Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomżyńscy lekarze;/ |
witam kochani!pisze tutaj bo nie mam juz siły na naszych Łomżyńskich lekarzy!!!a wiec napisze w skrócie moją historie moje 11miesieczne dziecko dostało wysypki na brodzie i w jamie ustnej nie jadlo 2 dni poszlam do lekarza rodzinnego dostal syrop no i dzieki boku zeszło mu to ,ale zaczely mu sie robic burchelki na lewej raczce wiec znowu ide do pani doktor syn dostal antybiotyk podawalam mu go 1 tydzien a tu nic wiec poszlam do dermatologa jednego a na drugi dzien do drugiego w sumie w ciagu 2 tygodni bylam u 3 lekarzy i kazdy stawia inna diagnoze;///moze zna ktos jakiegos dobrego dermatologa ktory mi pomoze.Nies tac mnie na prywatne leczenie POMOCY!!!! Anna K
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomżyńscy lekarze;/ |
A może to zwykłe uczulenie na któryś ze składników syropu? I wystaczy tylko mąką ziemniaczana rączke posypywać, żeby wysuszyło bąble ??
|
|
smaruje mu tą rankę fioletem gencjanowym i mascią adventan.Moze masz racie "maruda" odtatnio pani dermatolog stwierdziła ze jest to uczulenie na cos a dodam ze syn ma skaze bialkowa.mam jeszcze jedno pytanie czy mozna zrobc jakies badanie zeby dowiedziec sie od czego to jest?? Anna K
|
|
pisze sie smaruje mu renkę
|
|
amozetoospawietrznajakchcesztodamcinamiarydobialegostokudodsknafunduszjajezdzezeswoimsynemijestemzadowolona
|
|
http://www.doktorklepacki.pl/oferta.html - bardzo dobry dermatolog, ale przyjmuje prywatnie (Łomża i B-stok). Tylko pisz poprawnie po polsku.. ;).
|
|
a może przejdź się jeszcze do innego pediatry? Czy Twoje Dziecko ma wysypkę w innych miejscach, np. pupka, stópki? Rozumiem, że ta wysypka trwa już parę tygodni?
|
|
tak dokladnie a w szpitalu tylko czekaja na lapowe a po za tym nic ich nie obchodzi co sie dzieje w lomzynskimszpitalu to . . . powinna sie tymtelewizja zajac juz nie wspomne o hamstwie masakra
|
|
Nie wiem jakie dokładnie ma objawy Twoje Dziecko, ale poczytaj o chorobie bostońskiej. Moje Dziecko też miało taką wysypkę, zaraziło się od innego dziecka u którego nie rozpoznano tej choroby, mimo konsultacji kilku lekarzy!! Paranoja! A moja Pediatra od razu przez telefon powiedziała co to jest. Zdrówka dla Dzieciątka.
|
|
przecież dziewczyna prosi o pomoc bo nie stać jej na chodzenie do prywatnych lekarzy a nasz kochany NFZ oczywiście jak zwykle w malinach. Szkoda mnie ludzi bo miotają się pozostawieni sami sobie ze swoim problemem bo urzednicy panstwowi i posłowie maja problemy maluczkich zwyczajnie w pupie. Rimpik
|
|
Tak to może być grypa bostońska moje dziecko tez to miało 2 razy,takie małe pęcherzyki mogą być na całym ciele(ręce,stópki,jama ustna,głowa).Tego się nie leczy zejdzie samo.
|
|
A ja proponuję żebyś kupiła w aptece wodę micelarną Mustela i wacikiem przemywała skórę .Woda nie jest tania ok.50zł/400ml ale uwierz mi pomaga.Moja córeczka tez kiedyś miała coś podobnego i dr.Florczyk doradziła mi aby tą wodą przemywac skórę dziecka i po tygodniu po krostach i bąblach śladu nie było.A to uczulenie może być np.od białka jajka kurzego(jedz jajka od kur rasy araucana lub zielononóżek one nie uczulają)lub mleka krowiego,serów.
|
|
jeśli Dziecko ma chorobę bostońską to nie należy moczyć skóry, MUSTELA STELATOPIA Woda micelarna do oczyszczania - to woda oczyszczająca dla noworodków, niemowląt i dzieci do codziennej higieny skóry suchej, podrażnionej z tendencją do atopowego zapalenia. Do tych 50,00 zł proponuję dołożyć jeszcze trochę i iść prywatnie do dobrego Pediatry. Leczenie na własną rękę malutkiego dziecka nie jest najlepszym pomysłem, zwłaszcza jeśli nie wiadomo co mu jest. Lepiej niech zajmie się tym specjalista.
|
|
Może to skaza białkowa. Moja córka miała na ciele małe krostki "wodne". Po rozdrapaniu goiły się i powstawały strupki. Nikt w Łomży nie rozpoznał choroby. Dopiero w Białymstoku w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym rozpoznano, że to skaza białkowa tyle tylko, że objawia się nietypowo. Przepisali maść i zalecili dietę i po dwóch tygodniach jak ręką odjął. Kilka lat po leczeniu trafiliśmy do dr Śliweckiej (obecnie Remedium) w innej sprawie. Po badaniu, zapytała nas czy czasami córka nie ma skazy białkowej Powodzenia slm
|
|
więc to nie była skaza ;0
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |