Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
OD 12-XI W NASZYM KINIE i w Wysokiem Mazowieckiem wspaniały film Nędzasz i madame |
Polecam obejrzeć. Nędzarz i madame” ukazuje artystyczną i duchową drogę polskiego powstańca styczniowego, artysty-malarza oraz dobroczyńcy ubogich - Adama Chmielowskiego, który po latach burzliwej młodości postanawia porzucić swoje dotychczasowe życie, a świat poznaje go, jako Brata Alberta. - Buntownicza natura oraz niezgoda na zło i cierpienie sprawiają, że ucieka fortelem z carskiej niewoli ukryty w trumnie. Po osiągnięciu sławy porzuca sztukę, aby służyć ludziom. Jego tragiczny los wieńczy załamanie, wydalenie z zakonu jezuitów oraz zamknięcie w zakładzie dla umysłowo chorych. Wkrótce jednak odrodził się i powrócił, jako Brat Albert - przyszły święty - czytamy w opisie produkcji. Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/nedzarz-i-madame-zwiastun-premiera
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: OD 12-XI W NASZYM KINIE i w Wysokiem Mazowieckiem wspaniały film Nędzasz i madame |
ja do naszego kina już nie pójdę pomimo faktu ,że je bardzo lubię i jestem jego fanem. Powód bardzo prozaiczny tego nie da się oglądać bo obraz w tym kinie jest poniżej krytyki , rozmazany, bez ostrości o kolorach wypranych wręcz bliskich szarości. Tak już jest od pewnego czasu i żadnych szans na poprawę nie widać. Film Diuna był ostatnim który w tym kinie obejrzałem i wyszedłem zawiedziony bo piękny film przez taki obraz stracił wszystko swej wartości artystycznej. follow me
|
|
Re: OD 12-XI W NASZYM KINIE i w Wysokiem Mazowieckiem wspaniały film Nędzasz i madame |
\"nędzasz\" to rydzykowe g.wno, wczoraj na premierę zleciała się elita g.wnojadow ***** ***
|
|
Nędasz? Nie, nie nędzam!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |