Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża przestała być miastem bezpiecznym. |
Po ostatniej seri morderstw na terenie miasta a szczególnie na tym ostatnim jestem pełen obaw co do bezpiecznego poruszania sie po mieście. Policji praktycznie nie widac a w każdej chwili jak pokazuje ten ostatni wypadek możemy byc narażeni w kazdym dosłownie miejscu miasta na wyjątkowo brutalny atak z pozbawieniem zycia włącznie. Jest to w tej chwili chyba najpowazniejszy problem i rada miasta winna pogonic kot policji aby wiezięla się za robotę. Riposta
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża przestała być miastem bezpiecznym. |
Jestem zdecydowanie za!!!!
|
|
Niestety masz racje. Dlatego trzeba sie zatroszczyc o siebie i miec jakis przedmiot, dzieki ktoremu kazdy bylby w stanie sie obronic przed napadem. ...
|
|
wcześniejsze zabójstwa były to pijackie porachunki między żulami tylko zabójstwo wiceprezydenta jest wyjątkiem. Więc jeśli nie jesteś żulem to moim zdaniem nie ma sie czego bać P.S ( A niedługo łomża będzie bez żuli bo się między sobą wytłuką )
|
|
e tam co tam ja mam gnata ....
|
|
Ja w naszym mieście nigdy nie czułam sie bezpiecznie. Nawet przed ostatnimi morderstwami, ale teraz dużo bardziej sie boję. Pora wziąć się za wagarująych uczniów, za szwendające się grupy młodzieży w kapturach, często wulgarnej, pewnej siebie, pijącej alkohol, lekceważąćej przechodniów. Pora przede wszystkim pogonic kota huliganom, bandytom. Nawet w dzień strach wypuścić dzieci na podwórko, bo okupują je grupy pijące alkohol. Nie można oszczędzać na policji, straży miejskiej, ani innych środkach, które mają nam zapewnić bezpieczeństwo.
|
|
Te darmozjady ze straży miejskiej zlikwidować i przeznaczyć te pieniądze na cel polepszenia bezpieczeństwa w mieście.
|
|
Ale jaka mamy policję prewencje oni sami się boją kupa dzieci
|
|
@Dana nie przesadzasz z tym troche??? "Pora wziąć się za wagarująych uczniów, za szwendające się grupy młodzieży w kapturach, często wulgarnej, pewnej siebie, pijącej alkohol, lekceważąćej przechodniów." ja rozumiem wziac sie za wandali huliganow ale co ci zrobila mlodziez w kapturach lub wagarujaca lub pijaca alkohol.....ja nie boje sie przejsc w lomzy przez nawet te najgorsze dzielnice...niestety w lomzy nie ma nic co mogloby mlodziez zachecic do czegos innego jak tylko szwendanie sie ze znajomymi po ulicach parkach itd...ale ich tez trzeba zrozumiec... Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
To tylko pijackie porachunki nie ma co się przejmować. Mniej meneli po mieście będzie chodzić.
|
|
Przeszkadza mi ta młodzież pijąca i wagarująca, która jest wulgarna i lekceważy innych mieszkańców. A także bywa agresywna. Gdy nikomu nie wadzą i mają taki sposób na spędzanie wolnego czasu to ich sprawa, ale gdy zaczepiają innych mieszkańców, dzieci to już mi przeszkadza. Nie można siedzieć i czekać aż wydarzy się tragedia. Zgadzam się, że młodzież trzeba zachęcić do czegoś innego niż szwędania sie po ulicach. Pytanie co sprosta ich wymaganiom/oczekiwaniom. Problem jest złożony i nie da sie go rozwiązać, ale mozna zastanowic się jak go zmniejszyć
|
|
Szkoda czlowieka ale nie mozna wszystkich osadzac ta sama miara bo nie zawsze menel czy malolat w kapturze na dodatek wulgarny jest zlym czlowiekiem.... dodam ze ja nie jestem moze najmlodsza mam meza 3 dzieci ale jestem rowniez dosc wulgarna mam gdzies zdanie i opinie innych o sobie bo znam swoja wartosc znam siebie i wcale nie uwazam siebie za zla osobe zla matke itp Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
Riposta, nie rób z siebie większego kretyna. Co ma robić Policja? śledzić każdego??? chodzić za każdym??? Czy Policja zle wykonuje swoje obowiązki? Za pozno znalazła podejrzewanych? Qwa co prosty umysł!!!
|
|
nie własciwie po co nam policja , słabsze sztuki będa sie eliminowały same poprzez igrzyska na ulicach. W szkołach zaczniemy uczyć jak ukatrupić szybko i skutecznie przeciwnika. Masowe sporzycie alkoholu ,prochów , narkotyków spowoduje ,że gwałtowna smierc na ulicy , klatce schodowej , parku czy okolicznych łakach lub lasach będzie mniej bolesna. A policja nie jest nam potrzebna , niech siedzi i sobie swoje słupki liczy i interpretuje tak aby im wszystko grało. Bo przeciż nie bedzie śledzic każdego czy chodzić za każdym. Własnie to jest myślenie cżłowieka ułomnego który nie ma pojęcia jak to się robi. Riposta
|
|
Policja musi też przestrzegać prawa. No bo za co ma policja zwinąć (interwencja) kilku małolatów w kapturach o 2 w nocy (nie było skarg na zachowanie np. głośne) ? Za wygląd czy za złe spojrzenia ? Trzeba by prawo zmienić. P.S. Nie za dużo wymagam od naszych p-osłów ?
|
|
policja siedzi i trzęsie teraz dupami bo ostatnie brutalne morderstwo obnażyło jej biernośc wobec narastającej fali przemocy na terenie miasta. I nie ma tu znaczenia ,że dotyczy to meneli. Faktem jest i to bardzo powaznych ,że ludzie targają się na życie innych z błachych powodów czy dla chęci zysku. To już blisko do totalnego panicznego strachu przed wyjściem wieczorem na ulicę. W tym ostatnim przypadku ofiarą był całkiem zdrowy i sprawny męszczyżna i mimo to padł ofiarą. A co z dziećmi , kobietami , osobami starszymi one pozostają bez żadnych szans. Bo przeciez policja za każdym nie będzie chodzić. Czas powiedzieć dość i to nie poprzez bieganie w postaci marszów po ulicach czy walenie kazań z ambony bo to psu na budę tylko konkretną , skuteczną , systematyczną i zdecydowana robotę prewencyjną policji. Każde objaw chuligaństwa , zakłocenia spokoju i porzadku publicznego winien być bezwzględnie karany w postaci postepowan przed sądem w sprawie o wykroczenia. I tu oczywiście jest rola sądu który nie głaszcze i liże dupsko sprawcy tylko każe go tak aby długo to popamiętal łącznie ze stosowaniem kary aresztu choćby nawet i na jeden miesiąc. Sądu który indentyfikuje sie w swym celu i realizowaniu zdań z policjantem a nie stojący po drugiej stronie bieguna i udajacego , że jest z innej bajki a jezeli juz to policja ma w niej grać rolę wilka. Legitymować pod każdym uzasadnionym powodem tak aby tacy menele czuli oddech policji na karku. Riposta
|
|
a a na koniec zapierdolcie ostatnie przywileje policji czyli wczesniejsza emeryturę pod pozorem ,że to zaraz wyciagnie kraj z długów a wówczas wszyscy oni spieprzą ze służby a ostatni policjant zgasi światło w komendzie na Wojska Polskiego. Natomiast wy pokupujecie sobie noze i maczugi i tym torowac będziecie sobie drogę do pracy , sklepu szkoły. Wypasione mniej lub bardziej fury zamienicie na szybkie i sprawne czołgi, domy zamienicie w bunkry i twierdze a największym pwodzeniem będa się cieszyć apartamenty w piwnicach. Riposta
|
|
policja to potrafi wystawic mandat samochodowy zaczaic sie za krzakiem i tyle sami jezdza gadaja przez telefon a normalnych ludzi karaja za to i szukaja o co tu jeszcze sie przyciepic.Raz byles swiadkiem jak jechali lodowo na wojska polskiego wlaczyli se sygnal jechali raz lewo raz prawo calo wp okolo 100km/h na koniec byl reczny i spowrotem to samo karygodne to ma byc policja kto takich tumanow tam zatrudnia nie rozumiem. Policja tak wyglada takie sa realia. a jeden na drugiego tylko gada ten to taki a rudy to taki normalie zal za dupe sciska jak jest sie swiadkiem takich sytuacji.
|
|
jak czytam wypowiedzi niektórych z was to czacha dymi i mózg się lasuje. założenie że młodzież w kapturach łysa itp to potencjalni przestępcy a nawet mordercy to jakaś paranoja i totalny brak tolerancji. a długowłosi i w czapkach np to już inna młodzież? lepsza? co jest złego w tym że młodzi ludzie chodzą ulicami naszego miasta? lepiej jak będzie wszędzie pusto i cisza jak makiem zasiał? co ma robić młodzież w wolnym czasie? w tym mieście jest niewiele propozycji dla nich niestety... zamiast stworzyć coś co zainteresuje młodych ludzi i da im odskocznie od szarej codzienności to wybudowali im sąd z marmuru. no jasne morderców i przestępców trzeba mieć gdzie sądzić... a młodzież musi zadbać o to żeby ten marmurowy pałac nie był wiecznie pusty. a policja i straż miejska wolą ustawiać fotoradary w krzakach i wystawiać mandaty za parkowanie niż dbać o nasze bezpieczeństwo i ścigać prawdziwych bandytów bo tak jest łatwiej no i zarobek jest a dziurę budżetową trzeba łatać tak jak nasze drogi rok po roku... ludzie płacą podatki, a chodniki wciąż są krzywe
|
|
sluchajcie ludzie policja i tak robi co moze...no trudno zeby patrolowala co noc kazda ulice w tym jebanym miescie....poza tym duzo z tego co sie dzieje jest wasza wina...nie potraficie akceptowac innych ludzi czy sa menelami zulami homosexualistami itd...nie potraficie z nimi rozmawiac zyc a pogarde wiekszosc z was okazuje na kazdym kroku..a potem dziwicie sie ze jest jak jest... ja nie pochwalam tego co sie dzieje w tym miescie w ostatnich miesiacach ale musi byc tego jakas przyczyna Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi Obcych.Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Marze o swiecie bez granic. Musze... ja nic nie musze.
|
|
riposta nie jestem przekonany że karanie za każde wykroczenie bądź też błąd popełniony przez młodego człowieka karą pozbawienia wolności choćby na miesiąc jest cudownym rozwiązaniem. co będzie za parę lub parę naście lat? większość młodych po wyrokach i recydywa. kto będzie pracował na wyższych stanowiskach i w urzędach? u nas nie istnieje resocjalizacja i większość wraca tam z powrotem albo wychodzi dużo gorsz. nie tędy droga ludzie płacą podatki, a chodniki wciąż są krzywe
|
|
A i jeszcze jedno najpierw piszą co niektórzy na forum jaka ta nasza polcja to dobra a potem wyjda na podwórko i krzyczą JP na 100% . A co do wyroku tych morderców to zadowoliła by mnie śmierć w męczarniach
|
|
Żle się dzieje w Łomży. Policji mało widać.
|
|
Własnie a Straz miejska od czego jest?? od wydawania mandatow za zle parkowanie albo brak biletu z parkomatu?????? To tak jakby kazdy szedł na łatwiznę w swojej pracy i robił tylko to co lekkie i łatwe. Masakra
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |