Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Forty Piątnica |
Witajcie, Łomżyniacy. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak dotrzeć do podziemnego korytarza łączącego wszystkie 3 forty ? Krok po kroku. Z którego Fortu najlepiej sie tam dostać?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Forty Piątnica |
Takiego korytarz raczej niema, ale podobno jakaś część została wysadzona
|
|
Ten korytarz na pewno jest. Większość przejść została zasypana bądź wysadzona, ale na pewno jakieś przejście się zachowało.
|
|
Wysadzone. Nie dasz rady przejść - o ile faktycznie istnienie tego przejścia jest prawda a nie wymysłem czlowieka który niby nim chodził. W każdym razie wszystkie przejścia są zawalone.
|
|
Wysadzone zostały kilkadziesiąt lat temu, a jeszcze kilka lat temu można było do niego zejść, 2 kondygnacje w dół. I tego jestem pewien na 100%. Zapewne w forcie II znalazły by się takie przejścia, ale niestety ten jest ogrodzony.
|
|
Faktycznie, można było jednym zejść niżej ale w pewnym miejscu zaczynała się woda. Dalej był załom. Być może można probowac z drugiej strony, ale wszystkie wejścia są zawalone.
|
|
Korytarz na pewno istnieje i jest drożny w części fortu od strony Czarnocina . Jeśli chcesz się więcej czegoś dowiedzieć to w Klubie Garnizonowym Łomża od roku 2002 funkcjonuje stowarzyszenie Fort a w samym forcie jest strzelnica i muzeum i tam też coś Ci mogą powiedzieć . pozdrawiam Zbyszekp
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |