Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ZWYCZAJE WIELKANOCNE |
Jakie znacie zwyczaje i tradycje wielkanocne ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ZWYCZAJE WIELKANOCNE |
yyy maluje sie jajka. ; d wesolych swiat. !
|
|
Mi znanym jest zwyczajem gdy Zez... rankiem powstanie ze swego barlogu.
|
|
siwy... pomimo wszystko Wesołych świąt !
|
|
Masakra ...
|
|
Śmigus-dyngus! Staropolskim obyczajem w wielkanocny poniedziałek oblewamy się nawzajem. Staropolski to obyczaj, żebyś wiedział i nie krzyczał, gdy w Wielkanoc, w drugie święto, będziesz głowę miał zmokniętą.
|
|
ja p napierdzielam wode w szklanach i slucham muzy full wypasss.
|
|
Pić i Palić nie żałować , bieda musi po folgować :) a tak naprawdę to się spotykamy z rodzinami na wspólnym obiedzie dziękując bogu że jeszcze jesteśmy w tym samym gronie ... a jutro jak to w lany poniedziałek , od samego rana polewanie się wiedrami z wodą :) Wesołego Alleluja ...
|
|
W mojej rodzinie jest taki zwyczaj że po wielkanocnym śniadaniu wszystkie dzieci szukają pisanek które Wielkanocny Zajączek podkłada :-) Nie ważne gdzie(polecam rozkładanie tych pisanek pojedynczo w różnych miejscach.Nie ważne czy w mieszkaniu w bloku czy też na posesji przed domem) ale za to ile dzieci mają przy tym zabawy, gdy śpieszą się by jak najwięcej ich odszukać. WESOŁYCH ŚWIĄT Niech Wam mili będzie wiosennie, słonecznie i świątecznie. Niech cieszą Wasze oczy kolorowe pisanki i wielkanocne baranki. Niech się w śmigus-Dyngus woda na Was leje, A zając przyniesie radość, pokój i nadzieję.
|
|
|
|
dam sie zaprosic na wspulna kapiel mlodemu klerykowi mlodemu klerykowi komin przeczyszcze potargam kabel, zakisze ogorka dyskretnie cxrsa1@interia.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |