piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Komoruski obiecuje utrzymanie KRUS :)

"Gazeta Współczesna - Rekordzista ma pół miliona
Najwięksi rolnicy z regionu północno-wschodniego z samych dopłat bezpośrednich otrzymują rocznie ponad 200 tys. zł, 300 tys. zł, a nawet 500 tys. zł! Takich gospodarzy jest jednak niewielu.
Przeciętny rolnik otrzymuje kilka tysięcy złotych. Mimo to na wieś trafiają naprawdę duże pieniądze z tytułu dopłat bezpośrednich.
Rolnicy szybko przekonali się, że warto z nich korzystać. O ile w 2004 r., kiedy to po raz pierwszy przyjmowane były wnioski, w woj. podlaskim po dopłaty sięgnęło ponad 80,6 tys. rolników, to już w kolejnych latach wpływało 84 tys. wniosków. Ale z dopłat chętnie korzystają nie tylko rolnicy, ale też biznesmeni, firmy, parafie. Bo za hektar określonych upraw (np. zboża) można było otrzymać ponad 500 zł. Wysokości dopłat uzależnione są bowiem od rodzaju upraw. Dotychczas najwięcej płacono za zboża oraz trawy. Najmniej za ziemniaki (oprócz skrobiowych), warzywa i sady - niewiele ponad 200 zł. Podczas tegorocznej kampanii (pieniądze będą wypłacane w przyszłym roku), obowiązywały już inne zasady. Zwiększono stawki dopłat bezpośrednich za łąki i trawy, ale tylko dla tych rolników, którzy posiadają krowy, konie, owce lub kozy. A pozostali za trawę otrzymają tylko płatność podstawową, czyli około 200 zł.
więcej: Gazeta Współczesna - Rekordzista ma pół miliona"

co Wy na to?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Komoruski obiecuje utrzymanie KRUS :)

Poczatki, wszyscy NIE, Unia ble, a teraz kto najwiecej korzysta? Ale i tak jakby nie bylo zawsze bedzie zle, ale to juz chyba sprawa mentalności polaków.

może nie tyle co "wytwarza się z ludzich elementów" a "na podstawie badań"
wg mnie to nic złego. a wręcz przeciwnie - jedyna metoda.

od kiedy ludzi się zabija w celu badań. nawet jak w Polsce bawili się pawulonem to i tak w innym celu :)

zanim napisze cos na temat twojej mamy, zamilcz BPL'u ciagnacy smierdziuchy!!

SaneOne nie stresuj sie kaszalotem, pisze takie brednie z zazdrosci, nie znam mnie ani mojej zony, ja znam tego jej pajaca, kiedys normalnego chlopaka pozniej przez jakies 2 lata cpajacego jak pies, wiem gdzie go widzialem i z kim, jak cos pisze to nie sa to opowiesci wyssane z palca a te kurwisko zbladziale tak mu ufa, moze ja od siebie uzaleznil, hahaha, jakims syfem, pewnie jej sie strupy juz na pizdzie otwieraja dlatego ma taki humor

SaneOne - on niestety od kiedy pojawilam sie na tym forum, jedzie po moim chlopaku, wymysla jakies bzdury straszy mnie, ze pojedzie po mojej matce i mnie wyzywa:-) Mam na to spokojnie patrzec? W sumie powinnam:-) A jego zona?:-) Mam podstawy, aby tak mowic:-) On chyba sam zreszta wie najlepiej:-) Tknal mnie, moja rodzine i mojego chlopaka, ja moge tknac wszystko, co jest u niego najcenniejsze. To nie ja to zaczelam, to jemu skonczyly sie argumenty, a gdy takim jak on sie koncza, wtedy wyciagaja piesci i wyzwiska:-)
A Ty Ja jak Ja znajdz mnie, zlej mnie i Przemka:-) Juz sie nie moge doczekac:-) Tylko zapamietaj sobie, jedent telefon na 997 i zacytowanie twoich slow:"obiecuje ci ruchany przez menele i ojca wytłuku, ze zleje cie jak zwyklego chlopa!!!", to jest wielki problem dla Ciebie:-) Akurat jestem w Lomzy z Przemkie, catch us if you can:-) Zyczysz sobie, abym podala ci adres? Czy masz wtyki w sieci lub wsrod kolegow?:-) I podadza Tobie adres, z ktorego nadaje:-) Uratorze wielki:-) Nie bede tobie odpowiadala bluzgiem na bluzgi, nie zaslugujesz abym poswiecila tobie chociaz minute dluzej:-)
Poza tym ten model rodziny ktory wyzej opisales, coz... wspolczuje ci ze wychowywales sie w takim srodowisku:-) Hehe, mnie rodzice kochali:-)
Pozdrawiam cie serdecznie .... i zapraszam, bo przeciez napisales, ze jesli odezwe sie chociaz jeden raz to mnie zlapiesz i zbijesz:-) ojojj...czekam pelna niepokoju i drze na sama mysl o twojej wizycie:-) Naprawde:-)

To taniej będzie wysłać serwiskiem.

Kokosz

stary net robilem ostatnio duzy remont domu!!!!! tylko przez net sciagasz wszystko od producentow koszt transportu to 30-50% tego co dodaja marze na tm towarze.te pseudo firmy z glazurami itd to kicha na resorach!!!!zaden wybor - czas realizacji do 2 tygodni hahhahahahah barany net i besposrednio producent gwarantuje zadowolenie 2-3 dni towar na miejscu
pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org