Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
problem z akumulatorem |
witam mam problem naładuje akumulator do pełna zamontuje go w aucie 2 dni postoi pokazuje 11,6 i już nie odpali myślę ze już muszę go wymienić lecz zastanawia mnie jedno jak go naładuje i zostawię w piwnicy to po mies nawet stania pokazuje 12,95 czyli prawidłowe napięcie
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: problem z akumulatorem |
mrozy :)
|
|
sprawdz pobor pradu na postoju,albo zoba czy jak klema bd odlaczona tez rozladuje
|
|
witam napięcie jest ok ale akumulator nie trzyma natężenia prądu(amperaż)w niskich temperaturach i jest do wymiany ! proponuję zakup nowego varta silver i sprawdzić ładowanie ! na postoju przy włączonych światłach mijania powinno być minimalnie 13.5V a najlepszy prąd ładowania do 14.5V i wtedy jest wszystko OK nie kupować żadnych wynalazków bo szkoda kasy polecam varta silver !!! absolutnie Boscha !!! kagery i pochodne a centra wytrzyma do gwarancji pozdrawiam.
|
|
najpierw zobacz czy prad nie ucieka ci gdzies, moze jakies zwarcie, albo wlaczone urzadzenie w samochodzie. potem bierz sie za wymiane, jesli przy tych temperaturach aku stygnie przez dwie noce, to nie trzyma juz jak nowe, albo bedziesz sie bawil w odsiarczanie, albo wymienisz na nowe. jaka moc i rozruch ma ten aku?
|
|
nie pisz głupot jak nie masz pojęcia, ja na centra futura jeżdżę 6 rok. Wszystko się ma prawidłową eksploatacją. Przede wszystkim aku naładować i na tester, ma go prawie każdy sklep, jak ok to sprawdzić czy auto nie \"kradnie\" prądu w spoczynku no i pobór prądu podczas rozruchu, ładowanie podstawa.
|
|
ja mam aku Banner juz 12 lat i nie narzekam,
|
|
Bosch górna półka wytrzymał mi 3 lata i zdechł. Teraz mam Vartę, natomiast znajomy jeździ na no name i mówi, że wytrzymują średnio 2 lata ale cena ich jest o połowę niższa od Boscha.
|
|
Strzelam że to wieśwagen. Podłącz samochód do kompa i sprawdź błędy. Najprawdopodobniej moduł komfortu jest w trybie czuwania przez przerwany obwód wykrywania zamkniętych drzwi ale mogę się mylić.
|
|
Ja na jenoxie też już zaczynam szósty choć jak kupowałem awaryjnie z braku kasy to marzyłem by połowę tego wytrzymał. Prawda, że wszystko kwestią eksploatacji. Ogólnie już parę razy się natknąłem, że zachodni producenci po prostu dają na polski rynek odrzuty, bo \"Polaczek i tak kupi po nazwie\". Niestety zresztą nie tylko w branży moto tak jest.
|
|
Ja mam Centrę w dieselu i nawet w najgorsze mrozy jest niezawodny.
|
|
Najprawdopodobniej masz podróbkę. Mój ojciec kupił 2 lata temu nowy akumulator i nawet w lato miał problemy, bo się rozładowywał. Jeździł do róznych elektryków co mierzyli, sprawdzali czy jakiś obwód nie pobiera prądu - i nic. Okazało się, że akumulator to podróba znanej marki, mimo że kupiony w sklepie w Łomży. Teraz jeździ na nowym i jest spokój.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |