Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kradzież na ZUS |
Uwaga, po Łomży krążą kobiety oszustki podające się za pracownice ZUS. Oferują jakieś zniżki w ZUS na leki a okradają ludzi, emerytów z pieniędzy. Działają w kilka osób, jedna kobieta, jakaś grubsza wchodzi do domu, a druga w tym czasie plądruje mieszkanie. Jeżdżą jakimś czerwonym samochodem. Ostrzeżcie swoich znajomych, bo w ten sposób została dziś okradziona bliska mi osoba. Sprawa trafiła na policję.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kradzież na ZUS |
na policje zglos to natychmiast
|
|
lomzyk, napisałem, że sprawa trafiła na policję. Uważajcie i ostrzeżcie innych,
|
|
jaki to samochod marka
|
|
dobrze, że napisałaś o tym. przekażę dalej!
|
|
Problem w tym, że z 4 piętra starsza osoba nie rozpozna marki.
|
|
Jeśli ktoś spotka się z taką sytuacją, to proszę od razu zadzwonić na policję. Może uda się złapać oszustów. Bardzo mi na tym zależy, choć wiem, że takie sprawy trudno doprowadzić do końca.
|
|
ja jak bym zlapal to najpierw wpierdol potem policja
|
|
A te starsze osoby mają alzheimera? bo normalna starsza osoba nie pozwolilaby chodzić obcym po swoim mieszkaniu, odrazu jest to dziwne ze druga osoba idzie sobie gdzieś coś plądrować. A jak ktos idzie niby pod przykrywką że do WC, to należy być czujnym.Ale jak to mówią.Stary a glupi.
|
|
Elop nie oceniaj. Weszła tylko jedna osoba, a druga ukradkiem. Sklepy też okradają odwracając uwagę. Nie tylko starszych ludzi okradają.
|
|
to odrazu na salony zaprosili zusownika na klatce schodowej takich sie zalatwia zaden gosc .
|
|
no cóż starsze osoby często nie są świadome jakie zagrożenia na nich czyhają ze strony drugiego człowieka naprawa apple
|
|
Jakby tak mozna było ukradkiem to wielu z was nie robiłaby za 1200 tylko wchodziła wlasnie ukradkiem i zyła dostatnio, a stary co drugi w lomzy, wiec praca byłaby wielosezonowa :) to jak to jest , w telewizji apelują do starych , w gazetach apeluja, to co ten stary, siedzi w fotelu i czeka na KONIEC ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |