Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Makulatura. |
Witam, jest gdzieś może w okolicy skup makulatury?? Chodzi mi o dość dużą ilość książek, zeszytów i czasopism. Dzięki za sensowne podpowiedzi ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Makulatura. |
Moźesz oddać do OO Kapucynków
|
|
nie ma nie oplaca sie :)
|
|
serio nie ma gdzie sprzedac?
|
|
Schwed Niemcy :) wszystkie kolorowe gazetki, ze swoich marketow skupuja. Tam przerabiaja na szorstki papier dla twardej polaczkowej pupy i wala to do poli spowrotem :) pod przykrywka polskiej firmy. Kulig tam pracowal nakieruje haha
|
|
a tak na powaznie?
|
|
teraz sie nie sprzedaje tylko sortuje. masz odpowiedni kosz ku temu na osiedlach, a z tamtad juz wiedza co z tym zrobic i za ile to sprzedac.
|
|
A jakie książki?
|
|
W nowogrodzie jest
|
|
true tam sprzedaja do schweda do niemiec :) zapytaj oddajac :) powaga
|
|
to gdzie i za ile????????????????????????????/
|
|
przypuszczam, ze przyjma za darmo :)
|
|
to ktos to kupuje-skupuje w koncu w tej lomzy?
|
|
Jest w Łomży skup makulatury. Na koniec roku sprzedawałem całego busa kartonów i wytargowałem 18gr/1kg. Wujek google nie boli: http://panoramafirm.pl/podlaskie,,%C5%82om%C5%BCa,harcerska,1/jurpol_przedsiebiorstwo_handlowe_jerzy_galanek-pnxdr_kck.html
|
|
Teraz nikt już nie skupuje. Do naszej firmy raz w miesiącu przyjeżdża ciężarówka i mimo że załadowana jest po brzegi to i tak odbierają to za darmo, gdyby mieli to skupować to nawet by nie przyjechali. Czasy skupów makulatury już się skończyły.
|
|
Nie wiem czy jeszcze jest , ale na końcu bazy WZGS za torami,obok warsztatu samochodowego. Był na pewno. ale czy jeszcze czynny. nie wiem. Temid
|
|
Osobiście skup makulatury zawsze oddaje do skupu makulatury, który swoją działalność prowadzi przez internet - https://skupujemyksiazki.pl/skup-makulatury-warszawa/ . Ze skupem kontaktuje się mailowo. Piszę, że mam do sprzedania makulaturę (określam mniej więcej ile kilo). pracownik przyjmuje zgłoszenie i wysyła kuriera-pracownika. Kurier przyjeżdża waży ile jest makulatury i płaci w gotówce. Szybko i bez problemów. Nie trzeba dźwigać kartonów czy worków do skupów, ponieważ to skup przyjeżdża do Ciebie! :)
|
|
Papier papierem, ale czy wiecie, że można podobnie robić z ciuchami ? System cash for clothes opiera się na oddawaniu zużytych i niepotrzebnych ciuchów. Nie wyrzucaj ciuchów ! Oddaj je do punktu i otrzymaj brytyjską zapłatę ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |