskiego.
|
|
Hehe no rzeczywiscie miales sporo do kombinowania :) podziel sie co zrobiles moze na przyszlosc sie przyda jak ktos z nas spotka krowe :). Po za tym co tu sie dziwic, ze krowe spotkales - w koncu byles na WESOLEJ :)
|
|
Krowy jeszcze można spotkać na Porucznika Łagody, Kazańskiej, Zawadzkiej, Sikorskiego. Cała Łomża krową idzie.
|
|
Dobrze, że podałeś tak ważny szczegół, jakim na pewno jest fakt, że jechałeś Golfem III, to wiele ułatwia w dochodzeniu ...
|
|
Kwestia darmowych regulacji to norma w każdym zakładzie, przynajmniej tak być powinno. Co do tego, że panowie sami tam we 2 montują wszystko wcale nie wpływa na poprawę jakości montażu instalacji. Zdecydowanie lepiej jest, jak jest podział pracy i każdy ma swoje zadanie i się z niego wywiązuje, bo o to chodzi w pracy, zwłaszcza zespołowej. Na temat tej firmy wypowiedzieć się nie mogę, ale za dużego obrotu nie mają. Za to śmiało i z czystym sumieniem będę polecał zakład na Senatorskiej, tam chłopaki znają się na rzeczy i nie po jednych poprawiali i poprawiają instalacje. I nikt mi nie wmówi, że tak nie jest. Z resztą znawcy i zorientowani w temacie wiedzą, o co chodzi. Wystarczy przeszukać forum 4lomza i znaleźć tematy odnośnie instalacji, zdecydowana większość poleca Mac-Rob.
|
|
a jaki silnik?? ladne ma felgi?? hehehe
|
|
makmarc napisał(a): > Za to śmiało i z czystym sumieniem będę > polecał zakład na Senatorskiej, tam chłopaki znają się na > rzeczy i nie po jednych poprawiali i poprawiają instalacje. I > nikt mi nie wmówi, że tak nie jest. no ja niestety tak do konca nie mam przekonania do chlopakow z senatorskiej i dlatego szukam gdzies indziej. wstawialem u nich 2 instalacje i z jedna z nich bylo troche problemow. mam ndzieje, ze kolejna instalacja nie bedzie mi sprawiala problemu i ze bede mogl pochwalic monterow za jakosc i fachowosc. > Wystarczy przeszukać forum 4lomza i znaleźć tematy odnośnie > instalacji, zdecydowana większość poleca Mac-Rob. wydaje mi sie, ze to kwestia reklamy. mam prosbe do wszystkich: jesli piszecie, ze zakladaliscie gdzies instalacje to dodawajcie w jakim samochodzie i jakiego typu instalacja.
|
|
W jakim miejscu bedzie start ?? (o 10 to wiem). Po g. 11 gdzie smigacie ??
|
|
standart :D
|
|
moze umowmy sie, zeby pisac tu tylko o tym jednym konkretnym zakladzie, bo chodzi mi tylko o opinie o nim. o wszystkim innym bylo juz pisane na forum, a ja chcialbym sie dowiedziec, czy ten Gazozbyt to firma godna zaufania i czy robia dobrze to co powinni.
|
|
nielubie jej bleeee koziol0
|
|
temat wczoraj zostal wyjasniony i mysle ze to chyba koniec??
|
|
Ja tez dodawalem ogloszenie z 5 razy przez miesiac i ani razu sie nie pojawialo. Tu trzeba miec znajomosci!!!!
|
|
Dziś to wiem na pewno: Ryba był bohaterem! Tylko ludzie mali i nikczemni, z wypranymi mózgami przez komunistyczną propagandę mogą twierdzić inaczej.
|
|
Od kilku dni bloki przy ul. Księcia Janusza 22 i 23 toną w ciemnościach. Nie świeci się żadna latarnia. Młodzież sobie radzi jak może - np światło daje płąnący śmietnik. Jak długo taka oszczędnośc na prądzie Panie PPrezesie?
|
|
ja to lubie Żwirka i Muchomorka ;-)) ale nie zbierać ;-)) HEhe Zbych
|
|
Newbie- "File not found" ;)
|
|
tajemniczybyk moduł to dobry zakład?pewnie szef tego zakładu to Twoj znajomy hehe.Tak sie składa ze jestem stolarzem i troche sie orientuje ktore zakłady sa dobre:)
|
|
Mirt - meble na Poligonowej
|
|
nie w tym roku nic nie będzie, tor nie ma homologacji i nie ma wolnych terminów w kalendarzu PZM.
|
|
norbi ul.Przykoszarowa Robili mi meble do pokoju i zabudowe do kuchni i naprawdę zajebiście.
|
|
a chyba Marek Borwaski i Daniel Bałdyga
|
|
Aha i jeszcze jedno. Oczywiście przydałyby się jakies fotki do zamieszczenia. Ja takich nie posiadam. SAm opis nie wystarczy, możnaby prznajmniej obejrzeć zdjecia, ale gdyby powstała jakaś wzmianka o tym wyścigu przed niedzielą to moze więcej osób by przyjechało go obejrzeć i9 naprawdę poczuli by te emocje na swojej skórze. A nawet jeśliby nie ogladali to pobiesiadowali by ze znajomymi przy łomżyńskim piwie :P
|
|
fajno;p
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |