Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Który kierunek wybrać? |
Witam. Zastanawiam się nad wybraniem kierunku w technikum w "mechaniaku". Zastanawiam się nad informatykiem i teleinformatykiem. Jak sądzicie, który będzie lepszy? I czego uczą na tych poszczególnych kierunkach. Po którym będzie łatwiej znaleźć pracę w Łomży i okolicach?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Który kierunek wybrać? |
po zawodówce
|
|
w prawo
|
|
idz do liceum potem na studia a i tak pracy nie ma a te technikum zrobiłem i nigdy sie nie przydało a co umiem to umiem i nic takiego z tamtad nie wyniosłem bo po co mi wiedziec jak obliczyc wytrzymałosc materiału jak u nas i tak nie ma fabryk rzadnych co by cos takiego robili
|
|
ryba22 - zlituj się i używaj choćby odrobinę przecinków, jeżeli chcesz doradzać. Do autora tematu. Nie marnuj czasu na technikum. Jeżeli masz aspiracje, to prawdopodobnie wybierzesz się na studia. Już w pierwszym miesiącu pierwszego roku nadrobisz i przekroczysz cały zakres, który miałbyś w technikum. "Po którym będzie łatwiej znaleźć pracę w Łomży i okolicach?" Smutne to, ale słowa Łomża i Praca leżą na razie na przeciwnych sobie biegunach. Wnioskuję jednak, że zostało Ci jeszcze parę latek do podjęcia kariery zawodowej, więc może za te kilka lat będzie znacznie lepiej, a powinno, bo jak widzisz tworzone są np. strefy ekonomiczne ;)
|
|
Jeżeli ktos uważa, ze technikum to marnowanie czasu to jest w błędzie! Sam kończyłem technikum w tej szkole i napewno nie zgodze sie z tym, że w pierwszym miesiącu nadrobisz materiał. Jestem obecnie na studiach i jest mi o wiele łatwiej niz osobom po liceum np: z rysunku , materiałoznawstwa itp. Ludzie po liceum nie maja zielonego pojecia co to jest np: tokarka, frezarka i co kolwiek w tym stylu...
|
|
to jeszcze nic, u mnie na roku na polibudzie, ludzie po ogolniaku nie wiedzieli jak sie obsluguje suwmiarke :) idz do technikum, bedziesz przynajmniej mial juz jakis zawod, a przy okazji bedziesz mogl studiowac, po ogolniaku tylko studia bo inaczej bedziesz fachowcem od niczego
|
|
Zgadzam sie z Benny-m. Technikum przynajmniej czegoś nauczy.
|
|
Jeśli skończysz technikum, a wybierasz się na studia to trudniej zdać maturę na dobre oceny. Jak jesteś pracowity to technikum ma sens, do matury możesz się przygotować sam. Można wtedy studiować i pracować, nie koniecznie w Łomży. Powodzenia
|
|
Pomyśl o własnym biznesie bo szkoła ch... Ci da
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |