Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Martwica wątroby |
Dotyczy to zwłaszcza ludzi którzy nadużywają alkoholu. Np we Francji w której pijesię głónie winko, nie mają problemu z miażdżycą (bo wino jednak pomaga ja likwidować). Mają za to problem z martwicą wątroby, bo wino dosyć mocno bociąża ten narząd.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Martwica wątroby |
No i co? Pewnie zaraz pojawi się reklama...
|
|
dawaj tą reklamę, nie pierdol już
|
|
Ha ha ha... a reklamy ni ma...może chłopina naprawdę cierpi, a z tym piciem to różnie bywa kiedyś pracowałem w Austrii...i oni tam wszyscy degustowali, dzionek zaczynali od herbatki - pół kubka drugie pół to czysty rum ...o 9 godz pili dwa fule i butel wina na twarz.. obiad butel wina... kolacja z 5 fuli i butel wina...dałem radę przepracować pół roku wysiadła mi wątroba i zaczęła boleć trzustka ...a Austryjacy dziadek który miał rentę z wafen SS bo jeździł czołgiem w Powstaniu Warszawskim a Babka jego żona też w bardzo podeszłym wieku i obojgu etylina służyła prócz mnie ...a jak se wypili to opowiadali jacy to pijacy z ruskich i Polaków ...
|
|
Andrzeju Piotrowski z Nowogrodu, ty też przecież za kołnierz nie wylewasz, na ten sinoczerwony kolor na ryju, to musiałeś w życiu parę groszy wydać :) a i jakby ścisnął ten twój czerwony kartoflowy nochal, to i z ćwiartka bimbru by ukapała :)
|
|
O wątrobę należy dbać i nie dopuszczać do jej ciężkich chorób, ponieważ pełni ona bardzo ważna funkcję w organizmie. Warto wspomagać jej pracę zwłaszcza po uszkodzeniach wątroby spowodowanych chociażby alkoholem. W niestrawności po spożyciu ciężkostrawnych posiłków. Tutaj pomocny będzie sylimarol cena . Działa on również wspomagająco w dolegliwościach po przebytych chorobach wątroby.
|
|
Sztaudynger pisał: \"Dotąd zdrowia cudze piłem, aż własnego się pozbyłem\" ;) Ale czasem choroba wcale nie dotyka tych którzy spożywają więcej. Jest taka ilość przyczyn \"naturalnych\" związanych z naszym odżywianiem (np wędzone wędliny, a w zasadzie związki w nich zawarte, powodują schorzenia wątroby, a nawet raka), że trudno generalizować. Są ludzie, którzy piją regularnie, ale z umiarem i dożywają późnej starości, co nie oznacza, że alkohol jest dla wątroby obojętny. Sylimarol może nie pomóc ;) --- Nie ma nic przyjemniejszego, niż czytanie ulubionego Bloga :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |