niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Karta praw podstawowych

Był ktoś z Was na śląsku ? tam jest pełno a minimum świateł. A dlaczego ronda ? bo w prosty sposób i tańszy od świateł ( koszty utrzymania, prąd, awarie itp ) skutecznie rozładowują i usprawniają ruch. Czekał któryś z Was 10 -15 minut zanim wyjechal z poczty budynku TPSA ?
Zatem zobaczymy jak wybudują i wtedy czy podtrzymacie swoje opinie o rondach.

Faktycznie ronda obok teatru lalki i aktora są źle zrobione, bo powinno być jedno duże tam, ale jak ktoś myślał o kapeluszach a nie o rondzie to już inna sprawa :)

Natomiast to co widać na planach ronda powstającego przy stokrotce będzie one spełniało swoją rolę

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Karta praw podstawowych

Jak patrze na rondo Szosa Zambrowska-Sikorskiego, to mnie bierze .... cholera. Kiedys bylo to normalne skrzyzowanie, i ruch odbywal sie plynnie. Od kiedy przestawiono znaki i zrobiono z owego skrzyzowania rondo - zaczely sie kolizje drogowe no i gigantyczne korki szczegolnie Szosa Zambrowska w kierunku od szpitala do d.lalek

Byc moze roznda to rozwiazanie, o ile madrze ktos je rozwiaze !

rozbujnik

MIESZCZUCHY !!!

WItam. Co sie stalo sie nei odsatnie. Prawda jest kiemek ze to my kreujemy nasza rzeczywistosc - choc nei do konca jest to prawda, ale to temat na inny post. Jelsi juz uzywasz odwolywan do Boga czy tez Pana Boga podaruj sobie epitety pier..... itd. To jedno do drugiego mocno nie pasuje.
Jezeli spojrzymy z punktu wiary na ta sprawe to moze i tak ze to ona byla potrzebna P.Bogu a nei ty stad tak sie stalo. Jezeli odrzucic fakt iż Bog stara sie jakos nam pomoc, cos nam uswiadomic to mozemy sie cieszyc ze zyjemy, a czyjs los powinien nas popchnac do zastanowienia sie nad soba, bysmy bardziej dbali o siebie.

Dobrze ze przestrzegasz i zachecasz do zapisania pasow. Ja uwazam ze powinna byc to jedyna metda by zapinac pasy. UWazam tym samym ze nie powinno byc obiwiazku a jedynie dobrowolnosc. Jesli uswiadamianie spoleczenstwa o zagrozeniach wynikajacych z niezaponania pasow byla by wieksza, stosunkowo wiecej ludzi pasy by zapinalo - kazdy by wiedzial po co je zapina.
Ja osobiscie staram sie pasow nie zapinac i ich nei zapinam. Nikomu nie radze niezapinania, ani zapinania pasow - jak powiedzialem sprawa indywidualnych potrzeb. Nie jestem samobujca - wlaseni dlatego pasow nei zapinam. Zle sie czuje w pasach, czuje sie skrepowany, i odnosze wrazenie ze w razie wypadku pasy nie tyle ze mi ni pomoga co mi przeszkadzac bedą Zbyt wiele znam przypadkow kiedy to wlasnei z racji pasow zgineli kierowcy i pasazerowie. Dlatego nie zachecam i nei odradzam, kazdy niech zadecyduje sam.
Zaplacilem juz pare mandatow za niezapiete pasy, kilku inteligentnych policjantow puscilo mie bez kary, bo auto nie jest to po zeby bylo bezpiecznie !! ale zeby bylo szybciej. Takie jest zalozenia pojazdu. Jezeli ma byc bezpiecznie to wlozmy ostry gwozdz w kierownice ostrzem do kierowcy.Zobaczymy ile bedzie wypoadkow kolizji i przekroczen predkosci
? Kazdy besdzie tak jezdzil by sie na ten szpikulec nei nadziac, ale jak sa pasy, poduszki powietrzne, abs itd..... w duzej mierze ludzie uwazaja - hulaj duszo i na zwyklych prostych odcinkach gaz do dechy i w drzewo albo w kogos, bo nie zapoanowal nad autem. Popatrzcie gdzie najwiecej jest krzyzy - na zakretach ?? na waskich drogach ?? !!! ! NIE na prostyc i szerokich drogach !
Owszem wole popatrzec na czlowiek niz na krzyz nad jego grobem, ale te krzyze przy drodze, przynajmiej mi daj a do zrozumienia ze wiecej jak 100 nie jedz !! mimo ze mozesz 140.
Wspolczuje tym ktorzy boleja nad strata blizkich w wypadkach, ale zeby nie byl to zwykly ciezar, postarajmy sie nauczyc czegos i wyciagnac lekcje ktorej nie zapo,mni sie po wyjsciu z cmentarza.
rozbujnik

rudy błazen z druhem

No to sie nazywa perwersja. JAk sie ktos hce rzmocic po calym dniu pieszego zasowania w nieznane, - to niech sie juz grzmoci, a pojekiwania zawsze moga byc przecierz efektem wystapienia bombelkow na nogach. No ale zeby zaraz do namiatu takiego wtargnac i to jeszcze z latarka to juz perwersja !! Zupelnie nie po Bożemu. A potem w kosciolach ksiadz krzyczy ze sie ludzie zenic i za maz wychodzic nie chca? i jak tu chciec skoro ksiadz zaraz by chcial wspoczyc z latarka ! - To tak zartobliwie troszke.
Bylem na pielgrzymce i dobrego zdania nie mam, stad wiecej razy nei pujde. Ale pozdrawiam wszystkich ktorzy naprawde wiedza gdzie i po co ida !
rozbujnik

może to by pomogło choć trochę:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,wid,9075484,wiadomosc.html?ticaid=1434d&_ticrsn=3

Zbych

MarCo
kompleksik jakiś?,

czy idol w wyborach przepadł?

Mam pytanie.
Czy ktoś pilnuje porządku na tym forum? Bo czytałem wypowiedzi sprzed nawet paru dni i jak gdyby nikt nad tym nie panował, a sporo wpisów powinno spaść zanim się pojawiły. Doskonale zdaję sobie sprawę że trzeba byłoby siedzieć nad forum dzień i noc żeby mieć kontrolę nad wszystkim, ale niektórzy przesadzają i, niestety takie wpisy dalej istnieją.
I nie pisz mi Marku że jak chce to mogę sam sobie vortal zrobić oraz go pilnować bo i tak nie potarfię ;)

ps czasami mi przykro że na 4lomza jest tak <****>

jest lepiej a samochody będą wolniej jeździły i będzie lepiej

wolniej wolniej i wolniej i tak zeby przez te miasto przejechac w dzien to sie trzeba nameczyc swiatla rondo pasy swiatla rondo pasy i tak caly czas.
a nad tymi swiatlami to nikt nie panuje.Np.

swiatla przy wiezdzie do starego szpitala.czerwone i stoje i stoje a w tym czasie skrzyzowanie polowa - legionów:pomaranczowe

i jaki w tym sens, w ktorym miejscu łatwiej o wypadek?

ja to zrobię. taniej nie znajdziesz. krefeld666@interia.pl

Zbych

No cóż, widzę, że większość ma takie samo zdanie :) Ja się nie wyróżniam :) Ogólnie uciekam od polskich nutek, bo obcojęzycznych przynajmniej nie rozumiem. W "naszych" nutkach teksty zwykle są bez sensu... mówię, konkretnie o HH...

Czy bedzie jakas relacja w radiu z meczu?? Wyjezdzam dzis i bym chcial posluchac. Szkoda ze nie moge byc na ty meczu :/ AVIVA AVIVA AVIVA ŁKS!!

Linux jest dla leniwych :P instalujesz raz i wszystko działa sprawnie, ja walczę.. (?) hehehe

A fajnie

dlatego głosujcie dalej na ludzi z PiSu którzy są za wariantem białostockim tak jak pan Jan Olszewski radny sejmiku

dobry pomysł z tym FC

powodzenia.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org