Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Na lepsze samopoczucie w upał! |
Do wszystkich mieszkańców naszego miasta :) Upał, każdemu chce się pić - my kupimy sobie wodę, lody... Zwierzęta nie!! Ty poczujesz się lepiej - a bez wielkich nakładów pomożesz braciom mniejszym. Wystaw pojemnik z wodą (np puste opakowanie po lodach) przed swój blok, dom, furtkę .... Samopoczucie się poprawi - bo zrobisz coś tak wspaniałego - chociaż tak małego... Zaczynamy jutro rano ... Pokażmy - że potrafimy, że jesteśmy wielcy :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Na lepsze samopoczucie w upał! |
Sam mam 2 psiaki, mieszanca i goldena... Co mnie bardziej dziwi, mimo że mają pełne michy zimniutkiej czyściutkiej wody, to wolą wypić wodę z wiadra z brudną deszczówką, czy też pojemnika z farbą(gdzie pomieszała się farba z deszczówką) Dodam, że drzwi mają cały czas otwarte. Troche mnie to dziwi, czy się źle nimi opiekuje heh.
|
|
Niedawno słyszałam, że psy lubią deszczówkę, bo to miękka woda. Akkka, świetny apel :) Zwierzaki potrzebują naszej pomocy.
|
|
Świetna inicjatywa :) I dodatkowo pamiętajmy żeby nie zostawiać naszych zwierzaków w nagrzanych samochodach czy przed domem bez możliwości znalezienia cienia, co gorsze na łańcuchu. Najciekawszy blog w sieci
|
|
W ogóle jedno mnie dziwi - tylko się mówi o tym, żeby nie zostawiać psów (i dzieci!) w samochodzie podczas upałów, a jednak tyle ludzi jednak stale to robi - skąd ten idiotyzm wśród społeczeństwa?!
|
|
Popieram ten apel. Niestety, od lat zauważam w sobie tendencję, że czasem bardziej jest mi szkoda zwierząt niż ludzi. Może dlatego, że zwierzęta są po prostu bardziej bezbronne i są od nas częściowo zależne tablice rejestracyjne
|
|
Ludzie bywają okrutni. Wystawiłam miskę z wodą i jedzenie bo błąkał się taki mały,bezbronny piesek,którego niestety nie mogłam przygarnąć ale moi \"wspaniali\" sasiedzi miskę zabrali a psa przepedzili.Ja sama mam psa w domu i jest mi zwyczajnie go żal jak widzę gdy się męczy w te upały. Życie to nie bajka,życie to je walka! ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |