sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Vectra Astra 1,7 td Isuzu opinie

Witam
Zastanawiam się nad zakupem opla vectry z silnikiem 1,7 isuzu .
Czy ktoś z was posiada lub posiadał auto z tym silnikiem ? Czy byście go polecili czy nie ? Czy jest awaryjny i jak ze spalaniem ?
Z góry dziękuje za odpowiedzi .

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Vectra Astra 1,7 td Isuzu opinie

Poezja,poezja,poezja.Tak w trzech slowach mozna skwitowac to autko,mowie o Astrze II z tym silnikiem.Malo awaryjne i male spalanko,wrecz symboliczne.

Małe spalanie to fakt, ale niektóre części są droższe w porównaniu do innych aut z silnikiem diesla

"Są dwa sposoby odnoszenia sukcesów w życiu: albo dzięki własnej pracowitości, albo przez głupotę innych"

Hej ja też mam asterkę z tym silniczkiem , faktycznie małe spalanie .Najczęstsza usterka to sterownik pompy , naprawa to wydatek kilkuset zł , nowy masakra tak samo pompa , no i czujnik położenia wału z czasem czeka to każdego posiadacza tego silnika . Mi narazie poszedł sterownik ale mija już rok od naprawy i wszystko działa ,ogólnie polecam .

a nie lepsze 2,0 ?? Ja mam w swojej atrze (kombi) 2,0 isuzu i kopa ma dobrego, silniczek wymiata, 220 tys. i żadnych awarii silnika. Trochę jedynie bierze olej, ale mieści się w normach.

---------------------------------------------

ja miałem 1.7TDS isuzu super silnik 160tyś sam przejechalem i nic polecam

no tak ale to wcale nie jezdzi przespieszenie do setki to chyba ponad 20s zabic sie mozna tym autem czym wy sie zachwycacie

mój kolega takie coś ma , jego żona tym jeździ po dzieci do szkoły i też narzeka że to lipa
to że mało pali to fakt ale jeśli chodzi o to żeby w krytycznej sytuacji coś z niego wydusić no to MASAKRA !!
to jest dobre dla dziadków

Miałem przejściowo corse z tym silnikiem. Spalanie w mieście - w zimie ok 6L/100km. - w lato nie sprawdzałem. Wolnossący diesel, nie ma co się w nim psuć. Ceny części nie znam, bo nic w nim nie robiłem. Podejrzewam żeby też pojechał na oleju opałowym, czy nawet roślinnym. Przyśpieszenie faktycznie mógłby mieć lepsze, ale coś za coś. Polecam do poruszania się po mieście.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org