Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Batarki |
jeśli serio pisałeś o tym stadku do oddania, to bardzo chętnie przygarnę te rybki :) wrzuciłabym je do akwarium , żeby tworzyły biologię wody. Akwarium mam już kompletnie wyposażone i zalane wodą. Teraz czekam aż dojrzeje i dla pośpieszenia tego zjawiska wpuściłabym już kilka rybek.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Batarki |
Nie musisz czekać az woda dojrzeje jezeli chcesz hodować pyszczaki. One bardzo dobrze czują się w twardej wodzie. Wystarczy aby temperatura była odpowiednia i smialo mozesz wpuscic pyszczaki. Ja wpuszczalem na drugi dzien po zalaniu woda i jest super. A tak na marginesie, dziewczyna tak zapalona hodowlą rybek to rzadkość. ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
A jaka jest odpowiednia temperatura dla pyszczaków?
|
|
Ustawiłam grzałkę na 25 stopni.
|
|
Oki :) Podeślę fotki jak znajdę chwilkę ;) i jakoś się zgadamy
|
|
Oki, czekam na fotki. swieczkowska@o2.pl
|
|
25 stopni to dobra temperatura. To twoje 1 akwarium w zyciu ? Strasznie przezywasz :) ...::: Dobry chłopak był.... i mało pił.... :::...
|
|
Nie, nie jest to moje pierwsze akwarium, mam już 400 litrowe, ale z bardziej popularnymi rybami, które hodowlłam już kilkanaście lat temu. Po prostu nie chcę czegoś przeoczyc i popełnić jakiegoś błędu, który mógłby mieć wpływ na zdrowie i samopoczucie ryb, bo co to za frajda patrzeć jak rybki zdychają. Miałam trochę kłopotów z odpalaniem tego 400 litrów i chcę oszczędzić sobie teraz nerwów i niepotrzebnych wydatków. A poza tym zawsze dobrze znać kogoś kto ma jakieś pojęcie na ten temat. Tak wię c nie przeżywam, tylko oszczędzam sobie rozczarowań :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |