Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Atopowe Zapalenie Skóry u niemowlaka |
Witam Mam pytanie do rodziców których dzieci chorują bądź chorowały na AZS-który lekarz najbardziej Wam pomógł?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Atopowe Zapalenie Skóry u niemowlaka |
Lekarz to nie wiem ale super na taka skore jest krem EMOLIUM. Najlepsza cena w allegro.
|
|
sivysivy po emolium mamy gwałtowne zaostrzenie objawów... na razie demsa daje rade ale tez pewnie na chwile i zaraz skóra przestanie ją akceptować
|
|
Polecam Andrzej Klepacki.Specjalista Dermatolog.Przyjmuje Małachowskiego 8/46 www.doktorklepacki.pl
|
|
My mieliśmy AZS i emolium było najgorsze. Musieliśmy uważać i wybierać kosmetyki bez parafiny w składzie. Dobry i niedrogi był dermedic baby. A lekarza żadnego nie polecę, w DSK w Białymstoku coś pomogli, bo skóra wyglądała strasznie i Młoda się męczyła, a reszta niestety metodą prób i błędów.
|
|
Bardzo pomagaja kąpiele w krochmalu,maść Protopic jest swietna ale bardzo droga wiec my stosujemy tylko na twarz,nie wiem od jakiego wieku mozna ja stosowac.Na reszte ciala maści robione na receptę.A dermatologow z Lomzy omijać.Zreszta prawie jak wszystkich lekarzy z Lomzy.
|
|
Przespaceruj się do apteki w Stokrotce,kup tam emulsję do kąpieli Oilatum(kąpiele codziennie) i wodę micelarną Mustela(przemywaj skórę kilka razy dziennie).
|
|
soul jak masz problem z dzieckiem i chcesz jego dobra, to sam nie eksperymentuj tylko pojedź do Białegostoku do dr.Wrońskiego (prywatny gabinet na Nowym Świecie), zapłacisz, ale będziesz wiedzieć na czym stoisz. Namiary znajdziesz w internecie. Dużo zdrowia życzę.
|
|
Na pewno dziecko ma AZS? Może wystarczy przyjrzeć się diecie? _________________________________________________________________ http://www.michalkiewicz.pl/ https://myslpolska.info/ http://kresywekrwi.blogspot.com/?m=0
|
|
-->pat115 Protopic!? Czytaliście ulotkę? _________________________________________________________________ http://www.michalkiewicz.pl/ https://myslpolska.info/ http://kresywekrwi.blogspot.com/?m=0
|
|
Wiem wiem,wszędzie pelno skutków ubocznych
|
|
Nawet tabletki musujące podobno zawierają substancje powodujące nowotwory,a witaminy które bierze sie podczas ciąży wywoluja alergie u dzieci.Teraz chyba nie ma rzeczy które nie szkodzą.
|
|
Wpierdalacie gówno jak leci oby szybciej i taniej, smarujecie się hujostwem oby piękniejszym być, łykacie ścierwo wszelkie jakie wam przepiszą, ręce myjecie 15x dziennie, z ziemi jak spadnie nie podnosicie, w domu 20x dziennie sprzątacie, szczepicie siebie i dzieci rtecia i innymi chemikaliami, dzieciom od początku antybiotyki, witaminy, maści, kremy w ciąży zamiast seksu i ruchu leżycie jak kłody, bo tak wam karzą ełnuchy, I SIĘ ***** DZIWICIE, ZE DZIECI MAJA ALERGIE? Dziwaki :D
|
|
Może się mylę? A która tu jedna z drugą ma naturalny kolor włosów? Żadna? Jedna? Która w ciąży i po nie wpierdalała witaminy D chociażby? Żadna? Jedna? Ełnuchów tylko słuchacie i kolorowych ulotek z reklamy. Cierpcie teraz. Szkoda tylko tych malutkich, za wasza głupotę.
|
|
powerfulpk taaa.... coś w tym jest. ale wiesz co? zapytaj swoich rodziców na jakie poważne choroby chorowałeś i dzięki czemu jesteś zdrowy? czy przypadkiem nie dzięki tym wszystkim medykamentom i ełnuchom? z jednej strony to co działo sie 50 lat temu-selekcja naturalna-miało sens. ale teraz dzięki antybiotykom moje dziecko przeżyło poważne zapalenie płuc i gdybym miała jeszcze raz podejmować decyzję-byłaby taka sama.
|
|
Nie chce mi się drążyc tematu. Co myśle napisałem. Wiem natomiast jedno. Dziś zamiast cyca daje się mleko w proszku, sztucznym cyckiem... :D oczywiście w wyparzonej butelce ^^
|
|
ooo to niestety nie nadążasz za modą-teraz karmienie naturalne jest na topie :) a karmienie butelką było zalecane jako jedyne słuszne i prawdziwe 30 lat temu. a tak wracając do tematu-czy możecie polecić lekarza który ma doświadczenie w leczeniu takiej choroby?
|
|
daj sobie spokój z lekarzami ... elnychami od kolorowych broszurek. Zacznij od przeczytania tego. ATOPOWE ZAPALENIE SKÓRY Reszcie też polecam. Stare metody są najskuteczniejsze... nie faszerujcie się tą chemia Proszę Was :( Podałem, ze względu na dzieci, bo was starych przygłupów mi nie szkoda. NoOfenZ
|
|
Przy leczeniu niemowlaków jak tu podano w temacie, panie mamusie musicie się tym trochę poszprycować niestety i cycuszkiem pokarmić :D mama kocha dzieci to sobie poradzi no nie?:> Polecam też olej lniany do picia, w augustowie robią prawdziwy z pierwszego tłoczenia, bo ten ze sklepu/apteki w .. można sobie wsadzić. Szczególnie tym co zachorowali na cukrzycę, bo mają szanse na wyleczenie się z tej niby nie uleczalnej choroby, chyba że wam już trzustke uspili na amen insulina i lekami no to przykro MI :D Teraz bedzie całe życie z EŁNUCHAMI :D
|
|
Power popieram to co napisałeś w 100%, ale aby do tego dojść trzeba dużo czytać na ten temat i myśleć. Matko polecam Ci mojego lekarza z Białegostoku 85 7322781 jak przejdziesz trzy wizyty, to nigdy nie dasz dziecku antybiotyku nawet na zapalenie płuc, tak jak ja. Obejrzyj film na internecie Cicha epidemia a potem Ukryte terapie Chicago cz. 1, 2, 3, 4. Przeczytaj książkę Ukryte terapie Jerzego Zięby. Każdy z nas kocha swoje dzieci, ale nie każdy potrafi wyjść poza utarte schematy. Jak to wszystko obejrzysz i przeczytasz to zrozumiesz.
|
|
dziękuję za dobre rady, zastosuję w miarę możliwości.
|
|
nikt nic?
|
|
Lekarz, którego poleciłam wyleczy.
|
|
Ja mam takie pytanie. Czy z atopowego zapalenia skóry dzieci wyrastają? Bo córka lat 6 ma.
|
|
Niektórzy wyrastają a niektórzy nie. Moja nastoletnia córka już praktycznie nie ma z tym problemu. Za to kilkuletnia ma azs w dość nasilonym stopniu. Mam nadzieję,ze będzie tak jak u starszej. Czyli azs w wieku dziecięcym ale już mniejsze objawy jak sie dorasta. Najważniejsza jest pielęgnacja. Taka skóra wymaga nawilżenia w większym stopniu niż normalna skóra. Możesz sobie zajrzeć tutaj: http://sulphur.com.pl/problem/atopia/ Na stronie są opisane metody pielęgnacji skóry. Polecam zrezygnować z agresywnych maści sterydowych na rzecz naturalnych maści.
|
|
Lekarz lekarzem, ale zgłębiajcie też wiedzę na własną rękę. Na tym portalu opisali dobrze tę problematykę http://edzieci.pl/zdrowie/346-atopowe-zapalenie-skory-u-dzieci Im więcej wiedzy, tym lepiej.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |