Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Może ktoś potrzebuje takiego pieszczoszka do domu? |
http://images50.fotosik.pl/1956/927b243b401d6ce3.jpg[/mg] Jak by komuś wpadł w oko, to jestem na forum bez przerwy prawie :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Może ktoś potrzebuje takiego pieszczoszka do domu? |
Nosz kurnasz nie weszło:( Prawdziwy słodziak :)Az mi żal że nie mogę go przygarnąć.
|
|
Fajny, niewielki piesek. Widać po merdającym ogonku,że przyjazny.Musiał być kiedyś w złych warunkach. Ten brak sierści na szyi chyba przez ciasną obrożę.
|
|
Na moje niewprawione oko, to wytarcie na szyi raczej wygląda na łańcuch. Widocznie psinka miała słodkie zycie u swojego ,,pana," skoro dała nogę od niego i sama skazała się na tułaczkę .
|
|
Maruda, ten psiaczek jest płci męskiej? Na brzuszku, między nogami ma jasną skórę brzuszka z czarnymi plamkami? Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Wszystko się zgadza:)
|
|
Jego właściciel przychodził do mnie do pracy, starszy pan emeryt, samotny. Mieszkał gdzieś w okolicy Drzewnej. Piesek ma imię na "P". Pimpek bodajże, nie pamiętam, od dwóch lat już nie pracuję w tym miejscu. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Możliwe,że został bez pana ?
|
|
Ciężko i pewnie niemozliwe będzie znalezienie właściciela. Narazie piesek głodu nie cierpi i jak widać na zdjęciu jest zadowolony. Może ktoś będzie miał ochotę się nim zaopiekować :)
|
|
Pamiętam dobrze tego pana, był bardzo sympatyczny. Zmarła jego żona i miał tylko psiaka. Zawsze kupował mu przysmaki i kości do gryzienia. Pan często mocno kaszlał, wyglądał na przynajmniej 70 lat, niestety przypuszczam, że piesek został już na tym świecie sam :( Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
MiYu i tym wlasnie sposobem przygnebilas mnie na kolejne kilka dni :(
|
|
czasem bywa tak, że piesek kanapowy po śmierci właściciela trafia na wieś często na łańcuch, może i jemu to się trafiło, a że miał trochę szczęścia i z łańcucha się zerwał to i pod dawny dom wrócił ? tyle, że pana już dawno nie ma i tej kanapy brak ....
|
|
ByleJaki niestety w mojej pracy bardzo często ulegałam przygnębieniu, z powodu czworonogów lub ich właścicieli. Tyle się ludzkich historii nasłuchałam, tyle naoglądałam, widziałam tyle nieszczęśliwych pupili i tylu tępych właścicieli, że czasem wstawać się nie chciało z rana. Na szczęście każdego dnia trafiali się wspaniali ludzie ze szczęśliwymi pupilami. Sprzedam akwarium, sprzęt akw. https://picasaweb.google.com/OmiyuO/NaSprzedazAkwarystyka Oraz rzeczy dla kobiet, dzieciaczków: https://picasaweb.google.com/OmiyuO/12Sierpnia2013
|
|
Niech ktoś zadzwoni do Urzędu Miasta i zgłosi tego psiaka, wtedy schronisko będzie mogło zabrać pieska i mu pomóc 86 215 67 86
|
|
|
Do schroniska to każdy głupi potrafi oddać . To jest domowy piesek i w schronisku nie będzie umiał się odnaleźć . Przecież to się nadaje nogi wieczorem grzać a nie w schronisku siedzieć :):)
|
|
maruda Ty zwykle anty-psiarz jesteś , więc cieszy mnie, że jednak troszczysz się o pieska :) .
|
|
A co ty elina gadasz:) Nigdy anty-psiarz nie byłem .
|
|
Przepraszam :) Rzeczywiście, to o inne zwierzęta chodziło. Ty kotów i fretek nie lubisz.
|
|
widziałam tego psiaka na festynie w Drozdowie. Może wcale nie jest bezpański? Tylko wybrał sie na spacer z czyjejś posesji?
|
|
a co tam robi moja skradziona przyczepka?
|
|
|
Najpierw trzeba zgłosić psa do urzędu miasta . Potem urząd przekazuje zlecenie do schroniska i dopiero można psa odłowić.Inaczej w schronisku nie przyjmą. Jest to schronisko tylko dla psów z terenu miasta Łomża.
|
|
|
Nie, schronisko nie może zgłosić. Zgłaszają mieszkańcy,urząd zleca, schronisko wykonuje.
|
|
czyli schronisko do bezduszny "hycel".skoro wolontariat jest na terenie Łomży,ludzie pracujący tam też,to dlaczego jeden z pracowników nie może zgłosić psa w UM,a oczekując na kwit już się nim zaopiekować? odp:bo los tego psiaka Wam "wisi".liczą sie procedury,które przecież tak łatwo obejść. nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
Schronisko jest utrzymywane przez urząd miasta. Takie są przepisy. Jeśli się Tobie nie podoba to poskarż się w urzędzie.
|
|
|
To Ty maruda tak beztrosko trzymasz go za szyję ? Nie bałeś się że Cię ugryzie ?
|
|
wolny niewolniku również możesz się nim zaopiekować. Ja mam dwa swoje psy i jednego ze schroniska na tymczasowo,bo choruje. Mieszkam w bloku i obecnie trzy psy w domu. Każdy może pomóc,wystarczą chęci.Na razie trzeba pieska nakarmić,napoić.Zgłosić do urzędu i poczekać. Nie jest chory, ranny,nie jest zimno. Więc nie jest to sytuacja wymagająca pośpiechu.
|
|
piesek jest "od ludzi",więc każda chwila bez opiekuna jest dlań męką.ja też przyjaźnie się z jednym i zamieszkuje on mój dom,więc nie wezmę kolejnego.czy schronisko zbiednieje jak go przygarnie?możecie jako osoby prywatne zgłaszać takie przypadki do UM,a w międzyczasie opiekować się takimi czworonogami w schronisku,czekając na decyzję.podrzucę Wam worek karmy,jeżeli tylko o to chodzi... green po pierwsze primo:a czy ta ręka wygląda na 50 letnią? po drugie jest to ręka człowieka rasy białej,a jak wiadomo maruda nie jest biały ;-) nie mogę powiedzieć,że nie wiem ale wiem,że powiedzieć nie mogę
|
|
wolny niewolniku ja mam obecnie w domu trzy. Schronisko nie może przyjąć psa bez zlecenia, taka jest umowa z urzędem miasta.Pracownicy muszą się do niej dostosować.Tu nie chodzi o to,czy schronisko zbiednieje. Takich próśb,żeby przyjąć pieska jest mnóstwo. Zamiast tracić czas na pisanie zgłoś psa - to szybciej znajdzie się w schronisku.
|
|
|
Niedawno znalazłam na Prusa pogryzioną suczkę. Po moim telefonie panowie z SM szybciutko przyjechali i pomogli.
|
|
|
;-)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |