Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy PERSPEKTYWA ma udziały w Multimedii? |
Jestem bardzo zdenerwowany,że władze "naszej" Spółdzielni (takie hasło widnieje na blokach) nie walczą wcale o swoich lokatorów, którzy rzekomo są dla nich najważniejsi. Czy tak jest? To nie wiem. Inni prezesowie nie dopuściliby do monopolu i podwyżek przez np. Multimedię. Co do naszego kochanego prezydenta to pan Prezes jest zażarty w walce, ale jeśli chodzi o kochanych lokatorów, którzy płacą na jego nie małą pensję to już o nich zapomina. Przepraszam ale to chyba nie tak powinno wyglądać.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy PERSPEKTYWA ma udziały w Multimedii? |
Ta niemała pensja Pana Prezesa to ok. 12.000 zł na rękę czyli netto (to będzie ok 20 tys. brutto) To więcej niż zarabia Prezydent Łomży ale oczywiście to nic dziwnego, bo przecież Prezes jest oddany Swojej Spółdzielni całym sercem. A takie oddanie należy wynagradzać. I wara temu, kto to skrytykuje. Mam nadzieję, że Prezes nie skąpił w tym roku na prezenty pod choinkę. Panie Prezesie. Z okazji Świąt życzę Panu jeszcze bardziej chojnych Członków Spółdzielni oraz przychylnej Rady Nadzorczej. Życzę Panu aby nie miał Pan żadnych problemów oraz aby w dowód uznania za działania na rzecz Spółdzielni Rada przyznała Panu 13-tą pensję. Oczywiście premii też Panu życzę. :-C
|
|
Z waszych wypowiedzi wynika że Pan prezes jest jedną z najlepiej opłacanych osób pracujących w sektorze publicznym w Polsce, ciekawy jestem jak to się ma do jego zakresu obowiązków, kompetencji, po prostu co on takiego robie żeby zasłużyć na tą wypłatę. Moim zdaniem jest to suma astronomiczna jak na takie stanowisko i odpowiedzialność, którą ponosi Pan prezes za swoje postępowanie. Z tego co słyszałem "PERSPEKTYWĘ" traktuje jak swój własny folwark, często zapomina że jest w spółdzielni po to aby dbać o interesy mieszkańców, a coraz bardziej wykorzystuje pozycję do załatwiania swoich PRYWATNYCH interesów. Jestem za tym żeby w Polsce, naszej kochanej, było wszystko przejrzyste ja łza, a przypomnę ostanią sprawę w jaką jest uwikłany Pan prezes i cały zarząd spółdzielni jakoś nie widzę w tym przypadku przejrzystość, ta cała sprawa ze sprzedażą działek śmierdzi na kilometr!!!!! Wszystkim Łomżyniakom życzę wszystkiego najlepszego, aby władza w Łomży zrozumiała, że jest tutaj dla WAS, a nie dla siebie i żeby Ci ludzie kierowali się w każdej decyzji interesem naszym, czyli mieszkańców, a nie swoim własnym, bo są po to żeby nam służyć!!!!!!
|
|
SiaRa patrząc na Ciebie obiektywnie to musisz nieźle lizać panu Prezesowi. Tak w woli informacji. Natomiast jesli chodzi o zarobki to jest cholernie za dużo za taką pracę. Należy spojrzeć na innych ludzi którzy ledwo zarabiają 600 złotych, albo ludzi młodych którzy kończąc studia chcieliby zarabiać chociaż te 800 złotych a nie mogą bo przez takich jak Lipski nie mają miejsc pracy. Przecież gdyby on zarobił nie 12000 na rękę a np. 6000 to spójrzcie że od razu przybyłoby 8 miejsc pracy dla ludzi młodych! Nie chciałbym być "lizusem" ale bardzo podoba mi się osoba pana Prezydenta Brzezińskiego, który mimo bardzo odpowiedzialnej funkcji (ma na głowie całe miasto) zarabia 5000 na rękę. Dlatego też spójrzcie jaka jest różnica! Tu zwracam się do ludzi młodych do których należę widzicie dlaczego nie mamy miejsc pracy kończąc studia. To poprzez takich ludzi którzy wyznają zasadę kolesiostwa pracują staruszkowie mający emerytury, renty a dalej są na etatach! To jest karygodne! Pozdrawiam wszystkich, którzy są przeciwni PRYWACIE.
|
|
tarkan z tym lizaniem troszeczkę przesadziłeś. Ale to z niewiedzy. Więc pretensji nie mam. A co do zarobków Prezesa to fakt. Gdyby zarabiał tyle co Prezydent Łomży to Spółdzielnia miałaby ok. 10.000 zł oszczędności miesięcznie, co daje 120.000 zł oszczędności rocznie. Pewnie nie trzebaby wprowadzać ostatnich podwyżek. Ostatnio podwyższono czynsz o ok. 20 groszy. Pewnie obyłoby się bez tego. Starczyło obnizyć zarobki Prezesa. Ale jezt druga strona medalu. Panu Prezesowi się należy, gdyż jest oddany całym sercem Spółdzielni, a takiego oddania za pieniądze się nie kupi. Chociaż, gdyby ten medal stanął na kancie, to byłoby trzecie rozwiązanie - można w imię miłości pracować za darmo. :-C
|
|
Może i trochę przesadziłem ale nie lubię jak ludzie popierają "wyzyskiwaczy". Natomiast jeśli chodzi o te:"(...)oddany całym sercem(...)" to wątpliwe stwierdzenie. Można powiedzieć, że nie masz racji, ale nie mam do Ciebie pretensji. Czasami człowiek ma klapki na oczach. Usłyszałem ostatnie życzenia pana Prezesa na kablówce, który stwierdził cytuję:"(...) kieruję się dobrem lokatorów(...)". Straszne kłamstwo! Pan prezes urządził sobie swój prywatny folwark z "Perspektywy". W praktyce jest tak, że zwykły szary lokator to może płacić więcej bo jak sam stwierdził powyżki nikogo nie ominą, ale kolesie to już jest inny temat. Pozdrawiam wszystkich nawet i tych, którzy twierdzą inaczej. Przecież jest wolność słowa. Ja do nikogo nie ma żalu ale chciałbym aby młodzi mieli szansę, żeby to młodzi ludzie mogli pracować! Jednak przez prywatę młodzi "umierają" bez pracy albo emigrują z naszej kochanej Łomży. Panie Prezydencie na Pana głosowaliśmy dlatego czas to zmienić. Dalej popieramy Pana.
|
|
Do tarkana Chopie, czy ty sie z choinki urwałeś. Ja wiem, że okres choinkowy ale, żeby pisać takie bzdety? cytuje "Nie chciałbym być "lizusem" ale bardzo podoba mi się osoba pana Prezydenta Brzezińskiego, który mimo bardzo odpowiedzialnej funkcji (ma na głowie całe miasto) zarabia 5000 na rękę." Ja rozumiem, że może Ci się podobac osoba Prezydenta Brzezińskiego, ale to niue zwalnia od pisania prawdy. Ile zarabia pan prezydent jest napisane na oficjalnej stronie miasta. http://www.um.lomza.pl/bip/prawo.php?wiad=263 Dla leniwych cytuje zalacznik do uchwały rady miejskiej: "Załącznik Nr 1 do Uchwały Nr 120/XXI/03 Rady Miejskiej Łomży z dnia 19 listopada 2003 roku w sprawie ustalenia wynagrodzenia Prezydenta Miasta Łomża - XXII kategoria zaszeregowania i miesięczna stawka wynagrodzenia zasadniczego w kwocie : 4.860,- zł - 9 stawka dodatku funkcyjnego w wysokości 250% najniższego wynagrodzenia zasadniczego I kategorii zaszeregowania określonego w tabeli miesięcznych stawek wynagrodzenia zasadniczego, tj. w kwocie : 1.825,- zł - dodatek specjalny na okres od 26 listopada 2003 roku do 25 listopada 2004 roku w wysokości 20% naliczony od wynagrodzenia zasadniczego i dodatku funkcyjnego w kwocie : 1.337,- zł - dodatek za wysługę lat w wysokości 20% miesięcznego wynagrodzenia zasadniczego w kwocie : 972,- zł. Przewodniczący Rady Miejskiej Łomży Jan Jarota" I jak by nie liczył, to wynagrodzenie wynosi 8.994 zł brutto i nawet po odliczeniu podatku dochodowego nie wychodzi 5.000 zł. A jak juz tarkan porownujesz to nie manipuluj i nie porównuj wynagrodzenia brutto do wynagrodzenia netto - czyli na ręke. A na głowie to pan prezydent ma tylko troche włosów i nic więcej, chyba, że czegoś nie dostrzegam. Lamico - przyjaciel na zawsze
|
|
Nie mnie osądzać kto ile powinien zarabiać ale biorąc pod uwagę zakres obowiązków czyli że: - Pan Prezydent ma "pod sobą" całe miasto - Pan Prezes jeno niewielki jego wycinek w postaci "Perspektywy" to wnioski dotyczące wysokości wynagrodzenia nasuwają się same O wysokości wynagrodzenia obu Panów decyduje Rada w jednym przypadku Rada Miasta, a w drugim zaś Rada Nadzorcza SM i to do nich należy kierować wszelkie pretensje i żale A odnośnie lizusostwa : Łubu dubu łubu dubu niech nam żyje Prezes naszego klubu niech żyje nam to mówiłem ja :D Tiger :P tylko gdzie ta szafa z magnetofonem tak coby Pan Prezes mógł tego odsłuchać ;) i odnotować wielki plus w mojej teczce osobowej heheh
|
|
Zaczeliscie Panstwo posac o TV kablowych a konczycie na tym kto ile zarabia. Na dodatek piszecie o tych jawnych pieniazkach a nie tych co to zarabiaja na lewo po cichu. Wydaje mi sie ze jest ich duzo wiecej. P.Prezes widocznie ma w tym interes aby nie robic konkurencji dla TV Multimedia w Perspektywie. Gdyby bylo inaczej to nie zawracal by se dupy stadionem ale negocjowal by ceny z operatorami sieci kablowej, lub zciagnal do nas innego operatora. Do waszej informacji: W miescie Olsztyn w spoldzielniach jest po czterech operatowow. w najdrozszym pakiecie za 29 zł jest okolo 100 programow w tym polskich jest b.duzo potem 19 zł - około 35 programow PAKIET PODOBNY DO NASZEGO NAJWIEKSZEGO nastepny to 8 zł - 16 programow same konkretne CO WY NA TO ? I JAK DALEJ MYSLICIE ZE KOCHANY P. PREZES NIE MA W TYM INTERESU? Odnosnie zyczen swiatecznych P. Prezesa w TV to istny majstersztyk osobistej kampanii reklamowej Nawet w takim dniu nie moze zapomniec o swoich ambicjach. cieplo
|
|
Jak widać ,,dla dobra lokatorów" zależy tu bardzo komuś aby była tylko ,,najtańsza" MULTIMEDIA. Dzwońmy, chodżmy i nalegajmy na pana prezesa aby za wzorem Olsztyna wpuścił do Łomży innych operatorów kablówek. Wiem że jest za wejściem marketów, więc dziwie się dlaczego tak hermetycznie zamknął dostęp innym tańszym i wcale nie gorszym kablówkom? Cierpliwość drąży skały, więc jeszcze raz zachęcam do zmasowanego nalegania - by najmniej ujawni argumenty swego poglądu na tę kwestię.
|
|
Łomża, 27.11.2003r. Prezes Zarządu OE / 3945 / 2003 MULTIMEDIA SP. Z O.O Ul. T Wendy 7/9 81-341 Gdynia W imieniu Zarządu SM „Perspektywa” w Łomży zwracam się z gorącą prośbą o nie wprowadzanie z dniem 1 stycznia 2004r. nowych stawek na wszystkie pakiety, z których korzystają nasi mieszkańcy. Prośbę uzasadniam tym, że jeszcze przed proponowaną podwyżką zostaliśmy, jako Kierownictwo Spółdzielni, poddani ostrej krytyce w lokalnych mediach jak również na jednej z sesji Rady Miejskiej. Zarzuca nam się nieskuteczność w obronie interesów społeczności mieszkającej w naszych zasobach. Oskarża się Zarząd o powiązania (a nawet udziały w Spółce) i przez to załatwianie jedynie swoich interesów – co jest oczywistą nieprawdą. Natomiast niezaprzeczalnym faktem jest, że ceny wszystkich pakietów proponowanych przez MULTIMEDIA SP. ZO.O. są dużo wyższe od obowiązujących cen w telewizji Vectra, która funkcjonuje w sąsiedniej Spółdzielni. Mieszkańcy obu Spółdzielni, poprzez utrzymywanie z sobą kontaktów, są dobrze poinformowani o cenach pakietów obu operatorów i sugerują zmianę operatora na tańszego, co jest oczywiście zgodne z logiką. Wyczuwalnym jest również, że TVK Vectra świadomie nagłaśnia informację o niższych cenach ich pakietów. Jako Zarząd Spółdzielni nie możemy dopuścić do tego, by podobne zestawy pakietowe tak znacznie różniły się cenami. W związku z powyższym apeluję o poważne potraktowanie mojej prośby. Ponadto informuję, że Zarząd na swym posiedzeniu w dniu 26 listopada 2003r. (Prot. Nr 19/03) nie wyraził zgody na zmiany ceny w PAKIECIE A. Wynika to z porozumienia zawartego w dniu 28.05.1999r, pomiędzy Spółdzielnią i Operatorem. Jednocześnie przypominam, że ostatnia podwyżka ww. pakietu miała miejsce dnia 1 stycznia 2003r (z kwoty 4,50zł na 5,00zł). Z poważaniem, Leszek Konopka Z-ca Prezesa Zarządu SM „Perspektywa” w Łomży W załączeniu: 1. jeden z artykułów dot. cen opłat abonamentowych – opublikowany w Internecie 2. aktualne ceny pakietów w TVK Vectra Ełk 22.12.2003r. Zarząd Spółdzielni Mieszkaniowej „PERSPEKTYWA” ul. Kazańska 1 18-400 Łomża L.dz. OP2464/2003-12-29 Dot. OE/3945/2003-12-29 Szanowni Państwo, W odpowiedzi na Państwa pismo z dnia 27.11.2003r. z przykrością informujemy, iż nie możemy odstąpić od proponowanych podwyżek abonamentu z dniem 1 stycznia 2004roku. Operator telewizji kablowej świadczący swoje usługi w zasobach Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej, proponuje tańszą ofertę programową, jednak niezaprzeczalnie oferta ta odbiega w sposób zdecydowany na niekorzyść swoich abonentów, od naszej. Wystarczy porównać ilość nadawanych programów licencyjnych, by stwierdzić, że proponujemy dużo ciekawszą ofertę od konkurencji. Programy, które nadajemy w polskiej wersji językowej a nie ma ich w ofercie drugiego operatora to: Cartoon Network, Eurosport, Romantica, BBC Prime, Reality TV, Discovery SCI-TREK, Hallmark, Europa Europa, Mini Max, Niepokalanów, od niedawna TVN TURBO i KINO POLSKA, oraz dodatkowo niemiecki PRO 7. Łącznie abonenci nasi korzystają z bogatej oferty zawierającej kilkadziesiąt kanałów w większości nadawanych w języku polskim. Staramy się nadawać najatrakcyjniejsze programy, wiąże się to jednak z dużymi opłatami licencyjnymi. Ponieśliśmy także duże nakłady na usprzętowienie i modernizację urządzeń do produkcji programu lokalnego. Zmodernizowaliśmy stację czołową, wymieniamy wzmacniacze na nowe, dzięki czemu nie ma problemu z awaryjnością i jakością sygnału TV, a wkrótce rozpoczniemy sprzedaż nowej usługi dostępu do internetu. Naszym celem jest stałe podnoszenie standardu naszych usług. W związku z tym nie możemy utrzymać dotychczasowego poziomu cen abonamentu pakietu A. Jednocześnie informujemy, ze zapewniamy Państwu gwarancję ceny tego pakietu – 5,49 zł. przez cały 2004r. Liczymy na zrozumienie z Państwa strony. Z poważaniem, Pełnomocnik Zarządu Dyrektor Pionu Operacyjnego Andrzej Strehlau Szanowni Panowie internauci, którzy tak bardzo interesujecie się funkcjonowaniem TV Kablowej Multimedia Polska Sp. z o.o. na terenie SM „Perspektywa”! Nam również zależy na wysokiej jakości usług i niskiej cenie poszczególnych pakietów abonamentowych, dlatego oczekuję od Was, że pomożecie wskazać Zarządowi Spółdzielni takiego Operatora, który spełni Wasze i nasze oczekiwania. Dotychczasowe nasze działania nie przyniosły zamierzonego celu. Uważam podobnie jak Panowie, że jakość i cenę wymusza konkurencja. Zapewniam, że każdą taką ofertę rozpatrzymy, pod jednym warunkiem, że oferent spełnia wszystkie wymogi przewidziane prawem. Przyjście do Łomży kolejnego operatora byłoby z korzyścią dla całego miasta w tym dla mieszkańców największych spółdzielni mieszkaniowych. Ps. Co do informacji o wysokości moich poborów nie będę się ustosunkowywał ponieważ, kwestię tą przedstawiałem wielokrotnie. Kwoty podane w wypowiedziach są nieprawdziwe i „wzięte z sufitu”. Jak dojdę do tego pułapu, to zapewniam piszącego, że 1/3 albo i więcej przekażę na jego osobiste konto. Zbigniew Lipski Prezes Zarządu SM „Perspektywa”
|
|
Szanowni Prezesi Czy konkurencyjna telewizja kablowa nie jest zainteresowana wejściem do "Perspektywy"? - na pewno dałoby to trochę do myślenia "Multimedii" jakby poczuli odpływ dotychczasowych abonentów. a co pisma Pana Strehlau na temat np. ofery internetowej to sprawdziłem ich ceny tego dostępu - za 64k - 64zł ( najtańsza oferta ) więc dużo drożej niż w oferowanych już sieciach w Łomży. Możecie napisać szanownemu Dyrektorowi, że w Vektrze internet też jest tańszy i żeby się wypchał swoją doskonałą ofertą... Naprawdę są bardzo drodzy a ta to co napisał o tej jakości to przesadza i to bardzo. ---------------------- pozdrawiam JK
|
|
Szanowni Panowie! |
Skoro Multimedia nie reaguje na prośby to może warto byłoby otworzyć spółdzielnię na wolny rynek i zaprasić Vectrę do działania na terenie osiedla Perspektywa? A może już to nastąpiło? --- PGG
|
|
Ale, żeby otworzyć Spółdzielnię to trzeba CHCIEĆ. A co do zarobków, jak pan tyle nie zarabia, to ile?? Jako radny nie podał Pan dochodów (zataił), więc może to jest 11.490,- na rękę miesięcznie? :-C
|
|
Nie wiem czy się nie mylę ale z moich informacji wynika, że instalacja tj. okablowanie nie jest własnością spółdzielni tylko operatora. W tym układzie Spółdzielnia nie jest stroną ponieważ jej rola ograniczyła się jedynie do zezwolenia na położenie okablowania na terenie zasobów. Każdy z nas ma podpisaną indywidualną Umowę z telewizją kablową - Umowę na której treść tylko w pierwszym podłączeniowym etapie spółdzielnia miała wpływ - zezwalając na ułożenie instalacji pod warunkiem , że .... To tak samo jakbyśmy mieli pretensję do Spółdzielni, że cena energii elektrycznej poszła do góry podczas gdy dostawcą ww. energii (na podtsawie Umowy) jest Rejon Energetyczny. Zakładając, że wpuszczony zostanie nowy operator na teren osiedla wiąże się to z ponownymi opłatami związanymi z kosztami przyłączenia każdego budynku bo jakoś nie chce mi się wierzyć żeby Vectra czy Multimedia łaskawie oddała swoją własność konkurencji. Reasumując nowy operator równa się nowym opłatom przyłączeniowym i to pewnie nie małymi. Z kolei przyjmując że Vectra i Multimedia to wiodące firmy (w sensie największe) to nie wiem czy młode firmy mają szanse przebicia i chęć inwestowania - choć dla chcącego nic trudnego. Można przecież z kilkunastu bloków zebrać opinie tudzież deklaracje chęci rezygnacji z molochów kablowych i zaprosić do współpracy konkurencyjnego operatora na konkretnych warunkach. Jeżeli się mylę odnośnie własności instalacji proszę o sprostowanie Pozdrawiam Tiger
|
|
Panie Prezesie Lipski musi pan coś z tym fantem zrobić jak najprędzej. Nie może pan dopuścić dla dobra lokatorów żeby taki proceder ze strony Multimedii miał miejsce na pana "podwórku". Takie tłumaczenie Multimedii jest nienormalne, bowiem jak można inwestować pieniądze z podwyżek w internet, który oczywiście będą sprzedawać. To przecież nielogiczne. Jeżeli sprzedawca chce sprzedawać lody to musi kupić lodówkę, i co może podwyższa cenę lodów żeby póżniej z niej sprzedawać. To tak właśnie jest z tym ich internetem. A jeśli chodzi o te programy, które oferują rzekomo po polsku to Vectra ma przecież to samo. Chyba, że ROMANTICA itp. po polsku to te programy są zbędne. Pozdrawiam
|
|
Zasady wynagradzania członków Zarządu SM „Perspektywa”. W roku 1995 Rada Nadzorcza spółdzielni powołała, ze swego grona, zespół, który miał na celu opracować zasady wynagradzania członków zarządu, w tym prezesa. Jeden z zaproponowanych wariantów został przez Radę Nadzorczą przyjęty. W oparciu o ten wariant podjęto stosowne uchwały, które brzmią następująco: 1. Uchwała Nr 30/95 z dn.13.12.1995r. – ustala z dniem 01 stycznia 1996r. wynagrodzenie Prezesa Zarządu w następującej wysokości: - wynagrodzenie zasadnicze w wysokości 2,3 średniego wynagrodzenia pracownika SM (z wyłączeniem członków zarządu) za kwartał poprzedzający zatrudnienie lub przeszeregowanie; - dodatek funkcyjny w wysokości 0,4 krotności wynagrodzenia zasadniczego; - dodatek stażowy zgodnie z obowiązującymi przepisami. 2. Uchwała Nr 33 – ustala wynagrodzenie Z-cy Prezesa Zarządu w następującej wysokości: - wynagrodzenie zasadnicze w wysokości 1,9 średniego wynagrodzenia pracownika SM (z wyłączeniem członków zarządu) za kwartał poprzedzający zatrudnienie lub przeszeregowanie; - dodatek funkcyjny w wysokości 0,3 krotności wynagrodzenia zasadniczego; - dodatek stażowy zgodnie z obowiązującymi przepisami. Średnie wynagrodzenie netto pracownika SM „Perspektywa” za I półrocze 2003r. wynosiło: 1.570 zł. bez płac członków zarządu. Zasady wynagradzania Prezesa Zarządu i jego Z-cy obowiązują od 01 stycznia 1996r. i na przestrzeni tych 8 lat nie są zmieniane. Zbigniew Lipski Prezes Zarządu SM „Perspektywa”
|
|
tarkan A cóż może zrobić Spółdzielnia ? Może jedynie wystąpić pisemnie w imieniu społeczności spółdzielczej - co zresztą jak widac zrobiono ..... Tak jak już pisałem każdy z nas ma podpisaną indywidualną Umowę z operatorem i jedyne co możemy zrobić to gremialnie zerwać Umowy i ..... pozostać bez telewizji. Przecież w tej chwili nawet podstawowe programy 1, 2 w najmniejszym pakiecie również są nam dostarczane przez kablówkę a czasy AZART juz się skończyły ..... W sumie można jeszcze założyć sobie antenę siatkową a przy silnym wietrze pełnić obywatelskie dyżury - tak coby nie śnieżyło :D Bezkarność operatorów kablowych jest porażająca - robią co chcą a my możemy jedynie oglądać i tańczyć jak nam zagrają ....... Pozdrawiam Tiger
|
|
Zgadzam się z Tobą Tiger. Ale to powinna być walka pana prezesa Lipskiego w imieniu swoich lokatorów. Zwróćcie uwagę jak On potrafi walczyć z naszym prezydentem! Dlaczego więc nie może zawalczyć w taki sam sposób o nas "kochanych lokatorów"? Niech pan panie prezesie dopuści do rozmów VECTRĘ, a jeśli nie oni to przecież jest pan w ciągłym kontakcie z innymi prezesami innych spółdzielni. Oczekuje pan od nas informacji na temat kablówek, a przecież prezesowie innych spółdzielni z Polski mogą panu takich informacji udzielić, gdzie i jaka kablówka jest tańsza. A co do anten siatkowych i satelitarnych to bardzo dobre rozwiązanie, dlatego trzeba będzie zrywać umowy z kablówką. Tylko żeby póżniej nikt nie mówił, że nie można mieć anten na balkonach lub gdziekolwiek indziej bo powstają zakłócenia dla MULTIMEDII. Pozdrawiam wszystkich którzy są przeciwko monopolistom.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |