niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Na lepsze samopoczucie w upał!

Do wszystkich mieszkańców naszego miasta :)

Upał, każdemu chce się pić - my kupimy sobie wodę, lody...
Zwierzęta nie!!
Ty poczujesz się lepiej - a bez wielkich nakładów pomożesz braciom mniejszym. Wystaw pojemnik z wodą (np puste opakowanie po lodach) przed swój blok, dom, furtkę ....
Samopoczucie się poprawi - bo zrobisz coś tak wspaniałego - chociaż tak małego...
Zaczynamy jutro rano ... Pokażmy - że potrafimy, że jesteśmy wielcy :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Na lepsze samopoczucie w upał!

Sam mam 2 psiaki, mieszanca i goldena... Co mnie bardziej dziwi, mimo że mają pełne michy zimniutkiej czyściutkiej wody, to wolą wypić wodę z wiadra z brudną deszczówką, czy też pojemnika z farbą(gdzie pomieszała się farba z deszczówką)
Dodam, że drzwi mają cały czas otwarte. Troche mnie to dziwi, czy się źle nimi opiekuje heh.

Niedawno słyszałam, że psy lubią deszczówkę, bo to miękka woda.

Akkka, świetny apel :)
Zwierzaki potrzebują naszej pomocy.

Świetna inicjatywa :) I dodatkowo pamiętajmy żeby nie zostawiać naszych zwierzaków w nagrzanych samochodach czy przed domem bez możliwości znalezienia cienia, co gorsze na łańcuchu.

Najciekawszy blog w sieci

W ogóle jedno mnie dziwi - tylko się mówi o tym, żeby nie zostawiać psów (i dzieci!) w samochodzie podczas upałów, a jednak tyle ludzi jednak stale to robi - skąd ten idiotyzm wśród społeczeństwa?!

Popieram ten apel. Niestety, od lat zauważam w sobie tendencję, że czasem bardziej jest mi szkoda zwierząt niż ludzi. Może dlatego, że zwierzęta są po prostu bardziej bezbronne i są od nas częściowo zależne

tablice rejestracyjne

Ludzie bywają okrutni. Wystawiłam miskę z wodą i jedzenie bo błąkał się taki mały,bezbronny piesek,którego niestety nie mogłam przygarnąć ale moi \"wspaniali\" sasiedzi miskę zabrali a psa przepedzili.Ja sama mam psa w domu i jest mi zwyczajnie go żal jak widzę gdy się męczy w te upały.

Życie to nie bajka,życie to je walka! ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org