Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
auto |
witam. Sprzedałem auto. Czy muszę powiadomić urząd rejestracyjny o tym fakcie??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: auto |
Jak zamierza przerejestrować go na siebie, to chyba nie.
|
|
ale czy ja jako sprzedający musze kogoś powiadamiać??
|
|
Teoretycznie tak, w praktyce nie, powiadom tylko ubezpieczyczalnie i wsio.
|
|
ok.dzięki Mondeo.
|
|
w sumie masz 30 dni na powiadomienie urzedu zawsze lepiej to zrobic jesli kupiec nawiwija cos autem zanim go zrobi na siebie to policja przyjedzie do ciebie Max
|
|
dla własnego bezpieczeństwa zgłoś to w urzędzie rejestracyjnym nie wiem czy za brak zgłoszenia jest jakaś kara ale wiem, że druki do tego specjalne są więc po cholerę potem mieć problemy, zgłaszasz 5 minut a potem dostajesz potwierdzenie do domu i nic cię nie interesuje, no bo, że ubezpieczycielowi zgłaszasz to normalne jest i oczywiste.
|
|
Głowy ci nie urwą, to nie skarbówka , na przerejestrowanie samochodu też masz niby 30 dni, a mozesz to zrobić i po roku czasu. Urząd sam jasno mówi, że to ich nie obchodzi i to nie jest obowiązek, zapytaj tam ci powiedzą.
|
|
|
W ciągu 30 dni masz obowiązek powiadomić zarówno Urząd w wydziale komunikacji oraz ubezpieczyciela o fakcie zbycia pojazdu. W razie jeśli nowy kierowca coś przeskrobie, będziesz odpowiadać za to Ty. Pozdrawiam.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |