Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
W nawiązaniu do postu - Jeszcze jeden Alior Bank |
Czy naprawdę potrzeba kolejnych oddziałów Banków w tak małym mieście jak Łomża? W danej chwili mamy około 20 placówek różnych Banków i dziwi mnie, że mają rację bytu (skąd biorą tych klientów?!). Co do kolejek w PKO BP czy Aliorze to problem nie tkwi w braku placówek, lecz w ich organizacji. PKO BP będąc bankowym PRL-owskim molochem i obsługując tylu klientów powiniem pomyśleć o większej ilości kas. Na Niemcewicza krew mnie zalewa jak widzę około 15 stanowisk, a tylko 2 z nich prowadzi obsługę kasową, a większość jest całkiem pusta. A wiadomo jak duże były zwolnienia w tym banku. Wygoda klienta się nie liczy tylko dochody i jak najmniejsze koszty. Kolejki w ALiorze natomiast generują ludzie, którzy dokonują opłat rachunków w specjalnie do tego powołanym stanowisku, a dostępne dwie kasy są raczej mało oblegane. Mi osobiście podoba się rozwiązanie Hexa Banku Spółdzielczego, który w placówce ma bankomat z funkcją wpłatomatu. Chcę to wpłacam, albo wypłacam gotówkę z konta nie przekraczając progu placówki. Nowoczesne rozwiązanie, nieprawdaż?. Czy Łomża musi być miastem rond, kościołów i banków? Jak znam życie to jak otworzą Venedę to w środku też pojawi się kilka placówek bankowych. Co sądzicie o rosnącej ilości banków w naszym mieście?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: W nawiązaniu do postu - Jeszcze jeden Alior Bank |
Zapomniałeś dodać jeszcze apteki. Jak się rozejrzysz to w aliorze też zobaczysz wpłatomat. Jestem klientem tegoż banku ( bez reklamy ) i nie mam potrzeby tam zaglądać. wszystko załatwiam przez neta. europejczyk
|
|
Dreamer-PL w Alior Bank też masz wpłatomat, więc to nie żadna rewelacja
|
|
A mnie rozśmieszyła kuriozalna sytuacja, gdy pewnego dnia zaszedlem do placówki BPH na Wojska Polskiego, żeby wpłacić pieniądze na swoje konto. Pani grzecznie powiedziała, że nie przyjmie ode mnie wpłaty. Spytałem, to po co jest ta placowka banku? A pani mowi, że po to by udzielać pożyczek i kredytów!!!!! To wyjaśnia dlaczego tak dużo jest placówek bankowych w Łomży. Chcą udzielać pożyczek, bo na tym najwięcej zarabiają. No to pozdro :) Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży
|
|
Tak właśnie sobie przypomniałem, że obok bankomatu jest wpłatomat. Kolejny haczyk żeby proponować pożyczki!!! Chodziło mi jednak o to co tak naprawdę powoduje kolejki, czyli reklamowaną przez Alior możliwość opłacania rachunków za 0 zł. Też jestem ich klientem i często widzę zwłaszcza starszych ludzi, którzy opłacają media. Bankowość internetowa to super sprawa ale szkoda, że jest tak ciężka do akceptacji przez osoby starsze.
|
|
ale wieśniaki, a co wam to przeszkadza? Że banki powstają? nie korzystajcie i po problemie...
|
|
Jak jest wiecej bankow to jest wiekszy wybor tego jednego. Ja jestem w ING.W oddziale na Prusa tez stoi wplatomat obok bankomatu.
|
|
Masakra ...
|
|
Masakra ...
|
|
Nie rozumiem dlaczego przeszkadzają ci banki na ulicach - im więcej tym lepiej. Nie pojmuje też osób, które pisza na forach, wiec korzystają z Internetu, ale narzekaja na kolejki w oddziałach. Przecież prawie wszystkie operacje można zrobić z domu. Co innego starsza osoba, która jest na bakier z techniką, ale ona jest na emeryturze i ma czas stac w kolejce. Ja mam konto w PKO, ale w kolejce mnie w zasadzie nie zobaczysz - za bezdzo cenię swój czas. Raz do roku, albo i rzadziej załatwiam coś w oddziale, a cała reszta to bankomat i Internet. Nic więcej nie potrzebuje i śmieszą mnie wpisy, że PKO to relikt. Jesli tak to informacja o jego śmierci jest przedwczesna, reanimacja sie udała i pacjent jest już w pełni sił. To jest zwykły bank, tyle że polski, ale tak samo nowoczesny jak inne i bez sensu jest dorabianie mu "gęby". Tak samo jak są zadowoleni z Aliora,mBanku, tak samo są zadowoleni z PKO. Są też oczywiście niezadowoleni, ale skala działalności PKO jest zdecydowanie większa, więc i niezadowolonych jest więcej - w każdym razie ja sobie chwalę. aprila01 aprila01
|
|
trudno nie zgodzić się z @aprila01 powiedz tylko ile płacisz za obsługę rachunku i ile za przelewy? Głównie pod tym kontem wiele osób kojarzy PKO z starym molochem z PRL-u. Jeśli obalisz tę teorię to zrozumiem, dlaczego chwalisz sobie swój bank. ---------------------- Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.
|
|
W aliorze chyba nic sie za przelewy nie placi...? i tam wydaje mi sie, ze jest wpatomat.. pazura
|
|
owszem, ale ja pytałem o przelewy w pko:) o wpłatomacie wiem, co więcej - można wpłacać tam na konto w mBanku :) ---------------------- Wszyscy są w stanie sprawić, żeby w pomieszczeniu stało się jaśniej - jedni jak wchodzą inni jak wychodzą.
|
|
Proszę bardzo - informacje można potwierdzić na stronie banku. Konto dla Młodych w PKO - za darmo do 26 lat, do 30 lat przy wpływach min. 1 tys. zł, 0 zł za wypłaty z wszystkich bankomatów (nie tylko w Polsce, ale na całym świecie), przelewy internetowe za darmo i podobnie karta (przy transakcjach min. 350 zł miesięcznie). Jest też konto za Zero, bez Granic, jest Pierwsze, Pogodne. Nie ma sensu bym o każdym pisał - wszystko jest na stronie. Ja mam dla Młodych i na prawdę jestem zadowolony. Jak ktoś ma stare konto, to może to być drogi bank, ale dla mnie jest tani - i jest wszędzie!!! aprila01
|
|
Operacje kartą na 350 zł miesięcznie? Szkoda, że nie na 3500zł... W mBanku wystarczy operacje kartą na 100 zł, a w Deutshe Banku wystarczy 1 operacja miesięcznie, nie ma znaczenia na jaką kwotę. I te ograniczenia wiekowe. Można coś lepszego znaleźć. Że nie wspomnę o koszmarnych kolejkach w banku PKO i niezbyt miłej obsłudze. Nawet do bankomatów bywają kolejki. Dla mnie kicha i nie wiem, że ktoś przy zdrowych zmysłach ma tam konto, chociaż to oczywiście każdego osobisty wybór. Gustibus non est disputandum.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |